Het lief en leed dat 'weggeefhoek' heet...

16-10-2015 23:45 3006 berichten
Alle reacties Link kopieren
Enorm narcistisch heb ik mezelf zojuist geïnspireerd.



Het fenomeen 'weggeefhoek' op Facebook.

Prachtig concept, werkelijk waar. Ik maak er regelmatig gebruik van om dingen weg te geven, of om te reageren met 'belangstelling' of 'interesse' ( Geen andere mogelijkheid, daar staat - vaak - terecht de doodstraf ene ban op )



maar soms... soms zie ik dingen voorbij komen. Of krijg ik mailtjes in mijn inbox waar ik heul opstandig van kan worden.



Bijvoorbeeld:





Schoenen: Gebruikt maar goed voor ene tweede ronde ( met een foto van hele vieze afgetrapte schoenen, neuzen kaal, zolen weggesleten. )

Of: Zak kleding, zelf even wassen. En als je dan goed kijkt op de foto's zie je kleding met hele vieze gore vlekken.

Of: Doos met keuken spullen. ( En dan zie je aangekoekte meuk die 8x in de vaatwasser nog niet schoon gaan worden .. )



Maar ook ( en dat vind ik helemaal erg.. ) als er iets aangeboden wordt, dat iedereen over elkaar heen valt om maar zo zielig mogelijk over te komen om zo het enorm gewilde object te willen krijgen. En dan hebben we het over een knoflookpers ofzo.



Aangeboden : Knoflookpers.

Reacties: Oooooh, heel graag, hier ben ik al járen naar op zoek.

* Ik loot graag mee voor de moeder van mijn buurvrouw ze nicht, want ze moet naar de voedselbank

* Graag, want de mijnes is net kapot,en ik kan geen nieuwe kopen

* Ik wil graag meeloten,want die van mijn moedertje, die in de wia zit, is kapot gegaan en kan geen nieuwe kopen door die malle eppo van een Rutte. ( echt waar, ooit gelezen, in deze richting )





Kom maar op met jullie voorbeelden en ervaringen.
Dus.
Alle reacties Link kopieren
ja jij had die kans en keus, maar zoals ik al zei verbaast het me dat de mensen die niet in die positie zitten (de bijstandsmoeder die niet de luxe heeft te zoeken naar een mooi gratis wit gasfornuis, die alle ballen in de lucht moet houden en niet eens geld heeft om haar kind de week erna op school te laten trakteren voor haar verjaardag), je zou denken dat er voldoende van dat soort mensen zijn die een gat in de lucht springen als ze een gratis bruin fornuis kunnen krijgen.
Alle reacties Link kopieren
Niet iedereen in de bijstand heeft geen spullen.



Ik heb in de bijstand gezeten en ik zou het ook niet willen hebben. Niet omdat ik ondankbaar ben maar omdat ik al die spullen al had.

Echt veel mensen hebben het gewoon al.

Of het fornuis moet net toevallig stuk zijn gegaan, ja dan wel.



Veel van die oude spullen raak je gewoon echt niet kwijt, studenten kopen toch vaak tweede hands wat ze mooi vinden.



Er moet dan net toevallig iemand zijn die geen geld heeft en uit huis is gezet/door scheiding tijdelijk het gezamelijke huis uit moet enz.



Hier wil zelfs de kringloop het vaak niet meer hebben, ze krijgen er teveel van en het verkooot niet ( maar dat ligt ook aan hen want ze vragen de hoofdprijs).
All people have the right to stupidity. But some abuse the privilege.
Alle reacties Link kopieren
"Onder het motto " durf te vragen"

Ben ik voor een vriendin opzoek naar de volgende spullen (liefst gratis of voor weinig)

Wie wil/ kan helpen??

Delen word gewaardeerd

- 2 pers bed + matras

- stofzuiger

- lampen

- diepvries

- dweil

- radio

- dvd speler

- klok

- bankstel

- 2 stoelen

- kast voor woonkamer

- pannen, bestek, servies, schalen

- speelgoedkist"





Ik vind het nogal wat.

Zitten ook spullen tussen die toch echt niet perse nodig hebt.

Klok, speelgoedkist, dvd speler.

Ik zou dit echt nooit allemaal durven vragen.



Dingen als een dweil kosten een paar euro bij Action. Ik had het dan daar wel voor mijn vriendin gekocht.
All people have the right to stupidity. But some abuse the privilege.
Alle reacties Link kopieren
Deze zag ik vandaag:



'Ben op zoek naar een leren broek maat 42/44 ik wil deze aan mijn vriendin geven, die is morgen jarig.'





Lekker op tijd ofzo?? Advertentie stond er ongeveer 3 uur geleden op
er komt een moment waarop je beseft dat je voor sommige mensen nooit genoeg bent... de vraag is: is dat jouw, of hun probleem?
Wat het kwijtraken van spullen betreft denk ik dat je niet moet vergeten dat mensen tegenwoordig ook sneller van spullen wisselen. Er zijn ook veel mensen die het wel goed hebben en die kopen eens wat nieuws omdat ze daar zin in hebben dus zijn er ook veel meer nieuwere en mooiere spullen tweedehands te koop. Tegenwoordig heb je ook marktplaats natuurlijk dat is toch veel makkelijker dan dat je in de viavia moest zoeken en op het prikbord in de supermarkt. Het aanbod is groot dus mensen kiezen wat ze leuk vinden. Een gasfornuis is iets dat ook arme gezinnen al hebben staan en dat vervang je niet vaak, in studentenhuizen staat er vaak ook al een gasfornuis. Die dingen worden volgens mij vaker gratis of heel goedkoop aangeboden dus dan gaan mensen toch voor een die ze mooi vinden.



Ik vraag me ineens af of de viavia nog bestaat?
Alle reacties Link kopieren
"Dtv heeft iemand voor mij toevallig een dressoir salontafeltje en en klein eettafeltje staan het liefst donkerbruin?

En een paar stoelen

Ik zou er erg mee geholpen zijn voor een kennis van mij."





Wat een geschooi weer. Er staat nog net niet bij dat het gebracht moet worden.
"De cursus rietdekken is afgelast".

"Riet is ziek"
Serieus langs zien komen:

"Gister een draadloos toetsenbord van Logitech mogen krijgen, helaas zit er geen kabel bij om hem aan te verbinden met mijn pc. Wie heeft er zo'n kabel"
Alle reacties Link kopieren
quote:renate73-nw schreef op 06 december 2015 @ 10:56:

Serieus langs zien komen:

"Gister een draadloos toetsenbord van Logitech mogen krijgen, helaas zit er geen kabel bij om hem aan te verbinden met mijn pc. Wie heeft er zo'n kabel"





Ik haalde het weer terug als ik de gulle gever was.

Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
quote:04012016 schreef op 05 december 2015 @ 22:12:

Deze zag ik vandaag:

'Ben op zoek naar een leren broek maat 42/44 ik wil deze aan mijn vriendin geven, die is morgen jarig.'

Lekker op tijd ofzo?? Advertentie stond er ongeveer 3 uur geleden opIk neem aan dat hij/zij Facebookvrienden is met vriendin in kwestie. Die ziet de oproep dan ook nog eens voorbij komen
"I'm gonna see if you know the words to this song. If you don't you better ask somebody!"
Alle reacties Link kopieren
t moet ook mentaal en fysiek nog maar kunnen he? ik ben zelf in situaties geweest dat je zoveel verdriet had om een verbroken relatie, financieel echt aan de grond zat en werkelijk niemand om je heen had die je weleens ff zou helpen met spullen ophalen en dat soort dingen. ik zie vaak om me heen dat mensen toch wel vaders/broers/vrienden hebben die ff de lampen ophalen of dat leuke tafeltje van mp ophalen. toen ik destijds in de situatie zat was ik zo vreselijk blij dat ik van de buurvrouw haar lelijke spullen gratis kon krijgen, zou echt nu zelfs nog na jaren niet weten hoe ik mentaal en financieel en fysiek t voor elkaar had moeten krijgen om lekker te snuffelen naar leuke witte witgoedspulletjes en die van a naar b had kunnen krijgen.
Alle reacties Link kopieren
ik zag net iemand bestek weggeven in bestek bak die duidelijk niet gewassen was
"Not making a decision Is a BIIIIIIIIIIG decision"
Mogen leuke advertentieteksten ook? Ik heb er nu een die wel op een heel leuke manier haar spullen wegzet. Soms nog nagelnieuw ook!! Blijkbaar aan de opruim.



Advertentie 1



Knoeperd van een lullige vaas

GRATIS

Ooit had ik er twee. Maar de ervaring leert; OF je hebt katten, OF vazen. Nooit allebei. Zodoende is de kleinere van de twee gesneuveld. De grote heb ik nog wel. Is meer dan een meter hoog.

Eigenlijk kun je er niet heel veel mee. Ben ik eerlijk in. Bloemen kunnen niet tenzij je het leuk vind om tegelijkertijd een zwembad in je woonkamer te hebben. Vertel ik uit ervaring.

Plastic bloemen doen het er dan weer wel heel goed in. Of dat te maken heeft met het feit dat die geen water nodig hebben durf ik dan weer niet te zeggen. Paastakken en kersttakken met verlichting daar is ie ook enorm goed in. Deze is dan wel te groot om om te gooien voor de gemiddelde kat, maar een beetje bouvier of bordeaudog krijgt hem wel omver. Hou daar rekening mee. De pluimen in de vaas wil je niet mee. Die waren ooit vers maar verliezen alles op het moment dat ze vervoerd worden. Hij heeft gereisd. 10 jaar. Van Heerhugowaard naar Frankrijk, naar Naarden naar Almere.

Heb jij een plek in huis waar deze eenzame bereisde vaas weer het middelpunt van belangstelling en gekoesterd wordt? Loot dan gewoon mee.
Nummer 2;



Chinese Fondue pan

GRATIS

Na mijn succesvolle weggeef actie eerder deze week... dank, want wat ruimt dat lekker op, is het tijd voor het tweede bovenkastje.



Alwaar ik heb gevonden; een in een opwelling gekochte Chinese Fondue pan van het Italiaanse merk Trento. Dat alleen al klinkt niet logisch. Maar ik heb er een. Een Italiaanse Chinese fondue. Makkelijk in het gebruik. Maak een pan heerlijke bouillon, giet dat in de fondue pan, brander aan. En vlees of vis laten gaarkoken. Ook kan er groente in zoals paprika, champignon, tauge, prei, ui, paksoi. Nou ja, wat kan er eigenlijk niet in. Als het gaar is vis je de door jou in de bouillon gegooide attributen met de bijgeleverde mandjes uit de bouillon. Probeer dat zonder ruzie, want het is bouillon dus alles drijft door elkaar uiteindelijk! Gooi het op je bord, sausje of soya naar keuze erbij en klaar is de echt Nederlandse Chinese fonduert! Voor de leuk of de vorm kun je er wat rijst of mie bijkoken en op tafel zetten. Doe gek.... Alles kan.



Voordeel ten opzichte van normaal fonduen is dat het niet stinkt. Je hoeft je vitrage de dag erna niet in de was te gooien, je spulletjes niet te ontdoen van de fondue vetlaag, en de kat of goudvis niet onder de douche te zetten in de cremespoeling.

Gezond en vetvrij. Zoals je ziet nog nooit gebruikt. Zelfs de stokjes zitten nog in het plastic. Ik loot morgenavond.









Het is dat ik er geen een nodig heb...
Iemand post een (ok, ik vind hem er best smerig uitzien) af te halen maaltijd op de groep.



wat volgt is een discussie over 1. Dat als de gever gewoon gepast zou koken ze niet zo krap bij kas zou zitten en 2. Dat er volgens groepsleden MASSA'S mensen in dit land zijn die niks te eten hebben.
Alle reacties Link kopieren
Graaigroepen, zo noem ik ze. Vooral omdat alles wat gratis is, gewild lijkt te zijn op die groepen. Dat ding dat je op marktplaats aan de straatstenen niet kwijt kan, ben je binnen een paar uur kwijt op de graaigroep. Geen idee wat de mensen ermee willen, maar het is gratis en dat is waar het om draait.



Kwam er ook voor de relletjes. Zo'n rat ben ik dan ook wel. Ik kan het gewoon soms niet laten om te reageren als er bijv. iemand een gasfornuis aanbiedt en iemand dan vraagt of ze bijv. een foto hebben. Dergelijke dingen zijn primaire spullen en heb je dus al of juist niet. In het eerste geval denk ik dan: 'waarom reageer je? en in het tweede geval denk ik dan: je krijgt er eentje aangeboden, wat maakt de kleur dan uit als je geen budget hebt. Als het maar werkt!



Ben er bij twee verbannen ook. Bij de ene voor trollen, want dat leverde echt pareltjes van draadjes op. De mensen die zulke groepen trekken. Brrrrrrrrrrrrrr. Bij de ander omdat het beheer geilde op dr eigen regeltjes. Mocht je alleen met 'graag' reageren en moest iets echt 24 uur aangeboden worden voordat het verloot mocht worden. En oeh, stout als ik ben lootte ik na 18 uur ofzo, waarvan de laatste 6 uur geen reacties meer bijgekomen waren. Ja, sorry, maar ik wilde dat weg hebben. Had allang iemand uitgekozen. Zeik dan niet 2 dagen later.. Mijn 'regels zijn er om overtreden te worden' en verdere uitleg was voldoende voor een ban. Mja, wel de beheerster de dag van haar leven gegeven, denk ik, want ze kon mooi haqr macht tonen :D



Maar het schaamteloze graaien.. dat vind ik nog het ergste aan die groepen. Sommige mensen kunnen echt alles gebruiken lijkt het wel. Of het is pure armoede, of het is gewoon pure hebberigheid. Ik weet het niet.
quote:Orangetree schreef op 06 december 2015 @ 22:53:



Knoeperd van een lullige vaas

GRATIS

Ooit had ik er twee. Maar de ervaring leert; OF je hebt katten, OF vazen. Nooit allebei. Zodoende is de kleinere van de twee gesneuveld. De grote heb ik nog wel. Is meer dan een meter hoog.

Eigenlijk kun je er niet heel veel mee. Ben ik eerlijk in. Bloemen kunnen niet tenzij je het leuk vind om tegelijkertijd een zwembad in je woonkamer te hebben. Vertel ik uit ervaring.

Plastic bloemen doen het er dan weer wel heel goed in. Of dat te maken heeft met het feit dat die geen water nodig hebben durf ik dan weer niet te zeggen. Paastakken en kersttakken met verlichting daar is ie ook enorm goed in. Deze is dan wel te groot om om te gooien voor de gemiddelde kat, maar een beetje bouvier of bordeaudog krijgt hem wel omver. Hou daar rekening mee. De pluimen in de vaas wil je niet mee. Die waren ooit vers maar verliezen alles op het moment dat ze vervoerd worden. Hij heeft gereisd. 10 jaar. Van Heerhugowaard naar Frankrijk, naar Naarden naar Almere.

Heb jij een plek in huis waar deze eenzame bereisde vaas weer het middelpunt van belangstelling en gekoesterd wordt? Loot dan gewoon mee.




Panama wil graag goedkoop van zijn stoelen met wat gebruikssporen af. Dat is toch gewoon afgeleefd? Wat voor vreselijke stoelen moet je dan hebben wil je ze vervangen voor dit?? Ze hebben er 60 en willen ze graag per minimaal 10 kwijt. Betaal lekker voor de verwerking van die troep..
quote:renate73-nw schreef op 06 december 2015 @ 10:56:

Serieus langs zien komen:

"Gister een draadloos toetsenbord van Logitech mogen krijgen, helaas zit er geen kabel bij om hem aan te verbinden met mijn pc. Wie heeft er zo'n kabel"Die heb ik ergens voorbij zien komen maar ik dacht dat het een grap was.
Alle reacties Link kopieren
quote:mwcactus schreef op 07 december 2015 @ 08:08:

[img]https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=571EDA5E[/img]



Panama wil graag goedkoop van zijn stoelen met wat gebruikssporen af. Dat is toch gewoon afgeleefd? Wat voor vreselijke stoelen moet je dan hebben wil je ze vervangen voor dit?? Ze hebben er 60 en willen ze graag per minimaal 10 kwijt. Betaal lekker voor de verwerking van die troep.. Volgens mij past op dit model stoel zo'n kant en klare hoes waardoor je dit niet meer ziet.
Alle reacties Link kopieren
Bij de Kringloop+ aan de Diamantlaan in Groningen staan veel mooiere kantoor- en kantine-inrichtingen.

O.a. designmeubilair afkomstig uit het provinciehuis.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
quote:Sugarbaby schreef op 07 december 2015 @ 08:25:

[...]





Volgens mij past op dit model stoel zo'n kant en klare hoes waardoor je dit niet meer ziet.















Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
Ik zag zo'n mooie voorbij komen:



Trouwjurk (zo'n klassiek geval met veel ruches en een vette sleep)

450 euro.



Staat erbij:



"Helaas maar één keer gedragen".



Ik moest gieren van het lachen!
Alles komt goed, alleen de rest niet
quote:Sugarbaby schreef op 07 december 2015 @ 08:25:

[...]





Volgens mij past op dit model stoel zo'n kant en klare hoes waardoor je dit niet meer ziet.Die zijn natuurlijk ook niet gratis, voor dat geld kun je vast een paar redelijke stoelen op MP of in de kringloop kopen. Maar vooral het feit dat een bedrijf op die manier onder de kosten uit wil komen vind ik wel opmerkelijk. Het loopt ook niet hard want wie wil er nou minimaal tien afgeleefde stoelen, sommige wilde er blijkbaar nog wel vier of zes maar het gaat ze niet om iemand een lol doen maar goedkoop van die zooi af zijn, aardig hoor..
quote:yasmijn schreef op 07 december 2015 @ 08:34:

Ik zag zo'n mooie voorbij komen:



Trouwjurk (zo'n klassiek geval met veel ruches en een vette sleep)

450 euro.



Staat erbij:



"Helaas maar één keer gedragen".



Ik moest gieren van het lachen! Nou ja je zal maar gedacht hebben dat een dure jurk wel kan omdat iedereen toch maar gaat scheiden en voor twee keer kan het wel uit, blijf je per ongeluk aan elkaar hangen.
Alle reacties Link kopieren
quote:mwcactus schreef op 07 december 2015 @ 08:51:

[...]





Nou ja je zal maar gedacht hebben dat een dure jurk wel kan omdat iedereen toch maar gaat scheiden en voor twee keer kan het wel uit, blijf je per ongeluk aan elkaar hangen.Dat
Alles komt goed, alleen de rest niet

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven