Mac besturingssysteem herinstalleren

30-08-2015 22:02 7 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het nieuwste model van de Macbook Air. Ik wilde graag de nieuwe Windows 10 proberen, dus heb ik die geinstalleerd op mijn laptop. Ik had op de site van Apple gelezen dat je twee besturingssystemen tegelijk kon hebben (dus zowel het Apple besturingssysteem voor Mac als Windows 10) en hiertussen kon switchen. Ik heb alle stappen gevolgd maar op de een of andere manier heb ik perongeluk het Mac besturingssysteem laten verwijderen tijdens de installatie van Windows 10 op mijn laptop.



Windows 10 vind ik nadat ik gewend ben geraakt aan het Apple systeem niet meer fijn werken. Ik zou dan ook graag OS X Yosemite weer op mijn laptop willen en het Windows 10 programma weg - dus eigenlijk wat ik een paar dagen geleden heb gedaan maar dan andersom. Er staat echter overal dat ik de Apple app Store nodig heb om OS X Yosemite te downloaden en die heb ik dus niet op mijn Windows 10.



Kan iemand me helpen met hoe ik nu OS X Yosemite weer erop kan krijgen?
eerste dat bij me opkomt: kan je niet via de apple site geleid worden naar een 'online link' naar de downloadpagina van Yosemite?
een van de eerste hits op google:

http://www.iculture.nl/os-x-yosemite-be ... -download/
Alle reacties Link kopieren
x
Alle reacties Link kopieren
quote:high-school15 schreef op 30 augustus 2015 @ 22:18:

x??
Alle reacties Link kopieren
quote:safari schreef op 30 augustus 2015 @ 22:09:

een van de eerste hits op google:

http://www.iculture.nl/os-x-yosemite-be ... load/quote: De site: "Je kunt OS X Yosemite downloaden vanuit de Mac App Store" Die dus niet op m'n computer staat. De 'eerste hits op Google' werkten niet, dus vandaar vroeg ik het hier.



Ben er overigens via de Apple site (ook een van de eerste hits op Google! ;)) achter gekomen.



Voor de mensen die ooit op hetzelfde probleem stuiten: Computer uitzetten en dan opnieuw opstarten. Tijdens het opstarten command + R ingedrukt houden en je computer wordt in herstelmodus gezet.
Ik denk dat je Recovery moet gebruiken. Zie: https://support.apple.com/en-us/HT201314



Als het goed is kan je gewoon bij het opstarten je harde schijf wissen en via internet verbinding Mac OS X installeren.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven