Wat op de muur achter het kooktoestel?

27-11-2015 11:55 51 berichten
Hoi,



Wij hebben sinds twee jaar een nieuwe keuken met een witte muur achter het kooktoestel en moeten het nu voor de tweede keer gaan witten. Het blijft gewoon niet zo mooi, ondanks dat we speciale muurverf hiervoor hebben gekocht. Ik moet dus op zoek naar een alternatief. Wat hebben jullie achter het kooktoestel?



Bedankt!
Alle reacties Link kopieren
quote:Muurbloempje92 schreef op 27 november 2015 @ 12:04:

Ik laat mijn composieten aanrechtblad doortrekken tegen de muur, maar dan alleen achter het fornuis. De rest komt er een klein randje tegen de muur.Dat hebben wij ook.
Beter spijt van wat je hebt gedaan, dan van wat je niet hebt gedaan
Alle reacties Link kopieren
quote:Nouschi schreef op 27 november 2015 @ 12:33:

[...]





Een wat?

Joh, je wéét toch....................





Mijn wenkbrauwen gingen ook even omhoog.
"De cursus rietdekken is afgelast".

"Riet is ziek"
quote:redcap schreef op 27 november 2015 @ 12:45:

[...]



Dat hebben wij ook.Ik heb het in mijn nieuwe keuken in het nog te bouwen huis uitgezocht. Dus ik héb het nog niet zegmaar, alleen betaald. Maar bevalt het bij jou een beetje? Ik heb er bewust voor gekozen omdat het me zo lekker makkelijk schoon te maken leek. Klopt dat een beetje?
Alle reacties Link kopieren
wij hebben jaren de geverfde achterwand staan schrobben, ik was er totaal niet blij mee. ik hou erg van bijvoorbeeld lasagne maken, de saus spettert tsja..



sinds twee jaar hebben wij een achterwand van pimp my kitchen, erg leuk en zo makkelijk om schoon te maken. daarnaast staat het erg mooi in de keuken. ik ben er erg blij mee!
The past may be in tatters
But today is all that matters
Alle reacties Link kopieren
quote:arpeggio schreef op 27 november 2015 @ 12:41:

Wij hebben een pimpyourkitchen achterwand met tomaten. Na 5 jaar ziet het er nog steeds mooi uit en het is zo gemakkelijk schoon te maken. Prijzig, maar wel een aanrader.Mag ik vragen welk materiaal jullie hebben gekozen daar (flexible/solid/superior)?
Alle reacties Link kopieren
wij hebben pimp solid omdat we een fijne structuur op de achterwand hadden, en ik hou niet van een glanzende achterkant. mooi mat materiaal.
The past may be in tatters
But today is all that matters
quote:Muurbloempje92 schreef op 27 november 2015 @ 12:04:

Ik laat mijn composieten aanrechtblad doortrekken tegen de muur, maar dan alleen achter het fornuis. De rest komt er een klein randje tegen de muur.Dit hebben wij. Niet zo hoog tot de afzuigkap maar een halve meter ofzo.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben tegels. Maar kan me voorstellen dat je dat er niet even inzet. Jachtlak bestaat ook in een spuitbus. Is supersnel droog. Erg handig.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een pimpyourkitchen achterwand. De duurste variant (metaal dat is gepoedercoat). Superblij mee en heel makkelijk schoon te houden.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben betonverf met daar overheen parketlak. Na 4 jaar nog steeds mooi!
Dat Pimpyourkitchen is echt heel gaaf, ik kende het niet.
Alle reacties Link kopieren
Dit is mijn achterwand (maar je kunt dus 100 soorten printjes/foto's/teksten nemen







Alle reacties Link kopieren
Zwart graniet.
Alle reacties Link kopieren
quote:hiltje schreef op 27 november 2015 @ 13:12:

Ik heb ook een pimpyourkitchen achterwand. De duurste variant (metaal dat is gepoedercoat). Superblij mee en heel makkelijk schoon te houden.Gisteren een leuk bedrag van de belastingen teruggekregen, misschien wordt het toch tijd om ook maar eens een fotowand te bestellen
Ik heb ook een randje achterwand over de hele keuken en bij de kookplaat een rvs wand tot de afzuigkap.



Spijt van.



Spettert toch altijd naast rvs wand en boven het lage randje als ik iets ga mixen ofzo...
Hiltje, ik zie dat jij zo'n nieuwe gas-op-glas kookplaat hebt. Is dat wat?
Alle reacties Link kopieren
quote:Taxxi schreef op 27 november 2015 @ 13:23:

Hiltje, ik zie dat jij zo'n nieuwe gas-op-glas kookplaat hebt. Is dat wat?



Ja, ik ben er blij mee. Ook makkelijk schoon te houden en vind het mooi strak.



Ik lees wel eens dat mensen gefrustreerd raken omdat ze het niet streeploos krijgen en maar blijven poetsen. Maar ik ben verre van een perfectionist met poetsen, dus ik ga er snel met de afwasborstel met wat afwasmiddel overheen, afspoelen en droog wrijven met een theedoek en ik vind het wel best.
Ja dat had ik ook gehoord, thanx voor je reactie. Zat er daarom ook over te te twijfelen
Alle reacties Link kopieren
Ik heb er geen enkele last van. Maar ik ben wel een slons
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben de gehele wand laten behandelen met Pandomo in betonlook. Heel mooi en glad: doekje erover en schoon is het. Zelfs aangekoekte spatten komen er meteen van af. Het zit er nu zo'n 2 jaar en ziet er uit als op dag 1.
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras
Alle reacties Link kopieren
wij hebben een anti-spat plaat van wall art. Google maar even. Heel tevreden! Verkrijgbaar in drie maten. Binnen een week bezorgd.

Je kunt uit heel veel designs kiezen of zelf een foto uploaden. Dat laatste zou ik niet zo snel doen, je wilt geen vetspetters in de ogen van je huisdier of kinderen
In het diepst van de winter ontdekte ik dat er diep in mij een oneindige zomer was.
-
Hier een matte witte muurverf. Wel een speciale die ook in de zorg wordt gebruikt. Antibacterieel, schrobbaar en, heel belangrijk, gekleurde spetters trekken onder invloed van licht weg! Superfijn, houdt al ruim 5 jaar en ziet er nog als nieuw uit. Nadeel; prijzig....
quote:monada schreef op 27 november 2015 @ 12:22:

Wij hebben achter ons aanrecht en kookplaat ook de muur glad laten stucen, witten en daarna laten behandelen met een soort lak. Die lak is niet speciaal voor muren, maar het is botenlak (of jachtlak). Onze muur in de keuken loopt door tot in de woonkamer en alleen het deel achter de aanrecht en de kookplaat hebben we laten behandelen met die lak. Je ziet dus een scheidingslijn tot waar dat loopt, maar dat is niet heel storend, het blijft wit maar dan met een soort glanslaagje erop. Die lak is geweldig. Bij ons zit het er nu 5 jaar op en we zijn er heel blij mee. Alle vlekken en spetters kun je gewoon met een nat sponsje afnemen. Net als een gewone tegeltjes-wand. Zelfs met een schuursponsje eroverheen geweest, niks aan de hand. Bij ons werd het geadviseerd door de schilder, dus misschien kun je eens navragen bij een schilder ? Of als je het zelf doet; bij een gespecialiseerde verfwinkel ? Veel succes !Hebben wij ook laten doen maar dan met matte parketlak. Ideaal! Staat superstrak. Afnemen klaar.
Ik wil eigenlijk dit, maar da's heel duur!







Denk dat het zo'n plaat van pimp your kitchen gaat worden ooit. Nu zitten er tegeltjes, ook wel mooi. Maar die zitten maar ter hoogte van de bovenkastjes. Heb dus tussen die tegels en de afzuigkap een stuk muur over. En dat is niet een gladde muur, maar korrelstructuur!! Echt, de horror! Die muur is dus vet en daar blijft vanalles aanhangen qua stof. Ik kan het niet afnemen, want een doekje blijft er aan haken en geeft dus nog meer pluis. Wie dit bedacht heeft is echt een oetlul. Zeker omdat het aansluitende stuk muur om het hoekje wel gewoon glad is!! Echt alleen die 2 stukken muur om de afzuigkap (dus achterwand en zijwand kookplaat) zijn korrel

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven