Donkere kring op houten vloer door stalen kerstboomvoet

19-12-2013 09:47 19 berichten
Alle reacties Link kopieren
We hebben voor het tweede jaar een kerstboomvoet in gebruik van een soort metaal, die we bij Intratuin hebben gekocht. Vorig jaar geen problemen.

De kerstboom staat nu ruim een week en gisteren met stofzuigen ontdekte ik onder de voet een grote donkergrijze kring op mijn houten vloer!! Onze katten drinken eruit en knoeien ook water op de vloer. Waarschijnlijk is de voet daardoor gaan afgeven. Ik heb het eerder meegemaakt met een aluminium plantenpot en die kring is ook nooit helemaal verdwenen, maar door slijtage in de loop van de tijd wel wat vervaagd. Ik had het dus kunnen weten, maar nu is het te laat…

Poetsen heeft niet geholpen, de kring zit er nog steeds duidelijk… Ik baal als een stekker. Wie weet raad?
Alle reacties Link kopieren
Kleedje erop leggen?
Waar heb je mee gepoetst? Staat je vloer in de lak of in de olie?
Alle reacties Link kopieren
In de wasolie. Ik heb gepoetst met water, allesreiniger. Ook met een schuurspons maar dat durfde ik niet hard te doen om de vloer niet nog verder te verzieken. Ik twijfel nu over zwaardere middelen, maar ben bang dat ik het erger maak.
quote:Tinus1977 schreef op 19 december 2013 @ 10:13:

In de wasolie. Ik heb gepoetst met water, allesreiniger. Ook met een schuurspons maar dat durfde ik niet hard te doen om de vloer niet nog verder te verzieken. Ik twijfel nu over zwaardere middelen, maar ben bang dat ik het erger maak.Ik denk dat je het even moet proberen met speciale reiniger voor geoliede vloeren. Van dat spul dat je ook voor onderhoud moet gebruiken. Ik heb al een aantal keren wat vlekken glad kunnen trekken met dat spul, terwijl andere middelen niet hielpen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb gegoogled en vind nu dit:

http://www.politoeren.com ... itoer-zwarte-kringen.html
Alle reacties Link kopieren
Dank je voor de tip Nummerzoveel. Is dat te koop bij de bouwmarkt ofzo?
quote:Tinus1977 schreef op 19 december 2013 @ 10:17:

Ik heb gegoogled en vind nu dit:

http://www.politoeren.com ... itoer-zwarte-kringen.html



Hier zou ik even mee oppassen, omdat jouw vloer niet gelakt is.



Je kunt dat spul denk ik kopen bij bouwmarkt, parketleverancier, en misschien zelfs ook wel bij de Blokker e.d. Let alleen wel even op dat je de juiste kleur neemt.
Ik heb helaas geen tips voor de donkere kring, maar misschien is het ter preventie goed als je de kerstboomvoet afdekt zodat je katten er niet mee kunnen knoeien (ik heb trouwens gelezen dat het ook niet gezond is voor katten om kerstboomwater te drinken, maar ben niet zeker!). Wij hebben het met karton omringd.

Het lijkt me erg moeilijk om een kring ontstaan door metaal mooi uit je vloer te krijgen :( Veel succes!
Alle reacties Link kopieren
Leverancier van de vloer bellen? Wellicht hebben ze een goede tip?
Alle reacties Link kopieren
Ik ben net langs Hornbach geweest voor advies. Natuurlijk zijn zij geen specialisten, maar ze verkopen wel houten vloeren. Ik heb een foto laten zien en ze schrokken er van… Ze waren erg negatief. Volgens hen gaat die kring er echt nooit uit, behalve met schuren.

Ik ga nu maar een vloerenspecialist bellen voor advies. De winkel waar ik de vloer vijf jaar terug gekocht heb bestaat helaas niet meer.

Volgende stap is de verzekering bellen, denk ik...
Alle reacties Link kopieren
Specialist bij Bruynzeel gebeld en die zei hetzelfde: dat wordt schuren en opnieuw in de was. Boehoe…

Hoogstwaarschijnlijk gaat dat niet mooi worden als we niet meteen het hele oppervlak doen. Nu dus maar kijken of de verzekering dekt…



Leuk hoor een kerstboom… Leuk ook, katten… grr.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Tinus1977,



Ik weet niet of jouw bovenstaande vraag nog steeds van toepassing is? Maar voor alle andere mensen die met hetzelfde probleem zitten reageer ik toch even. Ik heb zelf een tafel met stalen tafelpoten.



Onlangs is er een vaas van mijn tafel gevallen en is er zonder dat ik in de gaten had, daarbij water onder de poot terecht gekomen.

Het resultaat: een bijna inktzwarte watervlek van 10x10 cm door het metaal dat heeft afgegeven. Dat op mijn nieuwe verder onbewerkte, licht geoliede eikenhouten vloer (white gerookte planken). Janken!



Op een ander forum las ik een tip die ik heb toegepast onder het motto baat het niet dan schaadt het niet, ik moet zeggen dat het resultaat echt boven verwachting is. De vlek is nagenoeg helemaal weg, behalve wat restjes in de nerven, maar dat valt niet echt meer op. Wel moet er opnieuw olie over de aangedane plank.



Benodigdheden: vloeibare groene zeep, natuur azijn, vel papier, lucifers, pannenspons.



Week de vlek even goed in in een mengsel van water, natuur azijn en groene zeep (+/- 10 minuten). Brand in de tussentijd het vel papier tot as. Gooi de as over de vlek, giet er nog wat onverdunde groene zeep bij en boen zo lang nodig over de vlek.



Bij mij trokken de zwarte vlekken na toevoegen van de as na 5 minuten zo goed als weg! En ik verzeker je, het was niet een 'normale' watervlek, maar echt bijna inktzwart! Ik vreesde echt dat ik het er helemaal uit zou moeten schuren.



Ps. Schijnbaar verwijderen ze in de horeca zo de waterkringen van de tap en vloeren.



Ik hoop dat jullie wat hebben aan de tip.



Groeten!
Alle reacties Link kopieren
Heel toevallig dat ik dit zag, want ik kijk niet meer zo heel vaak hier. Maar bedankt!! De kring is inmiddels onderdeel geworden van het interieur , met andere woorden: hij zit er nog...

Het is het proberen waard, thanks!
Alle reacties Link kopieren
Ben ik ook benieuwd of het bij jou ook geholpen heeft!
Dit topic is al 2 jaar oud maar ik heb hier speciaal een account voor aangemaakt.



Sterrre20, je bent een held!



Samen met mijn vriendin heb ik een mooi oud huis gekocht met een prachtige vissegraat vloer. We hebben de vloer helemaal opgeknapt en het ziet er weer prachtig uit. Alleen laatst kwamen een paar vrienden op bezoek en één daarvan had zijn paraplu op de vloer gezet. Hij stond daar maar 5 minuten maar door de ijzeren/stalen punt en het water was er een vieze zwarte vlek ontstaan. Ik kon wel janken.. We hebben allerlei manieren geprobeerd, die allemaal niet mochten werken. Toen las ik de tip van Sterrre20, eigenlijk had ik er geen vertrouwen in, met as een zwarte vlek wegboenen, wie denkt daar nu aan. Toch maar geprobeerd en wonder boven wonder, het werk! Er is niks meer van de vlek te zien, helemaal geweldig. Ik snap niet dat je deze methode niet vaker terugziet op het internet.



Nogmaals bedankt!
Alle reacties Link kopieren




Leuk!
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Alle reacties Link kopieren
Ooh happy message!



Ik onthoud de tip, al hoop ik hem nooit nodig te hebben.
Alle reacties Link kopieren
Normaal vind ik het onzinnig als mensen oude topics ophoog schoppen (ook omdat het meestal spammerTs zijn die lukraak hun boodschap ergens neerplempen), maar in dit geval vind ik het leuk dat een tip van dit forum zo goed geholpen heeft. Aardig dat je de moeite neemt om het speciaal te komen vertellen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven