Op huizenjacht, wie nog meer?

15-07-2015 11:22 3123 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik en mijn vriend willen al een tijdje een koophuis, maar door mijn ZZP-bestaan was een hypotheek de afgelopen twee jaren geen optie (te kort bezig). Onlangs hebben we een positief gesprek gehad bij de bank en dat betekent vooralsnog groen licht. We plannen wel nog een aantal gesprekken bij andere verstrekkers. Dus nu begint het serieuze Funda-struinen, ritjes maken door leuke wijken en bezichtigingen plannen.



Wie is er nog meer op huizenjacht? Lijkt me leuk om te lezen hoe jullie het ervaren, wat voor soort huis je zoekt, welke prijsklasse, welke drempels zijn er, hoe gaan de bezichtigingen. En voor de mensen die onlangs iets hebben gekocht: hoe ging de zoektocht en hoe verliep de koop van je nieuwe huis? Moeilijkheden tegengekomen?

Wij zoeken een huis in een middelgrote stad buiten de Randstad met een budget van 225 (ruimte voor verbouwen) tot 325 (helemaal af). Voorwaarden: tuin, minstens 100 vierkante meter (of mogelijkheid tot uitbouw) en op max 10 min fietsen van stadscentrum.



Voor ons is de eerste teleurstelling er al: vrijdag een bezichtiging gepland, blijkt het huis alweer te zijn verkocht.
Alle reacties Link kopieren
quote:lovejewelry schreef op 25 mei 2016 @ 12:14:

@Hamer, ja misschien is dat wel nodig ja want het gaat zo snel de laatste tijd. Vind het lastig merk ik aangezien vriend en ik wel echt verschillende dingen belangrijk vinden. Ik zal het uiteindelijk alleen kopen maar we gaan er wel samen wonen dus wil uiteraard dat vriend zich er ook happy mee voelt.

Misschien ben ik ook gewoon en te grote twijfelkont om zo snel zo'n grote beslissing als een bod neerleggen te doen, hadden we dit voor willen zijn hadden we namelijk vrijdag moeten bellen, bezichtigen en bod uitbrengen. Maar ik heb eerder begrepen dat als je een aankoopmakelaar hebt ze vaak ook al eerder kunnen laten weten dat huis te koop komt dan dat het op funda komt. Heeft iemand daar ervaring mee? Dat zou ook kunnen schelen natuurlijk.Ja daar heb ik ervaring mee.... funda hobbelt vaak achter de markt aan. Sommige huizen komen zelfs nooit op Funda omdat ze al verkocht zijn. Dus ja in gewilde gebieden kan een makelaar grote toegevoegde waarde hebben.
Al jullie ervaringen rondom het kopen/en verkopen van een huis, vind ik zeer interessant om te lezen.



Ik ga voor het eerst in mijn leven een huis verkopen.

Ik heb vorige week vrijdag 2 makelaars langs laten komen, om de vraagprijs te bepalen.

Ze hebben allebei aangegeven dat mijn huis zeer snel verkocht gaat worden.



En nu komt mijn probleem.

Ik vind het zonde om duizenden euro's kwijt te zijn aan een 'traditionele'makelaar, aangezien mijn huis zich zelf wel verkoopt.

Ik wilde Makelaarsland inschakelen, zij vragen een vaste prijs ( €1250) voor het bemiddelen, en geen percentage van de verkoopprijs. Enig nadeel is dat ik dan zelf de bezichtingen moet gaan doen.



Heeft iemand ervaring met Makelaarsland en het zelf doen van de bezichtigingen?
Alle reacties Link kopieren
Dan kun je dus ook niet met een makelaar sparren over wat wijsheis is bij bepaalde gang van zaken.. en wie gaat het contract opstellen? Ik vind het zeer onverstandig dat je als leek dit wilt gaan doen. Denk ook aan evt. risico's op aansprakelijkheden ivm verborgen gebreken etc
quote:spectral schreef op 30 mei 2016 @ 15:10:

[...]



Ja daar heb ik ervaring mee.... funda hobbelt vaak achter de markt aan. Sommige huizen komen zelfs nooit op Funda omdat ze al verkocht zijn. Dus ja in gewilde gebieden kan een makelaar grote toegevoegde waarde hebben.Klopt, een huis in mijn straat heeft Funda niet gehaald, was binnen 3 dagen verkocht.
quote:iusco schreef op 30 mei 2016 @ 16:13:

Dan kun je dus ook niet met een makelaar sparren over wat wijsheis is bij bepaalde gang van zaken.. en wie gaat het contract opstellen? Ik vind het zeer onverstandig dat je als leek dit wilt gaan doen. Denk ook aan evt. risico's op aansprakelijkheden ivm verborgen gebreken etc

Al het juridisch gedoe, doet Makelaarsland.

Het enige dat ik zelf moet doen zijn de bezichtigingen.
Alle reacties Link kopieren
quote:spectral schreef op 30 mei 2016 @ 15:10:

[...]



Ja daar heb ik ervaring mee.... funda hobbelt vaak achter de markt aan. Sommige huizen komen zelfs nooit op Funda omdat ze al verkocht zijn. Dus ja in gewilde gebieden kan een makelaar grote toegevoegde waarde hebben.



Ik ben werkzaam in de makelaardij van mijn man en dit gegeven klopt als een bus maar is echt iets van de laatste tijd. Het lijkt wel of de huizenmarkt in een hele rare (voor ons positieve) stroming gekomen is, wat voor ons dus na lange tijd heel gunstig is.

Huizen gaan voor ver boven de vraagprijs weg.

We hebben nu sowieso al nadat we de opdracht binnen hebben dat de makelaars ons bord plaatsen en dan een foto nemen met hun phone die we op facebook plaatsen, met de tekst "Nieuw in de verkoop, binnenkort op Funda, nu al te boeken voor bezichtigingen" en i.d.d. heel vaak halen die huizen Funda niet. mensen die onze pagina liken taggen elkaar en tippen zo elkaar. Heel gunstig voor ons en de verkopers.
Wij waren met een lokale makelaar een paar huizen wezen kijken die binnen hun portfolio viel. Na een paar huizen wist hij binnen welk budget we zichten en stelde hij zelf voor om ons op de hoogte te houden van huizen nieuw op de markt. Ideaal. Meestal een week voordat ze op funda verschenen mailde hij ons. Hij moet natuurlijk ook die huizen verkopen en wij waren een van de eersten steeds. Misschien kan je zoiets ook afspreken met een lokale makelaar.



En Makelaarsland, ik denk dat het voor de verkopende partij prima is. Wij als kopers vonden het een crime. Een bod uitbrengen aan een callcenter-dametje, feedback over tegenbod weer naar een andere callcenter-medewerker. Gedoe, waardoor het allemaal langer duurde.
Alle reacties Link kopieren
quote:Mirrevd schreef op 30 mei 2016 @ 16:56:





En Makelaarsland, ik denk dat het voor de verkopende partij prima is. Wij als kopers vonden het een crime. Een bod uitbrengen aan een callcenter-dametje, feedback over tegenbod weer naar een andere callcenter-medewerker. Gedoe, waardoor het allemaal langer duurde.Eens, wij hebben ook steeds vertragingen bij hun wanneer wij een bod doen als aankoop makelaar. Omdat het zo omslachtig gaat.
quote:milouda schreef op 30 mei 2016 @ 16:13:

[...]



Klopt, een huis in mijn straat heeft Funda niet gehaald, was binnen 3 dagen verkocht.Ons huis heeft niet eens te koop gestaan. Makelaar wist dat we wilden verkopen. Bezichtingen waren met vochtplekken op het plafond die nog hersteld moesten
Alle reacties Link kopieren
dank voor alle reacties op mijn vraag, het is duidelijk dat een aankoopmakelaar ook in dit stadium al belangrijk is (in ieder geval hier in de regio) dus daar ga ik achteraan
Alle reacties Link kopieren
.
T huis wat we zijn wezen kijken gaan we niet doen. De makelaar was vergeten te vertellen dat een deel van de woning verhuurd was omdat " het toch niet officieel was maar zonder contract". Dus we gaan verder zoeken. Gelukkig al wel iets op t oog in een hele andere plaats dus morgen maar eens bellen voor een bezichtiging
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal



Ik heb even dit topic opgesnord omdat mijn vriend en ik ook op huizenjacht gaan. Een jaar of 5 geleden zijn we ook op zoek geweest naar een koopwoning, zowel nieuwbouw als bestaande bouw, maar dat liep steeds op niets uit. Toen veranderde er wat in mijn werksituatie en durfde ik zo'n grote lening niet meer aan. Inmiddels ziet het er qua werk allemaal weer goed uit en wonen we in een (goedkope) huurwoning die tzt gesloopt gaat worden, dus we gaan alvast op zoek.

Afgelopen weekend wees mijn vriend me op een huis waar ik ons, ondanks een aantal minpunten wel in zie wonen. Ik heb een bezichtiging aangevraagd voor zaterdag, hopelijk gaat dat lukken. Maar toen... gisteren zijn we er even langs gereden en de buitenkant ziet er op de foto's toch uh, ietsje beter uit Maar omdat het stiekem gewoon een heel leuk huis is willen we het toch nog van binnen zien. Je weet maar nooit...

Naast het huis staat ook huis te koop, stiekem nog beter, maar helaas wel boven ons budget met een bieden vanaf prijs. Dat huis staat al bijna 2 jaar te koop en is al 50K gezakt in prijs. Ach, dromen mag toch?



We gaan gewoon op huizenjacht dus. Ik denk dat we toch een beter beeld kunnen krijgen van wat we echt willen en wat niet als we wat huizen gaan bezichtigen. Wordt vervolgd
Uhm... stuff... and things
Alle reacties Link kopieren
Grr. Geboden op iets heel moois, veel potentie. Helaas overboden. Dus even rouwen en verder gaan.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb als koper hele slechte ervaringen met makelaarsland. Lastig om een afspraak te maken en ook het bieden is omslachtig. Ik zou voor een gewone makelaar gaan. Je kunt toch onderhandelen over de som die jij moet betalen aan de makelaar.
Alle reacties Link kopieren
quote:Koettie schreef op 14 juni 2016 @ 11:57:

Grr. Geboden op iets heel moois, veel potentie. Helaas overboden. Dus even rouwen en verder gaan.



Rottig is dat! Maar inderdaad... hop! en verder naar de volgende mogelijkheid. Uiteindelijk komt het goed.



Zelf ook pech gehad: ik had geboden en we waren het eens geworden over de prijs. Toen de bouwkundige keuring en daaruit bleek dat er iets aan de hand was en waarbij eerst een specialistisch onderzoek nodig was. Dus heb ik de koop afgeblazen. Mocht het vermoeden van de bouwkundig inderdaad kloppen, dan had het tienduizenden euro gekost om het probleem op te lossen. Die reserve heb ik niet.



Dus ook ik ben weer verder aan het zoeken. Gelukkig heb ik geen haast.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben weer een huis bezichtigd, geweldige tuin (wel heel veel werk) maar het huis was echt veel te klein :( Dat wordt 'm dus ook niet. Soms heb ik het gevoel dat we nooooooit iets gaan vinden... maar ja, dan komt er weer wat nieuws te koop en dan is dat gevoel weer als sneeuw voor de zon verdwenen
Alle reacties Link kopieren
Hier echt heel leuk huis, prima maatje, drie slaapkamers... En een tuin die kleiner is dan ons huidige balkon. Grr. Herkenbaar gevoel Sjoes! Maar wel weer nieuwe bezichtiging op de planning, waarvan een ècht heel leuk is. Maar stormloop dus ik hoop nergens op.
Alle reacties Link kopieren
Ja hartstikke herkenbaar! En zoveel leuke huizen met een minuscuul perceel... Ooit zal er hopelijk iets komen met zowel binnen als buiten iets moois

Spannend, succes met de bezichtiging!
Alle reacties Link kopieren
Vergeten te reageren. Gister gehoord dat ons bod is aangenomen! Woehoe, we hebben een huis
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Meld mij ook even.

Vriend en ik gaan ook voor een koophuis kijken. Zitten nu al 3,5 jaar in een huurhuis, maar het gaat mij tegen staan. Wel al veel gedaan in dit huis, maar echte grote veranderingen gaan niet omdat het niet ons eigen huis is. We wilden dit huis graag kopen van de woningbouw, maar ze willen niet van dit huis af, wel van andere maar die vinden we niks.



Nu zitten we op zich goed, en het huis is goed. Maar vind het voor 2 personen toch best wel groot, en des te groter je huis is des te meer troep je bewaard. We hebben nu 3 woonlagen, maar zou van mij best 2 woonlagen mogen worden. Zitten nu in een hoekhuis met eigen oprit en grote tuin.



Maar we hebben een bezichtiging van een vrijstaand huis, 2 slaapkamers, mooie badkamer en keuken, maar is een stuk kleiner ( 78m) als waar we nu zitten.

Vriend is nog niet zo enthousiast maar ik wel.

Maar goed belde de makelaar, en bezichtiging kan pas over 2 weken. Iemand anders ook wel eens zo lang moeten wachten?

Vond het lang duren namelijk, maar goed.



En mocht dit wat gaan worden, zal ik een aankoopmakelaar inschakelen of niet? Zag dat ze zoiezo taxeren en bouwkundig rapport opmaken? Dat is iets wat ik wel zou doen een bouwkundig rapport, ook als er geen aankoopmakelaar in beeld is.



Nu zag ik dat velen van jullie geslaagd zijn met een koophuis, gefeliciteerd!

Hopelijk mag ik dat ook over een tijd zeggen!
Leef & laat leven!
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd Koettie!



Sjoes, ik herken het gevoel van 'komt er nog iets dat echt aan alle verwachtingen voldoet'. Maar tegelijkertijd heb ik (nog) geen haast en dus is wachten tot het juist op mijn pad komt toch het beste. Goede oefening voor mijn geduld



Ha Chick28, leuk dat jullie ook iets op het oog hebben.

Zelf kies ik niet voor een aankoopmakelaar. Ik ben lid geworden van Vereniging Eigen Huis en regel alles via deskundigen die bij hen in dienst zijn. De bouwtechnische keuring van een huis dat ik op het oog had, heb ik door hen laten doen. Een financieel adviseur van hen regelt al mijn papierwerk, het aanvragen van de hypotheek, enzovoorts. Ik ben heel erg blij met hun deskundigheid én service.
Alle reacties Link kopieren
@koettie, van harte gefeliciteerd!!! Weet je al wanneer je de sleutel krijgt?



@chick28, leuke en spannende tijd komt er voor jullie aan. Geniet er van en ga lekker huizen kijken. Een bouwkundige keuring is niet iets wat een aankoopmakelaar standaard doet, hij kan deze keuring sowieso niet zelf. Maar een aankoopmakelaar kijkt wel met andere ogen naar een huis en weet vaak ook beter te onderhandelen. Ook regelen ze een stuk van de rompslomp er omheen. Taxeren doen ze wel, maar meer in de zin dat ze een keer mee gaan bezichtigen en dan kijken wat ze denken dat het huis waard is. Vaak kennen ze ook de verkopende makelaar, dat kan ook nog een voordeel zijn.

Wij zijn zelf niet zo goed in onderhandelen, wij vonden het daarom erg fijn dat we een aankoopnakelaar hadden. Om samen te kijken welke onderhandelingsstrategie etc. Ik geloof ook echt dat hij een lagere prijs heeft kunnen bedingen dan wij hadden gekund.



Wij krijgen over een paar weken eindelijk de sleutel van ons nieuwe huis! We zijn gisteren nog even op bezoek geweest, om wat zaken door te spreken en op te meten. Ik werd er heel gelukkig van



Het voelt wel heel bijzonder, dit huis was echt voor ons bedoeld geloven wij. Het stond al lang te koop, heeft veel kijkers gehad. En ze zeiden gisteren dat ze het bijna weer uit de verkoop hadden gehaald! Dus geweldig. En dit is zelfs het huis dat ons over de streep trok om ons huis te koop te zetten
Alle reacties Link kopieren
Wat leuk Heytan! Gefeliciteerd! Lijkt me zó leuk om de sleutel te krijgen en dan rond te kunnen lopen in wat dan eindelijk jullie huis is en los te kunnen gaan in het bedenken wat je waar wilt en welke kleuren en zo...
Alle reacties Link kopieren
Proficiat koettie en heytan! Ik kan er alleen nog maar van dromen... Heytan, het klinkt alsof het zo heeft moeten zijn! Wat een heerlijk gevoel. Hier ligt het allemaal een beetje stil... weinig nieuws op de markt en niks naar onze zin :( Wachten op iets nieuws!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven