Werk & Studie alle pijlers

Dat stomme solliciteren.... (klaagtopic)

19-09-2014 18:20 3059 berichten
Alle reacties Link kopieren
Omdat ik vast niet de enige ben die gek wordt van solliciteren en afwijzingen, hier een klaagtopic.



Niet bedoeld om mensen te beledigen (als in 'vind je het gek dat je geen werk vind, als je zulke kromme zinnen maakt'), maar om gewoon even te je hart te luchten bij een zoveelste afwijzing of mislukte sollicitatiepoging.
ooohh Veronica dat is echt balen zeg zo veel afwijzingen... en wel vreemd ook je zou toch denken dat iedereen wel een gratis werknemer wil?

ik zou die mail gewoon beantwoorden met: Geachte heer/mevrouw, volgens mij is deze e-mail niet voor mij bedoelt maar voor meneer Hendriks. Ik ben vooralsnog wachtende op bericht met betrekking tot een stageplaats. ik hoor graag van u. met vriendelijke groet, Veronica



ookal krijg je waarschijnlijk toch een afwijzing het is wel fijn als ze er even aan herinnerd worden dat het mensen zijn die ze afwijzen, met gevoel..



ik heb echt zin om iets te doen met alle afwijzingen die ik over de jaren heen verzameld heb... het zijn er zo veel, en toch allemaal net iets anders qua stijl. sommige op briefpapier zelfs, lekker per post! (dat is wel van al een aantal jaar geleden)
oh en wat voor iets zoek je... misschien kan je mijn netwerk gebruiken?
Alle reacties Link kopieren
Een stage in de klinische psychologie. Bijna onmogelijk mijn universiteit heeft de constructie van stageplekken reserveren voor '''belangrijke'' masters of contractanten. (Contract=je dokt je uni 8000 euro om stage te lopen, geen recht op studiefinanciering. Ik zou zo hard werken en heb altijd relevant werkervaring en extra cursussen gedaan naast mijn bachelor. Het is ook niet dat ik te laat begin, want het is pas voor aankomend schooljaar per januari. Ben al meer dan 4 maanden bezig.



Bijna zin om een collage te maken met alle afwijzingen. Het doet wat met jouw als persoon!



Gaat jouw solliciteren beter?
ai! dat lijkt als pure afzetterij... wat balen zeg. en nee dan heb je helemaal niets aan mijn netwerk.

ja inderdaad een kunstwerk ofzo! misschien helpt het ook bij de verwerking hahah en het roept voor anderen denk ik ook veel herkenning op, het gevoel dat je niet de enige bent die constant die vervelende brieven krijgt!

hier gaat het niet zo goed met solliciteren, heb al sinds ik afgestudeerd ben moeite gehad met betaald werk vinden in mijn sector. heb een tijd lang iets anders gedaan en daarnaast vrijwilligerswerk en tijdelijke projecten in sector. toen nog een extra opleiding om met verder te specialiseren en daarna kwam ik bij mijn huidige fulltime baan terecht, die haast niets met mijn sector te maken heeft en echt verschrikkelijk is en ook nog eens 2,5 uur van mij vandaan dus ben ik een jaar geleden weer aan het solliciteren geslagen, tot nu toe nog geen resultaat, en in november loopt mijn laatste tijdelijk contract af. ik denk niet dat ze me een vast contract gaan aanbieden dus voor die tijd wil ik graag weg zijn!
Alle reacties Link kopieren
Wat voor sector zoek je iets en in welke sector heb je nu gewerkt. Misschien kan ik dan helpen nadenken!

Wel balen dat je na een jaar nog geen resultaat hebt. Ik zou er ook zeer onzeker van worden
in het kunst en cultuurgebied

ik hou het een beetje ruim
Alle reacties Link kopieren
Dat is heel breed, maar daar heb ik geen connecties in.
Alle reacties Link kopieren
@veronica welkom in de wereld van de psychologie, it sucks... aanhouder wint is mijn motto

(straks 4 jaar klaar met uni psychologie en geen baan als psycholoog..)

Al eens bij eerstelijnspraktijken geprobeerd? Zo is het mij uiteindelijk gelukt voor stage plek.



@zochher gefeliciteerd!



@rest aanhouder wint!
Alle reacties Link kopieren
Toch al veel geprobeerd hier zijn veelal geen stageplekken beschikbaar. Ach heb er nog een paar uitstaan duim maar voor me!
Alle reacties Link kopieren
Ik ga ook mee schrijven. Wil graag werk dichtbij en wat meer vrouwen. Merk toch dat ik met bijna alleen maar mannen werken best lastig vindt.



Vanavond maar beginnen en hopen dat ik zo van het ene naar het andere bedrijf kan stromen. Liefst een bedrijf waarbij ik de kans heb om deeltijd/duaal HBO kan volgen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Uggla schreef op 25 juni 2015 @ 21:41:

Dat arbeidsvoorwaardengesprek viel echt 100% mee. De werktijden zijn helemaal niet zo strak als ik aannam.

Ik had een aantal wensen opgesteld om iets te onderhandelen te hebben en uiteindelijk nog wat weg te kunnen geven in de onderhandeling on toch mijn flexibele werktijden te krijgen, maar ze hebben gewoon mijn hele lijstje gehonoreerd!

Nu wachten op het contract (dat komt per post)



Gefeliciteerd!



Ik heb ook zojuist te horen gekregen dat ik as woensdag kan beginnen

Dat wordt weer afkicken van het forum en de stranddagjes die ik voor de komende 2 weken heb gepland gaat ook een dikke streep doorheen



Iedereen heel veel succes met solliciteren!
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd 3wieler en nu ik de quote zie Uggla ook!



Wel een beetje jammer voor je stranddagjes
Alle reacties Link kopieren
Mijn gesprek verliep een beetje apart. Het was een informeel kennismakingsgesprek en geen sollicitatie.

Maar ondertussen kwam er een vragenvuur van hier tot Tokyo op mij af en leek het dus wel echt op een sollicitatie.

Uiteindelijk gaat het ook om de invulling van vrijgekomen vaste uren volgend schooljaar en of ik dan een uren contract krijg i.p.v. mijn 0-uren inval-contract dus ja het was ook wel een soort verkapte sollicitatie.

Ze waren echter totaal niet te peilen en daardoor ben ik nu echt heel erg onzeker.

Denk de hele tijd van Shit dat had ik ook nog willen zeggen en Ooh ik had dat en dat veel beter zo kunnen verwoorden. Maar ja niets meer aan te doen.

Alleen voelt het nu alsof het slecht ging terwijl dat nergens op gebaseerd is behalve dan op hun neutrale houding.

Zoals ik het nu begreep, maar ook daar waren ze vaag over, zijn er nog een paar gesprekken met andere mensen en gaan ze dan puzzelen met de bezetting.

Nog even afwachten dus! Pff, die spanning is zo vervelend en ik wil zo graag de vaste uren op de locatie waar ik nu al paar weken inval.
Alle reacties Link kopieren
quote:veronica22 schreef op 29 juni 2015 @ 16:23:

Gefeliciteerd 3wieler en nu ik de quote zie Uggla ook!



Wel een beetje jammer voor je stranddagjes Ik boek wel een zomerse vakantie straks van die bergen geld dat ik ga verdienen 😂
Gefeliciteerd 3wieler! Ook al een baan, dat zijn er al 2! Straks wordt het hier nog leeg



Nou, ik heb vandaag weer voor het uitzendbureau gewerkt. Onder het mom van "staat mooi op je cv" hebben ze me naar een school in het speciaal onderwijs gestuurd, het zou in het voortgezet onderwijs zijn. Maar er niet bij vermeld dat de school specifiek had gevraagd om iemand die ervaring had in dat veld. En het bleek dus gewoon groep 2 te zijn met heel ernstige mentale en fysieke problemen. De kinderen konden niet praten, de meesten waren vrij afwezig en er viel gewoon heel weinig les aan te geven als je niet weet hoe zoiets werkt. Ik zou daar morgen weer heen moeten, dus ik vandaag meteen mijn uitzendbureau gebeld dat ik het echt niet kon en dat de school ook teleurgesteld was dat ik niet degene met de papieren was die ze was beloofd. Mijn uitzendbureau:"ja, ze hebben morgen al afgezegd, want het was helemaal niet goed gegaan vandaag en jij hebt gezegd dat je geen ervaring had in het basisonderwijs". Nee, dat heb ik niet gezegd, maar ik ben wel eerlijk geweest dat ik geen ervaring had met het speciaal onderwijs. Ik moest gewoon luiers verschonen en dat soort zaken, terwijl ik de kinderen normaal gesproken nog geen schouderklopje mag geven uit angst voor aantijgingen!



Baal er wel enorm van dat ze me zo behandelen. Ik heb ze nu al een aantal keren aangesproken op hun gedrag en methodes, maar ik krijg alleen maar dezelfde praatjes "en anders wijs je het werk wat we je aanbieden maar gewoon af". Dan kan ik mijn huur dus niet betalen en het is gewoon belachelijk dat ze je vanalles beloven en dan gewoon compleet andere plannen met je hebben. Goed, genoeg gezeurd. Ik ga zo naar bed en morgen maar weer fris ertegenaan.
Alle reacties Link kopieren
@veronica ik duim voor je



@rozehanddoek hoe belachelijk is dat zeg!



@3wieler gefeliciteerd met je baan!



Hier afwijzing nummer 3 nav sollicitatie gesprek. Ik ben o zo leuk in gesprek maar een ander heeft dan meer werkervaring. Ik snap dat best. Echter in dit geval waren er 4 groepen van 3 kandidaten en je zat met z'n 3en in gesprek. Nou mijn medekandidaten waren echt slecht in gesprek, wel super veel werkervaring en 1 van die 2 is nu door naar volgende ronde..... Dan is werkervaring dus echt het enige wat telt en heb ik dus wel werkervaring (3jaar nota bene) maar een ander altijd weer meer. En maakt dus echt niet uit hoe ke bent als persoon etc. Urghhh ik ben zo gefrustreerd !
Het schommelt weer goed heen en weer hier zeg… uggla en nu ook 3wieler aan de baan, maar ook moeilijke situaties bij de anderen.



Roze handdoek wat ontzettend stom dat je gewoon maar ergens op af wordt gestuurd zonder dat ze goed uitleggen waar je precies in terecht komt. Zo’n klas in het speciaal onderwijs lijkt me vooral ook mentaal heel zwaar, echt supervreemd dat ze jer daar zomaar neer zetten. En inderdaad ook heel vervelend voor die school! Ik hoop dat je binnenkort wel naar een leuk adres in jouw straatje wordt gestuurd, en dat ze je daar zo leuk vinden dat ze je willen houden



Sensotouch wat een vreemd gesprek ja, zijn er veel mensen zoals jij die op basis van 0-uren invallen? Nu afwachten maar! Wanneer hoor je iets?



Kleintje dikke knuffel! Ik weet hoe het voelt, lijkt me helemaal vervelend als je dan zag hoeveel ‘minder’ die andere was en dat die dan wel verder mag. Bedrijven zien ervaring te vaak in jaren, iemand met 20 jaar ervaring kan uiteindelijk veel minder ervaring hebben dan zo’n Rosekapje die 6 jaartjes van het ene projectje naar het andere is gevlogen. Doordat ik bij veel verschillende instanties heb gewerkt heb ik meer verschillende dingen gedaan en heb ik gezien wat wel en niet werkt. Als je 20 jaar bij bedrijf A werkt dan denk je dat die manier de enige manier is en zal je bij het nieuwe bedrijf B veel minder makkelijk aanpassen of met handigheidjes komen… toch? Sollicitatiebrief maar even ombouwen naar dit pleidooi?
Alle reacties Link kopieren
@ 3wieler, ik hoop dat je nog vele lekkere vakanties kan boeken



@ rozehanddoek, zo raar dat ze jouw dat aandoen. Is toch wel even heel iets anders dan dat je verwacht. Die kinderen zitten niet voor niets nog steeds op speciaal onderwijs ondanks meeste overgegaan zijn naar gewone basisscholen. Dit zijn dus wel hele erge special needs kindjes. Niet beter of slechter maar dat verwacht je gewoon niet. Zo'n verassingen lijken mij totaal niet prettig.



@ Kleintje jouw tijd komt nog wel. Ik blijf voor je door duimen. Was jij niet diegene die op een woonvorm werkte en ook belooft was door te mogen groeien maar dat kon toch weer niet? Dus daarom solliciteer je? of heb ik het nu fout? Lijkt me in ieder geval zeer frustrerend zo'n situatie. Vooral misschien wat doen met wat rosekapje je geeft als tip voor je solliciatiebrief!



@ Sensotouch hoop dat je het wordt!
Alle reacties Link kopieren
@ veronica ja dat ben ik! De belofte staat nog steeds, echter het is lastig voor om waar te maken. Aangezien de zwangerschapsverlof en ziektes vooral plaats vinden meer dan 2 uur rijden van mijn woonplaats. En voor een tijdelijk iets ga ik niet verhuizen, ook niet mogelijk.



@rosekapje vandaag dat probleem met m'n jobcoach besproken. We kwamen inderdaad tot dezelfde pleidooi! Goed van jou!



Vandaag was laatste keer bij de jobcoach, heel veel aan gehad. Mogelijk gemaakt door mijn baas, dus dat is wel super.

Ik ben weer een stuk optimistischer.



Lief dat mensen voor je duimen en mee frustreren, dat helpt wel, moet ik zeggen! Gedeelde smart....
Alle reacties Link kopieren
@Rosekapje: Ja, heb er wel een raar gevoel aan over gehouden maar dat zit misschien wel meer in mijn eigen hoofd.

Ik geloof dat er nog één andere invaller is die enkel een inval contract heeft maar dit weet ik niet zeker. Daarnaast kunnen er ook al vaste medewerkers zijn die misschien meer uren willen werken of die ze op die specifieke locatie willen laten werken ofzo.

Heel erg moeilijk om in te schatten!

Ik hoop eind deze week iets te horen maar stiekem kijk ik nu ook al steeds op mijn telefoon voor een mailtje of gemiste oproep ;)

Ze willen het voor de zomervakantie (11juli) eigenlijk wel rond hebben dus ze hebben niet zo lang meer.



@Veronica22: Dankjewel



@Kleintje: zo frustrerend is dat! Hopelijk gaat het snel helemaal goed komen.
ik ben mijn eigen jobcoach



nog geen nieuwe vacatures gevonden helaas. heb nog wel twee dingetjes liggen die misschien niet zo mijn ding zijn maar waar ik nog wel op kan reageren, dus misschien doe ik dat dan toch maar. grote kans dat ik afgewezen wordt want voldoe niet aan dat profiel.

ook nog geen nieuwe afwijzingen, dat dan weer wel.

ik denk dat het rustig gaat worden op de banenmarkt zo in de zomerperiode.

ik ga denk ik een lijstje maken met bedrijven waar ik een open sollicitatiebrief naartoe wil sturen, dan stuur ik die eind augustus weg... zijn ze allemaal weer fris terug van vakantie enzo!
Alle reacties Link kopieren
@sensotouch spannend he dat wachten op een telefoontje! Zal voor je duimen!



@rosekapje haha! ja dat is handig! Ik ben inmiddels ook m'n eigen jobcoach

En inderdaad ik merk nu al dat nu minder vacatures vrij komen.

Gewoon proberen, de hele banenmarkt slaat nergens op, dus je weet maar nooit



Vandaag even geen vacatures denk ik, nog ff verder balen pfff
zo is het maar net Kleintje: wij zijn niet stom, de banenmarkt is stom!
Alle reacties Link kopieren
Vandaag afgewezen na een tweede gesprek.

Had er echt zin in. Voel me best kut nu.

Het ging tussen mij en een vrouw. Zij was jonger.

Ze zagen meer groeimogelijkheden in de andere kandidaat.



Vol goede moed weer verder.

Ik vind dat solliciteren niet zo erg. Heb alleen zo'n hekel aan de vraag: Wie is Noreservations nou echt?



Weet ik veel. iemand die een baan zoekt?
Alle reacties Link kopieren
quote:3wieler schreef op 29 juni 2015 @ 16:19:

[...]





Gefeliciteerd!



Ik heb ook zojuist te horen gekregen dat ik as woensdag kan beginnen

Dat wordt weer afkicken van het forum en de stranddagjes die ik voor de komende 2 weken heb gepland gaat ook een dikke streep doorheen



Iedereen heel veel succes met solliciteren!

Gefeliciteerd!



Leuk zeg! Dat geeft de burger moed.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven