Partner verlamd vanaf middel

22-11-2015 11:10 20 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,

Ik lees al langer mee, maar dit is mijn eerste topic.

Ik ga maar meteen met de deur in huis vallen: zijn hier mensen die ervaring hebben met seks met een partner in een rolstoel?



Ik heb een relatie met een man met een ruggenmergletsel. Ik ben erg gelukkig met hem, buiten bed hebben we een erg goede klik en qua liefde en binding zit het erg goed. Seksueel lopen we wel vast. Hij vindt het lastig om zijn lichaam met een handicap als seksueel te zien, waardoor seks voor hem niet zo belangrijk is. Hij heeft ook geen gevoel onder zijn middel. Zijn lichaam is iets wat hem veel frustraties heeft opgeleverd ipv plezier. Hij heeft wel helemaal geen moeite om mij te plezieren. De seks die we hierdoor hebben is nogal éénzijdig. Ik zou graag naar manieren zoeken om seks voor ons beiden wat plezieriger te maken.

Weet iemand raad?
Alle reacties Link kopieren
Als hij geen gevoel heeft in zijn penis kan hij toch sowieso geen seksueel genot ervaren? Dan doet ie het toch alleen maar om jou te plezieren? Wellicht kun je beter 'n vieb aanschaffen en jullie relatie verder platonisch laten zijn.
Shoot first, ask questions later!
Een hele moeilijke situatie

Ik weet het niet zo goed wat je zou kunnen helpen.

Zou een seksuoloog eventueel kunnen helpen denk je?

Dan kan je samen met iemand die ervoor geleerd heeft praten over wat de mogelijkheden nog wel zijn. Want in z'n situatie trek je ook niet zomaar wat mogelijkheden uit een boekje denk ik.



quote:redbuIIetje schreef op 22 november 2015 @ 11:12:

Als hij geen gevoel heeft in zijn penis kan hij toch sowieso geen seksueel genot ervaren? Dan doet ie het toch alleen maar om jou te plezieren? Wellicht kun je beter 'n vieb aanschaffen en jullie relatie verder platonisch laten zijn.



Euh.. dit lijkt me het slechtste advies ooit.



TO, geniet je man wel van strelingen op plekken waar hij wel gevoel heeft? Of is het iets wat hij liever negeert?
Ik heb geen ervaring maar ervaar met mijn man - naast de sex - veel intimiteit door zoenen, knuffelen en strelen. Ik vind het heerlijk om een fijne massage te krijgen of als hij zachtjes over mijn buik en borsten aait en hij vindt het heel fijn als ik met mijn nagels 'kriebel' over zijn huid.



Op de bank liggen we vaak tegen elkaar aan en dan ligt hij met zijn hand in m'n shirt. 'Lekker zacht' vindt hij dat



Het is geen vervanging voor sex, maar wel - als je het mij vraagt - net zo belangrijk als sex. Misschien hem vaker op die manier verwennen?



En misschien vindt hij opwinding wel fijn om te ervaren? Dat je misschien samen porno kijkt of je geil voor hem aankleedt en stript, zodat hij kan kijken? Weet niet of dat juist frustrerend zou zijn, omdat hij er dan niets mee 'kan'.

En voelt hij niets, of voelt hij wel bijvoorbeeld warmte en kou? Of andere 'heftige' sensaties? Hier pijp ik mijn man wel eens nadat ik afwisselend een slok thee of een ijsklontje in m'n mond heb gehad, wellicht zou jouw man zoiets ook nog kunnen voelen? En je zegt dat hij niets wil omdat het 'toch niet werkt', maar wellicht als je erover praat en experimenteert vindt hij misschien kijken hoe je hem pijpt wel geil, ook al voelt hij het niet? Ik weet het niet hoor, maar als het werkt, waarom niet?



Wellicht anders eens een afspraak maken met een seksuoloog, die kan misschien wel helpen



Succes!
Alle reacties Link kopieren
Geniet hij wel van het jou plezieren? Ik denk dat je niet moet onderschatten dat je ook daar heel veel voldoening uit kan halen.

Wat zegt hij zelf over wat voor hem wel prettig is? Dat hij frustraties heeft over zijn lijf lijkt me begrijpelijk. Als hij geen enkel gevoel heeft in zijn seksuele organen, dan is er niet veel wat je daar aan kan veranderen. Maar seksuele opwinding zit ook in je hoofd, is ook een hormonaal iets. Hij kan alleen niet komen tot fysieke bevrediging. Is er een bepaalde mentale bevrediging die voor hem het gevoel geeft van een geslaagde vrijpartij?



Misschien is het een idee om hierover met een seksuoloog te gaan praten samen. Niet wachten tot het een big issue wordt, maar juist nu het nog leuk is.
Alle reacties Link kopieren
Lijkt me inderdaad lastig. Ik heb wel eens gehoord dat mensen hun orgasme kunnen krijgen Door een andere plek te stimuleren. Oftewel dat het lichaam zelf er op die manier een oplossing voor zoekt. Maar dat plekje moet je dan wel vinden natuurlijk.
Alle reacties Link kopieren
Overigens zou ik voor je hier verder over gaat praten, heel goed peilen bij je vriend wat zijn behoefte is. Om te voorkomen dat je een probleem probeert op te lossen wat hij niet ervaart. Dat zou hem ook nog het gevoel kunnen geven niet 'goed genoeg' te zijn.



Hou goed in de gaten wiens probleem het nu echt is: het jouwe, omdat je graag gelijkwaardiger seks wilt, of het zijne, omdat hij inderdaad behoefte heeft aan 'meer'.
Alle reacties Link kopieren
quote:redbuIIetje schreef op 22 november 2015 @ 11:12:

Als hij geen gevoel heeft in zijn penis kan hij toch sowieso geen seksueel genot ervaren? Dan doet ie het toch alleen maar om jou te plezieren? Wellicht kun je beter 'n vieb aanschaffen en jullie relatie verder platonisch laten zijn.Dat is het precieze tegendeel van wat ik graag zou zien. Ik wil net meer intimiteit krijgen met de man die ik graag zie.
Alle reacties Link kopieren
Seksueel genot gaat verder dan de geslachtsdelen. Ik denk dat een seksuoloog hier zeker uitkomst kan bieden om hier mogelijkheden in te verkennen.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de reacties.

Mijn vriend haalt plezier uit mij te plezieren. Hij zegt dat hij mentaal kan klaarkomen als de sfeer goed zit. Hij geniet er niet echt van als ik lichamelijk ben met hem, ook bv een schoudermassage op de sofa vindt hij niet zo leuk. Zijn lichaam is iets wat pijn deed en wat jarenlang "gedesexualiseeerd" werd. Hij is lang van de zorg van anderen afhankelijk geweest, ook met erg persoonlijke dingen zoals naar het toilet gaan. Ik mis de intimiteit van lichamelijk met hem te kunnen zijn, hem lichamelijk genot te geven en daarmee doel ik niet op een orgasme, maar bv strelingen geven op de lichaamsdelen die hij wel voelt. Hij wordt hierbij nogal ongemakkelijk. Hij verliest ook af en toe urine en is bang dat dit kan gebeuren als hij zich laat gaan bij de seks.
Ik denk dat hij wel ergens onder behandeling is in een ziekenhuis ofzo, daar ook vaak medisch maatschappelijk werk waar ze vaker met dit bijltje hakken. Ik zou me daarnaar toe laten verwijzen. Daar zit de kennis op dit gebied.

Daar samen naar toe lijkt me.

Verder klinkt het ook wel alsof dit iets van de lange adem zou kunnen zijn, dus sterkte!
Is het misschien een idee om samen te gaan douchen en elkaar lekker in te zepen? Dan heb je toch de aanrakingen en is het ook geen drama als hij wat urine verliest. Of associeert hij dat ook met verzorgd moeten worden? Want dan gaat het niet op.
quote:redbuIIetje schreef op 22 november 2015 @ 11:12:

Als hij geen gevoel heeft in zijn penis kan hij toch sowieso geen seksueel genot ervaren? Dan doet ie het toch alleen maar om jou te plezieren? Wellicht kun je beter 'n vieb aanschaffen en jullie relatie verder platonisch laten zijn.Een man kan toch ook een natte droom hebben zonder dat de penis wordt aangeraakt? Volgens mij zijn wel degelijk lustgevoelens mogelijk.
Alle reacties Link kopieren
Misschien moet je het begrip seks vervangen door het begrip intimiteit. Ook zonder penetratie is intimiteit mogelijk op een bevredigende manier. Als ik het zo lees, doen jullie dat al en komen jullie er wel uit.
Love is the meaning of life
Alle reacties Link kopieren
Ik lees ook eigenlijk altijd mee, maar wilde hier toch graag op reageren. Er is in Nederland een ingreep mogelijk waarbij de man bij wie het onderlichaam verlamd is, toch gevoel in de penis kan ervaren. Of deze ingreep mogelijk is, is afhankelijk van verschillende factoren. Google eens op TOMAX-procedure.
Alle reacties Link kopieren
Ik moet meteen denken aan de film Enthoucables (sorry, weet niet precies hoe je dat schrijft) waarin je ziet hoe een man seksueel geprikkeld wordt terwijl hij verlamd is. Wellicht dat je hier eens naar kunt kijken? Misschien voor tips, misschien voor herkenning

sterkte. En wat lief dat je ook aan de behoeften van je man denkt!
Alle reacties Link kopieren
quote:ilonadenise schreef op 22 november 2015 @ 12:23:

Is het misschien een idee om samen te gaan douchen en elkaar lekker in te zepen? Dan heb je toch de aanrakingen en is het ook geen drama als hij wat urine verliest. Of associeert hij dat ook met verzorgd moeten worden? Want dan gaat het niet op.



Ik vind het zelf absoluut niet erg dat hij urine verliest, maar hij schaamt zich daar ontzettend voor.

We hebben een bankje in de douche staan waarop hij kan neerzitten. Af en toe gaan we samen douchen, hij zit neer en ik sta naast hem. Dan is hij net op goede hoogte om mij te plezieren en dan kan ik zijn gezicht en schouders strelen (hij heeft gevoelige oren). Hij vindt het fijn als ik de douchekraan op harde stralen zet en hiermee op zijn borstkas ga. Ik vind het erg leuk om zo'n dingen te doen, hij vindt het soms te veel gedoe en vindt zich dan niet echt aantrekkelijk genoeg. Hij denkt dat ik het vervelend en te veel moeite vind om zo'n dingen uit te proberen, hij lijkt niet in te zien dat ik ervan geniet om hem te doen genieten. Ik wil andere dergelijke manieren zoeken om het voor hem ook fijn te houden.
Alle reacties Link kopieren
Zijn er geen lotgenotengroepen? Jullie situatie is vast herkenbaar en wellicht is het fijn om met anderen in dezelfde situatie daarover te praten. Tips, herkenning en erkenning.





hier algemene info en adressen, links en boeken
Je bent zelf een theepot
Alle reacties Link kopieren
@Gerti



Tantra, Reiki en enige afleidingen daarvan bieden mogelijk best de nodige aanknopingspunten. Google maar eens oa Helios kan advies geven. Wij hebben dit bij onze tantra opleiding, laat het events tantra topic op dit forum lekker links liggen, ook aan de orde gehad.



Klopt wat hij zegt, klaarkomen in hoofd is een "normaal" iets van een man als hij dat geleerd heeft. Minstens even intens en geen lekstromen fysiek gezien. Dus erg fijn dat hij dat wel kan ervaren.



Fijne ontdekkingstijd verder



Ps Voordat mensen misschien het koppelen aan "genezing dmv Reiki" daar doel ik totaal niet op, echt enkel hoe kun je op alle vlakken het maximale uit je "lichaam en leven halen"
anoniem_118645 wijzigde dit bericht op 22-11-2015 14:21
Reden: Aanvulling
% gewijzigd
Delen doe je samen

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven