Lijf & Lijn alle pijlers

Hang hier je slingers op!

27-04-2016 20:11 1259 berichten
Alle reacties Link kopieren
Heel veel mensen zien alles wat met afvallen / sporten / gezond leven te maken heeft als straf. Het is zwaar. Saai. Stom. Vervelend. Je mag niks. Gezond eten is niet lekker. Zit er heel je leven aan vast (als je te dik bent heb je levenslang' kent U die uitdrukking?) En ben je een paar kilo afgevallen dan zit het er binnen no time weer met rente aan.

In een ander topic vertelde ik dat het mij enorm heeft geholpen om met een andere blik naar gezond leven te kijken. Dat ik moest afvallen en uit een soort van wanhoop besloot alles wat daarvoor nodig te was dan in vredesnaam maar leuk te gaan vinden.

(Ik kopieer mijzelf even, scheelt typen)

Dus niet meer 'ik moet sporten' maar 'leuk, ik mag weer boksen!'. Niet meer 'ik mag geen chocolade' maar 'lekker een appel'. Niet meer 'er is maar een pond af en ik heb nog wel zo hard gesport' maar 'Ik hoefde gisteravond maar twee keer te stoppen tijdens de kettlebel-les en kijk nou er is ook nog eens een pond vanaf!'

Al mijn successen heb ik gevierd. Ieder pondje eraf, iedere kilo die ik meer kon squatten, elke 100 meter die ik verder kon joggen, ieder complimentje. Ik heb het gedeeld met iedereen die het horen wilde (en die het niet horen wilde whahahaha) Daar kreeg ik zoveel energie van, want als je zo kijkt valt er elke dag wel wat te vieren.

Van eten maakte ik ook een feest: mooie potten en schalen vol met verse groenten, fruit, noten, dat het uitnodigt om te pakken. Lekker koken en bakken, serveren op mooi servies, met aandacht eten, met liefde klaar maken.

Ik had er echt lol in en ondertussen viel ik nog af ook.



Het werkte echt. Ik ben nog steeds op gewicht en heb nog steeds enorme lol in sporten.



Maaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ja die maar zat er aan te komen



Ik heb inmiddels een ander doel. Niet zozeer afvallen, als wel strakker / leaner worden. Al die spiermassa die ik heb opgebouwd mag wat meer gezien worden. M'n sixpacks, mn biceps, quads wl ik showen deze zomer Dus volg ik een eetschema dat daarvoor zorgt. Ik krijg van alles voldoende binnen hoor, alleen het is zo allejesus saai! Ik zat vanmiddag echt te sjaggerijnen erover. En dat was niet de eerste keer deze week.

En toen dacht ik 'Kuttekop die je bent, waar blijf je nou met je positiviteit? Waar zijn die slingers? Hoeveel hoogtepunten heb je al gehad in de afgelopen 2.5 week? Waarom zie je die niet?'



En daarom, voor iedereen die met zijn / haar gezondheid bezig is, een positief topic! Maakt mij niet uit wat je doet, of je wilt afvallen, begint met sporten, stopt met roken, ziek bent, gezond, whatever. Vier hier je grote maar vooral ook je kleine overwinningen! Wees trots op wat je gedaan of gelaten hebt! Geef jezelf en elkaar een compliment!



(nb; dit topic is voor iedereen, als je maar lekker positief bent! Fitties, zuigen, rellen, zeuren, daar is Napraat voor. Klagen kan op de 100001 andere topics ;) )
AFSCHEID NEMEN BESTAAT PIET
Alle reacties Link kopieren
Ik deed gisteren iets dat behoorlijk stom en zonde was. En ik dacht alleen maar 'tsja'. En niets over hoe stom het van mezelf was.



O, en daardoor moest ik ook nog iemand om hulp vragen. En dat heb ik gewoon gedaan. En diegene vrat me niet op, maar hielp me.
En wij ons maar afvragen waar die afvalberg vandaan komt.
Alle reacties Link kopieren
Dank je Lapflop! Die dagen zijn er ook idd...



May_ka klinkt als een stap vooruit! Hulp vragen is soms moeilijk, zeker als je denkt dat je iets stoms doet.



Ik had vandaag iets nodig wat ik zelf niet heb. Heb toen besloten heen en weer te fietsen naar ouders om het te lenen, ipv kopen. 2 x half uur fietsen. Dus beweging gehad en geld bespaard (want het is iets wat ik verder eigenlijk nooit nodig heb). Kleine dingen helpen ook mee!
Je kunt méér.
Alle reacties Link kopieren
Een klein slingertje voor mij omdat ik mijn best blijf doen, hiewel de motivatie momenteel ver te zoeken is. Er was bijna 2kg af, dat zit er allemaal weer aan. Volgens mijn zusje is dat vocht, door het warme weer.... Kan dat, zo veel?



Ik fiets, ik ren, ik wandel, ik poets me een ongeluk, en ik houd me keurig (behalve gisteravond dan want toen had ik echt even een dipje door die twee kilo) aan mijn fitnesspal app. Dan is het toch niet logisch om weer aan te komen ipv afvallen?



En een bikini/badpak uitzoeken in de Primark was helemaal een ramp. Want die dingen zijn daar niet gemaakt voor lijven die een jaar of wat geleden kinderen hebben gebaard.



Sorry voor alle negativiteit, zoals. Zei, de motivatie is even ver te zoeken.
"Whatever happened back there is being managed and kicked right up into its own ass one way or another, I know that."
Magneet



En ja hoor, vocht kan best zo veel zijn, naast normale schommelingen in gewicht. Positieve slingers en confetti voor jou, je hebt je toch geweldig gehouden aan je calorieën, hebt veel bewogen en wie weet vind je hier wat fijnere badmode: https://topvintage.nl/nl/kleding/badmode
Alle reacties Link kopieren
Dank je strikjemetstippels :-) ja, die van topvintage zijn gaaf he? Helaas niet echt mijn budget, ik draag een of twee keer per jaar zwemkleding, dus 80-100 euro voor een bikini of badpak gaat me dan ook te ver. Vandaar ook de Primark en ik heb uiteindelijk een zwempak gekocht, zie eruit als een moeke die haar buikje wil verbergen, maar he, eigenlijk bén ik ook een moeke die haar buikje wil verbergen, dus so what? Haha.



Vanavond maar een rondje gaan hardlopen, even alle frustraties eruit zweten.
"Whatever happened back there is being managed and kicked right up into its own ass one way or another, I know that."
Alle reacties Link kopieren
quote:Magneet schreef op 24 juni 2016 @ 13:24:zie eruit als een moeke die haar buikje wil verbergen, maar he, eigenlijk bén ik ook een moeke die haar buikje wil verbergen, dus so what? Haha.Juist! So what! Dat is de spirit ook!
En wij ons maar afvragen waar die afvalberg vandaan komt.
Alle reacties Link kopieren
Hats even een slinger voor jou...wat een heerlijk positief topic! Enne wat een toffe ava heb je...doe mij dat lijf!

En dan ga ik mijn laatste zin gelijk tegen spreken, want Ik wil even melden dat mijn eigenslinger betreft dat ik eindelijk tevreden ben.

Ik heb dat lijf van je Ava niet,maar ik heb er in tijden niet zo goed uitgezien en zo lekker in mijn vel gezeten.

Dit klinkt allemaal heel hoogmeodig, maar ik bedoel meer te zeggen dat ik in 2010 niet lekker in mijn vel zat, w zo'n 10 kilo zwaarder en op fotos straal ik echt een onhappy Ed uit!



Dit jaar word ik 50 en ik heb besloten dat ik nu tevreden met mezelf ben. Ik ga door wat mijn sporten betreft gewoon omdat dat enrom lekker vind. En ik merk dat het mijn lijf goed doet, met name krachttrainen. Doel is nu al een poos: Gezond oud worden en lekker in mijn vel zitten.
Alle reacties Link kopieren
Wat goed Ednaloy!



Magneet ik ben vorige keer bij Livera goed geslaagd v een bikini. Helaas is de top gesneuveld in de wasmachine. Ik wacht nu eigenlijk op de uitverkoop. Idd ook geen zin om 100 euro te betalen en t kleurtje maakt me ook niet zoveel uit, hij moet alleen passen.

Volgens mij kan het best vocht zijn. En je gewicht hangt ook af van je cyclus dus ik zou t nog even aankijken, ook als het wat koeler is.

(sorry ik lees nu dat je wel geslaagd bent bij Primark)



Ben op de fiets naar een afspraak gegaan vandaag terwijl ik ook met OV had gekund. In totaal 1,5 uur gefietst, das wel een slinger waard.
Je kunt méér.
Alle reacties Link kopieren
Oh lekker moon-alisa, stukje fietsen!



Ja, afhankelijk van cyclus wist ik. Maar een week of 8 geleden is mijn baarmoeder verwijderd, eierstokken zitten er nog wel, en ik heb géén idee in hoeverre er dan nog sorake is van een cyclus? Heb nog wel een eisprong maar dus geen menstruatie meer. Mja, zou kunnen dan denk ik?



Achnouja, ik heb een groot deel van de frustraties weggepoetst door te poetsen vanmiddag, haha. Is het toch nog ergens goed voor! Straks nog even een stukje rennen, dan ben ik er wel we klaar mee voor vandaag.



Heb trouwens ontdekt dat als ik een bord havermoutpap eet, ik de uuuuuren daarna echt geen behoefte heb aan tussendoortjes, vult goed dus! Havermoutpap als ontbijt én lunch is een beetje overkill denk ik he?
"Whatever happened back there is being managed and kicked right up into its own ass one way or another, I know that."
Alle reacties Link kopieren
Normaal probeer ik altijd supportive te zijn voor iedereen in dit topic, maar ik zit er even doorheen en zie de slingers niet meer.



Ik ben uitbehandeld bij mijn neuroloog, hij kan niks vinden. Hij heeft me doorgestuurd naar een neuropsycholoog, die wilde me testen. Maar ik maak de testen zo slecht dat ze me niet konden testen en dus ook niet kunnen behandelen. Nu kan ik op een gesprek over cooping komen tot het vanzelf verbeterd. Nou dat is juist het probleem, er is zo weinig verbetering.



Nu ben ik naar een trauma specialist gestuurd voor een second opinion. Maar omdat ik al gezien ben door een neuroloog Is er geen haast en moet ik 4 maanden op de wachtlijst.



En ondertussen kan ik niet eens zelfstandig naar buiten omdat ik alleen de weg niet over kan steken. Ik voel me voral aan mijn lot overgelaten.



Sorry voor de zeur, ik wist ook niet waar ik het kwijt moest. :(
Alle reacties Link kopieren
O getsie Lapflop, dat klinkt naar



Dat gesprek over coping, dat kan wel eerder dan die vier maanden, hopelijk? Misschien kun je daar wat tussentijdse tips uithalen?



O, en om je toch een beetje op de vrolijken hang ik toch een klein slingertje op.
En wij ons maar afvragen waar die afvalberg vandaan komt.
Alle reacties Link kopieren
Dat is komende week, alweer een maand na de mislukte test. Maar stiekem heb ik geen zin in cooping, ik wil hulp om beter te worden.



Slingertje voor may_ka dan omdat ik van jou mag klagen.
Alle reacties Link kopieren
Ik snap dat je beter wil worden, maar leren ermee om te gaan (zodat het hopelijk iets minder onprettig wordt) is misschien the next best thing?



(Ik heb geen idee waar ik over praat trouwens, dus negeer het gerust)
En wij ons maar afvragen waar die afvalberg vandaan komt.
Nou, het zal in de lucht zitten dan, want ik ben er ook even klaar mee . Gisteren gesprek gehad met mijn behandelaar wat niet per se heel erg leuk was. Ik kan volgende week beginnen met behandeling (dat is wél een slinger waard!) maar in de tussentijd kwam uit 20 vragenlijsten die ik moet doen dat er dus nog veel meer zit dan alleen een eetstoornis. Er wordt nu onder andere EMDR overwogen vanwege trauma's (die ik dus tot voor kort niet beschouwde als trauma's want tsja. De vorige psycholoog waar ik kwam zei dat ik er gewoon niet zo veel aandacht aan moest besteden) en er zijn tekenen van een persoonlijkheidsstoornis. Maaaar, zo probeerde mijn behandelaar me dan wel er een soort van af te leiden , het kon óók gewoon een nog niet goed ontwikkelde persoonlijkheid zijn. Daar kon ik dan wel weer om lachen, of ik ben of enigszins gestoord of ik ben onderontwikkeld . Daar zit je dan toch maar mooi mee .



Maar goed, blik vooruit maar. Ik moest een soort dagboek maar gaan bijhouden en ik kan dus komende donderdag naar de eerste behandeling. Spannend!
Alle reacties Link kopieren
Succes lady!



Enne, babystapjes zijn ook stapjes!
En wij ons maar afvragen waar die afvalberg vandaan komt.
Alle reacties Link kopieren
Sterkte voor iedereen die dat nodig heeft! Mijn ervaring is dat je met buitenlucht en beweging (ook al is het weinig) wel iets beter de tegenslagen aan kunt. Een zonnetje dan maar
Je kunt méér.
Ja, dat zonnetje hier nu is inderdaad heel erg fijn
Nou Lady Grey, fijn dat er toch naar jou als geheel wordt gekeken en niet enkel eet stoornis, succes met de behandeling!



Lapflop dat klinkt echt heel naar. Ook bizar dat het geen haast heeft als je de weg niet eens kunt oversteken Kun je je verzekering niet bellen om te kijken of je elders eerder terecht kunt?
Oh Lapflop! Wat een tegenslag!

Ik geef je een slinger, gewoon omdat ik hoop dat het je een beetje opfleurt. Kom je er zelf gauw weer een voor jezelf ophangen als je weer opkrabbelt? Ik heb er vertrouwen in dat je niet bij de pakken neerzit.

En hier nog een knuffel en een bloemetje , gewoon omdat het kan.
quote:ednaloy schreef op 24 juni 2016 @ 13:55:

...want Ik wil even melden dat mijn eigen slinger betreft dat ik eindelijk tevreden ben.

...maar ik heb er in tijden niet zo goed uitgezien en zo lekker in mijn vel gezeten.

Dit jaar word ik 50 en ik heb besloten dat ik nu tevreden met mezelf ben...



Ednaloy wat super! Gefeliciteerd!

Ik heb je gevolgd in de 2 vastentopics (waar je al een tijdje niet meer komt) en ik vind dit een prachtige afsluiter. Ik zou je heel wat willen vragen, kom je nog eens bij ons terug?

Voor jou een applaus en een bak popcorn
Alle reacties Link kopieren
Oh Lapflop Waar woon je? Kunnen we niet iets voor je doen? Een stukje met je gaan wandelen zodat je niet alleen die weg hoeft over te steken én je je misschien ietsje minder in de steek gelaten voelt?



Lady grey, voor jou ook een Kan me niet voorstellen hoe dat moet voelen, iemand die je gaat lopen vertellen dat je eigenlijk meer mis is dan je zelf dacht.. Hopelijk komen er dingen uit voort waarmee je vooruit kunt.



Ik kwam hier een slinger ophangen omdat ik zojuist ben begonnen met iemand te zoeken die een deel van een grote werkklus van me over kan nemen. Ik heb nog niet echt stress maar ik zie het gewoon niet allemaal op tijd af komen, behalve als ik dag en nacht zou doorwerken en misschien mijn ene weekje vakantie zou cancelen. Toen ik dat begon te overwegen dacht ik, fok it, ik stoot gewoon een deel af. Ik wil best heel hard werken maar een klein beetje een leven ernaast houden moet ook kunnen.
Alle reacties Link kopieren
Jeetje ik had niet helemaal goed gelezen en dan komt mijn advies waarschijnlijk niet zo lekker aan. Ik had even niet gezien dat je niet naar buiten kunt, Flaptop.

(dit weekend nogal wat familiesores waardoor ik niet zo scherp was)



@Moosey: Verstandige beslissing. Hopelijk vind je snel iemand en wie weet kun je een andere keer weer van diegene iets overnemen.



Ik heb net hardgelopen. Liep wel af en toe maar er zat niet echt progressie in. Vandaag een wat moeilijkere les gedaan en ik hield het vol! Blij om
Je kunt méér.
Alle reacties Link kopieren
Wat voor hardlooplessen doe je moon alisa? Start to run? Daar ben ik nu (alweer, voor de vijfde keer inmiddels...) mee begonnen, ben nu bij les 5. Vind het nog best heftig zo weer helemaal vanaf 0 opbouwen!



Mijn weegschaal werkt nog steeds niet mee. Mijn maag ook niet, heb steeds lekkere trek de afgelopen dagen... Heb nieuwe schop onder mijn achterste nodig denk ik, dat ik weer meer gezonde snacks of geen snacks ga pakken... Blijf wel onder mijn calorieen denk ik, maar ik zie het op de weegschaal nog niet terug...
"Whatever happened back there is being managed and kicked right up into its own ass one way or another, I know that."
Alle reacties Link kopieren
Hoi Magneet, ja Start to Run.



Ik heb het begin 2014 gedaan, opgebouwd tot 5 km en toen een run gedaan. Daarna steeds periodes gehad waarin ik niet liep of het weer een beetje opbouwde. Ik 'hang' nu al een hele tijd tussen les 10 en 18. Maar vond dit ook prima hoor, ik had het druk met werk, merkte dat ik opknapte van af en toe 40 min lopen maar had eigenlijk geen energie om het echt op te bouwen.



Vanmorgen les 17 gelopen en het ging heel goed, ondanks dat de vorige les meer dan een week geleden was en ik niet zo heel gezond geleefd heb afgelopen week. Wil het nu wel weer echt gaan opbouwen, heb nu ook wat meer tijd.



Lastig he die lekkere trek
Je kunt méér.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de support allemaal!



@Moosey dat is lief van je. Ik ben best een groot support system dus het is niet echt nodig maar ik waardeer het gebaar erg. Ik mis gewoon mijn eigen zelfstandigheid heel heel erg.



@ Moon-Alisa ik had je bericht niet verkeerd opgevat hoor, hartstikke fijn dat je mee denkt. Ik heb een stoel in de tuin gezet.



lady grey EMDR heeft mij goed geholpen. Je bent iig bezig, vervelend dat je soms door periodes heen moet.



Ik voel me weer iets beter, maar heb niet echt beter nieuws. Heb de zorgverkeraar voor me laten zoeken en er is geen plek waar ik eerder terecht kan, inclusief België. Mijn laatste hoop is dat mijn bedrijfsarts voor me wil lobbyen.



En nu is in die hagel storm van de week ook nog eens mijn auto totalloss gehageld. Hij was net gerepareerd van het ongeluk.



@may_ka daar ben ik nog niet helemaal aan toe. Ik heb geen diagnose en geen prognose. Dus er valt nog niet echt iets een plek te geven. Maar helemaal geen gekke gedachte hoor!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven