Én, wat eten we vandaag?

11-12-2015 12:32 3031 berichten




Dit is deel tig van een langer lopend topic, maar iedereen is welkom, kook en klets gezellig mee!



vorig topic vind je hier
Alle reacties Link kopieren
Ik ben als kind ooit in Schotland geweest met mijn vader en zusje en we logeerden bij mensen met een manege (dat was voor mij toen al het ultieme) het was wel ergens vlak aan de kust maar wat was het er mooi. Ik wil ook zeker eens terug.





Mare met mijn rug gaat wel goed,heup blijf ik regelmatig voelen vooral na wandelen etc dus echt trimmen of bootcamp durf ik nog niet aan.



Rijstsalade met linzen,tomaten,komkommer,radijs en beetje feta was prima. Heb de rest van de rijst in porties toch maar in de diepvries gegooid.
Alle reacties Link kopieren
Heerlijk om naar Schotland te gaan, ik ben er een paar keer geweest en vind het ontzettend mooi daar. Je zult daar zeker wel aan wat rust toekomen! Een goede vriendin is op dit moment ook in Inverness, 2 jaar geleden is ze ook geweest en moest gewoon weer terug.

Gisteren de bevroren lasagne in de oven gezet, geprogrammeerd en toen we thuis kwamen was het klaar en heerlijk!

Vanavond weet ik het nog niet, ligt er een beetje aan hoe laat ik thuis kom.
Alle reacties Link kopieren
Good morning!



Laatste loodjes voor een lang en hopelijk mooi weekend voor de deur!

Ik eet vandaag op kantoor, of nou ja ik denk buiten de deur. Niet verkeerd er even uit te gaan met dit mooie weer en hoewel ik het verder druk zat heb ik het qua mensen niet heel vol vandaag, vanwege woensdag en vakantie. Denk dat ik voor een noodlesoepje ga of misschien een falafel schotel, kijk wel, vanavond ga ik even spinnen en dan eet ik alleen een bakje kwark met banaantje tussendoor.



Fijne dag allemaal
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen, ik heb een bakje groene curry en rijst voor vanavond uit de diepvries getrokken. Straks eerst een overleg en dan de hele dag werken.

Voor mij niet echt lang weekend want werk wel vrijdagavond en de zaterdag. Maar het word lekker weer!
Alle reacties Link kopieren
Hi ladies, lekker genieten van m'n vrije dagje. Vanochtend gesport en boodschappen gedaan. Net bij de schoonheidsspecialiste geweest. Mag nu ff niet in de zon zitten dus ik zit binnen in de zon met tijdschriftjes. Vanavond eten we gebakken zalm met wortels en bloemkool uit de oven en aardappeltjes.



Gaat het wel met spinning met je schouder, Rast?



Ben nog nooit naar Schotland geweest. Lijkt me een prachtig land (maar het weer moet wel meezitten...)
Gisteren het Thaise Garnalen gerecht van Brown.



Ga zo even naar de herdenking, dus iets snels. Weet nog niet. Mss een courgette soepje.
Vanavond werd het een agv: aardappels, erwtjes, wortelen en een vega schnitzel. Prima doch niet echt geïnspireerd, maar ja, ik had zelf gevraagd om vega .
Alle reacties Link kopieren
Mja, last van mijn schouder heb ik toch wel KV dus daardoor laat ik me niet meer weerhouden. De fysio vindt het ook een goed idee dit gewoon te blijven doen voor stabilisatie/sterk houden en ik hang absoluut niet op mijn armen (ver genoeg naar achter met gewicht) ik kan als ik sta ook met armen los dus qua techniek houd ik t in de gaten.



(Oh, best een lang antwoord)

Behalve doden herdenking is het ook Star Wars day hoor ik net.... Wait for it...



'May the Fourth be with you'

(Sorry ik kon t niet weerstaan)
Alle reacties Link kopieren
Go Rast, goede instelling!



Zometeen tas pakken en ik vertrek vanmiddag met een vriendin naar een huisje op de Veluwe. Ze is zwaar overspannen en depressief en heeft behoefte aan verandering van omgeving dus ik neem haar 3 daagjes mee. Zij mag bepalen hoe en wat en het tempo aangeven dus ik zie wel wat we gaan doen. Ik neem voldoende boeken en zonnebrand mee.
Alle reacties Link kopieren
dubbel...
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal, daar ben ik ook weer even.



Teig, niet te saai gaan eten als je wilt afvallen he? :P (Betuttelend en vast niet nodig, maar ik erger me altijd kapot aan mensen die zichzelf dieetrestricties opleggen en dan dagelijks een lepel yoghurt en een rozijn naar binnen werken.)

Schotland klinkt heel goed, Moos!

En een dagje niksen met een boek ook, KV. Lief dat je je zus meeneemt. Ik hoop dat het voor jou ook fijne dagen zijn!



Afgelopen week heb ik mijn blender herontdekt. Zo fijn! Ik heb vooral pasta met zelfgemaakte pastasaus gegeten. (Verse tomaten, knoflook, uien, oregano en chilipepers, aangevuld met ansjovis, groenten of ricotta.) Een blijvertje is de wortel-zoete aardappelsoep met chili en gember. Wel zoet, maar misschien verzin ik nog eens iets om het te balansen. Die chili en gember helpen sowieso.



Trouwens, mag ik mezelf hierbij uitnodigen voor de meet? Ik weet dat ik hier vooral meelees en maar heel af en toe schrijf, maar het lijkt me zo leuk!



Een bevrijdende dag allemaal en vaar niet ten hemel!
Alle reacties Link kopieren
Fijne dagen Koor,lief dat je dat doet.



Ik voel me niet zo lekker vandaag maar kon ook niet meer slapen. Wilde eigenlijk gaat fietsen maar denk dat we maar rondom huis blijven. Ook nog even bedenken wat we eten.
Alle reacties Link kopieren
@Rastan, goed je hier weer te lezen!



@KV, inderdaad, lief van je! Houd je rekening met de Giro de komende dagen?



Hier fijn twee weekjes vakantie. Gisteren dagje sauna, heerlijk, met een lange hamambehandeling . En baby slaapt nog steeds goede nachten, dus ik begin volgende week weer fris en fruitig aan het werk.



Gisteren en eergisteren aten we de hier genoemde farfalle met snijboontjes, doperwtjes, rivierkreeftjes en gremolata. Vanavond nog niet bekend, eerst nog naar een kinderverjaardag bij familie.
Everytime you make a typo, the errorists win.
Alle reacties Link kopieren
Haai Zephora, stuur me even je mailadres in een pb als je wilt, dan ga ik ondertussen even achter de schermen met de rest in conclaaf.



Ik heb gisteren gebeest in de tuin, we hadden een stronkenfrees gehuurd (apparaat om boomstronken mee weg te krijgen) en dat was leuk Vandaag hebben we m nog, dus ik ga zo even verder met stoeptegels uit een bepaald deel van de tuin halen en daaronder ook nog even de frees door de grond halen.



Geniet van de Veluwe KV! Naar voor je vriendin maar wel fijn om daar te zijn deze dagen.



Lief had gister de curry van eergister wat opgehoogd met aardappels en er een omelet bij gebakken. Was prima. Vanavond weet ik nog niet, heb alleen nog courgettes in de koelkast. Denk dat ik een zakje saaie tomatensaus uit de vriezer haal en pasta met gegrilde courgette maak.
@zephora: yoghurt mét een rozijn?? Weet je wel hoeveel calorieën er in een rozijn zitten?? Jij wildebras . Nee hoor, gisteren mijn lunch was een broodje met houmous, 4 courgettepannenkoekjes (courgette, hv melk, ei, bloem, zout) en een salade van rauwe spinazie, komkommer, verse geitenkaas en wat paranoten. Beter zo? Saai eten is stom, dat probeer ik echt te vermijden.



Vanavond wil ik bulgur met tomaten, spinazie, komkommer en/of courgette maken (combinatie nog even naar kijken, courgette en komkommer combineren niet zo geweldig vind ik zelf dus een van die twee blijft eruit) met köfte.

Aanvulling: het werd broccoli, tomaten & courgette. Spinazie bewaard voor nog een keer spinazie, komkommer, geitenkaas & paranoten voor morgenmiddag.



Koreveen, wat lief dat je je vriendin dat gunt. Hoop dat ze leuke momenten kan hebben, en jij natuurlijk ook.



Goed bezig Moosey, met je stronkenfrees!



Infojunk, dat klinkt als een fijne vakantie en wat een luxe dat dochter goed slaapt. Houden zo!



Dolfje, hoop dat je dag nog bijtrekt, vervelend dat je je niet lekker voelt.
Alle reacties Link kopieren
Gisteren maakte mijn lief nasi die we op het balkon aten. Zo fijn om lekker buiten te kunnen zitten. Daarna samen nog ruim een uur gewandeld, dat was ook fijn.



Vandaag een rustige dag op het programma. Ik heb een was in de machine gedaan en ben bezig met mijn fotoboek (ik heb tenslotte een voorschot genomen op mijn verlof dus dan kan ik ook wel beginnen met de typische verlof activiteiten, in de was zaten ook al babyspullen ;)).



Als ik me goed voel wil ik vanavond wel even ergens wat gaan eten in de stad, anders eten we de rest van de nasi.



@Teig, met zo'n lunch wil ik ook wel op dieet ;).

@Zephora, ik denk niet dat je hier bang hoeft te zijn voor echt idiote dieeten. Iedereen kan goed genoeg koken om zich te realiseren dat je ook met weinig calorieen iets heerlijks op tafel kunt zetten!

@KV, veel plezier met het mooie weer!
Alle reacties Link kopieren
Morning all, jee wat een omslag, te bedenken dat het vorige week nog bijna vroor 's nachts! Heerlijk dit. Ik ben weer/nog vrij vandaag, dus ik zit nog een beetje te suffen aan mijn keukentafel, maar denk dat ik zo na het douchen lekker op de fiets spring en dan naar de duinen rijd voor een lange wandeling. Loop ik naar een strandtent aan zee, lunch daar en loop ik weer terug. Heerlijk.



Eten zie ik later vandaag wel, nu even geen zin om over na te denken, tijd zat.



Nee saai eten geloof ik niet dat Teig dat gaan doen idd, daar houden we hier teveel van eten voor. (Rare zin, maar ok je weet wat ik bedoel)



@stronkenfrees, ik dacht even dat er iemand weer heel bang was voor plant, hahaha. Klinkt heel stoer Moos - en zag er ook stoer uit.



KV veel plezier of nou ja, jeweettog. Hoop dat jullie een beetje kunnen ontspannen. Het weer helpt hopelijk een beetje.



Ik hoop dat alle kookgodinnen een beetje van het lekkere weer kunnen genieten! Fijne dag!
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat wij straks rondje Toko en Turkse super gaan doen dus waarschijnlijk iets Aziatisch vanavond eten. Moet wel werken vanavond dus op tijd eten.
Donderdag at ik geroerbakte witlof met tijm, en wat gebakken aardappeltjes erbij. Had een beetje haast.

Nu ben ik in het huis van Brown. Ik had van alles meegenomen en ik was van plan om witlof risotto te maken. Ik was nog naar de winkel gegaan om extra risotto rijst te halen. Maar toen ik wilde gaan koken bleek hij geen bouillonpoeder/tabletten te hebben. En ik had ook niets om een beetje bouillon te trekken. Grr. Dus toen heb ik patat gehaald. Was meh.



De risotto eet ik nu vandaag.
dubbelop
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een heerlijke dag vandaag. We hadden vanochtend vroeg een echo van de kleine (alles goed, yoehoe). Daarom al vroeg uit de veren, vervolgens zijn we naar Rastanstad gereden, eerst door naar het strand voor koffie en taart en daarna de stad in voor wat rondkijken en lunchen. Ik had een heerlijk broodje met paddestoelen en gorgonzola. Daarna naar huis gegaan, ik ben gaan slapen. Lief is op het terras gaan zitten met vrienden.



Ik heb net alles in huis gehaald voor kersengazpacho en een broodje daarbij. Verder op tijd slapen, morgen nog weer wat klusjes doen in de babykamer.
Alle reacties Link kopieren
Hmmmm uitgeschoten met de tabasco. Hoe zou ik dat het beste kunnen opheffen?
Alle reacties Link kopieren
quote:Kaaaaaaaatje schreef op 06 mei 2016 @ 19:47:

Hmmmm uitgeschoten met de tabasco. Hoe zou ik dat het beste kunnen opheffen?Hangt er vanaf waarin Kaaaatje. Aardappel is altijd wel een goeie absorbeerder, of rijst?! Aanvulling: in sommige gerechten kun je ook met suiker tegenwerken maar hangt van je gerecht af dus.
Alle reacties Link kopieren
En nu ik hier toch ben ik heb ook een heerlijke dag gehad. Heb eerst een behoorlijk rondje gelopen, door de duinen naar zee, daar bij een strandtent lekker wat gedronken, teruggelopen en thuis buiten geluncht. Toen een nieuwe iPad gekocht, mja ik liep 2 modellen achter dus dat mocht ik dan dus van mezelf, en die even geinstalleerd etc. Daarna op de bio markt geweest, stukkie vis gehaald, venkel en sinaasappel. Hele simpele doch lekkere maaltijd gemaakt, venkel sinaassalade met bulgur en een gebakken visje erbij. En nu zit ik gedoucht en rozig op de bank, het voelt echt als vakantie dit lange weekend.



Morgen ga ik denk ik een flink stuk fietsen, misschien naar Noordwijk aan Zee ofzo. Het wordt zulk mooi weer, lekker van profiteren!
@Kaaaaaaatje: kersengazpacho? Hoe intrigerend! Dat is dan niet meer zoetig neem ik aan, maar juist zoet-pittig, door de tabasco?



@rastan: och dat klinkt als een heerlijke dag. Fijn dat je er zo van hebt kunnen genieten.



Ik moest gewoon werken (tja, moet ook gebeuren). Vanavond lekker in de tuin gegeten, lief had couscous gemaakt met kip, sperziebonen, tomaten, erwtjes en een sausje met o.a. rozijnen en ui. Was lekker. Daarna frut in bad gedaan, badwater was bijna zwart, ze is met dit mooie weer de hele dag alleen maar buiten. Heerlijk om dat rozige snoetje af te drogen en lekker in bed te stoppen. Haar nichtje van 3 was de hele dag hier, die hebben elkaar goed vermaakt.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven