Mode & Beauty alle pijlers

Grijs haar uit laten groeien?

14-02-2016 12:04 79 berichten
Ik ben 40 maar ben voor zover ik weet al grijs. Omdat ik mijn haar al 15 jaar verf weet ik niet precies hoe grijs en ook niet welke tint grijs.

Ik ben het verven echter helemaal zat na laatst mijn uitgroei te donker te hebben geverfd. Ik heb nu meerdere tinten in mijn haar en sowieso vind ik dat hele donkere me niet mooi staan. Ik voel er eigenlijk veel voor om te stoppen met verven en mijn grijze haren maar gewoon te accepteren. Als ik me verder goed verzorg en mooie make up draag en het haar er gezond uitziet, dan hoeft het me niet per se ouder te maken hoop ik. En als het me niet staat kan ik het altijd weer verven.

Maar nu weet ik niet waar ik moet beginnen. Ik wil mijn haar niet laten ontkleuren omdat ik bang ben dat mijn haar daarna kapot is. Maar uitgroeien gaat lang, heeeeeel lang duren.

Zijn er meer vrouwen die hier voor hebben gekozen en hoe hebben jullie dat aangepakt?
Hoe herstel ik dat??? Ik zie het zelf niet



Kunnen jullie ze allemaal ontquoten, dan haal ik de links weg... Het idee id duidelijk toch, ik vind grijs mooi!
Alle reacties Link kopieren
quote:sugarmiss schreef op 14 februari 2016 @ 12:53:

[...]





Met blond of donkerblond haar zou er minstens 1 voor eind dertig kunnen doorgaan.De vraag is alleen hoelang je dat nog wilt. Ik bedoel; ik word 44. En heel eerlijk, ik ben op het punt aangekomen dat ik vind dat je dat best mag zien ook.
De tand des tijds kan een antieke kast nou juist nét dat karakter geven. Zonde om over te schilderen. Avena.
Alle reacties Link kopieren
quote:Dubbs schreef op 14 februari 2016 @ 12:59:

Hoe herstel ik dat???Geen idee, heb geen pinterest. Maar ging er al vanuit dat het een per ongelukkie was. voor nu zou ik alle post ff verwijderen.
Iemand een blokje kaas bij de mosterd?
Even al je links verwijderen en degenen die je links gequote hebben vragen deze te verwijderen denk ik
Hoe kan je haar nu droog en dor zijn als je alleen je uitgroei elke maand verft? Van 1 keer kleuren gaat je haar niet kapot, of smeer je die verf dus ook elke keer over de lengtes?



Ga in ieder geval gewoon naar een kapper. Je zegt zelf dat je bang bent voor ontkleuren, je haar is al kapot en dan overweeg je het ook nog zelf te doen. Lijkt mij niet logisch.



Bovendien is het nu al zo'n zooitje met lichte punten, een donkere aanzet en dan mogelijk ook nog een grijze uitgroei. Dan loop je dus minimaal een jaar voor schut.
Ik wilde zeggen, als je het thuis wilt ontkleuren is dat best mogelijk. Maar je hebt je haar een aantal keer met henna geverfd en ik heb heb geen idee hoe je haar dan gaat reageren! Dus ik zou toch ook langs de kapper gaan en vragen wat wijsheid is. Tegenwoordig gebruiken kappers olaplex, wat ervoor zou moeten zorgen dat je kan ontkleuren zonder dat je met een bosje stro eindigt. En in een ander topic gaf je ook al aan dat je uitgroei een andere kleur is dan de rest, en dat maakt het nog lastiger om zelf te doen.



Mocht je het echt zelf willen doen, ik gebruik altijd de loreal glam highlights en dan elke 2 weken wat andere plukken. Dit ontkleurd niet zo extreem dat het wit wordt, eerder een hele warme tint, maarrrr je wordt er zeker wel lichter van. Alleen loop je dus wel een aantal weken met een oranje/gele gloed in je haar, daar moet je wel tegen kunnen



Maar ik zou echt langs de kapper gaan, omdat nogmaals, ik weet niet hoe je haar reageert als je met henna hebt geverfd.
Alle reacties Link kopieren
Ik zie trouwens een dame die ik wel heel mooi vindt. Volgens mij is ze vijftiger en kapsel en kleur laten dat ook zien. Mijn haar is iets korter maar deze dame heb ik wel even opgezocht op de originele site en op mijn pc opgeslagen .
De tand des tijds kan een antieke kast nou juist nét dat karakter geven. Zonde om over te schilderen. Avena.
Alle reacties Link kopieren
.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Ik heb dit een aantal jaar geleden gedaan. Mijn haar werd echt heel slecht van het verven (bij een goed kapper!).

Van mezelf ben ik donkerblond en ik heb mijn haar zo licht mogelijk laten verven (zonder ontkleuren) en het vervolgens laten uitgroeien.

Nou had ik haar tot onder mijn schouderbladen, dus dat zou heel lang hebben geduurd. Ik heb het toen het kon op schouderlengte laten knippen zodat ik gelijk de rest van de uitgroei kwijt was.

Nog geen seconde spijt gehad.

En ik word nog steeds veel te jong geschat, dus het zal wel meevallen met het feit dat grijs oud maakt. ;)
Phieww! Bedankt Mods voor het verwijderen van de links in de quotes!



Op de mobiele versie zag ik alleen de foto, maar op de laptop was blijkbaar mijn naam en foto te zien. Stom zeg.
Een kennis van mij heeft het uit laten groeien en toen haar haren kortgeknipt en dat grijze haar weer laten groeien. Zij verfde het donkerbruin en liep tot ze het kort knipte met een streep in haar haar. Ze loste dat enigszins op door geen strakke scheiding te kammen.
Alle reacties Link kopieren
Vreemd dat je haar van henna ook droog werd. Ik heb oorspronkelijk donkerblond haar. Toen het na m'n 40e grijzer werd liet ik er bij de kapper regelmatig highlights inzetten met daaroverheen een hennabehandeling met de meer "blonde" hennatinten. Heel natuurlijk en mooi en van het grijze was niets te zien. Ik "deed" heel lang met het effect van zo'n kappersbehandeling en uitgroei viel nooit op omdat je henna er eigenlijk langzaam uitwast. Mijn haar is daarvan nooit droog geworden. Een aantal jaren geleden stopte ik daarmee en heb het een tijd in mijn eigen kleur gehouden die ondertussen behoorlijk grijs was geworden. Kreeg vnl complimenten, heb een mooie eigen grijs-asblonde kleur. met een soort natuurlijke highlights.



Sinds een half jaar weer begonnen met blonde henna , na eerst advies van gespecialiseerde kapper over de beste kleur en het inzetten daarvan; ben erg tevreden, vind het wat vrolijker en frisser en jonger staan dan mijn eigen grijzere kleur en mijn haar gaat er mooi van glanzen. Wel wast het kleureffect nu sneller weg dan vroeger, na plm. 3 weken, omdat henna niet altijd heel goed pakt op grijs haar, maar dan bestel ik het en zet ik het er zelf weer in.



Er is echt veel mogelijk met henna, ook om te helpen met de overgangsfase naar je natuurlijke kleur. En henna is volgens mij niet slecht en juist gezond voor haar en hoofdhuid. Er zijn zoveel hennatinten. Wanneer je op grijs haar de lichtere of blonde hennatinten gebruikt dan oogt het meestal heel natuurlijk; in mijn ervaring dan. Kappers die er zelf mee werken kunnen je er goed over adviseren. Als je googelt op henna, natuurlijk en Amsterdam vind je een kapsalon waar je verschillende kleuren henna kunt bestellen. Ze kunnen je daar ook goed adviseren.



Lang bericht ... heb geen aandelen in henna hoor ...
Ik ga morgen even langs de kapper. Ik zat zelf al te kijken naar highlights, ik neig er ook naar om dat uit proberen. Mocht het mislukken dan kan ik altijd nog naar de kapper.

Ontkleuren doe ik denk ik toch maar niet, maar dat is ook afhankelijk van wat de kapper me adviseert. Mijn haar ziet er nu zo uit:



Klik



Daarop is duidelijk de uitgroei gezien en in die kleur zou ik mijn hele haar het liefste weer willen hebben. Ik vind dat hele donkere me niet mooi staan.
Alle reacties Link kopieren
quote:hieperdepiepindegloria01 schreef op 14 februari 2016 @ 15:28:

Ik ga morgen even langs de kapper. Ik zat zelf al te kijken naar highlights, ik neig er ook naar om dat uit proberen. Mocht het mislukken dan kan ik altijd nog naar de kapper.

Ontkleuren doe ik denk ik toch maar niet, maar dat is ook afhankelijk van wat de kapper me adviseert. Mijn haar ziet er nu zo uit:





Daarop is duidelijk de uitgroei gezien en in die kleur zou ik mijn hele haar het liefste weer willen hebben. Ik vind dat hele donkere me niet mooi staan.



Foto´s zijn lastig te beoordelen maar zo te zien heb je ook nog krullen. Dan zou ik de kapper vragen om een aantal krullen in de kleur van de uitgroei te maken, op welke manier dan ook, en ze dan verder te laten uitgroeien.



Ik moet juist nog twee maanden wachten omdat ze twee weken na een verfbeurt niet goed genoeg kunnen zien welke kleur het nou eigenlijk is.
De tand des tijds kan een antieke kast nou juist nét dat karakter geven. Zonde om over te schilderen. Avena.
Alle reacties Link kopieren
hieperdepiep. staat jouw echte naam nou bij made by...? Volgens mij ben ik vandaag van de namenpolitie Ik heb je bericht gestaft zodat mods die (jouw?) naam weg kunnen halen.
Iemand een blokje kaas bij de mosterd?
Nee is niet mijn echte naam
Haar laten kortknippen zodat je niet te lang moet wachten op uitgroei?

Kan je gelijk zien hoe grijs het is en of het staat.

En het bespaart (zowel qua centen als voor je haar) ontkleurings-toestanden.



Vind je het niet staan, dan laat je het eens het wat lengte heeft terug kleuren.
Zit ik nou ook aan te denken, haren kort laten knippen. Dan ben je er wel meteen een heel eind door.
Kort knippen is geen optie, ben te trots op mijn lange haar. Iets korter mag wel, maar een kort koppie zie ik niet zitten.
Het lijkt me niet echt verzorgd ogen, als je lange haren uit gaat laten groeien. Hoe trots je er dan ook op bent. Er zijn heel veel leuke vrouwelijke korte kapsels.
Kan best zijn, maar ik laat mijn haar voor geen goud kort knippen. Vind het bij andere vrouwen vaak ook erg lelijk staan, vooral bij vrouwen van middelbare leeftijd. Nee, niets voor mij.
Dat moet je ook zelf weten natuurlijk. Maar ik zie ook wel eens vrouwen lopen met zo'n duffe sluike staart en hangende pony, die trots zijn omdat hun haar zo lang is, dan denk ik dat je wel de plank mis slaat.

Ik blijf erbij dat je het beste eens langs een kapper kan gaan voor advies, maar ik heb het idee dat je daar niet echt warm voor loopt.
Ik krijg regelmatig complimenten over mijn mooie, lange krullende haar dus het zal met dat "plank misslaan" wel meevallen hoor.
Dat is dus 1 van de redenen dat ik mijn lange haar niet kleur .

Ik zou geen zin hebben om maanden of tijden te moeten wachten tot het is uitgegroeid als ik ooit terug "naturel" wil zijn.

En tegelijk wil ook ik mijn lengte niet kwijt. Veel te veel moeite moeten doen om het echt lang te krijgen.



Maar je kan bijvoorbeeld ook wel elke maand of elke 2 maand een paar centimeter eraf laten knippen.





Tegelijk ... Mijn collega van 63 had ooit lang haar. Geverfd in alle mogelijke kleuren.

Nu draagt ze het al 10 jaar héél kort ongekleurd. Ooit grijs, nu bijna wit. En het staat haar.
Alle reacties Link kopieren
quote:hieperdepiepindegloria01 schreef op 14 februari 2016 @ 15:52:

Kan best zijn, maar ik laat mijn haar voor geen goud kort knippen. Vind het bij andere vrouwen vaak ook erg lelijk staan, vooral bij vrouwen van middelbare leeftijd. Nee, niets voor mij.



Tja, je hebt er nu niks meer aan natuurlijk, maar met kort haar kun je nou eenmaal een stuk meer uitspoken dan met lang haar, om de doodsimpele reden dat je het veel sneller en gemakkelijker herstelt.



En ik zie er niet uit met lang haar. Maar er is wel nog een wereld tussen haar tot op je billen en een tondeusekapsel. Ik zag op die pinterestplaatjes van daarstraks hele mooie kapsels voorbijkomen en die waren echt niet mega-kort. Mooi juist, een goed geknipt en verzorgd kapsel, dan maakt de kleur eigenlijk niet zoveel meer uit.
De tand des tijds kan een antieke kast nou juist nét dat karakter geven. Zonde om over te schilderen. Avena.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven