Voor de googlewonders: dip dye gordijnen

28-05-2014 21:47 41 berichten
Alle reacties Link kopieren
Door de verhuizing ben ik op zoek naar nieuwe gordijnen. Ik heb mijn zinnen gezet op mooie dip dye/ombre gordijnen. Maar ik kan ze niet vinden!



Het liefst wil ik ze wit/grijs/antraciet en kamerhoog (nieuwbouw, 260cm. Maar de roede hangt iets lager, toch? Hoe werkt zoiets eigenlijk?) Op internet kan ik alleen die van vt wonen vinden, maar die vind ik vrij prijzig. En van Vadain vind ik ze ook, maar dat is een oude collectie uit 2011. Ik zou zelf aan de slag kunnen met een Leenbakkerstofje en wat textielverf, maar er zijn genoeg andere dingen te doen en eigenlijk durf ik dat ook niet zo goed.



Het hemelvaartweekend komt er weer aan, en ik zie wel eens vaker 'help-ik-zoek' topics voorbij komen. Dus ik dacht: dat kan ik ook! Voor alle woonboulevardbezoekers en Googleliefhebbers: willen jullie mij helpen?
Alle reacties Link kopieren
https://www.designersguil ... lections/saraille-fabric/
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:blijfgewoonbianca schreef op 29 mei 2014 @ 09:39:

Lastig om te vinden; heb wel een karpet : )



http://www.heine-shop.nl/ ... 0583sp10026947641/HeineNL



Ohh die wil ik die wil ik die wil ik ooooook!



Ik zal de rest van je links ook even bekijken!
Alle reacties Link kopieren
quote:blijfgewoonbianca schreef op 29 mei 2014 @ 09:25:

http://www.ahouseofhappin ... vt-dip-ecru/grijs-05.html



Dit zijn die van vtwonen, maar 100 euro per meter vind ik een beetje aan de hoge kant..



quote:blijfgewoonbianca schreef op 29 mei 2014 @ 09:50:

http://www.stoolz.nl/shop ... -saraille-linnen-dip-dye/



Deze is ook duur, maar gaat per dubbele strekkende meter. Weet iemand wat dat inhoudt?



quote:blijfgewoonbianca schreef op 29 mei 2014 @ 10:07:

https://www.designersguil ... lections/saraille-fabric/



Die is heel mooi!



De rest is dezelfde van vtWonen. Goed werk Blijfgewoonbianca! Heel erg bedankt!



En wat ik zoek, maakt niet zo heel veel uit. Als het vitrage/inbetweens zijn, zou het mooi zijn. Het is niet echt een plek waar ik dikke gordijnen nodig heb. Maar zijn ze er alleen maar in 'echte' gordijnstof dan is dat ook prima, dan hang ik toch maar gewoon gordijnen op en doe ik er mooie, simpele inbetweens/vitrage achter.
Alle reacties Link kopieren
http://www.designersguild ... rs/saraille/#.U4buoymKDXb
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
http://www.nmldesign.nl/blog/tie-dye-te ... g-geweest/
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
http://www.heine-shop.nl/ ... 2146sp10016028572/HeineNL
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Ik zoek iets anders, maar wel gordijnen en kom hier uit.



De gordijnen in het ligbad dompelen...... Ik heb niet alles gelezen.....

Maar als je dat doet met licht beschadigde badkuip of een paar krasjes. Dan heb je kans dat het er niet meer af kan.

In een emmer (vanaf 1 euro) of liggend in een vierkante bak hangend over een stoel of zo.... Fantaseer maar verderr hoe.



EDIT 18/05: Lichte stukken zijn kort geverfd en gedroogd. Daarna krijgen ze opnieuw een verfbad en dat in 3 keer. Het lichtere deel wordt niet meer met verf bewerkt. Een dicht gebonden zakje met verf aan het onderste deel doen en het hogere deel spoelen. Is wel bewerkelijk. Die overgangen van de kant en klaar zijn zo mooi. Bij de blouse met Dylon verf (zie de link) is die overgang erg abrupt. Maar op het laatst met een kwastje of nog kort even in de verf. Is wel moeilijk om het dan zo mooi te krijgen. Einde EDIT 18/05



Op een zelf doen programma op tv zag ik een meisjes programma waarbij ze textielverf in een flesje gebruikte, elastiekjes en met het flesje een beperkt deel bewerkte met de verf en zo een oud tafelkleed omtoverde tot iets nieuws met allemaal gekleurde vlakken.



Nieuwe stof absorbeert minder goed en ...... terwijl ik dit typ ...... zie ik ook een manier om ze op een mooie manier te kunnen maken.



Ik zoek dus nog wel betaalbare textielverf waarvan ook kleinere hoeveelheden gebruikt en wat langere tijd bewaard kan worden.

Tips zijn welkom. Met die (in de wasmachine te gebruiken) blikjes en zo. Dan kom je op kosten die het kant en klaar kopen benaderen.



Hier staat het ook niet bij: http://web.avrotros.nl/ji ... _eigen_picknickkleed.aspx



Dit vind ik dus niet mooi. Maar ik ben waarschijnlijk deels mosterd. http://www.beautylab.nl/diy-dip-dye-met ... xtielverf/ En ook deze verf hoef ik niet. Maar over een stoel en in twee delen. Bovenste een stukje eerder uit de verfbak tillen met meetlat erbij..... en zo dat het alleen in de bak drupt. (Theorie bedacht..... Uitvoering blijft een gok.)
quote:blijfgewoonbianca schreef op 29 mei 2014 @ 10:30:

[afbeelding]



Tvp

Vind deze erg leuk.
Topic is van vorig jaar, maar ik zoek textielverf andere dan de DYLON.

Spinazie of rode kool geven ook kleur af. Is in de was ook niet meer uitwasbaar. DYLON heeft alleen dat soort tinten.

Die blauwe vind ik ook mooi.
Alle reacties Link kopieren
Geen ervaring met andere verf. Ik ken alleen dylon

Maar wat zijn deze gaaf en waarom zie ik dit topic net nu ik gordijnen heb aangeschaft?
Waarom wil je geen dylon pumps?
Ik heb meerdere kleuren nodig en dan wordt het te kostbaar. Bovendien zoek ik andere tinten. Ik heb ze wel gezien in de winkel en dat is het net niet. Ik wil het ook anders gebruiken. Meer plaatselijk zoals haarverf. Samen met het risico dat het mislukt.... Wil het goedkoper proberen. Is voor tijdelijk gebruik.

Ik heb hier wel stiften liggen, maar dat is weer te dun. Dat zijn tekenstiften. Ik weet alleen niet of ze nog niet uitgedroogd zijn.

(Ik heb ook een alternatief om te combineren met een andere kleur gordijnstof. Daar heb ik o.a. in een andere topic ook mooie voorbeelden van gezien. Ik heb nog nooit textielverf gebruikt. Mijn moeder wel en vanwege dat resultaat wil ik geen dylon. Het gebruik van die verf ken ik.)
Maar dylon is er toch in duizend en 1 kleur te verkrijgen?



Maar mss eens in een goede knutselwinkel kijken. Daar hebben ze wel textielverf die je erop schildert mss dat je daar iets mee kunt?
quote:annavanandelle schreef op 18 mei 2015 @ 14:06:

Maar dylon is er toch in duizend en 1 kleur te verkrijgen?



Maar mss eens in een goede knutselwinkel kijken. Daar hebben ze wel textielverf die je erop schildert mss dat je daar iets mee kunt?



Dat is wel een optie. Dat staat ook nog op de planning. Alleen het filmpje van Jill dat ik ook had staan. Daar laat ze iets zien en ook daar wordt de vraag van anderen over de verf NIET beantwoord.Bij Xenos hebben ze soms ook kleinere hoeveelheden en kleuren, maar daar ontbreekt de informatie over het gebruik. Hier zijn meerdere mensen die van knutselen houden. Die weten het misschien wel, dacht ik.



Maar ik kijk volgende week wel weer. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die textielverf gebruiken. Ik ben ook nog met andere dingen bezig.

Zoals iemand hier al zegt. Ik zie nu mooie en waarom niet eerder gezien.



Ik ben nog aan het afwegen en de oude gordijnen doen het nog.
Bij Leenbakker hebben ze inbetween in taupe en grijs die in tint verlopen. Onderaan donker en bovenaan licht. Iets van 11¤ per meter en ze zijn kamerhoog. Bij dubbele plooi heb je dan volgens mij tweemaal de breedte van je raam/kamer nodig(daar waar ze hangen). Ze heten Gent maar ik kan ze op de site niet vinden. Ik vond ze een subtiel verloop hebben en erg mooi, zeker voor het geld. Ik ga ze bestellen in de taupetint.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven