Buitenbaarmoederlijke zwangerschap, hoe daarna verder?

07-04-2015 10:06 118 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal!



Op 1 april begon bij mij de slechtste grap ooit: de zo gewenste zwangerschap bleek in mijn rechter eileider te zitten. Na anderhalve week genieten van de gedachte dat in december ons kindje zou komen, was het ineens allemaal erg snel gedaan... Binnen een paar uur lag ik in de ok, en hebben ze het goede vruchtje en mijn eileider weg moeten halen....

Dat was een schok voor me, het was zo ineens!

De arts was een fertiliteitsdeskundige, en heeft de rest ook gechecked: volgens haar is alles in zeer goede staat... Das dan een geluk bij een ongeluk.

Op dit moment heb ik het gevoel al best op de goede weg te zijn qua lichamelijk herstel ( kan weer rechtop lopen, de pijn is al vele malen minder en mijn baarmoeder is zichzelf aan het schoonmaken nu )Geestelijk is het af en aan: een super goede/ sterke dag wordt afgewisseld met een dag waarin ik alleen wil huilen. Het hoort erbij: de hormonen zijn er nog niet uit en ook is het verdriet aanwezig. Ben boos op mijn lijf.... Beetje het gevoel minder vrouwelijk te zijn?



Zijn er meer vrouwen die dit meegemaakt hebben? En hoe verging het jullie? Hoe snel konden jullie weer verder gaan met proberen zwanger te worden? ( lichamelijk en geestelijk? )

Wanneer was jullie lichaam weer helemaal de oude?

Zijn er vrouwen die er nu over willen praten?



Hoop jullie te horen!!

😘
Ik wil komen en weer gaan. Ik wil leven, niet bestaan.
Och meid, wat ontzettend r#k dat je nu een eileider kwijt bent. Heb je al een hsg gehad?



Bij mij is er niets gevonden dat een barriere kon zijn. De oorzaak voor de bbzs lag waarschijnlijk in slechte eicellen; zal ook wel de reden zijn geweest waarom het zwanger worden bij mij zo moeizaam ging. Vruchtjes waar iets mis mee is kunnen moeilijker getransporteerd worden door de haartjes in de eileiders en blijven sneller halverwege hangen. Ik heb uiteindelijk gonal-f injecties gekregen, die zorgden voor een goede eicelrijping, daarmee was het in één keer succesvol raak, na 2,5 jaar zelf prutsen en een eileider minder. De eicel zat ook nog aan de kant zonder eileider trouwens, maar ook dat bleek geen enkel probleem. Mijn zoon is nu alweer bijna twee. Het kan echt nog gewoon goed gaan. Heel erg veel sterkte, ik vond het ook heel zwaar en uitzichtloos
Hoi outsider,



Allereerst wil ik je heel veel sterkte wensen aankomende tijd!

Ik weet zelf hoe verschrikkelijk het is om zoiets mee te maken. Ik heb zelf 1 x een miskraam gehad en 2 x BBZ en probeer momenteel weer zwanger te worden, maar kan daar niet van genieten. Het zorgeloze en onbevangen is er nogal vanaf.



Toch wil ik je meegeven dat het (ook na een aantal 'verkeerde' zwangerschappen) echt goed kan komen! Ik heb vele verhalen gelezen van meiden die na verschillende teleurstellingen alsnog een gezonde baby hebben gekregen! Die verhalen geven mij hoop en daar houd ik mij aan vast!

Wat mij ook geholpen heeft is een second opinion na mijn laatste operatie.

Ik vertrouwde mijn lichaam niet meer (want dat had in mijn ogen 3 x gefaald) en ben naar een privé kliniek geweest om mij te laten onderzoeken en heb daar tevens een gesprek gehad over wat er allemaal gebeurd is. Ik merkte dat ik met het emotionele aspect niet in het ziekenhuis terecht kon en had hier toch behoefte aan. Een specialist waar ik gewoon even mee kon praten over wat er gebeurt was. Dit heeft mij erg geholpen!

Ik hoop voor jou dat je zowel fysiek als emotioneel gezien snel opknapt, al zal je dit zeker niet vergeten.



Liefs Maayke
Alle reacties Link kopieren
Ha meiden. Het is heel zwaar en inderdaad leuk is het allang niet meer! Ik baal er van dat ik niet een beetje ontspannen om heb kunnen gaan met het zwanger worden. Iknovember geopereerd aan een eug. Eileider eruit en kindje weg natuurlijk.



na 3 rondes ben ik nu weer zwanger! Van van een eitje van de goede kant. De eerste weken waren erg stressvol omdat op de eerste echo geen vruchtje te zien was. 4 dagen later gelukkig wel, en op de goede plek. Late eisprong waarschijnlijk.



Toch denk ik nog vaak wat als het nu nog een miskraam wordt. .. dan weer al die stress van lukt het en op de goede plek. Maar het kan dus echt wel. Ik hoop dat het bij jullie allemaal snel lukt
Gefeliciteerd met je zwangerschap, Spinnekop!

Wat fijn dat je nu zekerheid hebt dat het vruchtje op de goede plek zit!

En ja, ik kan mij die zenuwen heel goed voorstellen hoor. Kreeg jij vanaf 4 weken al een echo?

Hoeveel weken ben je nu?

Ik hoop dat je toch snel wat meer kan ontspannen!



Groetjes Maayke
Alle reacties Link kopieren
Maayke ik kreeg met 6 weken de eerste echo, eerder is er niks te zien (weet ik nu ook). Toen op de eerste echo niets te zien was kreeg ik om de dag hcg +een echo (incl zondag). Eerste echo was een vage schaduw, maar nog niks van te zeggen. 2e echo iets wat mogelijk vruchtwater zou kunnen zijjn en de 3e echo duidelijk een vruchtzakje met dooier. Een week later een vruchtje en hartje!



ik was bij de eerste echo geen 6 weken, maar het is nog te klein om goed te meten nu. Ik denk nu 7 weken. Mag donderdag weer om te kijken.



wat is er bij jou uit de second opinion gekomen?
Ik heb met 4 weken een echo gehad waar het vruchtje op te zien was, op de goede plek gelukkig. Bij mijn zwangerschap daarvoor was de eileider met 5 weken al gescheurd, daar wilde ik nu niet op wachten. Wanneer het vruchtje te zien is, hangt af van de stand van je baarmoeder en je buikomvang, maar het kan theoretisch vanaf een week of 4.
Alle reacties Link kopieren
Dat is vroeg pantax wel fijn. Bij mij zit het vruchtje idd vrij hoog in mijn baarmoeder dus relatief ver weg van de echo kop. Maar wat heeft buikomvang ermee te maken? Ik neem aan dat het altijd een inwendige echo is zo vroeg?



Ik was bij de bbz 8 weken zwanger (eisprong met echo bevestigd toen) en had geen klachten. Wat kan dat verschillen zeg!
@ Spinnekop: tijdens de second opinion in een privé kliniek heb ik een inwendige echo gehad en deze was helemaal prima. Tevens gesproken over mijn kinderwens en de 2 BBZ die ik heb gehad.

Dat was eigenlijk ook het enige wat ik nodig had om mij weer wat zekerder te voelen.

In het ziekenhuis kunnen ze zo bot zijn. Na mijn eerste BBZ zei een gymaecoloog op een nogal vervelende toon: 'Je hebt nog een eileider en bij een nieuwe BBZ wordt ook deze verwijderd. En ja, dan hoef je ook echt niet meer te proberen om op de natuurlijke manier zwanger te worden want dat gaat je echt niet lukken'.

Ten eerste lijkt mij dat logisch en ten tweede vond ik het zeer deprimerend om te horen.

In die privé kliniek was de gynaecoloog een stuk vriendelijker en begripvoller. Het is soms ook de toon die de muziek maakt.



Heb je trouwens al last van zwangerschapskwaaltjes?

Ik probeer ook weer zwanger te worden en merk dag ik echt 'van alles' voel.

Maar je lichaam kan je soms ook voor de gek houden.

Kan niet wachten tot ik een positieve test in handen heb en een echo dat het vruchtje op de goede plek zit
-
quote:PSYCH0 schreef op 19 mei 2016 @ 13:02:

Hier gelukkig n positief verhaal. Had zo veel pijn weet ik nog. Vroeg me af of bevallen nog zwaarder is. Is hier iemand mer ervaring?Het is een andere pijn, bevallen. Van bevallen raakte ik in een soort roes, waardoor ik de pijn wel voelde, maar er niet zo'n last van had. De pijn van een bbz is alleen maar pijn. Een scheurende, er-zit-iets-niet-goed-pijn. Ik denk dat mijn bevalling meer pijn deed, maar ik vond die pijn veel beter te doen.
-
Alle reacties Link kopieren
Allereerst wil ik je heel veel sterkte wensen. Ik weet precies wat je doormaakt op dit moment. Ik ga nu zelf ook weer door zo een periode van heftige emoties na een miskraam bij bijna 10 weken zwangerschap.



Ik heb 1 februari ook een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad bij 5 weken. Bij mij zat het vruchtje ook in de rechter eileider. Deze is bij mij ook weg gehaald. Ik ben 3 weken later weer zwanger geraakt wat dus mijn laatste miskraam is geweest. Het kan dus heel snel gaan.



Mijn gynaecoloog heeft mij toen heel fijn uitgelegd hoe een eisprong werkt en hoe dat verder gaat met 1 eileider. Als je eitje springt valt deze als het ware achter je baarmoeder los in je buik. Je eileider werkt als een grijparm die het eitje dus oppakt. Met 1 eileider heb je bijna net zoveel kans op een zwangerschap als dat je nog 2 eileiders zou hebben.



Als je er lichamelijk en geestelijk weer aan toe bent zou ik er gewoon weer voor gaan. Je moet je ook vooral niks aantrekken van de buitenwereld.
Alle reacties Link kopieren
Ik lees nu pas de rest van de berichten.



Over het feit dat er meestal iets mis is met het vruchtje hoor ik van de gynaecologen in mijn ziekenhuis wisselende verhalen over. In mijn geval was het vruchtje gewoon gezond. Mijn eileider was helemaal verkleefd door een eerdere chlamydia infectie.( door een vreemdgaande eikel in het verleden, hij heeft geen flauw idee wat hij heeft aangericht. Ben zo kwaad op hem!!)



Bij mijn volgende zwangerschap heb ik de eerste echo bij bijna 5 weken gehad. Daar was gelukkig te zien dat het op de juiste plek was ingenesteld. Er viel toen echt een last van mijn schouders.



TO, ik hoop dat jou snel een gezonde zwangerschap te wachten staat. Het verdriet van mijn BBZ was dragelijker toen ik opnieuw zwanger was. Helemaal weg gaat het verdriet niet. Denk er nu nog steeds vaak aan. Ik probeer mij steeds maar te troosten dat mijn 3 kleine sterretjes het ergens heel gezellig hebben met elkaar..
Alle reacties Link kopieren
Wat een verschrikkelijke periode heb jij achter de rug analist. Echt verschrikkelijk.... Ik hoop dat jij heel snel een goede zwangerschap krijgt en je wens waarheid wordt!

Voor jou ook Maayke!



Ik heb een HSG gehad, daaruit bleek dat ik het ascherman syndroom had. Dat is weggehaald met een hysteroscopie. Nu zou ik in praktijk zwanger moeten kunnen worden, maar tot op heden geen positieve berichten die kant op!

Wel ga ik trouwen, en dat vind ik op dit moment veel leuker dan bezig zijn met zwanger worden. Zwangerschappen associeer ik alleen met verdriet en pijn. Na zoveel teleurstellingen/ miskramen en bbz's ben ik er wel klaar mee...
Ik wil komen en weer gaan. Ik wil leven, niet bestaan.
@ hormonster;



Gefeliciteerd met je aankomende huwelijk!



Hoe is het HSG onderzoek verlopen? Was het erg pijnlijk?

Wat een nare uitslag. Heb je er nooit iets van gemerkt?

Kunnen ze dat alleen met een HSG vaststellen?



Ik begrijp je heel goed hoor. Ik associeer zwangerschap/kinderwens ook alleen maar met verdriet en pijn. En vooral veel stress. Volgens mij wordt dat gevoel pas voor een groot gedeelte weggenomen zodra een zwangerschap goed verloopt.

Ik hoop ook voor jou dat dit snel mag gebeuren.



Krijg jij nog verder onderzoek of vruchtbaarheidsbehandelingen?



@ analist;



Hoe gaat het nu met je? Wat verschrikkelijk veel pech heb jij gehad!



Hebben ze je andere eileider wel verder onderzocht? Ik kan mij heel goed voorstellen dat je onwijs kwaad bent op je ex! Zoveel ellende door een soa
Alle reacties Link kopieren
Maayke: het gaat op dit moment redelijk met mij. Wij zijn nu weer opnieuw aan het proberen na mijn laatste miskraam. We blijven hopen dat ik ooit een zwangerschap zal voldragen.



Mijn linker eileider wilde ze wel gaan onderzoeken, maar ik was de gynaecoloog voor en al heel snel na mijn BBZ weer zwanger op de goede plek. Dit was helaas geen plakker en met 10 weken zwangerschap ben ik gecureteerd. Mijn gynaecoloog zegt wel de laatste zwangerschap een goede indicatie is dat mijn eileider wel goed is.
Alle reacties Link kopieren
Wat een geluk bij een ongeluk is het dan he Analist..! Hoop dat je inmiddels weer een mooie positieve test in handen hebt?

Hoe gaat het verder?



Ik bleek ook zwanger, en dit was weer een BBZ. Is operatief verwijdert. En ook mijn goede eileider. Het vruchtje was gezond, daar lag het niet aan!

Ben nu dus officieel onvruchtbaar. (ivf zou nog wel kunnen)



Hoop dat er hier meer dames zijn bij wie het inmiddels beter gaat?

Sticker, ben je al bevallen?
Ik wil komen en weer gaan. Ik wil leven, niet bestaan.
Alle reacties Link kopieren
...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven