verwerking misbruik bij kind met autisme

29-06-2015 15:29 69 berichten
Alle reacties Link kopieren
Goedemiddag, dit is mijn eerste keer op het viva forum. Ik ben op zoek naar tips m.b.t. mijn zoon.

Hij is op dit moment 13 en heeft een vorm van autisme, namelijk mcdd. Over het algemeen gaat het goed met hem en kan hij hier goed mee omgaan.

Het enige "vervelende" is zijn boosheid ongeveer 2x per jaar welke hij botviert op degene waar hij toevallig ruzie mee heeft, hierdoor kan hij zichzelf en de ander in de problemen brengen.

Ik weet dat dit komt door seksueel misbruik op zijn 5e door een buurtjongen van 8. Ik heb destijds direct hulp ingeschakeld en bij diverse instanties geprobeerd mijn zoon erover te laten praten zodat hij het kan verwerken, tot op heden is het nog niet gelukt. Ik wil heel graag dat zijn woede mbt misbruik eruit komt omdat hij dan ook zijn boosheid kan laten varen en zichzelf hiermee niet in de problemen kan werken. Is hier toevallig iemand mee bekend? Alle tips zijn welkom. Hij heeft het niet zo met psychiaters dus ik ben eigenlijk op zoek naar iets anders wat hem kan helpen zodat hij gaat praten.
Alle reacties Link kopieren
TO zoek een kindertherapeut die ervaring heeft met trauma's bij autistische kinderen. Mijn jongste kind (waarbij een vermoeden van ASS speelt) is ook misbruikt en daar nu ongeveer een halfjaar voor in therapie. Bij ons kind werkt EMDR goed, de enorme onrust, woede, angst wordt hanteerbaarder, maar erover praten is niet het directe doel. Kindlief leert omgaan met het gevoel achter de woede en de angst en de lading wordt van bepaalde gebeurtenissen gehaald. Voor ons kind werkt dit goed al is het wel iets wat niet zomaar even over is helaas.
Alle reacties Link kopieren
Wow wat een reacties allemaal, ik had het misschien iets duidelijker moeten formuleren, mijn zoon heeft de afgelopen jaren verschillende vormen van professionele hulp gehad maar omdat het tot nu toe vastloopt doordat hij er niet over wil praten en zolang hij niet praat kunnen ze er niks mee, zelfs een instantie die gespecialiseerd is in sexueel misbruik bij kinderen lukt het niet, ben ik dus op zoek naar een andere vorm van hulp,het liefst spelenderwijs zodat het zonder de nadruk erop te leggen naar boven kan komen en juist omdat hij mcdd heeft is het belangrijk dat ervan beide ervaring is want anders heb ik de kans dat ze hem niet begrijpen. Leren omgaan met woede aanvallen is 1 en dat heeft hij al een heel stuk geleerd maar ik ben van mening dat de oorzaak moet worden opgelost anders blijft dit terug komen en dat is toch het verwerken. Dus mocht iemand een instantie weten die dit beide doet dan hoor ik het heel graag, de reguliere zoals yulius, bavorno en sophia kinderziekenhuis kunnen dit helaas niet bij hem, verder allemaal bedankt voor de eerdere tips. De overige ga ik niet op in, iedereen staat verder vrij om zijn mening te hebben , grts
Alle reacties Link kopieren
@stroopwafelcake, dank je! Die tip heb ik nu 2x voorbij zien komen😃, ik ga het gelijk uitzoeken!
Alle reacties Link kopieren
Is speltherapie dan iets voor hem? Er zijn vast speltherapeuten die ervaring hebben met MCDD.
Het is zoals het is
quote:dubbeltje4 schreef op 29 juni 2015 @ 19:00:

[...]



Verschrikkelijk natuurlijk maar ik begrijp die link naar buurtkinderen niet.

Uhh dat was door een buurtkind..



Maar laten we to's topic niet vervuilen
Alle reacties Link kopieren
Mimi mijn kind vertelde ook niet met woorden wat er wat gebeurd. Aan de hand van tekeningen is de therapeute begonnen met vragen stellen, waa soms ook weer via tekeningen op gereageerd werd. De tekeningen zijn ook het uitgangspunt van de EMDR. Na de behandeling wordt kan ons kind inmiddels wel dingen benoemen, maar het blijft lastig. De woorden hebben enorme ladingen van angst en woede. De spanning is vaak letterlijk van kindlief af te lezen. Veiligheid en vertrouwen in de basis is het enige waar we keihard voor kunnen werken met elkaar, de momenten dat ons kind zich veilig(er) voelt gaat het beter en is er ruimte voor verwerking en herstel.
Alle reacties Link kopieren
@stroopwafelcake, het klinkt alsof het de goede kant op gaat dat is fijn om te horen, met een tekening kan ook een hoop worden aangegeven, als het er op die manier uit komt is het ook goed, het belangrijkste is inderdaad veiligheid en dat ze het uiteindelijk kunnen verwerken ipv in zich houden en weten dat ze niet de enige zijn😊
Alle reacties Link kopieren
Uiteraard verstandig om dit onder begeleiding aan te pakken. Heb je wel eens gehoord van de methode van Arianne Struik: Slapende honden? Wakker maken! Dit is een stabilisatiemethode voor vroegkinderlijke chronische trauma's. Dit kan (opnieuw uiteraard onder begeleiding!) gebruikt worden om kinderen te stabiliseren zodat zij vervolgens met behulp van therapieën (bijvoorbeeld EMDR) dit kunnen gaan verwerken...



Nog een tip om je zoon eventueel (meer) inzicht te geven in zijn ASS: brain blocks! Mooie en duidelijke manier van psycho-educatie vind ik



Sterkte!
TO, is therapeutisch paardrijden misschien iets voor jouw zoon? Heb daar eens goede dingen over gehoord.



Equitherapie - Het paard als co-therapeut
quote:sjansje schreef op 29 juni 2015 @ 18:54:

Ik ga zeker niet alles geloven wat er op een forum wordt geschreven. Maar mocht ik mijn twijfels hebben over een dusdanig zwaar onderwerp als dit, dan uit ik dat uit fatsoen niet. Want het kan ook wel waar zijn...

Eens.



Ik begrijp het gedram niet. Erg ongepast ook.



Sterkte, TO. Gelukkig krijg je veel adviezen en hopelijk zit er iets voor je bij.
OMG wat een nare wijven zitten hier toch op het forum.
Alle reacties Link kopieren
Paarden therapie wilde ik ook noemen! Zelfs eens iemand gesproken met heel erge trauma's die jaren klem zat en hiermee pas uit die cirkel kwam.



@stroopwafelcake. Misschien ook nog eens iets voor jullie kind?
Alle reacties Link kopieren
Dank je vd tips!!! Geweldig, ik ga ze onderzoeken! Lief van jullie😊😊
Alle reacties Link kopieren
Op wat voor momenten, treden deze woeden aanvallen op?

Als hij naar bed moet, of als jij hem achter laat met een vreemde man / vrouw, zoals bvb een nieuw schooljuf/meester.



Hij is pas 5, douched hij al alleen of help jij hem hier nog bij, hoe reageert hij in deze situatie.



De 8 jarige dader, ken jij deze jongen zijn ouders, iets van zijn achtergrond, uit wat voor milieu komt hij?
quote:hazelnooten schreef op 01 juli 2015 @ 00:54:

Op wat voor momenten, treden deze woeden aanvallen op?

Als hij naar bed moet, of als jij hem achter laat met een vreemde man / vrouw, zoals bvb een nieuw schooljuf/meester.



Hij is pas 5, douched hij al alleen of help jij hem hier nog bij, hoe reageert hij in deze situatie.



De 8 jarige dader, ken jij deze jongen zijn ouders, iets van zijn achtergrond, uit wat voor milieu komt hij?Zoon is 13, staat in de OP.
Alle reacties Link kopieren
@hazelnooten, waarom vraag je dit? Ervaring mee? Anders mag je me wel een pb sturen, grts
Alle reacties Link kopieren
Ik heb hier geen ervaring mee. Maar je kunt hier denk ik veel uit halen. Agressie is komt vaak voort uit angst, mensen die ergens door zijn getraumatiseerd halen deze emoties weer naar boven als zij iets ervaren wat is gerelateerd aan de situatie van toen.



Misschien kun je wat met deze site, verhalen over slachtoffers, maar ook over ouders van slachtoffers ; http://www.st-lis.nl

Ik heb zelf ooit een aantal verhalen doorgelezen, maar op een gegeven moment bleef ik maar over deze verhalen na denken het belemmerde zelfs mijn dagelijks leven.



Ik vind het heel erg dat er veel te weinig aan wordt gedaan, vaak komen de slachtoffers veel te laat. De politie gooit 30% van alle aangifte in de prullenbak waarvan het grotendeels gaat om sexueel misbruik. En nog geen 90% van de slachtoffers doet geen eens aangifte, uit schaamte.
Alle reacties Link kopieren
quote:hazelnooten schreef op 01 juli 2015 @ 18:06:

Ik heb hier geen ervaring mee. Maar je kunt hier denk ik veel uit halen. Agressie is komt vaak voort uit angst, mensen die ergens door zijn getraumatiseerd halen deze emoties vaak weer naar boven als zij iets ervaren wat is gerelateerd aan de situatie van toen.

Zijn aandoening zorgt al voor oncontroleerbare angst.

Kinderen kunnen fantasie en werkelijkheid moeilijk van elkaar onderscheiden .
Alle reacties Link kopieren
quote:dubbeltje4 schreef op 01 juli 2015 @ 18:11:

[...]



Zijn aandoening zorgt al voor oncontroleerbare angst.

Kinderen kunnen fantasie en werkelijkheid moeilijk van elkaar onderscheiden .Bij MCDD gaat het voornamelijk om de psychotische variant van fantasie en werkelijkheid, bijv. een lichtknop wat kan praten en denken, dus niet of hij wel of niet misbruikt is.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven