Ik wil niet en voel de behoefte ook niet

11-07-2015 14:58 160 berichten
EDIT:



Inmiddels is het bijna een jaar geleden dat ik dit topic opende. (originele verhaal hieronder) Kind heeft ondertussen de eerste verjaardag gevierd, maar hier nog steeds geen seks.



Ik voel nog steeds hetzelfde: geen behoefte aan intimiteit, ik vind het vervelend als hij aan mij zit en wijs hem altijd af. Gevolg is dat hij gestopt is met proberen (logisch, want niemand vindt het leuk om continu afgewezen te worden)



Wij hebben het echt heel leuk met elkaar en met ons kind. Allen het 'geen seks' verhaal komt steeds meer tussen ons in te staan. Ik twijfel of ik professionele hulp moet zoeken.



Heeft iemand een idee?



Originele post:



Nu, twee maanden na de geboorte van ons kind, merk ik dat mijn man wel weer toe is aan seks. Ik daarentegen moet er niet aan denken. Ik heb er geen aanwijsbare reden voor. De zwangerschap is prima verlopen, de bevalling was ook ok (voorzover een bevalling ok kan zijn) maar ik wil gewoon niet dat hij aan me zit. Dat is niet het enige, ik voel ook helemaal de behoefte aan seksuele intimiteit niet. Knuffelen en zoenen: prima, maar op het moment dat hij meer probeert hou ik de boot af, omdat ik gewoon echt niet wil.



Man is heel geduldig en lief, maar ik merk dat nu drie maanden zonder seks (de laatste weken van de zwangerschap vond hij het eng om seks te hebben) wel lang genoeg is voor hem. Dus gisteravond dacht ik ondanks mijn weerstand er gewoon voor te gaan. Dacht inderdaad, want op het moment dat hij daadwerkelijk aan me begon te zitten voelde ik in mijn hele lichaam zodanig weerstand dat het feest niet door ging. Ik heb vervolgens wel geprobeerd hem zijn plezier te geven, maar man was zo teleurgesteld dat dat voor hem ook niet hoefde.



Ik begrijp dat hij behoefte heeft aan liefde en intimiteit. Ik snap ook echt dat seks daar een wezenlijk onderdeel van is, maar ik wil gewoon niet. Zin maken lukt me gewoon niet. Ik vind het vooral vervelend voor hem en vraag me af of dit normaal is en of mijn seksdrive weer terug zal komen.



Iemand ervaring?
anoniem_64bb983aaa6ed wijzigde dit bericht op 27-05-2016 09:28
Reden: Aangepast aan huidige situatie
% gewijzigd
quote:Enn schreef op 11 juli 2015 @ 15:08:

[...]



Nou dit leest bemoedigend als je onzeker bent over wat er gebeurt zeg! Daarnaast is het nog dom ook. Lekker naast je neerleggen TO.
Dank voor alle reacties en fijn om te lezen dat er ook mensen zijn die dit herkennen. De tips die worden gegeven ga ik opvolgen. Rustig aan beginnen met knuffelen en masseren en hopelijk komt de rest dan vanzelf. Ik merkte dat ik daar nu nog niet aan toe ben, maar wellicht kunnen we het over niet al te lange tijd weer proberen.



Wellicht zit ik inderdaad nog teveel met mijn hoofd in "mama modus." Volgende week hebben wij een babyvrije avond (met dank aan schoonmoeder) dus dan heb ik inderdaad een avondje om me op te tussen en weer vrouw van te voelen. Ik denk dat dat ook wel zal helpen.



Ik weet dat ik aan mijn man een fijne heb, die heeft letterlijk gezegd "al duurt het een jaar, we doen het op jouw tempo." Maar ondertussen zie ik natuurlijk wel dat hij de behoefte wel heeft. Ik vind het gewoon vervelend, voornamelijk voor hem :(
Alle reacties Link kopieren
Nou ik heb eigenlijk een login aangemaakt voor een heel ander topic maar wil toch even reageren.

Ik ben een paar weken geleden bevallen van ons tweede kindje.

Ik weet dat ik na mijn eerste bevalling het erg spannend vond,bijna eng, ivm de hechtingen.

Dit ging de echter zonder problemen. Het duurde toen echt wel een aantal weken voordat dat gebeurde.

Nu merk ik dat mijn vriend er behoorlijk aan toe is,maar ik nog niet. Mijn kindje is nu 5 weken en gisteren had ik voor het eerst het gevoel wel weer zin te hebben in de vorm van seks, maar dan in andere vormen en nog geen penetratie (stom woord).

Daarnaast heb ik ook wat romantiek nodig, en dat kost in mijn beleving tijd, en dat heb je amper.

Ik denk dat een bezoek aan de kapper en schoonheidspecialist kan bijdragen aan een boost voor jezelf, mede omdat je even tijd voor jezelf hebt.

En als er oppas komt, en er tijd is voor elkaar heb het leuk samen, dat is in mijn ogen belangrijk.

Dan komt die seks vanzelf weer. En wanneer dat is merk je vanzelf. Ik zou zeggen, laat je man je lekker knuffelen en zoenen, voor de rest moet hij maar even creatief zijn..

Het komt goed,ECHT!
Wat ik wel merkte in de periode na de bevalling dat juist de behoefte aan knuffelen veel minder werd. Ik liep al de hele dag met een baby tegen me aan. Uren knuffelen, als de baby dan in bed lag, hoefde ik niet ook nog eens met mijn man te knuffelen.
Alle reacties Link kopieren
Ha ha reisa, kan ik me ook voorstellen..moet er wel om lachen😂

Die van mij wil s morgens om zes uur knuffelen als de baby schreeuwt om de fles..

Begrijpt dan niet waarom ik geïrriteerd reageer. Heb maar even uitgelegd dat dat niet werkt voor mij, ik denk alleen maar, JEZUS is die fles nu nog niet warm😠
quote:Vivaviaviva schreef op 11 juli 2015 @ 22:14:

Ha ha reisa, kan ik me ook voorstellen..moet er wel om lachen😂

Die van mij wil s morgens om zes uur knuffelen als de baby schreeuwt om de fles..

Begrijpt dan niet waarom ik geïrriteerd reageer. Heb maar even uitgelegd dat dat niet werkt voor mij, ik denk alleen maar, JEZUS is die fles nu nog niet warm😠Bereid je man maar vast voor, die baby gaat de komende tijd nog heel vaak voor. Ik had pas na een paar jaar weer het gevoel tijd over te hebben. In de tussentijd waren het voornamelijk vluggertjes met mijn oren in de babykamer. Schijnbaar wist die van ons precies wanneer wij een keer spannende plannen hadden, want het liep steevast in de soep.
quote:Vivaviaviva schreef op 11 juli 2015 @ 22:14:

Ha ha reisa, kan ik me ook voorstellen..moet er wel om lachen😂

Die van mij wil s morgens om zes uur knuffelen als de baby schreeuwt om de fles..

Begrijpt dan niet waarom ik geïrriteerd reageer. Heb maar even uitgelegd dat dat niet werkt voor mij, ik denk alleen maar, JEZUS is die fles nu nog niet warm😠We hebben de seks maar wat minder knuffelig gemaakt, dat werkte hier.
quote:Rooss4.0 schreef op 11 juli 2015 @ 17:22:

[...]



Een vrouw krijgt geen sekszin van kapper en uit eten, wat een misvatting. Wat nodig is is tijd en de juiste mindset.Maar naar de kapper gaan en uit eten gaan betekent, voor mij, wel even niet bezig zijn met de kinderen en juist tijd voor mijzelf en dat zorgt voor een andere mindset.
Alle reacties Link kopieren
quote:Rooss4.0 schreef op 11 juli 2015 @ 17:40:

Ik denk zomaar dat Enn dat heel goed snapt.



Enn snapt alleen niet waarom die succes-storie hier gedeeld moet worden terwijl broodje Pom hier haar twijfels met ons deelt. Het staat een ieder vrij haar ervaring te delen maar je kan je ook even afvragen of TO daar iets aan heeft.

Ik denk zomaar dat ze meer kan met herkenning en erkenning.



Mijn idee hoor.Helemaal waar en zeker als eerste reactie
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
quote:Enn schreef op 11 juli 2015 @ 15:08:

[...]



Nou dit leest bemoedigend als je onzeker bent over wat er gebeurt zeg!

TO vraagt toch naar ervaringen, waarom zou dit dan niet mogen worden verteld?

Ik ken wel meer vrouwen die na 2 weken alweer seks hadden, en echt niet alleen omdat de partner dat zo graag wilde.
Alle reacties Link kopieren
praten, praten en praten met elkaar, want als jullie dit niet bespreken en er niet samen uitkomen, dan heb je een recept voor vreemdgaan / scheiden, nou ja niet in 100% van de gevallen, maar wel in veel gevallen. praten, praten en praten...
Wat heb je een lieve man TO. Ik hoop voor jullie dat jullie weer prettig met elkaar seks kunnen hebben op een tempo waar jullie beiden tevreden mee zijn. Onderschat de werking van hormonen en de geboorte van een kind niet, het is een heftige periode! Man en ik hadden na vijf weken weer seks en daarna 1 - 2 keer per week, maar pas 8 maanden na de bevalling kwam het echte plezier er weer in. Dat ik ook echt weer goed geil werd van mijn man als we maar blikken uitwisselden. Nu is het weer als voor de zwangerschap, althans, maar tja, dat is nu ook maar weer even. Nummer 2 is op komst.
Alle reacties Link kopieren
Als je geen zin hebt, heb je geen zin. Maar het kan natuurlijk zijn dat er meer achter zit. Als het eerste is dan denk ik dat het het beste is om er een punt achter te zetten zodat jullie allebei weer gelukkig kunnen worden. Als het het tweede is kun je proberen uit te zoeken wat het is en kijken of jullie het kunnen veranderen.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou zeggen: komt wel goed schatje Fijn dat je man geduldig is en aangeeft jouw tempo te volgen. Een drammende man zou alleen maar averechts werken.



Je bent net bevallen, moet wennen aan het moederschap, onderschat niet de hormonen die nog volop in je lijf aanwezig zijn. Geef je borstvoeding?



Je lichaam en hoofd zijn vol met nieuwe dingen. Je hebt net een levensgrote verandering doorgemaakt en daar zit je nog midden in. Logisch dat er even wat minder (of geen) ruimte is voor seks.



Houd het wel bespreekbaar, ga niet alle intimiteit uit de weg uit angst dat je man seks wil. Komt wel weer, echt waar.



Ik had de eerste intensieve maanden na de geboorte ook niet zo'n grote behoefte aan seks. Frequentie lag een stuk lager daardoor. Nu een jaar na de geboorte van de jongste is het weer dik in orde met de zin en actie in de slaapkamer.
quote:Casalinga schreef op 11 juli 2015 @ 22:24:

[...]





Bereid je man maar vast voor, die baby gaat de komende tijd nog heel vaak voor. Ik had pas na een paar jaar weer het gevoel tijd over te hebben. In de tussentijd waren het voornamelijk vluggertjes met mijn oren in de babykamer. Schijnbaar wist die van ons precies wanneer wij een keer spannende plannen hadden, want het liep steevast in de soep.Haha, ik zie het al voor me. Deur op een kier, jouw hoofd erdoor, man op/in/aan de gang
Alle reacties Link kopieren
Hoewel ik weet en begrijp dat het een oeroud moeder natuur instinct is (immers, instandhouding van de soort, dus de kroost moet verzorgd worden) kan dit het begin zijn (ik zeg: kan) van het (ook al eeuwenoude) proces meer aandacht aan de kinderen te besteden dan aan de man. Nogmaals, allemaal biologisch bepaald en verklaarbaar, we blijven ondanks de ingerichte maatschappij toch allemaal dieren. Maar dit zie je vaker in gezinnen, ja ook in die van mij. Aandachtverdeling tussen partner en de kroost. Voorheen was de man de belangrijkste persoon in je leven en nu zijn daar de kinderen bijgekomen.



Misschien niet gaan forceren, maar wellicht toch, desnoods met agenda inplannen, tijd voor elkaar maken om sex te hebben. Desnoods doe je het technisch en verwen je hem. Hij kan jou eventueel masseren als je geen sex wilt. Ik schreef zoiets eerder ook over een man die geen sex meer wilde met zijn vrouw.
.
Alle reacties Link kopieren
quote:Manlief schreef op 28 juli 2015 @ 10:51:

Hoewel ik weet en begrijp dat het een oeroud moeder natuur instinct is (immers, instandhouding van de soort, dus de kroost moet verzorgd worden) kan dit het begin zijn (ik zeg: kan) van het (ook al eeuwenoude) proces meer aandacht aan de kinderen te besteden dan aan de man. Nogmaals, allemaal biologisch bepaald en verklaarbaar, we blijven ondanks de ingerichte maatschappij toch allemaal dieren. Maar dit zie je vaker in gezinnen, ja ook in die van mij. Aandachtverdeling tussen partner en de kroost. Voorheen was de man de belangrijkste persoon in je leven en nu zijn daar de kinderen bijgekomen.



Misschien niet gaan forceren, maar wellicht toch, desnoods met agenda inplannen, tijd voor elkaar maken om sex te hebben. Desnoods doe je het technisch en verwen je hem. Hij kan jou eventueel masseren als je geen sex wilt. Ik schreef zoiets eerder ook over een man die geen sex meer wilde met zijn vrouw.Volgens mij is het dan tijd om elkaar los te laten en elkaar weer geluk te gunnen.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben haast 6 maanden geleden bevallen en wil nog steeds niet. Inmiddelsmis het zo erg dat ik misselijk word bij de gedachte als hij over me heen hangt om uberhaupt en sensuele kus te geven. Ik voel me ook geen vrouw zoals toen. Wat ik ermee wil doen weet ik niet. Wel weet ik dat er iets moet veranderen want dit is niet goed voor onze relatie. Ik wil je niet bang maken hoor, ik ken alleen het gevoel zo goed.
Oh Avie, Wat ontzettend naar. Misschien een idee om een seksuoloog te raadplegen? Een vriendin van mij heeft dat ook gedaan, omdat ze na de bevalling zich helemaal niet meer fijn in haar vel voelde en aanraking niet kon verdragen. Zij heeft er wel veel aan gehad. Naast het praten kreeg ze ook oefeningen om de intimiteit terug te brengen in hun relatie. Maar volgens mij moet je daar wel het type voor zijn.



Wij zijn inmiddels een maand verder en ik ben nog steeds niet in de mood gekomen. Had het er met de verloskundige over tijdens het laatste gesprek en die zei ook dat het normaal was. Ik wacht dus nog maar even af en ondertussen knuffel ik mijn man maar extra. Ook best fijn!
Alle reacties Link kopieren
TO, herkenbaar hoor, duurde hier ook eventjes. Combinatie van hormonen, vermoeidheid en gewoon geen polonaise aan mijn lijf..Maar komt uiteindelijk wel weer goed!
De tijd heelt alle wonden, maar slaat er nog veel meer..
Dubbel!
anoniem_64bb983aaa6ed wijzigde dit bericht op 27-05-2016 09:32
Reden: Tekst in OP geplaatst
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
quote:broodje_pom schreef op 27 mei 2016 @ 09:23:

Inmiddels is het bijna een jaar geleden dat ik dit topic opende. Kind heeft ondertussen de eerste verjaardag gevierd, maar hier nog steeds geen seks.



Ik voel nog steeds hetzelfde: geen behoefte aan intimiteit, ik vind het vervelend als hij aan mij zit en wijs hem altijd af. Gevolg is dat hij gestopt is met proberen (logisch, want niemand vindt het leuk om continu afgewezen te worden)



Wij hebben het echt heel leuk met elkaar en met ons kind. Allen het 'geen seks' verhaal komt steeds meer tussen ons in te staan. Ik twijfel of ik professionele hulp moet zoeken.



Heeft iemand een idee?Ja, hup naar de HA!
quote:Ikhierhuh schreef op 27 mei 2016 @ 09:29:

[...]



Ja, hup naar de HA!Ben ik geweest (wel een half jaar geleden). Die zegt dat iedereen in zijn eigen tempo weer zin heeft, dus adviseerde me af te wachten en vooral leuke dingen met elkaar te doen, ook zonder kind. Dat doen we, ongeveer 1x per maand, maar daar blijft het bij.
Alle reacties Link kopieren
Waarom twijfel je over professionele hulp?



De huisarts dacht er blijkbaar te simpel over. Ik zou teruggaan en je door laten verwijzen naar iemand die er verstand van heeft.
Alle reacties Link kopieren
quote:Dropdrop schreef op 27 mei 2016 @ 09:51:

Waarom twijfel je over professionele hulp?



De huisarts dacht er blijkbaar te simpel over. Ik zou teruggaan en je door laten verwijzen naar iemand die er verstand van heeft.TO vindt het duidelijk wel prima zo.........
Oh dear, how sad, never mind.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven