(hang)lamp woonkamer

25-11-2015 18:54 41 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi ik ben opzoek naar een nieuwe lamp voor de woonkamer.



Ik vind deze wel mooi :



https://www.praxis.nl/ver ... me-hanglamp-terra/5461734



Maar is dit wel iets voor in de woonkamer? Andere suggesties zijn ook welkom, hou van kroonluchters maar bv van die retro lampen vind ik ook heel leuk. Wil max. 40 euro eraan uitgeven.
Alle reacties Link kopieren
quote:Desperate_Housewive schreef op 25 november 2015 @ 22:13:

[...]



Hoezo een gat in je plafond? Gewoon zo'n dekseltje erop en klaar. Ik vind een hanglamp niet mooi, alleen boven een eettafel dus. Voor de woonkamer heb ik liever staande lampen of een wandlampje.

Wij hebben hier een plafondventilator hangen op dat punt, met licht. En dat licht is echt nooit aan, alleen als we de kerstboom opzetten het geeft geen prettig licht zo midden in de kamer. Schijnt in je gezicht als je op de bank zit en is veel te licht, niet sfeervol.Oh, ik vind zo'n dekseltje juist niet mooi. Dan liever een lamp.
Alle reacties Link kopieren
quote:Moiren_ schreef op 25 november 2015 @ 22:16:

[...]



Ik heb een hele simpele plafonière met goed fel licht er in. Die heb ik zelden aan, verder allemaal staande lampen.Ik vind plafonnières nooit zo mooi. Maar misschien heb ik de juiste nog niet gevonden. Ik moet nog op zoek naar lampen, dat vind ik sowieso een crime.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben deze in de woonkamer:



https://www.lil.nl/32500/hanglamp-silvi ... -vita.html
quote:S0LEIL schreef op 25 november 2015 @ 22:22:

[...]





Ik vind plafonnières nooit zo mooi. Maar misschien heb ik de juiste nog niet gevonden. Ik moet nog op zoek naar lampen, dat vind ik sowieso een crime.Ik heb gewoon een matglazen iets bollende. Geen sierdingen enzo. En heel eerlijk, ik kijk nooit naar het plafond.
Alle reacties Link kopieren
quote:Sabeltandcavia schreef op 25 november 2015 @ 19:04:

[img]https://d16m3dafbknje9.cloudfront.net/i ... 24-424.jpg[/img]



Ik zie er een kont in. ik ook
quote:S0LEIL schreef op 25 november 2015 @ 22:20:

[...]





Oh, ik vind zo'n dekseltje juist niet mooi. Dan liever een lamp.een hanglamp hangt ook vaak in de weg vind ik. Ik ben best lang en dan zou hij of heel dicht bij het plafond hangen, of ik zou er continu tegenaan lopen. Een ornament tegen je plafond plakken is ook nog een optie overigens voor dat gat. Maar dat moet in je stijl passen. Of gewoon dichtsmeren en je plafond even witten. Ben je er ook vanaf.
Alle reacties Link kopieren
De lamp van in de OP is leuk, maar zou ik eerder boven de tafel hangen.
quote:Moiren_ schreef op 25 november 2015 @ 22:23:

[...]



Ik heb gewoon een matglazen iets bollende. Geen sierdingen enzo. En heel eerlijk, ik kijk nooit naar het plafond.Ik dus ook niet, daarom vind ik zo'n dekseltje ook geen probleem. Zit niet vaak naar mijn plafond te staren, dus valt me niet op.
quote:Desperate_Housewive schreef op 25 november 2015 @ 22:25:

[...]



Ik dus ook niet, daarom vind ik zo'n dekseltje ook geen probleem. Zit niet vaak naar mijn plafond te staren, dus valt me niet op.Ik vind het fijn dat ik even groot licht aan kan zetten als ik bijvoorbeeld iets kleins laat vallen.
quote:Moiren_ schreef op 25 november 2015 @ 22:27:

[...]



Ik vind het fijn dat ik even groot licht aan kan zetten als ik bijvoorbeeld iets kleins laat vallen.Dat is bij ons ook het enige moment dat het licht aan gaat. En dus met de kerstboom optuigen. Maar dan moet je niet zo'n lamp uit de OP hebben, want die geeft maar een kleine lichtbundel. Onze ventilator heeft 4 spotjes rondom. Die kan ik ook nog draaien. En eigenlijk vind ik die ventilator nog niet eens zo heel lelijk en ontzettend prettig in de zomer!
Alle reacties Link kopieren
quote:Desperate_Housewive schreef op 25 november 2015 @ 22:24:

[...]

een hanglamp hangt ook vaak in de weg vind ik. Ik ben best lang en dan zou hij of heel dicht bij het plafond hangen, of ik zou er continu tegenaan lopen. Een ornament tegen je plafond plakken is ook nog een optie overigens voor dat gat. Maar dat moet in je stijl passen. Of gewoon dichtsmeren en je plafond even witten. Ben je er ook vanaf.



Ik ben heel klein, dus de kans dat ik er tegenaan loop is dat ook Het zit sowieso niet op een doorloopplek.

Een ornament past echt niet bij mijn huis en inrichting. En mijn plafond is net gewit, dat ga ik niet nog een keer doen, wat een rotklus vind ik dat. Ik vind vast nog wel iets geschikts.
Alle reacties Link kopieren
Rietveldlicht.nl heeft ontzettend veel lampen. Wij hebben er wandlampen vandaan. Was wel een avondje zoeken. Heb een plafonnière die ik nooit aan heb wegens lelijk licht. Wat ik wel mooi vind is een plafondlamp die omhoog schijnt zodat je indirect licht hebt.
Als plafondlamp vind ik zoiets mooi en redelijk neutraal ook:

http://www.rietveldlicht. ... glas-metaal-stof-wit-rond
Alle reacties Link kopieren
quote:NYC schreef op 26 november 2015 @ 10:13:

Als plafondlamp vind ik zoiets mooi en redelijk neutraal ook:

http://www.rietveldlicht. ... glas-metaal-stof-wit-rondMooi! Zou hier, jaren 30 huis, wel goed passen. Maar ben al voorzien van lampen.
"De cursus rietdekken is afgelast".

"Riet is ziek"
Alle reacties Link kopieren
Bij de gamma zijn nu alle hanglampen met 25%. Gister deze lamp gekocht: https://www.gamma.nl/asso ... mae-transparant/p/B433233



Als je nog wat bonnetjes thuis hebt dan kun je die er zelfs nog op inleveren.
Alle reacties Link kopieren
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 29-01-2016 11:41
Reden: spam
% gewijzigd

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven