Vader van zoon is terminaal.

25-08-2015 17:10 78 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo viva-dames.

We zitten met een situatie. Weet eigenlijk niet wat ik er mee moet. Sta er eigenlijk als scheidsrechter midden in en ik weet het gewoon niet.



Zal de situatie even uitleggen ter verduidelijking.



Samen met mijn ex heb in een 16 jarige zoon. Zoon was 6 toen ex verlieft werd op een ander. Zij woonden al snel samen in ons huis. Binnen een half jaar raakte zij zwanger.



Langzaam aan kreeg zijn vader een nieuw gezin. En sloot zoon geregeld buiten. Zoon voelde dit op een gegeven moment ook echt zo. Zijn van die kleine dingen gebeurd dat ze bijvoorbeeld naar Disneyland gingen zonder hem mee te vragen.



Toen hij 14 jaar was is zijn oudste broertje verdronken. Heeft hij echt zwaar mee gehad. Ze zouden vanaf hun huis in een limousine achter de lijk wagen aan naar de crematie. In een limousine zodat ze als familie samen er heen konden. Opa's en oma's mee. Zoon mocht niet mee. Waren wel uitgenodigd voor de crematie naar hij was niet uitgenodigd als naaste familie.

Heb de vader gevraagd waarom niet.

Was daarvoor al een zeer slecht mens in de ogen van stiefmoeder. Daarna was ik de duivel haar zelf. Zij moest haar kind wegbrengen waar haalde ik het lef vandaan om mij met de crematie te bemoeien.

Bij hun kon er ook niet over het ongeluk gepraat worden. Zoon had die behoefte wel. Hij was ook niet meer op de plaats van overlijden geweest. Half jaar na het ongeluk had hij zijn vader gevraagd of hij mee wou er heen. Hij kreeg alleen als antwoord jonge, je moet het verleden laten zoals het is. Hij natuurlijk veder vragen hoe wat waarom.

Zegt zij Als het de wil van god is had het zo moeten wezen. Schoot bij hem in het verkeerde keelgat. Toen waren de vaste logeer-weekenden bij zijn vader ook over.



Geregeld daarna nog wat van die kleine voorvalletjes gehad. Jaar geleden is de emmer voor zoon over gelopen. En hij wou zijn vader niet zien. Hij vond dat het hem meer pijn dan goed deed. Hebben met hem gepraat, het is zijn eigen keus. Ga hem niet tot dingen dwingen. Laat het eerst maar eens tot rust komen.



3 maanden geleden werd zijn vader ziek. Hij hoestte bloed op. Week later werd er longkanker geconstateerd.

Is al te ver en ze kunnen behalve zijn leven rekken en draagbaar maken niets meer voor hem doen.

Sinds 2 maanden gaat het hard. Hij ligt op bed. Leeft echt op medicijnen en daarmee dus eigenlijk geleende tijd. Laat ik het even heel cru zeggen; het zal geen verassing zijn als hij binnen zeer korte tijd te overlijden komt.



Zoon die blijft bij zijn keus om zijn vader niet te willen zien. Er zijn al uitspraken gedaan al;

Wat kan het mij verrotten.

Hij heeft het verdient.

Mensen gaan nou eenmaal dood.



Tegen zijn stiefmoeder heeft hij al de uitspraak gedaan Ja als het Gods wil is zal het zo gebeuren.

Zij kwaad en eist een oprechte excuses voordat hij weer zijn vader mag zien.



Hij wil dus niet zijn vader zien.

We hebben hem al uitgelegd dat het elk moment afgelopen kan zijn. Het is gewoon moeilijk. Wil voorkomen dat hij later spijt van iets krijgt.



Dan nog even iets...

Toen we uit elkaar gingen kon ex niet het volledige bedrag uitkopen. Is ¤15.000 open blijven staan. Lang en ingewikkeld verhaal kort; ben er mee akkoord gegaan dat het geld eerst niet betaald werd maar later met verkoop van het huis. Staat zwart op wit. Dat bij overlijden dat gedeelte mij toekomt. En bij verhuizing zal hij mij moeten uitkopen.



Zijn vriendin( waar hij overigens niet mee getrouwd is. Dan moest het ook uitgekocht worden.) begint nu al dat zij daar in het huis wil blijven wonen met haar kinderen etc. Maar ze heeft geen ¤15.000.-. Ze vindt het zoiezo belachelijk dat ik dat nog krijg. Ze weet dat ik zoon er graag straks tijdens zijn studie mee wil gaan ondersteunen. Als ik dat geld ga eisen dan gaat het ten koste van hun kinderen etc.

Die ¤15.000 is geld wat ik heb afbetaald aan de hypotheek die toen nog gezamenlijk was. Dus is mijn geld. In die afspraak ben ik nog heeeel schappelijk naar hem geweest. Anders had hij schulden gehad en had het huis verkocht moeten worden. Heb hem en daarmee haar nog heel veel gegund. Spijt mij zeer maar ik wil straks mijn geld hebben.
Alle reacties Link kopieren
voor jou en je zoon, ondanks dat het contact slecht was, lijkt me dit toch een moeilijke tijd voor jou en je zoon
Hope for the best, plan for the worst - Jack Reacher
Sterkte voor je zoon Holly, en ook voor jou natuurlijk!!!



Hoe reageerde je zoon?
Alle reacties Link kopieren
Sterkte met alles wat er nu op jullie afkomt wn dat wat juist niet komt en jullie achteraan moeten.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven