Geld & Recht alle pijlers

Weird gedrag van jurist die mijn zaak behandeld

02-10-2015 12:11 106 berichten
Alle reacties Link kopieren
Oke hoe los ik dit beleefd op?



Twee weken geleden ben ik via mijn bank doorverwezen naar een ander kantoor (voor een juridische kwestie waarin de baas van deze zaak gespecialiseerd is) in de stad. Telefonisch een afspraak gemaakt met hem om alle papieren samen door te nemen etc etc.



In het begin was het best een aangenaam en duidelijk gesprek waarin hij goed uitlegde hoe hij het zou aanpakken.

De beste man vraagt naar mijn burgerlijke staat en begint dan dingen te zeggen als: ´Goh waar zat die ex van jou met zijn hoofd om van jou te scheiden zeg, heb je al een nieuwe partner, bij jou past wel een man die al dingen op de rit heeft in zijn leven, je moet niet te lang wachten want je kindjes zijn nog klein en nu zijn ze nog flexibel en jij bent nog jong (ik ben 35 jaar) etc`

Eerst dacht ik dat hij dat zei uit beleefdheid, maar toen ik doorhad dat er intussen al 7 man op hem aan het wachten buiten was en hij nog lang niet van plan was een einde aan dit ´beleefde`gesprek te maken, kreeg ik het idee dat dit niet enkel met beleefdheid te maken had. Hij begon te vragen of het leuk wonen was waar ik woon omdat hij die buurt ook kende (mijn nieuw adres stond nog niet op de oude documenten). Ik gaf aan dat ik intussen verhuisd was, hij bleef steeds doorvragen waar ik nu dan woonde, dus ik gaf de wijk op (mijn nieuw adres speelt nl geen rol in deze kwestie), welke straat precies dan, maar ik zei dat ik dat niet belangrijk vond in deze kwestie

Toen ik wilde vertrekken gaf hij aan dat hij me naast deze juridische kwestie (die mij geld gaat kosten) voor de andere kwesties mij gratis wilde helpen en bereid was om voor niks mee te gaan naar de betrokken instanties om me juridisch bij te staan. Ik gaf aan dat dat vriendelijk was, maar niet nodig.

Hij zou aan de slag gaan met de zaak en ik kon dan de week erop langskomen om een voorschot te betalen. Hij gaf aan dat ik maar moest kijken hoeveel ik kwijt kon, hij zou er niet moeilijk over doen...

Ik was afgelopen week jarig, krijg ik ineens een smsje van hem met ´Gefeliciteerd met je verjaardag, ik wens je nog vele jaren toe`.



Ik heb daar niet op gereageerd, maar een paar dagen later maakte ik opnieuw een afspraak om wat extra documenten binnen te brengen en een voorschot te betalen. Hij bleef me in de ochtend toen sms-en of ik vandaag zeker zou komen. Op zijn kantoor begon hij te vragen hoe mijn verjaardag was geweest, wat ik meestal deed in het weekend, waar ik nou precies woonde etc. Ik heb het heel kort gehouden en zorgde ervoor dat ik mijn betalingsbewijs in handen had en stond 5 minuten later weer buiten.

Hij gaf nog wel aan mij te gaan bellen als de kwestie afgerond was (over1,5 maand) en dan zou ik alles kunnen komen ophalen.



Gisteren weer een onnodig telefoontje van hem, eerst hoe gaat het, ben je thuis, een van de documenten was klaar, hij kon het bij mij thuis afleveren als het teveel werk zou zijn voor mij, waar ik nu precies woonde etc. Ik gaf aan dat ik het wel volgende week zou komen ophalen op zijn kantoor. Nee nee hij zou zaterdag in mijn wijk zijn en hij vroeg of hij me zaterdag kon zien? Ik gaf nogmaals aan dat ik het document volgende week zelf zou komen ophalen. Of ik hem toch wilde bellen als ik zaterdag een momentje had om dat document op te halen als hij in mijn buurt zou zijn. Hij zei dat hij toch wel hoopte dat ik hem zou bellen voor zaterdag voor ´ dat document`. Ik gaf weer aan dat ik zou bellen voor een afspraak op zijn kantoor volgende week en maakte een einde aan het gesprek.



Nu begin ik dit een beetje vervelend te vinden, maar ik ben wel afhankelijk van hem in deze juridische kwestie.





Hoe los of wimpel ik zijn gedrag op een beleefde manier af zonder dat ik mijn juridische zaak hier de dupe van wordt?



(oja het is een eenmanszaak dus geen collega´s die het over kunnen nemen. Hij is de enige in mijn regio die gespecialiseerd is in dit probleem, volgens de bank was het een betrouwbare zaak waar ze vaker mensen naar doorsturen, maar ik vind zijn gedrag best wel weird eigenlijk)
Als er veel vanaf hangt zou ik een ander nemen, hij is in de regio vast niet de enige en aangezien je niet wekelijks langs hoeft zou ik er wel een stukje voor willen reizen. Natuurlijk kun je hem zeggen dat je dit niet wil enz maar deze man is blijkbaar niet zo professioneel anders zou hij niet zo met je om gaan dus ik zou er ook niet op durven vertrouwen dat hij zich wel professioneel gaat gedragen als hij zich op zijn teentjes getrapt voelt.. Ik zou trouwens bij vertrek alsnog aangeven waarom je voor een ander gaat en er melding van maken bij de bank aangezien zij je doorsturen.
quote:Dreamchild schreef op 02 oktober 2015 @ 13:03:

Als je het idee hebt dat hij hoe dan ook niet goed zal reageren op een afwijzing, dan kun je ook aangeven dat je het voor nu zakelijk wilt houden en dat je als alles is afgerond pas verder wilt kijken. En hem dan alsnog vertellen dat je hem niet ziet zitten.

Misschien niet heel netjes, maar hij had in eerste instantie zich al professioneel moeten gedragen!Als er echt niemand anders in de buurt jouw zaak kan doen dan zou ik het ook zo doen als hierboven beschreven. Niet super netjes maar dat is die man nu ook niet! Sowieso nooit je nieuwe adres geven om gekke dingen te voorkomen!
Alle reacties Link kopieren
Je kunt van alles willen. Voor een professionele relatie zijniet 2 mensen nodig en hij staat er heel anders in dan jij. Je zou er 1 heel duidelijk gesprek aan kunnen wijden waarin je uitlegt wat je verwacht en dat je weggaat wanneer hij Door gaat. Ik geef je een echter weinig kans deze persoon zal ook over jouw grenzen blijven gaan.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
En heb je de beste man gewoon al eens vertelt dat je niet gediend bent van zijn onprofessionele geneuzel? Heb je hem al eens gezegd het gewoon zakelijk te willen houden?

Ik lees hier adviezen als "het hogerop zoeken" en "zoek een ander" maar waarom zou je niet eens eerst vertellen dat dit niet de bedoeling is?
...
Je hebt hem tot nu toe netjes op afstand gehouden en steeds netjes afgewimpeld zodra hij zich op het persoonlijke vlak begeeft. Ik zou dat volhouden zo.



De anonieme telefoontjes niet meer opnemen.

Telefoontjes van hem buiten kantoortijden ook niet opnemen. Telefoon tijdens kantoortijd nooit meteen opnemen, maar zelf terugbellen op een tijd die jou schikt, zodat jij de regie houdt.
Als hij zulke voorstellen doet of opmerkingen maakt zeg je "ik wil ons contact graag zakelijk houden".

Luistert hij daar niet naar dan rest je weinig anders dan een ander zoeken en/of een klacht indienen, maar heb je het hem zo rechtstreeks gezegd of waren het meer hints?
Aanspreken, als het dan niet verbeterd, nieuwe zoeken en klacht indienen bij de advocatenbranchevereniging
Alle reacties Link kopieren
quote:gismo72 schreef op 02 oktober 2015 @ 14:24:

Aanspreken, als het dan niet verbeterd, nieuwe zoeken en klacht indienen bij de advocatenbrancheverenigingPrecies, niet afwimpelen maar duidelijk zijn
Je bent zelf een theepot
Alle reacties Link kopieren
Het is nu te ver om het dossier opnieuw op te starten bij een ander. Het gaat om een internationale kwestie waarbij hij de nodige contacten heeft met advocaten in het buitenland die de zaak daar verder gaan indienen bij de rechtbank. Hij volgt dat op voor mij, doet de vertalingen van al die documenten bij de nodige ambassades, stuurt ze door naar zijn advocaten met alle gerechtelijke stempels en zegels van hier, onderhoudt de contacten ermee, na 1,5 maand zou alles afgerond zijn en heb ik mijn volledig dossier met een buitenlandse uitspraak van de rechter. Al mijn originele documenten zijn al verstuurd dus zomaar stoppen kan hier niet 123.



*zonder inhoudelijk verder over de zaak uit te wijden, maar dan heb je dus een idee waarom ´zomaar` mijn dossier opeisen niet gaat hier*



Ik moet ook oppassen hoe ik hierop reageer, straks krijg ik al mijn originele documenten niet meer terug. Vandaar dat ik manier zoek om hier beleefd in op te treden
Alle reacties Link kopieren
Ik zou je ervaringen zeker melden bij je bank en je bank ook adviseren om geen cliënten meer naar hem door te sturen.
Niet geschoten is altijd mis
Alle reacties Link kopieren
Ik ben meer voor het idee om nu steeds beleefd af te wimpelen totdat ik dus mijn dossier uit het buitenland terug heb....
Zeg dat je langdurig op vakantie gaat en de bank/je broer/neef/buurman zijn contactpersoon wordt.
Volgende keer zou ik je vader of een broer ofzo meenemen.

Of als 't gewoon om een papier brengen gaat een ander sturen (een papier afgeven kan iedereen).



En 't zou toch wel de laatste keer geweest zijn dat ik zijn "kantoor" heb ingeschakeld.



Daarnaast zou ik toch echt wel een opmerking maken naar de bank toe.

Zo'n opdringerige kerel is nu niet echt reclame voor hen.

Als ze meer van die klachten krijgen, kunnen ze er wel wat mee.
quote:Hanaa schreef op 02 oktober 2015 @ 15:53:

Ik moet ook oppassen hoe ik hierop reageer, straks krijg ik al mijn originele documenten niet meer terug. Vandaar dat ik manier zoek om hier beleefd in op te treden"Ik houd ons contact graag zakelijk" is volstrekt beschaafd en beleefd. Je kan er nog vriendelijk bij glimlachen als je bang bent onaardig te zijn, maar nodig zou dat niet moeten zijn.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou iemand meenemen de volgende keer. Zeker als het maar om een paar contacten gaat, en het dan klaar is. Als je langdurig met hem zit opgescheept is het een ander verhaal.
quote:Hanaa schreef op 02 oktober 2015 @ 15:53:



Ik moet ook oppassen hoe ik hierop reageer, straks krijg ik al mijn originele documenten niet meer terug. Vandaar dat ik manier zoek om hier beleefd in op te tredenBesluit in ieder geval vast dat je je niet laat chanteren.
Alle reacties Link kopieren
quote:Bitje93 schreef op 02 oktober 2015 @ 16:07:

Ik zou je ervaringen zeker melden bij je bank en je bank ook adviseren om geen cliënten meer naar hem door te sturen.

Vooral met het eerste eens.



Hanaa, gaat het eindelijk gebeuren?
Hatsjikideee...
"Ik hou het graag zuiver zakelijk/professioneel."
Alle reacties Link kopieren
quote:Rooss4.0 schreef op 02 oktober 2015 @ 13:36:

En heb je de beste man gewoon al eens vertelt dat je niet gediend bent van zijn onprofessionele geneuzel? Heb je hem al eens gezegd het gewoon zakelijk te willen houden?

Ik lees hier adviezen als "het hogerop zoeken" en "zoek een ander" maar waarom zou je niet eens eerst vertellen dat dit niet de bedoeling is?

Wat ook ik vooral tot nu toe gelezen heb, is dat TO zijn (inderdaad onprofessionele) vragen netjes heeft beantwoord, maar dat ze nog niet letterlijk heeft aangegeven dat ze geen interesse heeft in enig persoonlijk contact. De man pikt jouw bericht van 'not interested' dus duidelijk niet op tussen de regels, spreek het dus om mee te beginnen eens eenduidig naar hem uit.



Verder zou ik zelf in een dergelijke situatie op papier gaan bijhouden op welke momenten hij hoe contact probeert op te nemen, want dit klinkt (nu al) creepy.



Heeft de man toevallig een secretaresse, dat je contact vanuit jouw kant zoveel mogelijk via haar kunt spelen?
Alle reacties Link kopieren
Ik zou echt niet zeggen dat je pas verder kijkt als de zaak behandeld is. Straks maakt hij er in zijn hoofd van dat dan jullie relatie start en zit je straks met iemand die voelt dat hij 'gedumpt' is. Gewoon nu het contact afhouden en aangeven dat je geen interesse hebt in iets anders dan een zakelijke relatie.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga hem maandag een smsje sturen dat ik alles pas kom ophalen als heel het dossier afgerond is, dat hij mij dan een seintje kan geven.



Ben benieuwd! Mocht hij daarna nog steeds bellen of willen afspreken dan ga ik wel to the point zeggen dat ik het contact graag zakelijk wil houden.

Dames bedankt voor het meedenken en jullie tips, ik houd jullie op de hoogte!
Alle reacties Link kopieren
Ik zou dat mailen en niet sms'en. Komt zakelijker over.
Alle reacties Link kopieren
Mee eens, via de telefoon is een stuk persoonlijker.
Ik zou ook zeker de smsjes en dergelijke bewaren. Ik vind het nogal tricky dit. Hij heeft dus macht over je. Als je hem nu afwijst, kan hij je zaak verslechteren en het is te laat om over te stappen naar een ander. Je zit dus klem. Ik zou dit uitzitten en na die tijd ergens melden.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou nu al zeggen dat je het zakelijk wilt houden. Waarom moet je altijd maar lief blijven doen. Je bent toch geen klein meisje.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven