Support voor meisjes naam

04-09-2015 18:45 79 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hi,



man en ik hebben hulp nodig bij onze favo meiden naam. Of eigenlijk heb ik hulp nodig . Vanaf het eerste moment dat ik deze naam hoorde was ik er verliefd op en had ik bedacht dat als we ooit een dochtertje mochten krijgen het zo zou moeten heten. Mits man er ook verliefd op zou zijn natuurlijk!



Nu verwachten we ons dochtertje over 2 maanden en heb ik deze naam een paar maanden geleden voorgelegd. En hij was er meteen weg van. We hebben veel familie in het buitenland maar ik wil ook in Nederland dat het goed uitspreekbaar is, stoer, lief etc.



En nu... nu twijfel ik al een tijdje... Het gaat om de naam Lexi.



Hoe denken jullie over deze naam? Ik ben ineens bang dat ie niet kan voor iemand van 30. Of dat de naam aan een bepaald 'milieu' gelinkt wordt. Maar is dat ook zo of haal ik me nu teveel in mijn hoofd. Hoe denken jullie erover?



En we zijn dus tevens nog op zoek naar een leuke tweede naam die hier achter zou kunnen.



Hoop op wat inzicht Manlief wordt moe van mijn wispelturige gedrag.
Moeder van een mooi meisje - Okt. 2015
Alle reacties Link kopieren
Ik vind Lexi leuk. Wel meer geschikt voor een kind dan voor voor een volwassen vrouw, maar als je haar, zoals anderen al zeiden, voluit Alexa, Alexandra of Alexis o.i.d. noemt kan ze later zelf kiezen of ze zich Lexi blijft noemen of haar officiële naam gaat gebruiken.



En weet je, welke naam je ook kiest voor je kind, er is altijd wel iemand die hem raar of lelijk vindt. Lexi is in ieder geval origineel en ik heb er geen rare associaties bij.
Ik ken een heel schattig meisje van 2 jaar dat zo heet. Ik vind het een geweldige naam. Doen!
Ik vind het leuk als jij het leuk vind.



En als het een naam is die achteraf leuk blijkt tot het twaalfde levensjaar dan doe je Lexi Geertruida.

Kun je als je dochter 13 is voor Gerda of Trui gaan.

Lekker volwassen namen.







Meid, Lexi.

Gewoon Lexi.

Enig.



Tante Lexi

Oma Lexi

Dokter Lexi

Juf Lexi

Gezagvoerder Lexi

Sergeant Lex



Jawor.

Beeld bij.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben voor!
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het net zo'n naam als Lizzy, het is een afkorting van een echte naam, zo voelt het voor mij. Maar misschien ben ik daar ouderwets in. Ik zou zelf gaan voor Alexis en dan Lexi kiezen om haar in het begin te noemen, dan kan zij later zelf kiezen.



Ik ken trouwens een hele leuke Lexi, dus wel positieve associatie mee. Ik vind eigenlijk dat als jullie het leuk vinden dat je het gewoon moeten doen, niet twijfelen, je wil het toch ook al heel lang?
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het wel een leuke naam. Grote kans dat ze Lex genoemd gaat worden als ze ouder is, maar dat werkt met bijna alle namen zo (behalve de mijne, daar heeft nog nooit iemand een afkorting voor gevonden:-p). Daar zou ik me dus niet door laten tegenhouden.



Hoewel ik Alexis een leuke naam vind, en Alexandra heel mooi, zou ik daar zelf nooit voor gaan. Ik vind het heel onhandig als iemand een andere eerste letter heeft dan die van de roepnaam. Dus Lizzy-Liesbeth, Bas-Bastiaan en Esra-Esmeralda zouden voor mij geen probleem zijn, Lexi-Alexis wel. Een hoop dingen zijn toch 'initiaal gebaseerd', bv email adressen etc. Het is uiteraard geen ramp, maar ik vind het wel onhandig en zou er dus nooit opzettelijk voor kiezen.
Alle reacties Link kopieren
Ik ken een (Amerikaanse) Lexie, leuke naam en prima voor een volwassene.



Ik heb zelf een andere roepnaam dan officiële naam en ik vind het best onhandig. Elke keer als ik ergens nieuw ben (studie, baan) is het weer lastig en moet het weer geregeld worden en sta ik een jaar later nog steeds verkeerd zodat collega's me niet snel kunnen vinden in het systeem, etc. Niemand hoeft zich daardoor te laten tegenhouden maar ik zou het niet aanraden.
Alle reacties Link kopieren
Aaargh lastig 😊



Dat ze waarschijnlijk Lex genoemd zou worden is voor ons geen probleem. Dat vinden we juist lekker stoer.



Bedankt voor de nieuwe comments!
Moeder van een mooi meisje - Okt. 2015
Alle reacties Link kopieren
quote:blaadje29 schreef op 04 september 2015 @ 19:16:

Haha nee, heb je goed, lekker voor je houden! Voor een jongetje waren we er meteen uit. Maar toen kwamen we er dus achter dat het een meisje is Vind het gewoon ook best lastig de keuze. Ik kan normaal al geen verf kiezen voor op de muur, laat staan een naam voor een heel leven.



;-)Misschien moeten we gewoon nog even verder zoeken tot we echt DE naam hebben waar we 100% zeker van zijn allebei. Zucht... de hormonen zullen ook wel mee spelen



Vroeger... ja ik ben een ouwe muts . Werd ik zwanger, bleek pas na de bevalling of het een jongen of een meisje was. Namen hadden wij al bedacht en die aan niemand vertelt. Was eerste een jongen, eerste stamhouder ook nog en die hadden wij tegen de ijzersterke traditie in niet naar schoonvader vernoemd. Herrie in de tent . Helaas niets meer aan te doen, was al gebeurd, het kind had een naam. Moet er niet aan denken wat een gezeik dat al van tevoren had opgeleverd.

Moraal van dit verhaal... kies een naam die jullie allebei leuk vinden, niet te veel over nadenken.
Sommige fouten zijn te leuk om maar een keer te maken...
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het een leuke naam. Met betrekking tot koosnaampjes en wat als je 30 bent. Mijn echte naam valt in de categorie volwassenen, maar vrienden gebruiken altijd nog de korte lieve meisjes variant. Eigenlijk boeit dat me helemaal niet. Met 30 ben ik nog niet bejaard (hopelijk). Gewoon je eerste ingeving. De naam is lekker kort, stoer en toch lief.
Alle reacties Link kopieren
Lexi vind ik leuk, fris en origineel. Ik zou het gewoon doen, een naam vormt zich toch naar de persoon die het draagt. Ik zie het probleem niet zo met ouder worden, Guusje, Mensje, Janske, Kiki, Mikki, Nikki zijn toch ook algemeen geaccepteerd? Dan vind ik Lexi in die categorie nog het leukst.
If you can't make it good, at least make it look good. (Bill Gates)
Ik vind het geen echte naam.

Ik heb vriendinnen die dat als bijnaam hebben.

Mensen zullen altijd vragen wat haar echte naam is.

Ook vind ik het een naam die je hoort in de erotiek. Stripteasedanseressen die dan de naam Lexi hebben.
Leuke naam! Vind Jackie en Lou in zelfde categorie vallen. Juist stoer en hip en zeker geen aso mileu ofzo.

Als ie zolang in je hoofd zit zou ik niet meer switchen.



Dus zou gewoon een gave tweede naam gaan bedenken, lastig wat er lekker bij bekt:



Lexi Jane

Lexi Olivia

Lexi Mae

Lexi Ava
Lexi Jane klinkt wel een beetje porno😁

Ik zou Lexi combineren met een gewonere naam. Eerder Lexi Sophie/Sophia
Ik vind dit een SUPER LEUKE naam. Zelf heb ik hem momenteel ook op 1 (al een paar jaar).
Ha dat is grappig sinnombre, ik begon ook met Lexi Sofia, maar dat liep niet zo lekker en vind dat zelf dan juist weer suffig worden bij zo'n leuke naam. En ken zelf een Jackie Jane, die juist super stoer is en hele leuke ouders heeft, dus vandaar
Lexi Sybèle

Lexi Elisabeth

Lexi Babette

Lexi Yasmine

Lexi Isabel

Lexi Robine



Of beetje apart

Lexi Pilou (vind ik leuker dan Philou maar Philou kan ook)
Het is lastig een tweede naam erbij te denken als je niet weet wat jullie achternaam is of hoeveel lettergrepen die heeft.



Wat ideetjes:

Lexi Sem

Lexi Louise

Lexi Roos
Alle reacties Link kopieren
Leuke naam! En kan prima als

Ze volwassen is. Ik zou zelf niet kiezen voor een andere officiële eerste naam, zeker niet als deze een andere eerste letter heeft dan de roepnaam,
Ik vind het een leuke naam. Zowel voor een meisje als een vrouw.

Alexis oid en dan Lexi als roepnaam zou ik niet doen. Maar ik vind een roepnaam anders dan echte voornaam sowieso vreemd.
Leuke naam.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het ook een leuke naam. Ik vind Alexis dan weer niet zo'n mooie naam. Ik zou gewoon voor Lexi gaan als jullie dat een mooie naam vinden. Je kunt toch niet iedereen tevreden stellen met de naam.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind lexi ook heel leuk!

Ik zou wel van naam willen ruilen. En nou heb ik nog niet eens echt een drakennaam
Alle reacties Link kopieren
Alexia vind ik ook leuk trouwens
Alle reacties Link kopieren
Haha zoveel meningen



De tweede namen die wij tot nu toe hadden zaten inderdaad op Lexi Sofia of Lexi Olivia. Tweede naam met een O dan zouden de letters L.O.V. spellen. Onze achternaam begint met een V.



Pilou/Philou heb ik al een keer voorgesteld ook als eerste naam aan man maar dat vond ie niks.

Isabel en Roos vind ik ook erg leuk als tweede naam! Neem ik mee.
Moeder van een mooi meisje - Okt. 2015

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven