Een eigen blog hebben

01-10-2014 16:19 1102 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag!



Ik vroeg me af of er hier meerdere mensen zijn die een eigen site bijhouden? Misschien leuk om ervaringen uit te wisselen, elkaar tips te geven en feedback te krijgen?



Je mag hier de link naar je eigen blog posten mits deze niet commercieel is. Geen links naar webshops, websites die veel inkomen genereren of andere commerciele sites dus! Mensen die dit toch doen zullen gestaft worden.
Alle reacties Link kopieren
Bij mij was de cursus vooral technisch over schrijven, niet over hoe een blog werkt, met SEO en dergelijke.
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Grappig trouwens, Bumba, het is me nooit opgevallen dat jouw schrijfgedeelte zwart was. Ik zie vooral dat groen. Ik had bij mijn blog eerst de achtergrond een foto en het tekstgedeelte dus wit. Vond dat mooi gepersonifieerd. Toen bleek dat mijn lerares de achtergrond niet zag op haar laptop en de rest eigenlijk ook niet op laptop of tablet. Had ik nooit bij stilgestaan
Later is nu
Mij was het zwart trouwens inderdaad ook nooit zo opgevallen. Ook als ik nu kijk lijkt het meer donkergrijs of zo. Hoe dan ook, het leest prima :-)



En misschien heb ik dus wel een heel verkeerd beeld van die cursussen trouwens
Alle reacties Link kopieren
Sja, je hebt cursussen en cursussen. Bij de schrijversacademie krijg je éérst een soort cursus schrijven. (Basis Nederlandse taal vereist ) Waar let je op, hoe pak je bepaalde dingen aan. Het is wel erg gericht op fictie, maar het schrijven op zich blijft natuurlijk hetzelfde. Daarna pas de specialisatie. Elke module, 6 in totaal, heb je 2 cursusdagen en elke week een opdracht in te leveren + theorie te lezen.

Er zijn ook cursussen, die alleen over het schrijven van een blog gaan. Die bestaan uit 1 of 2 dagen. Dat is toch wat anders, denk ik. En elke docent heeft dan z'n eigen insteek.
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een website waar ik zo nu en dan wat op post. Door middel van affiliate marketing verdien ik er soms wat aan, maar niet genoeg om de kosten zo terug te verdienen voor het hosten etc. Maar het is ook meer een hobby
Live Laugh Love
Alle reacties Link kopieren
Jullie hebben me aan het twijfelen gebracht over mijn witte achtergrond. Ik ga toch eens experimenteren met wat lichte kleurtjes.



Misschien een gekke vraag, maar bestaat er voor Wordpress ook zoiets als Bloglovin voor Blogger? Of kun je Wordpress blogs echt alleen maar volgen door je email achter te laten?



Ik vind Bloglovin juist zo handig als app op mijn telefoon om de laatste blogs bij te lezen als ik even niks te doen heb.
Bloglovin' is niet alleen voor blogger, je kan die ook gewoon op wordpress gebruiken. Precies hetzelfde: gooi de code in een blogpost, zodat ze je kunnen vinden, en de widget in je sidebar. Ik volg een paar wordpress.com-blogs via bloglovin', dus daar zou het ook gewoon moeten werken. Er zijn er alleen een hoop die het niet doen (waarbij ik meteen het gevoel krijg dat die mij dan niet als blijvende lezer willen, want als ik mijn mail bijwerk heb ik nooit zin in blogposts lezen )
Alle reacties Link kopieren
Er is niets mis met een witte achtergrond hoor, maar door mijn lerares ben ik aan het experimenteren geslagen en heb een lichtgele kleur genomen. Mijn fotoblog is zwart met grijs en de tekst heeft witte achtergrond.
Later is nu
quote:schattigmeisje schreef op 07 mei 2016 @ 07:31:

Bloglovin' is niet alleen voor blogger, je kan die ook gewoon op wordpress gebruiken. Precies hetzelfde: gooi de code in een blogpost, zodat ze je kunnen vinden, en de widget in je sidebar. Ik volg een paar wordpress.com-blogs via bloglovin', dus daar zou het ook gewoon moeten werken. Er zijn er alleen een hoop die het niet doen (waarbij ik meteen het gevoel krijg dat die mij dan niet als blijvende lezer willen, want als ik mijn mail bijwerk heb ik nooit zin in blogposts lezen )Je kan ook blogs toevoegen van mensen die zelf geen Bloglovin hebben hoor. Gewoon het adres kopieren en toevoegen via de site van Bloglovin. Heel af en toe vind je een blog die Bloglovin nog niet kent, omdat nog nooit iemand heeft toegevoegd, maar dat is dan vaak ook binnen een paar dagen geregeld
Alle reacties Link kopieren
-
heleris wijzigde dit bericht op 21-01-2020 16:23
0.00% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Thanks schattigmeisje en Bumba, het is gelukt! Ik dacht dat Bloglovin alleen voor Blogger was.

Ik heb dit weekend veel zitten vogelen en ben eindelijk blij met de lay out. Nu eerste paar posts erop en dan kan ik de link gaan delen .
Alle reacties Link kopieren
tvp
test
Boeken die gaan over bloggen, vind ik echt super om te lezen. Heel interessant als je net begint vind ik.
Ik ben even gestopt met bloggen. Weet nog niet wanneer ik weer verder ga. Heb er gewoon even geen plezier meer in.
Alle reacties Link kopieren
Wat jammer Bumba, hoe komt dat?



Ik heb na drie berichten nu de link gedeeld op mijn facebook en hele leuke reacties gekregen. Op naar de volgende post dus.
Alle reacties Link kopieren
Oh wat leuk, Sombrerito. Ben benieuwd ook



Fientje, heb jij ook een blog?
Later is nu
Nog niet Dreamer. Maar ik ben er wel al mee bezig.
Alle reacties Link kopieren
Oké. ik ben er een beetje huiverig voor om zomaar mijn blog en dus mijn identiteit weg te geven, namelijk. Daarom had ik nog niet gereageerd op je eerdere vraag, ik denk er nog over
Later is nu
quote:sombrerito schreef op 12 mei 2016 @ 21:40:

Wat jammer Bumba, hoe komt dat?



Ik heb na drie berichten nu de link gedeeld op mijn facebook en hele leuke reacties gekregen. Op naar de volgende post dus.



De reacties beginnen me gewoon tegen te staan. het zal vast allemaal wel goed bedoelt zijn, maar ik ben soms gewoon klaar met ongevraagd advies. Vaak schrijf ik over dingen die wij meemaken en dan krijg je altijd te horen wat je anders kan doen / had kunnen doen. Heel irritant soms!!



Voorbeeld: zoontje is verkouden en heeft medicatie van de huisarts.... "Je kan ook nog homeopathie proberen".



En dat dus keer op keer op keer... Ben er gewoon even klaar mee.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb al heel lang mijn eigen blog, privé. Ik zou graag feedback willen krijgen van jullie! http://blog.isisevrinen.nl
Noem me lief nu ik nog leef!
Ik kan het me wel voorstellen, Bumba. Juist dat ongevraagde advies kan op een gegeven moment gaan voelen alsof je het steeds verkeerd doet. Zelf krijg ik dat niet zo veel (blij toe), al heeft een van mijn lezers daar ook nog wel eens een handje van. Gelukkig reageert ze niet zo vaak ... Ik vind het wel jammer dat je stopt met bloggen trouwens, dat dan weer wel.
@Ow Dat snap ik hoor Dreamer. Vergeet mijn vraag.
quote:schattigmeisje schreef op 13 mei 2016 @ 18:33:

Ik kan het me wel voorstellen, Bumba. Juist dat ongevraagde advies kan op een gegeven moment gaan voelen alsof je het steeds verkeerd doet. Zelf krijg ik dat niet zo veel (blij toe), al heeft een van mijn lezers daar ook nog wel eens een handje van. Gelukkig reageert ze niet zo vaak ... Ik vind het wel jammer dat je stopt met bloggen trouwens, dat dan weer wel.Ja, ik vind het ergens ook wel jammer, hoor. Heb ook wel een paar keer geprobeerd om weer wat te schrijven de afgelopen week, maar het lukt me ook gewoon niet... Het blijft momenteel leeg in mijn hoofd, terwijl ik altijd wel blog-ideetjes had.
Dan is het ook gewoon beter om even rust te nemen. Misschien gaat het weer kriebelen, misschien niet, en dan is dat ook goed.
Alle reacties Link kopieren
Jammer Bumba, jij had juist zo'n leuke vrij drukke blog!
Later is nu

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven