Werk & Studie alle pijlers

Lastige bazin; Vrij nemen voor sollicitatie defensie

02-05-2016 16:19 114 berichten
Alle reacties Link kopieren
I need help..



Ik heb gesolliciteerd bij defensie en binnenkort twee (deel)dagen keuring in Amsterdam.

Zelf werk ik in de tandheelkunde 4/5dagen in de week, bij een erg lastige bazin. ( licht uitgedrukt ).

Wij werken alleen met ze tweeën. Als ik er niet ben, heeft zij dus ook geen assistente. Dit is op zich geen probleem omdat ze het lang zonder heeft gedaan en ik de agenda hierna toe kan boeken.



Zij word deze zomer 6 weken opgenomen in het ziekenhuis voor een zware burn-out dus heb geen verlof dagen meer over, moet juist overuren maken. ( Een van de redenen dat ik hier weg wil, maar daar zou ik me niet teveel over uit.. zucht!!)

Ze is een Duitse, kan prima Nederlands praten.. maar haar normen en waarden zijn volledig anders dan hier. Wij begrijpen mekaar dan ook vaak niet.



Amsterdam is voor mij 1.5 uur reizen, dus kan niet ''een middagje vrij'' nemen. En de keuring verzetten bij Defensie is ook niet zo 1/2/3..



Als ik eerlijk ben tegen haar dan stort ze denk ik in, en word de sfeer nog slechter dan dat het nu al is.

Ik weet dat ik niet verplicht ben om te zeggen waarom ik een dag vrij wil.. Maar zij gaat hier sowieso om vragen. Dan komen we weer in een eindeloze discussie terecht waarom zij hier geen recht op heeft, en waarom ik het niet wil vertellen.



Hebben jullie tips/tricks en ideeën? . Word er een beetje wanhopig van.
Alle reacties Link kopieren
Je bazin (her)ken ik. Ik snap dat je verder gaat kijken.
Zo gek is het toch niet om alle administratie te doen? Ik maak ook mijn eigen salaris over, dat is nu eenmaal mijn werk. Wat ik wel raar vind is dat je moet overwerken om uren te sparen voor haar verlof. Ik zou eens goed uitzoeken of dat wel mag (waarschijnlijk niet). Als zij dicht wil en jij niet kan werken, geeft ze je maar bijzonder verlof o.i.d.
Afspraak bij één of andere specialist in een ziekenhuis?

Uiteraard liefst een ziekenhuis een eindje weg zodanig dat je niet toekomt met een halve dag.

Of je moeder die persé wil dat je mee gaat naar een specialist in Amsterdam?



Of één of andere loodgieter die persé op dag x moet langskomen?

Eén of ander toestel dat geleverd wordt en waar je bij moet zijn?

Als je 4 à 5 dagen per week werkt heb je sowieso niet veel overschotdagen om zoiets te plannen (ik werk 3 dagen, dus ik plan zoiets zoveel mogelijk op vrije dagen).

Ik zou er dan nog wat op mopperen dat bedrijf x persé weer enkel tijdens werkuren kan langskomen ...

(En uiteraard kunnen ze op voorhand niet zeggen wanneer ze exact langskomen.)
Alle reacties Link kopieren
quote:nerdopviva schreef op 02 mei 2016 @ 18:55:

Zo gek is het toch niet om alle administratie te doen? Ik maak ook mijn eigen salaris over, dat is nu eenmaal mijn werk. Wat ik wel raar vind is dat je moet overwerken om uren te sparen voor haar verlof. Ik zou eens goed uitzoeken of dat wel mag (waarschijnlijk niet). Als zij dicht wil en jij niet kan werken, geeft ze je maar bijzonder verlof o.i.d.



Als het je werk is, dan is het niet gek nee.

Maar mijn werk ligt bij de administratie van de patiënten, en niet de belastingaangifte, salaris en privé boekhouding.



Ik ga het eens uitzoeken en bedenken. Als ik word aangenomen bij defensie dan heb ik er niet eens meer iets mee te maken gelukkig. Dus fingers crossed. Heel erg bedankt voor je berichtjes!!
Alle reacties Link kopieren
De CAO voor tandartsen is niet Algemeen Verbindend Verklaard zie ik net.

Dat houdt in dat jouw werkgever zich er niet aan hoeft te houden (tenzij in jouw contract staat dat de CAO van toepassing is).

Jouw werkgever moet zich sowieso wel aan de NL wet houden. Hoe het daarin is geregeld weet ik niet uit mijn hoofd, maar het lijkt me sterk dat haar oplossing de juiste is....
Wat zou er overigens gebeuren als je je die dag(en) gewoon ziek meldt?

Eén of andere heftige buikgriep die is komen opzetten?

Een migraine-aanval die je een dag plat legt?



Zou ze 't bijvoorbeeld bij je thuis komen controleren dat je ziek in bed / de zetel ligt?

Of een controle-arts sturen?



Ik zou gewoon effe 2 dagen door de zure appel heen gaan met één of ander leugentje, gaan en hopen dat je wordt aangenomen.

Het is niet helemaal juist, maar jij die al je verlof kwijt bent aan haar ziekte vind ik ook geen zuivere koffie.
Alle reacties Link kopieren
http://www.intermediair.n ... ps%3A%2F%2Fwww.google.com
Alle reacties Link kopieren
http://werkwacht.nl/artikel/collectieve ... svakantie/
Alle reacties Link kopieren
quote:MinkeDeWit schreef op 02 mei 2016 @ 16:55:

Beetje off-topic maar ik vraag me af of dit soort gedoe typerend is voor kleine 'organisaties'. Ik heb zelf nl ook een slechte ervaring met een kleine werkgever (5 fte personeel). Salaris te laat, gezeur met verlof, etc.

Ik wil in ieder geval nooit meer werken voor zo'n klein bedrijf waar de baas jouw salaris uit eigen zak moet betalen, en geen fatsoenlijke P-afdeling is.Ik heb exact dezelfde ervaring. Doe mij maar een grote multinational waar de energie niet in dit soort onzinnige dingen gaat zitten. Daar wordt alles gewoon veel zakelijker afgehandeld.
Alle reacties Link kopieren
@Zarah bedankt voor je linkjes!! Handige informatie! Ik heb gister me contract even nagekeken en ga vanavond even met familie overleggen. Maar dat is idd het probleem van het niet hebben van een CAO. Er is betreft die vakantie niks schriftelijk afgesproken.



@Mietrot Nee ik krijg dan alleen een telefoontje. Pas na een week of twee kunnen ze evt. langskomen voor huisbezoek. Alleen moet ik nog afwachten of die twee keuringen, ook twee dagen achter elkaar zijn. Het kan zo zijn dat er een of twee weken tussen zit.

Ik denk gewoon dat het de beste optie is om koppig vrije dagen aan te vragen. Geen uitleg geven maar wegens '' vervelende prive omstandigheden ''. en die twee dagen gewoon over te werken. Het is niet anders.

Als ik door de keuring heen kom begin ik in augustus. en de 6 weken dat zij weg is, zijn van eind juli tot begin september. Dus dan heb ik niks met haar verlofweken te maken.
Alle reacties Link kopieren
quote:MinkeDeWit schreef op 02 mei 2016 @ 16:55:

Beetje off-topic maar ik vraag me af of dit soort gedoe typerend is voor kleine 'organisaties'. Ik heb zelf nl ook een slechte ervaring met een kleine werkgever (5 fte personeel). Salaris te laat, gezeur met verlof, etc.

Ik wil in ieder geval nooit meer werken voor zo'n klein bedrijf waar de baas jouw salaris uit eigen zak moet betalen, en geen fatsoenlijke P-afdeling is.Voor tandartsen is het in ieder geval wel typerend. Ik hoor ook alleen maar dat assistentes niet vrij kunnen nemen, alleen wanneer de baas met vakantie gaat etc. Zelfs een begrafenis bezoeken is nog moeilijk. Bij mijn eigen tandarts zit ook zowat elke controle een andere assistente volgens mij. Ik ben niet op de hoogte van de inhoud van de opleiding tandheelkunde, maar ik vermoed dat daar alleen aandacht wordt besteed aan het medische deel en niet aan wat er nodig is voor het runnen van een eigen praktijk: boekhouden, arbeidsrecht, managementvaardigheden etc.
Alle reacties Link kopieren
quote:Doorenroosje schreef op 02 mei 2016 @ 16:40:

[...]





Nee je leest het niet verkeerd. Ik ben hier nog mee bezig uit te zoeken hoe dit precies in elkaar steekt. Het UWV was er mee bezig. Zíj gaat inderdaad de ziektewet in.. en ik moet hier voor al me uren inleveren omdat de praktijk dan dicht is.



De stoom komt uit me oren op het moment dat zei ; ''noh'' ?? zegt!

Ik ben dood en dood moe na me werk van al haar negativiteit.



Ik denk dat ik idd maar gewoon vrije dagen moet indienen en zeg dat ik hier niks over kan zeggen.

Ze zit altijd al zo onwijs in me privé te graven. Ze wou laatst mijn ortho afspraak zélf verplaatsen omdat ze het niet eens was met de tijd ( Niet eens even voorstellen of ik dat niet zelf wil doen )

Dan is het idd erg lastig om beleefd te blijven, want het liefst wil je dan even duidelijk maken dat ze zich niet zo moet bemoeien met mij.



Ik zou er een knallende ruzie voor over hebben.....

Zij is afhankelijker van jou dan jij van haar, wie denkt ze wel niet dat ze is????
Alle reacties Link kopieren
quote:lattemachiato schreef op 03 mei 2016 @ 08:29:

[...]





Voor tandartsen is het in ieder geval wel typerend. Ik hoor ook alleen maar dat assistentes niet vrij kunnen nemen, alleen wanneer de baas met vakantie gaat etc. Zelfs een begrafenis bezoeken is nog moeilijk. Bij mijn eigen tandarts zit ook zowat elke controle een andere assistente volgens mij. Ik ben niet op de hoogte van de inhoud van de opleiding tandheelkunde, maar ik vermoed dat daar alleen aandacht wordt besteed aan het medische deel en niet aan wat er nodig is voor het runnen van een eigen praktijk: boekhouden, arbeidsrecht, managementvaardigheden etc.



Het is idd wel typerend ja. Vooral de oude generatie tandartsen zijn zo. Wij leren zelfs op de opleiding om met zulke types mensen om te gaan. ( niet persoonlijk opvatten ect. )

Gelukkig komen nu steeds meer de groepspraktijken naar boven. Goed georganiseerde bedrijven met leuke frisse tandartsen en assistentes die graag goed contact willen met patiënten.

Oudere generatie is zo koppig en eigenwijs als wat. En helaas had ik de pech dat dit even de eerste de beste optie was.

Ook een van de redenen dat ik bij Defensie wil. Goed geregeld en goeie hygiëne en materialen.

Wat zou het een verlichting zijn..



@amarna .. Ja eigenlijk wel he! Maar als de sfeer nog slechter word als dit dan ga ik zelf richting een burn-out. Zo iemand vreet zo onwijs veel energie. Ik wacht even op bevestiging van de datum voor de keuring en dan ga ik direct de dagen vrij vragen.



Dan zou ik wel even vertellen hoe het gegaan is.. Hoe dan ook ga ik na die keuring.
Alle reacties Link kopieren
quote:MinkeDeWit schreef op 02 mei 2016 @ 16:55:

Beetje off-topic maar ik vraag me af of dit soort gedoe typerend is voor kleine 'organisaties'. Ik heb zelf nl ook een slechte ervaring met een kleine werkgever (5 fte personeel). Salaris te laat, gezeur met verlof, etc.

Ik wil in ieder geval nooit meer werken voor zo'n klein bedrijf waar de baas jouw salaris uit eigen zak moet betalen, en geen fatsoenlijke P-afdeling is.Hoeft niet. Ik heb heel andere ervaringen. Bij een klein bedrijf gewerkt waar de baas ook eigenaar was. Nooit gedoe over vrije dagen, salaris of wat dan ook. Maar bij zo'n klein bedrijf is het simpelweg 100% afhankelijk van wat voor type de eigenaar is........
Oh dear, how sad, never mind.
Alle reacties Link kopieren
quote:Hayek schreef op 03 mei 2016 @ 09:12:

[...]



Hoeft niet. Ik heb heel andere ervaringen. Bij een klein bedrijf gewerkt waar de baas ook eigenaar was. Nooit gedoe over vrije dagen, salaris of wat dan ook. Maar bij zo'n klein bedrijf is het simpelweg 100% afhankelijk van wat voor type de eigenaar is........



Hier ook goeie ervaringen: werk al jaren naar volle tevredenheid op een klein kantoor waar ik de enige werknemer ben en ik zou er niet meer weg willen.

Vrije dagen zijn nooit een probleem, onverwacht ziek zijn vinden ze moeilijker maar ze geven zelf aan dat dat kan gebeuren.

Salaris nog nooit een dag te laat ontvangen, uurtje vroeger vertrekken of later beginnen wegens privé-omstandigheden kan ook en ze geven zelf aan dat ik daar geen uitleg over hoef te geven.

Zo kan het dus ook.



Langs de andere kant stel ik me zelf ook flexibel op en doe eigenlijk meer dan tot mijn takenpakket hoort, maar dat doe ik omdat ik het zelf heel leuk vind, voel me op geen enkele manier onder druk gezet om die dingen te doen.

Ik voel me ook veel meer betrokken bij het bedrijf dan als ik in een grote onderneming zou werken, maar dat is misschien persoonlijke voorkeur.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat het een stukje voorkeur is en een heel groot stuk wie de eigenaar is.

En wat voor een bedrijf. In mijn type branche kunnen bijvoorbeeld behandelingen niet doorgaan als ik niet aanwezig ben. Er gaat een telefoon af die niet kan worden opgenomen. Terwijl dit in de zorg wel noodzakelijk is natuurlijk. Patiënten worden ontevreden als ze continu het bandje krijgen.. en ik geef ze geen ongelijk!



Als ik in een praktijk kan werken waar ik goed overeen kan met de leidinggevende/baas, en waar het geven en nemen is zou ik idd ook heel gelukkig van worden. Maar dat is helaas nu niet het geval.



Ik vind zowel kleine als grote bedrijven ieder ze eigen charmes hebben. Je moet het gewoon goed treffen.
Alle reacties Link kopieren
Je hoeft niet eerlijk te zijn, gewoon een smoes verzinnen. Hierboven zijn goede genoemd

Je bazin klinkt niet als een fijne baas, als ze té moeilijk doet, zou ik gewoon overspannen thuis gaan zitten dan heb jij de tijd je sollicitatie af te ronden en kan ze het bekijken.

Jij moet al je verlofdagen in leveren om haar ziekte/operatie op te vangen?!?! Die is gek. Daar ga je mag ik hopen toch niet mee akkoord hé?



Succes met je sollicitatie en hoop dat je aangenomen word!
Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet
Alle reacties Link kopieren
quote:wished- schreef op 03 mei 2016 @ 09:58:

Je hoeft niet eerlijk te zijn, gewoon een smoes verzinnen. Hierboven zijn goede genoemd

Je bazin klinkt niet als een fijne baas, als ze té moeilijk doet, zou ik gewoon overspannen thuis gaan zitten dan heb jij de tijd je sollicitatie af te ronden en kan ze het bekijken.

Jij moet al je verlofdagen in leveren om haar ziekte/operatie op te vangen?!?! Die is gek. Daar ga je mag ik hopen toch niet mee akkoord hé?



Succes met je sollicitatie en hoop dat je aangenomen word!



Ik ga idd de dingen van hier boven gebruiken! Het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben die er zo overdenkt.

Nou soms zit ik wel tegen de randje aan. Als continu alles op jou word afgeschoven .. dingen die ze zelf uitvoert. Heel erg lang hou ik het hier niet vol. max nog een aantal maanden.



Nee dat heb ik er idd gemeld dat ik niet die volledige zes weken ga inleveren. Ze gaat proberen vervanging te zoeken. Wat ze toch niet vind. En anders zien we het volgende maand wel. Ik ga in ieder geval niet meer overwerken dan nodig. hopend tegen die tijd al vertrokken te zijn.

dank voor je reactie!
Alle reacties Link kopieren
quote:Doorenroosje schreef op 03 mei 2016 @ 09:07:

[...]





Het is idd wel typerend ja. Vooral de oude generatie tandartsen zijn zo. Wij leren zelfs op de opleiding om met zulke types mensen om te gaan. ( niet persoonlijk opvatten ect. )

Gelukkig komen nu steeds meer de groepspraktijken naar boven. Goed georganiseerde bedrijven met leuke frisse tandartsen en assistentes die graag goed contact willen met patiënten.

Oudere generatie is zo koppig en eigenwijs als wat. En helaas had ik de pech dat dit even de eerste de beste optie was.

Ik ken inderdaad iemand die bij zo'n ouderwetse tandarts heeft gewerkt. Die had een praktijkruimte bij zijn huis met echtgenote van het oude stempel. Zo'n dame die denkt dat ze heel wat is omdat haar man tandarts en de baas is. Dus die eiste rustig van de assistente dat die ook nog even het prive-toilet poetste.
Alle reacties Link kopieren
Wanneer heb je je keuring?

Dan ga ik voor je duimen - want als ik dit zo hoor, is een nieuwe baan wel HEEL fijn voor je!
Wat eten we vanavond?
Alle reacties Link kopieren
quote:makreel schreef op 03 mei 2016 @ 16:42:

Wanneer heb je je keuring?

Dan ga ik voor je duimen - want als ik dit zo hoor, is een nieuwe baan wel HEEL fijn voor je!



Ik ga vanavond de vragenlijst invullen en de keuringen zijn in juni. Ze zoeken met spoed iemand.

Heel lief van je!! Kan niet genoeg duimen krijgen haha!!
Alle reacties Link kopieren
Hier dan nog een paar duimen voor je!



Alle reacties Link kopieren
Haha thanks!!



Kreeg vanochtend de volle lading omdat de vuilnis aan de weg moest staan.

Ik werk nu 2.5 maand hier en nog nooit iets gehoord over de vuilnis.

Nu was het mijn verantwoording.. Eh helemaal prima. Maar dan is het fijn om te weten wanneer en wat er moet worden gebracht. Dit was nooit gemeld.



Heb gister me psychologische vragenlijsten en formulieren opgestuurd naar defensie. Nu wachten dus op de uitnodiging!!
Alle reacties Link kopieren
Lijkt me vreselijk zo'n bazin...



Duim ook voor je Doorenroosje!
Niets is blijvend, behalve de verandering.
Alle reacties Link kopieren
quote:Doorenroosje schreef op 03 mei 2016 @ 17:18:

[...]





Ik ga vanavond de vragenlijst invullen en de keuringen zijn in juni. Ze zoeken met spoed iemand.

Heel lief van je!! Kan niet genoeg duimen krijgen haha!!





Euh..... Ik wil je niet bang maken.....



Keuring in Juni, Uitslag Eind Juli (als je geluk hebt en de betreffende P&O-er niet toevallig zelf 6 weken zomervakantie heeft), daarna je VOG opvragen, onderzoek MIVD, pas daarna officiële indiensttreding....... Ik denk dat jij half oktober pas gaat beginnen.



En geloof me, ik weet waar ik over praat.



Sollicitatie 2e week januari, In dienst-bevestiging Half april, eerste werkdag 1 Mei......



Staat tegenover dat het al dat wachten wel waard is, want Defensie is echt een toffe werkgever, waar je veel ontwikkelmogelijkheden hebt, over het algemeen fijne collega's, en goede arbeidsomstandigheden. Het blijft wel overheid natuurlijk.... alles duurt lang, gaat in kleine stapjes, mag geen geld kosten en er zijn altijd minsten 3 lagen leidinggevenden die ergens iets van moeten vinden.



Maar toch erg leuk!!!
jouw leven is een keuze

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven