Openingsbod te renoveren huis

28-10-2015 14:07 46 berichten
Alle reacties Link kopieren
Lieve Viva-dames,



Man en ik hebben pracht van een huis gezien. Huis is best groot, erg stuk groot land erbij (dat wel bos moet blijven) en klein gebouw in de tuin waar ik als zelfstandige praktijk zou kunnen houden. Maar, de staat van het huis is erbarmelijk. Huis van 1950 en sindsdien geen deftige aanpassingen meer. Alles zal dus vernieuwd moeten worden: elektriciteit, glazen, ketels, sanitair, keuken, vloer. Enkel het dak is in goede staat zeg maar en ook de indeling en de charme zitten goed.

Momenteel vragen ze 270 000 voor het huis. Dit is teveel voor ons, omdat we nog minstens een ton kwijt zullen zijn aan renovatie (en waarschijnlijk meer heb ik hier al op diverse topics meegelezen). Max voor ons is 235 000. Maar hoe pakken we dat aan? 215 000 bieden een aangeven dat er wel enige onderhandelingsruimte is maar niet veel? 230 000 bieden als eindbod en dat eventueel optrekken tot 235 000? Meteen 235 000 bieden? Ik heb geen idee!

Man en ik hebben het gevoel dat er nog geïnteresseerden zijn (toen wij kwamen kijken waren er ook drie andere koppels, arrgghh). Kans bestaat dus dat huis niet onder verkoopprijs gaat, maar we kunnen ons niet meer permitteren met de renovatie bij.



Dus, wat is wijsheid in deze situatie??
Alle reacties Link kopieren
'Ons' huis is verkocht voor we een tweede keer konden gaan kijken. Zo balen! Makelaar had nooit zo laten uitschijnen dat er een ander koppel minstens even geintresseerd was. Blijkbaar is een mooi huis tegenwoordig toch snel verkocht...

Nuja, we geven de moed niet op. Er wacht een mooi huis op ons, ergens.
Oh wat balen :(.

(Ik zou nu wel heel nieuwschierig worden naar de verkoopprijs en dat alsnog opvragen. Misschien handig om te weten voor een volgende keer)
230 bieden als de vraagprijs 270 is niet echt een serieus bod. tenzij het huis al jaren te koop staat.
Alle reacties Link kopieren
Kan wel hoor Meds, wij hebben ons huis ook gekregen voor ver onder de vraagprijs.
quote:sabbaticalmeds schreef op 05 november 2015 @ 19:46:

230 bieden als de vraagprijs 270 is niet echt een serieus bod. tenzij het huis al jaren te koop staat.

Huis van mijn schoonmoeder stond voor 260 te koop. Bod van de kopers was 220, uiteindelijk voor 230 verkocht. We hadden er ook wel 250 voor kunnen krijgen maar we hadden helaas de luxe niet om daar op te wachten.



Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
Ondertussen zijn we tegen een huis aangelopen dat we zowaar nog interessanter vinden. Ik had het niet voor mogelijk gehouden,want ik had schrik dat ons droomhuis door onze vingers geglipt was. Niet dus.

(Sowieso fijn om te ervaren, moest dit huis nu ook niets worden, weet ik dat ik hoop moet houden, dat er wel een huis op ons wacht).



Nieuwe schets: Huis uit de jaren dertig, nodige verbouwingen aan nodig, groot project. Heb het gevoel dat vorige geïnteresseerden hierop afgeknapt zijn. Huis staat ondertussen twee maanden te koop (niet heel lang natuurlijk). Eigenaar is aan het dementeren, moet naar verzorgingstehuis (maar woont voorlopig nog in een ander huis dat ook van hen is), vrouw van eigenaar is wel nog goed. Stuk grond waarop huis staat is verkavelt, en er worden nog 5 bijkomende kavels uitgehaald die nu ook verkocht worden (en dus ook bebouwd zullen worden).



Vraagprijs van het huis is 240. Willen uitkomen op 220 omdat er nog zoveel verbouwingen aan zijn (maar dat is vast ook al meegenomen in hun prijsbepaling, want het is een groot en mooi huis). We gaan deze week een tweede keer kijken met architect en/of aannemer (waar we nog naar op zoek zijn). Afhankelijk van hun inschatting gaan we bieden (en hun opmerkingen daarin meenemen). Voorlopig denken we aan een startbod van 190.



Maar ook nu weer: wat is wijsheid?
Alle reacties Link kopieren
En als je het hebt over het kijken met architect en aannemer, heb je het dan over een bouwkundige keuring? Want dat lijkt mij persoonlijk het allerbelangrijkst, want dit is ook weer een oud huis. Weet je zo of het goed is onderhouden de laatste jaren?
Alle reacties Link kopieren
Bouwtechnische keuring zouden we na bod doen (met als mogelijke ontbindende voorwaarde natuurlijk).

We willen nu namelijk niet teveel tijd 'verliezen' zodat het huis misschien weer weg gekaapt wordt..
Alle reacties Link kopieren
Ja, dat kan natuurlijk. Dat hebben wij ook gedaan met ons jaren-30 huis trouwens, op voorwaarde dat de bouwkundige keuring goed was. 190 is een gewaagd bod, dat ligt tenslotte 50'000 onder hun vraagprijs. Misschien nemen ze je niet serieus of doen ze niet eens een tegenbod omdat ze het te laag vinden, dat is wel een risico. Je kunt ook een bod doen met de mededeling dat dit je bod is, en dat het daarbij blijft. Hoop je stiekem dat ze ingaan op 190 zodat je toch iets lager uitkomt dan 220?
Alle reacties Link kopieren
Goh, voor hoe minder we het kunnen krijgen, hoe beter natuurlijk. Maar ik verwacht zeker niet dat we het voor 190 kunnen kopen. Ik heb gewoon schrik als we bijvoorbeeld op 210 beginnen, we nooit op 220 uitkomen. Maar misschien lukt daar uitkomen ook wel als we op 200 beginnen? Kan ook wel deels een psychologische grens zijn natuurlijk...



Hoe is het bij jullie huis trouwens verlopen mjdlh?

(Sowieso fijn dat je meedenkt: <3)
Alle reacties Link kopieren
Het is altijd moeilijk inschatten natuurlijk, niemand kan je een kant-en-klare oplossing geven. Heeft de makelaar/verkoper aangegeven dat er rek in de vraagprijs zit? Het is lastig, want je wil niet je 3e huis nu aan je voorbij zien gaan. Misschien kun je uitrekenen hoeveel verschil in maandlasten het je scheelt, die 200'000 en 240'000, bijvoorbeeld? Als je het huis echt ziet zitten, het staat in een goede buurt, enzovoort, dan kun je voor jezelf misschien duidelijk stellen hoeveel je daar per maand aan kwijt wilt. Het gehele bedrag betaal je tenslotte niet in 1x, jij kunt als enige zelf bepalen hoeveel per maand je kwijt kunt en wilt.



Ons huis is erg bijzonder gegaan. De foto's waren prachtig, het leek een keurig huis. Dat was het niet, op z'n zachtst gezegd. Het werd verkocht via bewindvoering, vorige eigenaar is door drugs ten onder gegaan. De foto's bleken oud te zijn, echt totaal niet representatief voor de huidige staat. Het was er 10 graden, gas en stroom was namelijk al afgesloten. Het stonk, want er werd gerookt (in combinatie met niet luchten/koud de maanden daarvoor), alles was geel, verrot, verwaarloosd. Echt, de ellende drúipte van de wanden af. Wij wilden er het liefst gillend uitrennen! Maar een uurtje later - toen we weer opgewarmd waren - dachten we nog eens aan die mooie erker, de tuindeuren, de grootte, de wijk.. Nouja, toen wilden we het kopen. Tweede bezichtiging idem, viel het weer tegen en zei man daarna tegen mij: "zullen we dat huis aan de X toch maar bekijken". Maar toen ook weer, een uurtje later, zagen we het weer. Het stond te koop voor ¤175'000 en we hebben een bod van ¤148'000 gedaan. Daar gingen ze mee akkoord, in 1x. De bewindvoerder wilde het kwijt, die had zoveel schulden af te betalen. Nu zijn we 8 maanden verder en nog steeds elk weekend aan het klussen en het wordt zo mooi

Ik wil soms zeggen: we hebben zo'n geluk gehad. Maar we waren er simpelweg snel bij. Er waren tientallen bezichtigingen, dus we hadden haast. Later hebben we een paar mensen gesproken die het ook hebben willen hebben, maar te laat waren. Ik weet zo niet meer precies wat onze max. prijs was, maar dat zat niet ver boven de ¤148. Het moet ook nog geïsoleerd worden, bijvoorbeeld. Dat zijn grote investeringen waarbij we niet veel boven de ¤150 wilden uitkomen. Zo, lang verhaal geworden!
Alle reacties Link kopieren
OJa wat ook goed is: heb je enig idee wat het huis op kan leveren als het af is? Hier verkopen de huizen voor ¤240 dus we hebben gewoon een heel goede investering gedaan. Misschien helpt je dat nog om een max. bod te bepalen?
Alle reacties Link kopieren
Oh mjdlh, wat een bijzonder verhaal! Super dat jullie je huis zo op de kop hebben kunnen tikken!

Wat het huis kan opleveren als het klaar is, ik schat rond de 350? (Als ik vergelijk met voor hoeveel gelijkaardige huizen in de streek verkocht worden). Zal dus best een investering kunnen zijn (al is dat in se zeker niet de bedoeling, we willen er echt gaan wonen en leven en als het goed is tot onze laatste snik, maar je weet nooit hoe het loopt).



Morgen hebben we de tweede bezichtiging! Ik zit voortdurend met een bang hartje mijn mail te checken uit schrik dat het toch ineens verkocht zou zijn (zoals bij de vorige), maar voorlopig is dat gelukkig nog niet het geval.



We nemen morgen twee architecten mee (koppel dat samen renovaties doet en gespecialiseerd is in monumenten). Afwachten wat zij gaan zeggen en dan doen we waarschijnlijk een bod van 200 denk ik...



Arrrgghhh!
Voor 275 000 euro kun je al een gerenoveerd huis of een nieuwbouw huis kopen.
Alle reacties Link kopieren
En en en en en? Hoe is de tweede bezichtiging gegaan?
Alle reacties Link kopieren
Spanning alom alhier! ;)



Tweede bezichtiging was goed. We hadden architect meegenomen, die veel zag wat wij niet zagen, maar wel enthousiast was omdat de structuur van het huis wel goed en degelijk is. En het huis zoveel charme heeft, natuurlijk.



We hebben dus een bod uitgebracht!! (van 200).

Bod geldig tot woensdag.

Nog geen reactie gehad.



Arrhhgghh!



Ik hou jullie op de hoogte!
Alle reacties Link kopieren
En dan de update...



ONS BOD IS AANVAARD!

WHOEHOE!



Zonder tegenbod ook nog...

(wat ons doet denken dat we misschien teveel betaald hebben, maar dat lijkt me niet...)



Nu zo snel mogelijk koopovereenkomst tekenen, want dan is het 'echt'
Alle reacties Link kopieren
quote:roodharigegriet schreef op 02 december 2015 @ 09:23:

En dan de update...



ONS BOD IS AANVAARD!

WHOEHOE!



Zonder tegenbod ook nog...

(wat ons doet denken dat we misschien teveel betaald hebben, maar dat lijkt me niet...)



Nu zo snel mogelijk koopovereenkomst tekenen, want dan is het 'echt' Congrats, houd je toch mooi ff 35 K in je zak
Aliquando et insanire lucundum est
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd!
Alle reacties Link kopieren
Dankjewel lieverds!



Inderdaad heel fijn, hebben we net wat extra budget voor de lijken die tijdens de verbouwing zeker uit de kast zullen vallen! ;)
Alle reacties Link kopieren
Verkopers vragen altijd wat meer, dan het bedrag dat ze willen. Is toch normaal.

Zij weten ook dat het huis nooit aan de vraagprijs verkocht geraakt.

Doe een serieus bod en je zal wel reactie krijgen.

Wist je trouwens dat je voor renovatie een renteloze lening kan krijgen bij het provinciebestuur?

Moet dan wel je eerste woning zijn.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven