Geschilderde trap schuren en beitsen?

24-06-2016 18:02 36 berichten
Hoi,



Mijn trap heb ik jaren geleden een soort van gerenoveerd d.m.v. de vaste vloerbedekking te verwijderen die muurvast zat met spijkertjes, nietjes en vooral lijm. Daarna heb ik de trap netjes geschuurd, in de grondverf gezet en vervolgens wit gelakt. Het resultaat was erg mooi maar nu zit ik erover te denken om de trap helemaal terug te schuren naar het hout en dan te beitsen.

Is dat mogelijk of wordt dat een enorme klus die je liever niet aangaat.





Is er iemand op het forum die dit wel eens gedaan heeft?
Alle reacties Link kopieren
Er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in traprenovatie en er gewoon een soort overzet-treden overheen plaatsen. Dat lijkt me handiger en mooier dan proberen alles kaal te maken, en misschien kan je van die overzettreden ook zelf plaatsen.
Sometimes, I hear my voice, and it's been here, silent all these years (Tori Amos)
@Dana, ik heb daarvan plaatjes gezien en dat ziet er inderdaad heel erg mooi uit maar kost ook wel wat.

De vorige keer toen ik met deze trap bezig was ( vloerbedekking, lijm, nietjes, spijkers, schuren, verven, lakken ) vond ik de houtkleur eigenlijk al heel mooi toen die in beeld kwam maar ja, ik had een witte glimmende gelakte trap voor ogen. Dat is toen prima gelukt maar omdat ik toen meer werkte heb ik daar weken werk aangehad. Ik verwacht nu met het afbijten, schuren en beitsen het sneller gaat lukken
Alle reacties Link kopieren
Ja, zal inderdaad best duur zijn. Ik heb ooit hetzelfde gedaan als jij die vorige keer en dat was eens maar nooit weer. Wat een rampzalige rotklus vond ik dat.
Sometimes, I hear my voice, and it's been here, silent all these years (Tori Amos)
quote:Dana schreef op 25 juni 2016 @ 13:47:

Ja, zal inderdaad best duur zijn. Ik heb ooit hetzelfde gedaan als jij die vorige keer en dat was eens maar nooit weer. Wat een rampzalige rotklus vond ik dat. Veel treden kan zo'n trap dan hebben, he?
Alle reacties Link kopieren
quote:Velma schreef op 25 juni 2016 @ 14:02:

[...]





Veel treden kan zo'n trap dan hebben, he? Man man man, zeg dat wel. En ik wilde eigenlijk na een halve tree al stoppen wegens onbegonnen werk, maar ja, dat kan dan dus niet meer.
Sometimes, I hear my voice, and it's been here, silent all these years (Tori Amos)
Nee, dat kan niet indd.

Maar het uiteindelijke resultaat van het zwoegen mag er dan ook wel weer zijn, een mooie trap is toch wel een blikvanger alleen jammer dat de trap hier nu kale randjes krijgt. Een trap met een randje heb ik nu, en ik stel me zo voor dat als de trap blank geschuurd en gebeitst ik er bijna geen omkijken meer naar heb
TIP!



https://www.bol.com/nl/p/ ... 051944095/?bltg=itm_event=click&mmt_id=1a344a497c667c34&pg_nm=pdp&slt_id=prd_reco&slt_nm=product_recommendations&slt_pos=C1&slt_owner=ccs&itm_type=product&itm_lp=0&itm_id=9200000051944095&itm_role=in
Oh no, geen graniet in mijn huis, vind dat zo kil. Ik wil een gezellig Hollands huis met laminaat op de vloer en een houten trap



Maar toch bedankt voor je tip, Habbekratz
of anders,kijk wat het kost:-))



http://www.trapoffertes.nl/?gclid=CIyVr ... GwodVGUGrw
Alle reacties Link kopieren
Zoals jadaiswa zegt: tussen laklagen heel iets opschuren (aaien met heel fijn schuurpapier) zorgt voor een betere hechting.
Alle reacties Link kopieren
Er kan heel veel op de trap. Tapijt PVC, vinyl, laminaat, complete renovatiesets zoals al genoemd. Dan kun je ook nog kiezen of je alleen de tredes bekleed, of ook de stootborden. Elke manier heeft zijn eigen charme. Hangt ook af wat je mooi vind.

Al verschillende trappen opgeknapt. Binnenkort weer 1 schilderen. Daarna komt er een loper overheen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven