Verlegen, maak ik mij zorgen om niks?

01-08-2015 23:20 25 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ben 22 en heb nog nooit een relatie gehad. Hier ben ik eerder al een topic over gestart met dat dit aan mij knaagt omdat ik anderen om mij heen zie samenwonen, trouwen en kinderen krijgen. Ik begon me af te vragen of er nog wel ooit een vrouw in mijn leven zou komen en waardoor het komt dat ik nog nooit een relatie heb gehad. De reden hiervan is mij nu wel duidelijk: verlegenheid bij het versieren van vrouwen.



Als ik een vrouw zie die ik aantrekkelijk vind dan gaan er al snel gedachten door mijn hoofd van 'ze zal wel een vriend hebben, dus ze heeft sowieso geen interesse in mij' of 'ze zal mij niet knap genoeg vinden', etc. In mijn pubertijd ben ik op school erg gepest geworden en er werden ook dingen gezegd als 'jij bent lelijk'. Ik kan niet zeggen dat ik mezelf lelijk vind. Achteraf gezien weet ik wel dat dit gezegd werd om zichzelf beter te voelen en mij onderuit te halen, maar dit heeft me toch wel iets gedaan. Dit alles resulteert erin dat ik nooit vrouwen aanspreek uit verlegenheid en onzekerheid. Ik kom bijna elke dag in de sportschool, dus ik kom genoeg mensen tegen om eventueel mee te spreken, maar het is er nog nooit van gekomen. In het verleden heb ik van een paar vrouwen ook wel echt duidelijke signalen gekregen, maar ook hier heb ik uit onzekerheid niks mee gedaan. Achteraf heb ik hier natuurlijk veel spijt van, want daarna heb ik ze nooit meer gezien.



Omdat er op dit forum hoofdzakelijk vrouwen zitten zou ik van de andere forummers graag willen weten hoe jullie over mijn situatie denken. Maak ik mij druk om niks en hoe zouden jullie het vinden als een vreemde man jullie aanspreekt in bijv. de sportschool?
Alle reacties Link kopieren
Ben je in het algemeen verlegen of enkel bij het versieren?

En ik zou het leuk vinden als ik werd aangesproken in de sportschool, gewoon ervoor gaan!

Zelfs als ik een vriend of geen interesse had, was ik nog gecharmeerd geweest, is toch een compliment altijd hé ;)
Alle reacties Link kopieren
Foto?
Mijn man is ook erg verlegen, zal nooit een woord te veel zeggen, een echte stille genieter en iet wat onzeker over zichzelf. Had nog nooit eerder een vriendin gehad en toen hij 25 was heb ik hem aan de haak geslagen.



Het kan allemaal.
Alle reacties Link kopieren
De onzekerheid is enkel bij het versieren. Ik heb al enkele jaren verkoopervaring ben een autobedrijf en het verkopen gaat mij heel goed af. Zakelijk contact is dus geen enkel probleem, maar dat soort contact is niet echt te vergelijken met versieren. Bij een autobedrijf komen mensen naar je toe met een reden, dus dan is het openen van een gesprek veel makkelijker.

@Cookiedevil: vanwege privacy zet ik geen foto's van mij op fora.
Alle reacties Link kopieren
Heuy! Bijna een sooortgelijke situatie bij mij, alleen pestverleden op basisschool en niet echt lang geleden kunnen afsluiten. Je zegt dat je vrienden hebt die al een relatie hebben, ben je wel eens met die vrouwen mee in gesprek? Dit heeft mij best wel wat geholpen. En ik weet niet hoe luxe jij er voor zit, maar gewoon met een vriendin even wat afspreken? Misschien wordt je dan wat losser in het contact naar vrouwen. Heeft mij enorm geholpen, gister een paar uur in gesprek geweest met een Zweedse jongedame, juist nog een extra taalbarrière. Dat ging me best wel goed af. En nergens van uit gaan, dat werkt ook niet. Zomaar iemand aanspreken vond ik ook altijd lastig als het een vrouw betreft van rond mijn leeftijd, maar het gaat me steeds makkelijker af.



Wat ook enorm herkenbaar is, is het nadenken over of ze dan wel niet een vriend heeft. Dit is voor mij vaak een enorme belemmering geweest. Tegenwoordig ga ik er anders in: gewoon een gesprek aan gaan, voor de lol, en je merkt het vanzelf wel in het gesprek.



Succes! Pm staat altijd wel open, als je nog wat advies nodig hebt van een man.
Alle reacties Link kopieren
Blijkbaar is je angst groter dan je relatiewens. Ik word regelmatig aangesproken in de sportschool en vind dat prima. Ik ben namelijk prima in staat een gesprek te beëindigen als ik het niet prettig vind. Dus waar ben je bang voor? Nee heb je, ja kun je krijgen.
Speechless
22 jaar en iedereen om je heen gaat trouwen, samenwonen en kinderen krijgen. Ik snap dat je een relatie zou willen maar de rest is toch nog niet? Wat is de haast? Misschien ben je een laatbloeier? Enfin, zo lang je je mond niet open trekt ben je afhankelijk van de gene die jou wil versieren en vrouwen verwachten toch nog steeds dat een man de eerste stap doet dus je heb het zelf in de hand.
Hier ook verlegen en een laat bloeier . Daarnaast door omstandigheden ook erg laat een relatie gehad. Als je er aan toe ben komt het van zelf. Anders ga je op tinder zitten. Is niet het beste plekje ( al heb ik wel mijn vriend daar keren keen Zie wat voor reacties te krijg . Maar ook daar zitten mensen die je in bed willen krijgen die mag jij gelijk dumpen, is ook gelijk een goede oefening voor je. Bij mij heeft dat wel geholpen...



Succes !
anoniem_6498993ebbce9 wijzigde dit bericht op 02-08-2015 10:07
Reden: foutje gemaakt
% gewijzigd
TO is een man...



Ik denk dat het wel goed komt hoor! Er zijn genoeg mannen die geen wildvreemde vrouwen zomaar aanspreken. Je komt ook in meer 'natuurlijke' situaties terecht; bijvoorbeeld op school, op je werk enz, waar je misschien gewoon een keer iemand leert kennen die je leuk vindt.

En als je op de sportschool oogcontact met iemand hebt en je hebt het idee dat een meisje je wel leuk vindt is het niet raar om een praatje te maken. Ik zou daar wel even naar kijken; als jullie naar elkaar kijken/lachen is het prima, maar als er eigenlijk helemaal geen flirterig contact is vind ik het persoonlijk niet fijn om aangesproken te worden door een man. Dan geeft me dat een beetje een ongemakkelijk gevoel tijdens het sporten en ik wil me daar juist relaxed/op mijn gemak voelen.

Maar je kunt dat wel inschatten, denk ik.

Je zegt ook dat je in het verleden wel signalen hebt gekregen van vrouwen. Dan is het natuurlijk prima om er iets mee te doen.

Al zijn er dus genoeg mannen die dat niet op die manier durven en bij wie zoiets ontstaat tijdens werk, op school, vakantie, via vrienden, enz.

Lijkt internetdaten je leuk?
Meen je dat ? Zie je echt mensen van jou leeftijd samen wonen trouwen en kinderen krijgen of zijn die ouder. Onze zoon is ook 22 en heeft een grote vriendenclub. De meeste van hen zijn nog vrijgezel.
Alle reacties Link kopieren
quote:muzemeisje schreef op 02 augustus 2015 @ 03:27:

Blijkbaar is je angst groter dan je relatiewens. Ik word regelmatig aangesproken in de sportschool en vind dat prima. Ik ben namelijk prima in staat een gesprek te beëindigen als ik het niet prettig vind. Dus waar ben je bang voor? Nee heb je, ja kun je krijgen.Het is heel goed dat TO zijn probleem op tijd!!! signaleert. Muzemeisje slaat de spijker op de kop dat je angst groter is dan je relatiewens. Dit zijn ook letterlijk de woorden van een coach die hierin is gespecialiseerd. Het is geen gewone verlegenheid want de oorzaak ligt in het pesten. En het verband tussen pesten en moeite om een relatie aan te gaan is groot. Het is belangrijk om bewust te worden van daaruit aangeleerd gedrag. Deze angst belemmert het spontaan tonen van gevoelens en blokkeert je handelen door het in je hoofd blijven zitten. Ook problemen met zelfvertrouwen en teveel op zoek zijn naar bevestiging komen vaak voor in relatie tot pesten. Natuurlijk kun je geluk hebben in een relatief veilige situatie met een meisje terecht te komen waarbij zij de toutjes in handen neemt maar ik zou proberen er actief aan te werken. Het is daarbij ook heel goed om iemand te hebben waarmee je hierover in vertrouwen durft te praten!
Alle reacties Link kopieren
Je hebt dus opties genoeg. Zodra je je maar eenzaam genoeg gaat voelen zal je je vanzelf wat opener opstellen.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
quote:maar als er eigenlijk helemaal geen flirterig contact is vind ik het persoonlijk niet fijn om aangesproken te worden door een man.

Zoveel mensen zoveel smaken: ik houd absoluut niet van flirterig gedrag, heb liever dat iemand gewoon graag met me praat. Belangstelling heeft. Sommige verlegen mensen zijn zó erg met hun eigen onzekere gedachten bezig dat ik daardoor merk dat ze niet empatisch reageren en dan verdwijnt mijn belangstelling.



Mannen die minder dapper zijn maar tóch erop af gaan kan ik juist ontzettend waarderen.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
quote:retrostar schreef op 02 augustus 2015 @ 14:47:

Je hebt dus opties genoeg. Zodra je je maar eenzaam genoeg gaat voelen zal je je vanzelf wat opener opstellen.Dat laatste vind ik een bijzondere claim. Het muntje kan ook op de andere kant vallen. Sommige mannen sluiten zich juist verder af na teleurstellingen. Daar is TO nu nog te jong voor maar die richting moet het niet uitgaan. Daarom is het zo goed dat hij het nu signaleert.
Alle reacties Link kopieren
Ik meen het dat ik mensen van mijn leeftijd zie trouwen en kinderen zie krijgen. Ook zijn er nog wel wat vrijgezellen in mijn omgeving, maar vrijwel iedereen heeft wel al eerder een relatie gehad.
Alle reacties Link kopieren
Door het vergelijken met je omgeving kom je onder druk te staan. Voor sommigen is 22 dus nog niet zo urgent en ben je een laatbloeier maar jij wilt je situatie veranderen. Ik denk dat de groep verlegen mannen die zelf niet actief kunnen versieren afhankelijk is van kansen in de eigen sociale kring of door een vrouw benaderd worden. Voor succes met koud aanspreken zijn vaardigheden nodig die niet zijn geleerd in de jaren dat dit gemakkelijker kon. Sterker nog; Misschien actief onderdrukt om niet op te vallen bij pesters.

Zoek je een oplossing voor die angst, of versier vaardigheden? Of overweeg je Internet dating?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb net je oudere berichten gelezen en raad je aan een goede (single) coach te zoeken. Het wordt niet anders met een paar reacties van het komt wel goed. Niemand die dat nog herhaalt als het niet zo loopt. Als je zou weten wat ik eraan heb gedaan wordt wel duidelijk waarom ik er zo tegenaan kijk.
Alle reacties Link kopieren
quote:ooitverlegen schreef op 03 augustus 2015 @ 14:18:

Ik heb net je oudere berichten gelezen en raad je aan een goede (single) coach te zoeken. Het wordt niet anders met een paar reacties van het komt wel goed. Niemand die dat nog herhaalt als het niet zo loopt. Als je zou weten wat ik eraan heb gedaan wordt wel duidelijk waarom ik er zo tegenaan kijk.Wat bedoel je met 'wat ik er aan heb gedaan'? Hoe heb jij het aangepakt dan?
Alle reacties Link kopieren
quote:retrostar schreef op 02 augustus 2015 @ 14:47:

Je hebt dus opties genoeg. Zodra je je maar eenzaam genoeg gaat voelen zal je je vanzelf wat opener opstellen.Ik spreek uit mijn ervaring dat dat niet klopt. Als je eenzaam en verlegen bent, maak je niet gemakkelijk contact. Je gaat je niet vanzelf wat opener opstellen, tenzij je op efficiënte wijze iets aan je verlegenheid doet.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
Ik was ook verlegen naar mooie vrouwen dus ging ik maar met de minder aantrekkelijke kletsen, bijvoorbeeld vriendinnen van de aantrekkelijke. Als je ze dan samen of in een groepje tegenkwam heb je al een goede referentie, zullen we het maar noemen. Of als de dame die je leuk vindt merkt dat je een leuk gesprek hebt met haar vriendin vindt ze je zo ook al sympathiek. Dat verlaagt de drempel behoorlijk.
Alle reacties Link kopieren
Dat zou een keerzijde kunnen hebben, Thorsson. Als jij met de minder aantrekkelijke vrouw gaat kletsen i.p.v. met de vrouw die jij aantrekkelijk vindt, zou deze kunnen denken dat jij haar niet aantrekkelijk vindt, maar de minder aantrekkelijke vrouw.



Of minder omslachtig uitgelegd: Jij ziet twee vrouwen. A vind jij aantrekkelijk, B vind jij minder aantrekkelijk. Jij gaat dus kletsen met B. Dan zou A juist kunnen denken dat jij B aantrekkelijker vindt, dan A.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
quote:Webama schreef op 04 augustus 2015 @ 00:44:

Wat bedoel je met 'wat ik er aan heb gedaan'? Hoe heb jij het aangepakt dan?Ik raakte heel goed bevriend met een man die net als ik ook geen relatie ervaring had. Bij hem was het om een iets andere reden maar we hadden hetzelfde doel. Wij zijn toen heel veel samen uitgegaan en hebben met allerlei hulpmiddelen tegen verlegenheid veel ervaring opgedaan met aanspreken van dames. Gewoon totaal willekeurige gesprekken over wat er op dat moment maar in mij opkwam, echt een inhaalslag maken. Daardoor leerde ik small talk, mijn aandacht op haar richten en de angst voor het nemen van spontaan initiatief af te bouwen. Er waren toen simpelweg geen vrouwen in mijn nerdy sociale netwerk en Internet dating bestond nog niet.
Alle reacties Link kopieren
Het is trouwens niet zo dat ik mijn partner met dit uitgaan heb leren kennen hoewel dat had gekund. Die vriend is zijn dating carrière daar wel mee begonnen. Uiteindelijk heb ik mijn partner in de supermarkt aangesproken en zij is helemaal niet zo'n uitgaanstype (waar jij waarschijnlijk ook niet naar zoekt).

Maar dat leerproces heeft mij uiteindelijk wel de ervaring en doorzettingsvermogen opgeleverd. Maar goed, iedereen is verschillend en de manier van jezelf hieruit ontwikkelen ook.
Alle reacties Link kopieren
quote:hans66 schreef op 04 augustus 2015 @ 07:31:

Ik spreek uit mijn ervaring dat dat niet klopt. Als je eenzaam en verlegen bent, maak je niet gemakkelijk contact. Je gaat je niet vanzelf wat opener opstellen, tenzij je op efficiënte wijze iets aan je verlegenheid doet.

Precies! Het gaat niet vanzelf, het vergt gewoon veel praktijk oefening om daarin vooruit te komen.



quote:thorsson schreef op 04 augustus 2015 @ 07:52:

Ik was ook verlegen naar mooie vrouwen dus ging ik maar met de minder aantrekkelijke kletsen, bijvoorbeeld vriendinnen van de aantrekkelijke. Als je ze dan samen of in een groepje tegenkwam heb je al een goede referentie, zullen we het maar noemen. Of als de dame die je leuk vindt merkt dat je een leuk gesprek hebt met haar vriendin vindt ze je zo ook al sympathiek. Dat verlaagt de drempel behoorlijk.

Het is een denkfout om naar een mooie vrouw meer verlegen te zijn dan naar een minder mooie vrouw maar het is bijna onvermijdelijk. Ik las onlangs dat vrijwel geen man in staat is om normaal te doen tegen de inmiddels weer single Carice van Houten. Ze zouden slijmen of zich arrogant gedragen.

Het is moeilijk om je gedachten onder controle te krijgen maar dat voetstuk is toch echt een eigen hersenspinsel. Of je werkelijk kans maakt bij iemand die veel knapper is valt te bezien, maar je hoeft het niet zelf te saboteren

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven