Baby's maart/april 2016

17-04-2016 14:23 2831 berichten
Alle reacties Link kopieren
2 weken terug ben ik bevallen van een prachtige dochter. Ik heb al een zoon van 19 maanden.

Het lijkt me leuk om te schrijven met andere moeders over de eerste periode met je kind.



Ik zal beginnen. Dochter is een heerlijk kind dat nog lekker bij me wil zijn. Slapen in bed of box wil maar kort lukken, op mij kan ze uren slapen. Heel gezellig maar lastiger omdat ik al een kind heb rond lopen. Lang leve de draagdoek dus haha. Zoon heeft dit ook de eerste 11-12 weken gedaan dus hoop dat dit met haar ook tijdelijk is met het oog op de crèche. Verder drinkt ze goed aan de borst en komt 's nachts nog voor 2 voedingen.

Mijn zoon is super lief voor haar. Nog geen teken van jaloezie en hij wil steeds kusjes geven aan haar.



Lijkt me leuk ervaringen te delen!
Alle reacties Link kopieren
Laury, wat wil je precies vragen bij het cb? Ik zou net als Laura ook niet gaan rekken, want hij geeft zelf aan dat hij honger heeft. Je baby wordt misschien alleen maar onrustiger met zo'n knorrend maagje. Echt goed slapen doen jullie dan allebei toch niet meer zo 's nachts. Je kunt natuurlijk wel even een kwartiertje kijken of je zoontje weer in slaap wil vallen, maar ik zou niet twee uur gaan rekken.



Ik voed op verzoek, ook al geef ik kv, en heb daar een heel tevreden baby mee.

Ik dacht trouwens dat we nog steeds op zes voedingen zaten steeds, maar zie in mijn schriftje dat ze de afgelopen vijf dagen (m.u.v. 1 dag) al naar 5 voedingen is teruggegaan. En het is meestal rond dezelfde tijdstippen (met speling van een uurtje eerder of later): 6 - 11 - 15 - 19 - 23.

Misschien kun je proberen om meer te kijken naar wanneer je zoontje wil eten, en dat hij dan vanzelf meer in een ritme komt? Ik zou het ideaalplaatje zoals je het graag zou willen even loslaten, want wat is 'te vroeg in de nacht' of 'midden in de nacht'? Voor wie is dat erg?
Alle reacties Link kopieren
Succes bij de osteopaat Laura! Ben benieuwd hoe de behandeling geweest is en hoe de rest van de dag daarna is.
Alle reacties Link kopieren
Hier een rommelige nacht gehad, kleine had de twee keer dat ik gevoed heb na de borstvoeding kennelijk nog honger, en was veels te snel weer wakker. Uiteindelijk wel weer 3+2 uur geslapen. Mijn vriend vist hem uit bed in de nacht (heeft nog vakantie, vanaf volgende week mag ik dat vast ook doen...) en die heeft ook gerekt. Zelf had ik er meteen kleine fles gegeven, kunnen wij in ieder geval weer doorslapen! Vannacht maar even proberen (of mijn melkproductie moet inmiddels weer goed verhoogd zijn).



@depsie: hier vind ik soms haren in de maxi cosi. Nu heb ik er maar een knuffeldraak in gelegd, die houdt de kat er vast wel uit
Zo, wordt druk geschreven hier



Fleet, fijn dat het beviel op je werk. Verheug me er stiekem ook wel weer eens op; even er helemaal uit, echt nadenken enzo. Maar ik begin in augustus pas weer.



Eens met Despie wat betreft voeden. Ik rek ook niet, hoewel dochter echt best veel drinkt. Gisteravond heeft ze de hele avond liggen clusteren. Doet ze echt heel erg; er moeten dan slóten melk in en vervolgens slaapt ze van 23-7 (of iets korter eigenlijk maar maakt niet uit). Als ze niet genoeg krijgt, gaat ze ook niet slapen



Vandaag hopelijk een rustig dagje. Vanmiddag even met jongste de stad in (oudste is bij opa en oma, ze zwaaide niet eens toen ze net werd opgehaald) om rompers voor oudste te halen. Ze groeit uit maat 92 namelijk. Vind ik erg nooit erg om te doen, dit soort inkopen.



Oh, en succes Laura. Vind het fijn om te lezen dat het steeds beter lijkt te gaan.
Alle reacties Link kopieren
Hmmm ik had net op jou gereageerd Cashew, maar blijkbaar niet verzonden.

Jammer van de rommelige nacht. Toen mijn baby zo oud was als de jouwe, kwam ze ook meerdere keren per nacht. Het voordeel van flesjes was natuurlijk wel dat we wisten hoeveel ze binnen had gekregen. Voor jou is dat wat lastiger.

Tja de poes... De maxicosi staat daarom nu ondersteboven in de kamer. En het Koeka-boxkleed schijnt ook erg lekker te liggen, vandaar ook daar 's nachts aluminiumfolie in. Maar het ergste vind ik nog, dat als ik de fles na een voeding niet meteen omspoel, dat ik daar na een tijdje ook haren aan de speen zie zitten. Bah! Ik word er soms wel eens moe van, steeds maar weer opletten of iets kat-proof is. Maar goed, het is nu eenmaal zo. Verder is het een lief beest en heeft ze gelukkig nog nooit iets richting baby gedaan. Dat is het belangrijkste!



Sally, ik ben bang dat ik mezelf echt weer moet trainen in nadenken, haha! Ook ik begin in augustus weer. Moet soms in de meest eenvoudige gesprekken mezelf er echt toe zetten om geconcentreerd te blijven. En soms is het echt zoeken naar de woorden...

Onze dochter clustert bijna niet 's avonds. Mag ze van mij ook wel eens doen, als ze dan vervolgens zo'n lange nacht zou maken

Haha, je oudste was dus erg blij om opa en oma weer te zien, dat ze niet meer naar je omkeek. Alleen maar fijn om te zien, lijkt me. Veel plezier met winkelen! Ik heb anderhalve week geleden bij de hema wat nieuwe rompertjes gehaald en wat kleertjes. Ik vind het hele leuke kleding voor die prijs bij de hema. Vrolijke kleurtjes en motiefjes.
Ja Despie, ik heb mezelf wel even streng toe moeten spreken dat we ontzettend boffen met zo'n goede slaper. Want ik baalde gisteravond zó ontzettend. Ik was al sinds zes uur 's ochtends non-stop in touw met de meisjes. En toen de oudste op bed was, kon ik direct door naar de jongste die begon met haar onrustige avond. Heb van 8 tot half twaalf met haar gezeten en man nauwelijks gesproken. Baalde daar zó van, maar dat is natuurlijk onredelijk, want we kunnen prima slapen en dat is ook wat waard.
Hm hebben jullie gelijk in mbt het rekken .. overigens was 2x speen terug geven genoeg hoor t was nog rommelen en niet smakken etc dat was echt pas om half 4 hij is na terug geven van speen wel terug in slaap gevallen vandaar dat ik heb gewacht

Ja ik ben zo bang dat hij teveel voeding binnen krijgt maar dat zal wel niet want hij liet om 11.00 weer 50 cc over haha hij zal het nodig hebben..

Bied m nu 150 aan om ongeveer 3u vandaag en we zien t wel !

Ja en t is meer voor mij vervelend idd niet voor hem



Lekker naar de stad geweest met z'n 2e meneer heeft steeds lekker liggen slapen

Weet niet of er hier meer zijn met difrax maar de flessen en tuit bekers zijn 25% korting bij kruidvat.

Heb nieuwe fles en spenen bij gehaald voor op t kdv dan hebben we er thuis gewoon ook 2! Bij zeeman nieuwe sokjes gehaald want die worden opgegeten hier door de droger en paar slabben. Oh en een babygym!



Kat blijft sinds de kleine er echt is uit de box. Maxi cosi heeft m nooit zo getrokken gelukkig.. in t begin vond ik hem toen kleine nog geen gebruik maakte van z'n ledikant daar wel eens in snachts maar ook dat is voorbij sinds de kleine er overdag wel in ligt wel typisch eigenlijk haha
@Laura ben benieuwd hoop dat t jullie nog meer brengt ! Wij zijn na 3 behandelingen klaar met zn nek en t is echt een heel ander kereltje !
Oh Cashew, hoop toch dat het snel beter gaat voor jullie. Toch gewoon eerlijk verdelen hoor, tenzij je vriend nachtdiensten draait. Jij doet ook genoeg overdag!



Sally, het mag toch ook eens tegenvallen en je mag je dan toch ook zo voelen? Als ik een heel lange dag heb gehad (net als jij!) dan snak je gewoon even naar wat tijd voor jezelf en als je dat niet gegund wordt dan is het gewoon niet leuk. Al is het maar één dag zo geweest, je moet je gewoon kunnen opladen voor de volgende dag.



Laura, hoe ging het bij de osteopaat? Ik ben zó blij voor jullie dat het je ventje beter gaat.



Despie, poes: herkenbaar. Helaas! Ik heb nu de maxi cosi in de gang staan waar hij niet mag komen, maar toen we die klaar hadden staan voor de bevalling hebben we er ook een laagje folie in gelegd nadat we hem daar aantroffen. Nu staat de wiegenbak ook weer binnen en ja hoor, lag 'ie er weer in vanochtend. Hij valt gewoon niet op in de wiegenbak, die is van donker denim gemaakt en de lakentjes zijn wit en onze vriend is zwart met wit. Box blijft hij wel uit gelukkig, hij ligt liever op de bank.



Dames net allebei op bed gekregen, wat heerlijk, om 7 uur de avond voor jezelf! Man is nu even naar boven om het speentje terug te stoppen bij de jongste, maar zal zo wel slapen, ze was erg moe. Door het poetsen heeft ze twee keer kort geslapen, dus zal goed slapen vannacht, vermoed ik zo.



Nu even kleertjes shoppen. De oudste is binnenkort jarig en krijgt dan standaard een mooie outfit. De jongste heb ik onlangs haar kast opgeruimd. Maat 56 en maat 62 heb ik voornamelijk zomerse kleren en wat dunne truitjes omdat de oudste van juni is en dat was dusver prima, maar maat 68 heb ik voornamelijk winterse kleding. De jongste gaat nu maat 68 in en de zomer moet nog beginnen, dus er moeten wat zomerse items bij (he, wat erg ). De oudste heeft ook veel frisse, lichte pastelkleuren in haar kast, maar de oudste staat fellere en donkere kleuren leuker, dus het is ook nog eens leuk om weer eens wat anders te kopen. Ik ga aan de slag.
Alle reacties Link kopieren
Ben echt jaloers op jullie nachten behalve Cashew dan .

Dochter is in de avond nog vaak onrustig. Geen idee of het nog steeds krampjes zijn. Ze overstrekt wel en wordt rustig van fietsen met haar beentjes dus vermoed het wel. Ligt nu gelukkig te slapen bij me dus ga zo met haar naar bed. 's Nachts komt ze vaak rond 02:30 en 06:00 uur.

Overdag slaapt ze laatste tijd erg goed en in bed. Zit meestal max 1 à 1,5 uur tussen de slaapjes. Ben ik heel blij om maar zou zo graag een nacht doorslapen pffff.



Succes met shoppen Fleet . Vandaag voor zoon heel pakket kleding van Next binnen gekregen :-).
Supertof Fleet! Geld staat morgen op je rekening! En wat is je meid al groot! Hier met 8 weken (bijna) nog maat 56!
Alle reacties Link kopieren
Hier weer een kdv avontuur. Pfff..

Omdat die uk met slapen heel onrustig was hebben ze hem op de buik te slapen gelegd. Ik in 1e instantie verward aangezien oefenen op de buik al huilen is, laat staan slapen. En hij dat dus ook nog nooit gedaan heeft. Ten 2e omdat het overal afgeraden wordt en je als ouder expliciet toestemming moet geven. Wat wij dus niet gedaan hebben en of we het dan nog wel willen tekenen.. Geen idee wat ik hier nou mee moet..

Al met al wel een rustig kind bij het ophalen. Maar zelf ben ik weer helemaal de kluts kwijt. Ben ik net bekomen van vorige week (met de leidsters besproken trouwens, wellicht vandaar dat ze hun best deden om zoonlief rustig aan het slapen te krijgen) krijgen we het een volgend punt waar ik me druk over kan maken. (Wel/niet veilig, wil ik wel dat ze dat doen, vind zoon dat uberhaupt fijn/hij is het niet gewend, wat als.. enz enz)



Op zulke momenten vind ik het moeder zijn echt lastig. Want wat is nou het beste voor mijn kind? En zijn mijn gevoelens wel redelijk? Wat zijn de hormonen en wat is misschien echt geen goed idee voor hem. Pfff..

Ik weet het even niet meer.

Alle reacties Link kopieren
Ik vind dat niet kunnen Bobo. Overal staat dat op de buik slapen een vergroot risico is op wiegendood. Heel fijn dat ze hem in slaap wilden helpen maar dit is gewoon niet veilig. Ik zou er in ieder geval geen prettig gevoel bij hebben.

Moeder zijn is zeker lastig en helemaal als je je kind uit handen moet geven, althans zo ervaar ik het.
Alle reacties Link kopieren
quote:konijn82 schreef op 24 mei 2016 @ 21:32:

Supertof Fleet! Geld staat morgen op je rekening! En wat is je meid al groot! Hier met 8 weken (bijna) nog maat 56!Hier ook met 7,5 week maat 56.
Alle reacties Link kopieren
Hier 11 weken en sinds een week voornamelijk in mt. 62.. En het is geen klein ventje, haha ja..
quote:odsm288 schreef op 24 mei 2016 @ 22:25:

[...]





Hier ook met 7,5 week maat 56.Hier ook maat 56 met bijna 7 weken. Maar het gaat wel hard nu, heb ik het idee.
@bobo dit melden bij de leiding .. t lijkt alsof er totaal geen toezicht is

Een baby bij ons op zijn of haar buik leggen is echt een nee wanneer ouders niet hebben ondertekend. Wij draaien ze zelfs terug op rug als ze op buik zijn gedraaid !

Fijn dat baby rustig was maar dit hadden ze niet mogen doen tenzij een leidster steeds naast het bed is blijven staan wat me erg sterk lijkt





Oh god.. hier maat 62 en morgen 8 weken oud nou was het al geen kleintje bij geboorte haha

Vandeweek op weegschaal gestaan met hem zowel man als ik.. dag later nog x gedaan omdat we t niet geloven.. 5,9 kilo gaf hij aan.. gelukkig is hij ook lang haha donderdag wegen en meten op cb!
Ik geloof dat mijn dame nog steeds onder de 5 kilo blijft hangen.

Bobo, ik zou misschien toch op zoek gaan naar een ander dagverblijf. Er zijn teveel dingen die niet kloppen of waarvan ik vind (echt mijn persoonlijke mening) dat je als ouder niet wordt gevolgd in je behoefte en wensen voor je kind. Als ze dan ook nog eens qua veiligheidseisen de boel omdraaien (buikslapen moet expliciet door ouders worden aangevraagd en met een heleboel mitsen en maren kan dat dan soms), dan zou mijn vertrouwen tot het nulpunt zijn gezakt.

Dames, sorry als ik soms wat hard overkom, ik ben wat zakelijk qua persoon denk ik. Denk er steeds maar een lief muziekje met bloemetjes en vlinders bij!
Alle reacties Link kopieren
Ergens denk ik daar ook over na. Maar weet je wat het is; het is echt gewoon een goed en populair dagverblijf van een grote goede organisatie met ervaren leidsters. Dus ik ben bang dat het gewoon mijn (misschien overdreven) moeder gevoel is. Dat ik zonder dat ik het gemerkt heb zo'n lastige moeder ben geworden die haar kind niet durft los te laten..



Optioneel heeft mijn zusje voorgestelt tijdelijk de opvang te willen doen. En ook oma wil wel helpen. Ik overweeg eventueel ook het kdv naast de school waar ik waarschijnlijk na de vakantie ga werken, dan kan ik altijd gedurende de dag contact houden.. (ze zien me aankomen.. ) Maar ik ben bang dat ik ergens anders net zo ben/reageer. En dan werkt het helemaal niet..



Donderdag gaat hij weer dus dat kijk ik nog even aan..
Alle reacties Link kopieren
quote:konijn82 schreef op 24 mei 2016 @ 23:46:

Denk er steeds maar een lief muziekje met bloemetjes en vlinders bij!





Komt wel goed denk ik.. Ik ben zelf wel meer een gevoelstype maar dat betekent niet dat het er in werkelijkheid soms onhandig en erg bot uit kan komen. Dat mensen me regelmatig aankijken van wat zeg jij nou.
@bobo wij zijn ook een goed kdv met wacht rijen maar als ze dit hadden willen proberen hadden ze jou moeten bellen om te overleggen.. niets aanstellen dus !!

Houd je rekening met de opzeg termijn als je besluit op te zeggen ? Dat ze populair zijn betekend trouwens niet dat ze perse bij jou manier van opvoeding aansluiten ik zou toch evt verder gaan kijken..



Kleine man half 9 fles op en om iets voor 10 in slaap.. heb m lekker laten liggen ipv voor de allerlaatste fles wakker maken en kwam net om 02.00
@fleet: kleertjes kopen is altijd leuk! ik heb net een heel leuk pakket binnen van de ZARA. enerzijds onzin want ik heb zoveel (tweedehands) gekregen dat ik omkom in de kleding. maar aan de andere kant vind ik wel dat ik een paar items mag shoppen die mijn smaak zijn en waarmee we op visite aan kunnen komen...



@odsm: hier er 's nachts ook nog twee keer uit, zal blij zijn wanneer dat ooit 1x is. maar goed, het kind is tevreden. maar deze nacht ligt man bijvoorbeeld op logeerkamer en dan hakt het er wel

in...



@bobo: o wat moeilijk... ik snap dat je niet zo'n klagende moeder wil zijn, maar dit is wel heel bont zo, in twee weken. zijn er bij jullie lange wachtlijsten voor kdv's?



hier trouwens ook maat 62 met 8 weken, maat 56 kan nog net wel maar zit krap... zoon is gewoon een forse jongen



Wat osteopaat betreft, ik weet het niet... Hij constateerde spanning op het hoofd en in de onderrug en heeft zoon behandeld. Zoon vond het allemaal wel best (heeft halve behandeling sowieso geslapen), was gistermiddag na de behandeling heel lief en vrolijk. Heb gewandeld met draagzak, er kwam een vriendin langs, heb hem zelfs met koken in de stokke-stoel in de keuken er gezellig bij gehad.

Maar rond 19:00 begon hij weer te huilen, kleine beetjes willen drinken, en vanaf 20:00 werd het echt weer een uur krijsen (voor het eerst sinds een week). Wel kunnen troosten en daarna sliep hij.

Dat schijnt vaker voor te komen na een behandeling (volgens Google), maar het zit me niet helemaal lekker, hoop dat hij geen pijn heeft overgehouden aan de behandeling... Osteopaat heeft goede referenties, specialisatie in baby's en heel zachtjes gedaan. Dus even aankijken hoe zoon zich morgen voelt. Misschien was hij gewoon wat overprikkeld van een volle middag.
@Laura

Hier ook altijd last na behandeling vaak in de avond tot zelfs 2 dagen erna. . Hij doet hem geen zeer maar volgens osteopaat voelt het ongemakkelijk na zo'n behandeling voor hem..

Best kans dus dat hij vandaag ook minder lekker in z'n vel zit

Ik moet de dag van behandeling trouwens ook altijd heel rustig houden



Flesje net om 5.30 op vanaf 2.00 en ligt weer heerlijk op mij te slapen
Denk dat je daarmee je zoon heel blij maakt Laury
quote:Bobo31 schreef op 25 mei 2016 @ 00:24:

Ergens denk ik daar ook over na. Maar weet je wat het is; het is echt gewoon een goed en populair dagverblijf van een grote goede organisatie met ervaren leidsters. Dus ik ben bang dat het gewoon mijn (misschien overdreven) moeder gevoel is. Dat ik zonder dat ik het gemerkt heb zo'n lastige moeder ben geworden die haar kind niet durft los te laten..



Optioneel heeft mijn zusje voorgestelt tijdelijk de opvang te willen doen. En ook oma wil wel helpen. Ik overweeg eventueel ook het kdv naast de school waar ik waarschijnlijk na de vakantie ga werken, dan kan ik altijd gedurende de dag contact houden.. (ze zien me aankomen.. ) Maar ik ben bang dat ik ergens anders net zo ben/reageer. En dan werkt het helemaal niet..



Donderdag gaat hij weer dus dat kijk ik nog even aan..Het moet goed zijn voor jou, niet voor anderen. Geen goed gevoel is een ander dagverblijf, zo simpel is het. Jij moet je kind daar met een veilig gevoel kunnen achterlaten! Kun je dat niet, dan moet je op zoek gaan naar iemand die jou dat gevoel wel kan geven.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven