Op huizenjacht, wie nog meer?

15-07-2015 11:22 3123 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik en mijn vriend willen al een tijdje een koophuis, maar door mijn ZZP-bestaan was een hypotheek de afgelopen twee jaren geen optie (te kort bezig). Onlangs hebben we een positief gesprek gehad bij de bank en dat betekent vooralsnog groen licht. We plannen wel nog een aantal gesprekken bij andere verstrekkers. Dus nu begint het serieuze Funda-struinen, ritjes maken door leuke wijken en bezichtigingen plannen.



Wie is er nog meer op huizenjacht? Lijkt me leuk om te lezen hoe jullie het ervaren, wat voor soort huis je zoekt, welke prijsklasse, welke drempels zijn er, hoe gaan de bezichtigingen. En voor de mensen die onlangs iets hebben gekocht: hoe ging de zoektocht en hoe verliep de koop van je nieuwe huis? Moeilijkheden tegengekomen?

Wij zoeken een huis in een middelgrote stad buiten de Randstad met een budget van 225 (ruimte voor verbouwen) tot 325 (helemaal af). Voorwaarden: tuin, minstens 100 vierkante meter (of mogelijkheid tot uitbouw) en op max 10 min fietsen van stadscentrum.



Voor ons is de eerste teleurstelling er al: vrijdag een bezichtiging gepland, blijkt het huis alweer te zijn verkocht.
Wat irritant Kanon!! Je zou toch idd denken dat hij wil verkopen!! Ik zou in staat zijn om dat op de man af te vragen. Hij kan zoiets toch ook niet maken tegenover de verkopende partij? Als ik mijn huis wil verkopen en de makelaar vertraagt alles dan had ik mooi een ander gezocht...
Alle reacties Link kopieren
Dat stadium begin ik ook in te raken Coco! Maar ik twijfel of dat wel slim is met het oog op de onderhandelingen die nog komen gaan.
Alle reacties Link kopieren
Het is lastig als een makelaar niet echt lijkt mee te werken, Kanon. Wij wachten bijvoorbeeld ook nog steeds op een brochure.



Wij hebben besloten om de onderhandelingen te staken. Niet omdat we niet meer verliefd zijn of niet willen kopen, de makelaar is overtuigd van de populariteit en de snelheid waarop het huis verkocht gaat worden. Wij betwijfelen dat ten zeerste. Het huis is echt top, maar het staat echt op de verkeerde plek. Van de zeven bezichtigingen, die hij zegt te hebben gehad, en dat geloof ik ook wel, het is een prachtig huis, zijn wij de enigen geweest die een bod wilden uitbrengen. De huidige eigenaren willen niet naar beneden met hun prijs, willen wel concessies doen in het tijdsbestek van aanvaarding, maar we voelen ons steeds meer in een hoek gedrukt en we houden niet van hoeken. Ergens denk ik dat het huis over een maand nog te koop staat, dat ze er omwille van de wijk er met niemand uit gaan komen. Dat geeft ons een maand om het huis te koop te zetten etc. En dan zien we wel weer verder. Is het huis weg, dan zal er vast nog een ander huis zijn. We wagen het erop in ieder geval.
Alle reacties Link kopieren
Goed zo Fedora, verstandig!!



Hier na de oplevering van het huurhuis vanochtend (Fedora, ik moest nog denken aan wat jij zei, over die particuliere huisbaas. En ik bedacht me dat zo iemand (ook de controleuse van de woningbouw) het ook gewoon onmogelijk goed kan doen. Of ze zegt 'Nou, dat ziet er prima uit' en dan denk je 'Damn, voor jan-met-de-korte-achternaam lopen schrobben.' of ze zegt: 'Nou, dat had wel iets schoner gekund' en dan denk je 'Mens! Dat huis is nog nooit zo schoon geweest!' ) waar we gelukkig zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen, eindelijk een rustig avondje in het nieuwe huis. Lief loopt wat met electra te knutselen (ja, nee, hij weet heel goed hoe dat moet ) en ik ruim nog wat doosjes leeg en draai de eerste wassen enzo, en het is hier zo heerlijk stil. En ruim en mooi. En een klein beetje tochtig, maar dat wist ik van tevoren Over 2 weken wordt de houtkachel geinstalleerd, dat zal schelen. Want ik ben teveel een knieperd om de CV heel hard te gaan stoken, en hout hebben we zat.



Wat ik maar wil zeggen tegen iedereen die er middenin zit: Hou vol, het huis komt heus, en dan heb je nóg een hoop stress, maar uiteindelijk is het het allemaal waard
Moosey, dat klinkt heerlijk zeg dat alles achter de rug is! Geniet ervan!



Wij hebben afgelopen maandag de sleutel gekregen en zijn (d.w.z. mijn vriend en zijn vader) druk aan het klussen. Ik zorg met mijn dikke buik alleen voor de catering. Tot nu toe gaat alles naar wens, op een paar kleine dingetjes na. Ik kreeg zelf wel even stress toen de schilder opeens zei dat ie pas in maart kon komen, terwijl we dan al in het nieuwe huis wilden zitten. Gelukkig kan hij nu toch de 3e week van februari komen. Ons plan is om eind deze maand te verhuizen, dat is dan nog mooi voor ik met zwangerschapsverlof ga. Ik kijk er al naar uit om lekker in ons nieuwe huis te zitten!



@Kanon, wat irritant dat die makelaar zo traag reageert!

@Fedora, klinkt heel verstandig om ervanaf te zien.



@Korfje, ook een verstandige beslissing om de huizenjacht nog even uit te stellen en rustig eerst van je zwangerschap te genieten. Zoals je leest, krijg ik er hier af en toe nog wel wat stress van dat we zo kort van te voren nog gaan verhuizen.
Alle reacties Link kopieren
Klinkt als een verstandige keuze, fedora. Julie gaan nu snel jullie eigen huis te koop zetten begrijp ik?



Moosey, wat klinkt dat heerlijk. Je eerste dag/avond in je nieuwe huis. Lekker rommelen, maar nu op je eigen tempo want niks moet meer snel snel af voor de verhuizing. Geniet lekker van het weekend
Alle reacties Link kopieren
Kanon, dat is inderdaad de bedoeling. Maandag wil ik daarvoor een makelaar benaderen. Ik weet nog niet welke, maar heb morgen tijd genoeg om op internet uit te zoeken wie voor mij de beste is.
Alle reacties Link kopieren
Wij gaan vrijdag nog bij een ander huis kijken. Wel vlakbij mijn ouders, wat niet mijn voorkeur heeft. Maar wel in een wijk die ons erg trekt.
Alle reacties Link kopieren
Spannend, Kanon. Persoonlijk zou ik het niet heel onplezierig vinden, zolang ze niet omrijden om te kijken of we thuis zijn. Niet dat er veel ouders zo zijn, maar er zijn zulke ouders bij.



Ik kan het huis nog steeds niet loslaten. Ok, we laten het erbij. Maar ik heb sterk het gevoel dat we er alsnog gaan wonen. Maar dan is er de angst, wat als mijn gevoel niet altijd klopt? Ja, dan zijn er andere huizen. En ik probeer het huis nu ook in mijn hoofd af te kraken, lukt redelijk. Maar ja... We zijn nog maar net uit de crisis, mijn huis is te duur voor de mensen die hier willen wonen en de mensen die het kunnen betalen, zullen net als ik oud genoeg zijn om iets groters te willen. Dus eerst verkopen en dan verder kijken. Maar het is wel moeilijk, haha.
Alle reacties Link kopieren
Hi!



Hoe gaat het hier met iedereen?



Jullie mogen mij feliciteren. De voorlopige koopakte is getekend. Ondanks het rare gedrag van de makelaar. We hebben de eigenaren leren kennen. Heel aardige mensen die heel veel vertelden over de woning en me nog wat tips gaven. Het is nog een beetje wennen. Zit nu in mn appartement en realiseer me dat dit mijn eerste eigen plekje was. Zullen nog wel wat traantjes van gaan komen denk ik lol.



Het enige waar ik enorm tegenop zie is het verhuizen. Hoe doen jullie het? Verhuisbedrijf? Of zelf?
Carpe Diem!
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd, misspatrice! Fijn gevoel hè, als het voorlopig koopcontract is getekend? Alle keren dat ik ben verhuisd, ben ik verhuisd door middel van aanhangers en auto's van familie en vrienden. Het waren continu ritjes van tien minuten en dan kan het ook nog een keer.



Wij hebben vandaag eindelijk een makelaardij gevonden waar we een goed gevoel bij hebben en zij komen aankomende vrijdag langs, met twee man sterk, om de waardebepaling van het huis en de kosten van verkoop te bespreken. Ze vroegen ons waarom we wilden verhuizen en het is gewoon echt geen kwestie van willen, maar van moeten. Toen ik dat zei en wij de situatie uitlegden, zei één van de twee:"Heb je een hypotheek met NHG, want dan zou je kunnen vragen wat NHG voor jullie kan betekenen?" Dat heb ik en daar heb ik geen seconde over nagedacht. Dus bij thuiskomst NHG gebeld en ik moet een brief en brief van specialist opsturen. Dat is nu het plan. Wel heeft ze ons sterk afgeraden om het huis voor de vraagprijs te kopen. De letterlijke woorden waren:"Het is een mooi huis, maar je strandt wel midden in een wijk waar de huizen niet zoveel waard zijn als zij vragen. En jullie kunnen er wel zoveel voor willen betalen, maar als de buurt niet opknapt, dan worden de woningen nooit meer waard of zelfs minder en dan hebben jullie een groot probleem". Dus met andere woorden, NIET VOOR DIE PRIJS DOEN!!! Was gratis advies, grapte ze.



Maar goed, al met al zat ik vanavond nog even online te kijken naar het huis, het laat me toch niet los, en toen viel me op dat er dingen niet kloppen aan het huis. Zo is de keuken geplaatst tegen een raam. Wat als je lekkage krijgt aan het raam? Ze hebben lekkage of hebben lekkage gehad boven een dakraam. Er kloppen veel dingen niet. We waren al gestopt met onderhandelingen en brengen zeker geen nieuw bod uit. Als ik ooit beslis er toch voor te willen gaan, dan eerst een tweede bezichtiging met aankoopmakelaar of oude vertrouwde pap en bieding weer op openingsbod. Maar goed, we gaan eerst maar eens een huis verkopen. Even, zeg ik. In deze tijd...
Gefeliciteerd MissPatrice!!



Wij gaan morgen een bod doen. Huis is voor de 2e keer bezichtigd met een aannemer en het viel dit keer alles mee gelukkig! Ben benieuwd hoe het gaat lopen.
Alle reacties Link kopieren
Oeh, spannend Coco87! Wat fijn dat de tweede bezichtiging meeviel! Succes morgen!
We hebben vanochtend ons (eerste) bod neergelegd!! Spannend



Fedora, helemaal gelijk dat jullie eerst het huidige huis verkopen. Zit je ook een stuk rustiger lijkt me...
Leuk!!! Al een reactie Coco?
Nee helaas! Heb geen flauw idee hoe lang het gaat duren. Hebben 9000 onder de vraagprijs geboden dus lijkt me ook niet zo'n mega bedrag waar ze erg lang over een tegenbod moeten nadenken. Maar kunnen speculeren tot we erbij neervallen dus is afwachten
Nee, daar mag je toch wel een tegenbod op verwachten. Komt vast wel voor het weekend. Succes met wachten
Alle reacties Link kopieren
Mijn vader zei voor het bieden dat we ongeveer 10% van de vraagprijs mochten bieden om het openingsbod te bepalen. Dus 9000 euro, ook al weet ik de vraagprijs niet, lijkt mij een prima bod. Inmiddels al iets gehoord?



Morgen gaat ons, eigenlijk mijn, huis in de verkoop. Tenminste als we het eens worden over de prijs die zij vragen voor het verkopen van mijn huis. Ik vind het een behoorlijke stap. Het is net alsof ik met de jaren sentimenteler word. Het is toch mijn eerste en waarschijnlijk enige, helemaal van mezelf, eigen huis. En het is niet zo dat ik afhankelijk word van mijn partner, dat blijf ik voor, wil onafhankelijk blijven ook al is het maar het gevoel van onafhankelijkheid, maar toch. Raar gevoel.



Het huis is voor ons bijna definitief van de baan. Vriend ziet het niet meer zitten en ik heb ook sterk mijn twijfels. Er zullen andere huizen zijn en het liefst verhuist vriend ver weg van het huidige dorp. Ik niet, maar daar komen we ook wel weer uit. Blijf me verbazen over de kracht van een roze bril. Blij toe dat hij af is.
Alle reacties Link kopieren
Ach, soms heb je zo'n huis nodig om on actie te komen en echt serieus aan het traject te beginnen. Wij hadden dat ook met het eerste huis wat we zagen, zo verliefd! Maar er zat nog veel meer werk aan dan aan dit huis, en eigenlijk was het gewoon te klein, en had het nog wel een aantal features die echt niet handig waren.. Maar het was wel de trigger om serieus aan te gaan pakken.
We hebben een deal! Op ons eerste bod kregen we geen tegenbod, omdat de verkopers in dit stadium (staat 2 weken te koop en veel animo voor) bij de vraagprijs wilden blijven. Logisch, maar wij wilden dit huis Dus na een redelijk korte onderhandeling hebben we er nog 2500 af kunnen krijgen. We waren bereid de vraagprijs te betalen dus we zijn er meer dan blij mee. We hebben er overigens nog wel een aantal spullen kunnen overnemen in die prijs (ter waarde van ongeveer 1500 euro).



We zijn er zo verliefd op!!! Lot uit de loterij
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd Coco!
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd Coco!
Alle reacties Link kopieren
Een paar weken geleden had ik wat berichten geplaatst over mijn situatie en dat ik een woning toegewezen had gekregen. Vandaag heb ik bericht ontvangen dat ik vanaf 1 april de woning in kan. Dus binnenkort barst het gehele circus los.
Alle reacties Link kopieren
Wat fijn Fuzzl, gefeliciteerd! Met die datum kan het alleen maar een leuk huis worden toch
Alle reacties Link kopieren
quote:S0LEIL schreef op 12 februari 2016 @ 19:48:

Wat fijn Fuzzl, gefeliciteerd! Met die datum kan het alleen maar een leuk huis worden toch

Dankje wel!

Haha ja! :P Ik moet nog wel even een aantal zaken goed uitzoeken. Dus hoef me niet te vervelen de komende tijd.



Zo las ik iets over zonnepanelen in de concept huurovereenkomst. Maar tot nu toe heeft op geen enkele foto of beschrijving iets over zonnepanelen gestaan. En als ik een contract afsluit met een energiemaatschappij moeten ze dat wel weten. En zo zijn er nog wat dingen die opeens nieuw zijn. Ook heb ik begrepen dat ik bij nieuwbouw even goed in de gaten moet houden dat ik niet te snel laminaat ga (laten) leggen en ga verven. Want de vocht moet er eerst goed uit het huis. Dus moet wellicht wat zaken anders plannen.



Als je echt in het hele huis vloeren moet gaan leggen, zouden jullie dat dan zelf doen/aan mensen uit omgeving vragen of die kunnen helpen. Of het laten doen? Ik krijg daar wisselend advies over. Het gaat niet om 1 kamer, maar om een heel huis dus dat is aardig wat werk. Daarnaast is het wellicht goed dat het wel gebeurd door ervaren iemand gezien de 'vochtzaken' en bij een professional heb je garantie en mensen zeggen dat als die goed ligt je daar ook echt profijt van hebt en er langer van kan genieten/mooier is. Alleen hangt daar een prijskaartje aan :p

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven