Zouden jullie dit katje nemen?

18-08-2015 09:26 61 berichten
Hoi,



Ik vang voor het lokale dierenasiel een kitten op. Dat betekent dat hij een paar weken bij mij in huis woont om gesocialiseerd te worden (wennen aan mensen, stofzuigers, andere katten, eigenlijk alles wat er in een normaal huishouden gebeurt).



Het beestje heeft een super slechte start gehad en was bijna dood geweest, maar het gaat nu heel goed met hem. Een schatje is het en hij doet het net zo goed als iedere andere kitten.



Maar gisteren bij de dierenarts bleek dat hij een hartruis heeft. Eentje die waarschijnlijk niet meer weg gaat. Dit kan van alles inhouden, van ernstige ziekte tot helemaal niks. Het asiel heeft niet de financiële middelen om uit te zoeken wat hij heeft dus dat is aan de nieuwe eigenaar.

Maar ik ben echt super bang dat er nu nooit een nieuwe eigenaar wordt gevonden als men dit weet.



Je weet namelijk nu al dat je of voor kosten komt te staan of erger nog dat het katje misschien niet super oud zou worden.

Maar voor hetzelfde geld is het niks. Ik vind het zo sneu voor het beestje. Het is een echte vechter en nu zal zo'n stom ruisje zijn hele leven in het roet gooien.

Als het echt niet anders kan ga ik hem zelf wel houden denk ik, maar liever niet. Ik heb zelf 3 katten waarvan er 1 het echt niet leuk vind dat er een kitten 3 weken bij ons in huis loopt. Bovendien heb ik zelf al een kat met gezondheidsproblemen en is mijn budget ook niet voor eeuwig.



Eigenlijk ben ik gewoon nieuwsgierig, als jullie dit van tevoren zouden weten, zou je dan nog zo'n kitten nemen? Ik probeer gewoon in te schatten (voor mijn eigen gemoedsrust) of hij nog een leuk huisje gaat vinden.



Moest het gewoon even kwijt :(
anoniem_90660 wijzigde dit bericht op 18-08-2015 09:39
Reden: typfout
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
onze kat heeft ook hartruis en die geven we dagelijks een kwart betablokkertje (op advies van de dierenarts). Die kosten zijn echt verwaarloosbaar (volgens mij iets van 12 euro per 3/4 maanden ofzo) en deze taaie rakker is al op leeftijd. Hoe oud ze precies is weten we niet want ook uit het asiel. Wij vinden het geen probleem om een kat te hebben die wat extra's nodig heeft.
Even een update voor de nieuwsgierigen:



Er zijn ondertussen 2x mensen komen kijken maar beiden hebben hem niet genomen.



De eerste mensen waren echte dierenliefhebbers. Zij durfden het uiteindelijk niet aan omdat er net meerdere huisdieren waren overleden en ze bang waren voor nog meer verdriet op korte termijn.



De tweede mensen vonden de hartruis geen probleem maar hadden een zoontje van 2 meegenomen en vonden het katje niet kalm genoeg bij hem. Daar werd ik (stiekem) wel een beetje boos van. Het beestje had nog nooit in zijn leven een druk kind gezien. Toch bleef hij gewoon rondlopen en spelen met het veertje. Alleen toen het jongetje telkens heel hard op de grond begon te stampen ging hij onder de bank zitten omdat hij ervan schrok. Ook daar kwam hij snel weer onderuit en liet zich zelfs optillen door het hele drukke ventje zonder te krabben, bijten of wat ook maar. En nog zochten ze een katje wat makkelijker was met het kereltje. Daar snap ik nu niks van. Maar goed, dat moeten ze zelf natuurlijk ook weten.



De dierenarts heeft uiteindelijk besloten geen gratis onderzoek te doen. Ze geven aan dat als ze daar aan beginnen ze meer mensen moeten helpen en wie dan wel en wie dan niet. Ik snap dat heel goed. Wel jammer natuurlijk.



Dus het katje is nog beschikbaar. Ondertussen begin ik zelf steeds meer aan het beestje gehecht te raken dus ik hoop dat er snel een baasje wordt gevonden. Het is zo'n schatje.



Voor degenen in de regio Groningen. Weet je nog iemand, laat het me vooral weten :-)
Alle reacties Link kopieren
Geluk voor dat katje dat die ouders met dat jongetje hem niet genomen hebben. Ik denk dat dat kind voorlopig nog ongeschikt is voor dieren omdat hij te druk is.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou 't waarschijnlijk wel doen. De meeste van mijn dieren, 3 katten, 2 honden, 2 konijnen, zijn opvangend en markeren wel iets. Sommige lichamelijk andere geestelijk.
Misschien klopt het niet allemaal, maar het is wel waar
Alle reacties Link kopieren
Off topic, maar ook ik hoop van harte dat die mensen met dat jongetje geen kat zullen nemen!!!

Eerst maar eens zorgen dat het kind groter is en snapt hoe hij met dieren om moet gaan.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou het ook doen, juist omdat hij minder kans heeft op een baasje.



Ik heb zelf een kat uit het asiel. Na alle kattenkamers gezien te hebben zei ik; het maakt me echt geen donder uit hoe hij/zij eruit ziet als ie maar bij me past. Toen werd ik meegenomen naar de vergaderkamer waar een klein katertje van +/- een half jaar oud zat (hij was een vondeling) met een hele grote open wond in zijn nek. Ze wisten niet hoe het kwam, verschillende medicatie gehad en nu dachten ze stress, vandaar dat hij apart zat. Hij vloog op me af en begon meteen kopjes en liefdesbeetjes te geven. Ik was verkocht ❤. Wel werd er duidelijk gezegd en beschreven dat alle kosten voor mij zouden zijn.



Na veel gegoogle en overleg met de dierenarts ben ik erachter gekomen dat het een voedselallergie is waarschijnlijk ook met een pollenallergie. Nu anderhalfjaar later krijgt ie speciale brokjes en elke dag gekookte koolvis (waar ie dol op is) en tijdens het pollenseizoen medicatie. (Die verstop ik in de koolvis zodat hij daar geen stress van heeft. Ons Kareltje heeft nergens last meer van en is dolgelukkig.



Dus ja, ik zou t zeker doen. En trek je niets aan van die achterlijke opmerking van Zeeuwsmeisje, ik vind het juist onwijs lief dat je je zo om dit katje bekommert.
Alle reacties Link kopieren
Als ik het zou weten voordat ik hem in huis nam dan zou ik het niet doen. Hoeveel ik ook van dieren houdt. Ik zou me er wel erg schuldig door voelen. Ik heb een tijdje kansloze kleine dieren opgevangen en dat kostte me zoveel geld, tijd en energie dat ik daar toen mee gestopt ben. Maar een dier kan natuurlijk ook iets hebben zonder dat je het weet. Maar goed dat verandert er niks aan als je het wel van te voren weet.
Ergens lekker in knijpen, dat helpt.
Eind goed, al goed. Vandaag verhuist dit allerliefste katertje naar een nieuw huisje.



Hij gaat naar een jong stel die een kitten hebben van dezelfde leeftijd en er nog een speelmaatje bij wilden.



Ze zijn volledig op de hoogte van de mogelijke gezondheidsrisico's maar vinden dat prima aanvaardbaar.



Dus het komt goed :-) Nu moet ik alleen het afscheid nog even overleven ....



Bedankt voor alle reacties en steun!
Kat van mijn man had ook een hartruisje. Lag ineens dood in bed toen hij 5 was, maar heeft verder een heerlijk leventje gehad zonder klachten. Soms hoef je er niet zoveel aan te doen, ook al weet je dat ze iets hebben; het is nou eenmaal geen mens. Ik kan me niet voorstellen dat er sowieso dierenartsen zijn die opereren aan een hart met een ruisje: dat is toch veel te gespecialiseerd werk?
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben onze Siep gevonden in de tuin van de buren toen hij drie maanden was. (hij was al tanden aan het wisselen) Hij woog 8 ons, zat vol met luizen en had een ontstoken oor. De DA heeft ons gewaarschuwd dat het niets kon worden, maar ik ben ervoor gegaan. Van dat oor is hij nooit meer afgekomen, maar ik ben zo vreselijk blij geweest met die kater. Want een schat van een beest. Helaas is hij maar 8 jaar geworden, maar ondanks de kosten had ik die tijd met Siep voor geen goud willen missen.
Alle reacties Link kopieren
quote:AndersdanAnders schreef op 31 augustus 2015 @ 10:43:

Eind goed, al goed. Vandaag verhuist dit allerliefste katertje naar een nieuw huisje.



Hij gaat naar een jong stel die een kitten hebben van dezelfde leeftijd en er nog een speelmaatje bij wilden.



Ze zijn volledig op de hoogte van de mogelijke gezondheidsrisico's maar vinden dat prima aanvaardbaar.



Dus het komt goed :-) Nu moet ik alleen het afscheid nog even overleven ....



Bedankt voor alle reacties en steun!Wat fijn om te horen! Goed werk gedaan! En goed dat je hem niet gehouden hebt, want nu kun je in de toekomst weer een andere kat helpen die dat nodig heeft!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven