wat niemand je vertelt over zwanger zijn

13-02-2016 17:17 3004 berichten
Alle reacties Link kopieren
Het leek mij leuk hier de rare, onverwachte kanten van zwanger zijn met elkaar te delen. Zoiets als het topic "Bevallen, de taboes!", hopelijk met dezelfde hilarische inslag



Alle reacties Link kopieren
quote:Tinkeltje30 schreef op 27 juni 2016 @ 08:37:

Tulpenbol:



Slagroom: die pukkels werden bij mij op een gegeven moment wel minder.



Wat niet gezegd wordt...dat je je in 'de laatste loodjes' ook nog prima kunt voelen. Iedereen zegt succes met de laatste loodjes...wanneer komen die dan? Hier word ik best een beetje verdrietig van. Haha ;) nu 38.1 en ik begin het toch echt wel zwaar te krijgen af en toe zegmaar. Hoewel ik niet mag klagen hoor. Maar dan zeggen mensen "geniet er nog even van" en dan denk ik, hoe doe ik dat dan?!
Per aspera ad astra.
Juf91: dat snap ik heel goed, dat is net andersom. Ik ben ook echt niet klachten vrij en het wordt ook wel zwaarder. Ik ben alleen nog niet zo ver dat ik denk: het mag van mij nu wel afgelopen zijn. Ik geniet trouwens niet bijzonder van het zwanger zijn, maar waardeer wel de tijd die ik nu nog voor mezelf en samen met mijn man heb. We nemen het er wel van. Ik denk dat het vooral komt doordat ik mentaal heel goed in mijn vel zit, en dat is een behoorlijke verbetering ten opzichte van niet zwanger zijn. Ik vond de misselijkheid in het begin zwaarder dan dit, daar voelde ik me echt psychisch heel ellendig door.
quote:Tinkeltje30 schreef op 27 juni 2016 @ 06:54:

ZombieQueen: nu na 37 weken vind ik het nog steeds een raar wezen. Gisteren bedacht ik ineens dat hij botten heeft. Waarom voel ik dat dan niet? Ik heb meer het gevoel nu dat het een huisdiertje is in plaats van een mensenbaby.
Mijn gynaecoloog heeft op mijn verzoek trouwens iets anders bedacht op "Geniet er nog van!" Ik schoot rond de 4 maanden uit mijn slof toen ze dat zei want waar moest ik van genieten? Het kotsen, de bandenpijn of dat ik meer sliep dan wakker was?



Nu zegt ze bij het gedag zeggen: "Nou lekker broeden he!" Super kneuterig maar zo voelt het wel. Hoe bagger ik mij ook voel (en soms juist niet voel) ik ben idd lekker aan het broeden op een kindje.
Alle reacties Link kopieren
Toen ik mijn eerste echo had gehad zei hij tegen me: "he en lekker zwanger blijven he". En die vond ik wel heel lief, eigenlijk
Alle reacties Link kopieren
Pff vandaag amper getild maar wel het huis schoongemaakt, met een tweelingbuggy boodschappen gedaan en andere opvangkids van school gehaald.

Hallo pijnlijke steken in mijn stuitje. Giert Door tot aan mijn doos weet even niet hoe ik zitten moet. En dat je vriend dan lief bedoelt een tik op je kon geeft. Wil je nu een schop in je ballen of straks? (A)



Vanmiddag voor het eerst super maagzuur. Hing net voorover om jas van mijn opvanguk dicht te knopen ging net goed
Alle reacties Link kopieren
Ik ben benieuwd hoe het gaat met iedereen die op het puntje van bevallen stond? Lovely?



Ik kan niet meer lekker zitten. Nu 28.3 en dan duwt vanbinnen het een en ander tegen mijn middenrif
Alle reacties Link kopieren
Hoe gaat het met de uitgerekende dames???



Hier gisteravond weer een migraine aanval..... Ik natuurlijk Google er op nageplozen, het kan een teken zijn voor de bevalling, maar kan ook heel goed van niet.



Morgen bij de verloskundige maar eens vragen of ze wil kijken hoeveel ontsluiting al heb.
Vanaf wanneer checken ze dat Hecamel? Ik moet woensdag naar de vk, met 38+5, maar dacht dat ze dat pas doen na 40wkn?



In dit kader:

- ik wist niet dat je het op een gegeven moment echt zat kon zijn om zwanger te zijn, ondanks dat je nog vrij fit bent.

- ik wist niet dat je op een gegeven moment elke scheet (figuurlijk, heel af en toe zelfs letterlijk ) analyseert, beoordeelt en googlet of het misschien een voorteken is.
Alle reacties Link kopieren
Dat je in de spiegel kijkt en je echt een dik olifantje voelt maar zo'n honger hebt in lekkere dingen en ook al chocola op hebt dus de rest maar probeert te weerstaan.



Aangezien ik vorige week echt super slecht heb gegeten en beetje moest opletten met aankomen van de verloskundige. Niet dat het al teveel was maar moest niet op deze lijn doorgaan met aankomen
Alle reacties Link kopieren
Geen idee eigenlijk, maar als ik het vraag kijkt ze misschien wel ff.



Gyn keek vorige week ff met het echo apparaat maar daarvan zei hij alleen dat de baarmoedermond er nog zat. Lekker duidelijk weer. Hahah
Alle reacties Link kopieren
quote:Fog schreef op 27 juni 2016 @ 09:10:

[...]









Wij kregen trouwens hetzelfde advies. En ik was al beschaamd dat ik het überhaupt moest voorleggen aan de gynaecoloog maar manlief deed er nog een schepje bovenop door te zeggen: Ja daaag! Zoals in een pornofilm?!
quote:Tulpenbol_boterbloempje schreef op 28 juni 2016 @ 07:22:

[...]









Ja lach maar



Maar hoe hebben jullie het opgelost? Ik had niet zo veel trek om na elke vrijpartij het gevoel te hebben dat de bevalling begonnen was dus zijn wij weer aan de condooms.



Wat dan ook weer grappig is: condooms kopen als je een dikke zwangere buik hebt Het Etosmeisje keek mij aan met een blik van 'is het niet een beetje mosterd na de maaltijd?'.
Haha. Mijn mandje bij de Etos voordat bezig gingen voor een kindje was ook al bijzonder: condooms, zwangerschapstesten en ovulatietesten. We wilden eerst nog een maandje wachten.



Wat niemand verteld...dat je steeds heel relaxed bent en je nog nergens zorgen om maakt. En dan van het een op het andere moment begin je wel wat te voelen en gaat het wat rommelen. En dan toch wat paniek. Ik ga vandaag de laatste dingetjes nog maar even regelen en kopen.
Alle reacties Link kopieren
quote:korfje13 schreef op 27 juni 2016 @ 22:07:

Vanaf wanneer checken ze dat Hecamel? Ik moet woensdag naar de vk, met 38+5, maar dacht dat ze dat pas doen na 40wkn?



Ik heb vrijdag weer een afspraak staan bij de verloskundige, tenzij onze uk andere plannen heeft Ik ben dan 40+2 en dan gaan ze kijken of dat ik ontsluiting heb en dus gestript kan worden.
Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag
Alle reacties Link kopieren
Mini-rawr is geboren! En mini is ze echt wel, slechts 46 cm en nog geen 2,5 kg. Ze ligt nu nog op de prematurenafdeling.

Uiteindelijk heeft het 33u geduurd... Opening wilde niet vorderen en gynaecoloog wilde de weeën niet opwekken want dan ging de hartslag van de baby fel omlaag. Mini-rawr verdraagt blijkbaar geen weeën. Gelukkig was ze er met een paar keer persen vlug uit want het ging niet zo goed meer.



Zou lovely ook al bevallen zijn?
Rawr! It means 'I love you' in dinosaur.
Alle reacties Link kopieren
@Rawr: Gefeliciteerd! Jeetje wat een heftige bevalling! Hoe gaat het met jou?
Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag
Alle reacties Link kopieren
Rawr gefeliciteerd. Ik hoop dat je dochter snel met jullie mee mag naar huis!!
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd Rawr!
Alle reacties Link kopieren
- Dat sommige naasten ineens extra vaak gaan bellen met allerlei smoezen. Ik heb het gevoel dat ze dit doen om te checken of dat de bevalling al is begonnen. Normaal worden dat soort kleine dingen vaak even via de app gedaan. Dus ik neem soms expres gewoon lekker niet op en app later wel terug met wat er aan de hand is Ze weten allemaal dat ze het vanzelf horen zodra onze uk geboren is.

- Dat je je dromen 's morgens in geuren en kleuren nog kan herinneren bij het wakker worden. Alleen vervelend dat het 9/10 keer nachtmerries zijn.

- Dat wildvreemden zoveel rekening met je houden wanneer je op straat loopt. Ik krijg sinds ik een duidelijke zwangerschapsbuik heb echt overal voorrang bij oversteekpunten. Ook op plaatsen waar ik hier dus echt geen recht op heb.

-Dat wachten echt lang kan duren en soms de verveling gewoon echt even toeslaat.

-Dat je in een deuk kunt liggen om de tekst die in een folder van de kraamzorg staat beschreven, waarin staat dat je je bed ook al eerder kunt verhogen voor je eigen gemak. Nu is ons bed met bierkratten eronder 83 cm hoog, wat ongeveer de helft van mijn lichaamslengte is. Dus ik moet iedere keer echt letterlijk in bed klimmen, dus verhogen voor welk gemak??
Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag
Gefeliciteerd Rawr! Hopelijk doet mini het goed enkan je de snel meenemen naar huis!



@chiao, dat onverwacht voorrang/hulp van derden krijgen ka erg herkenbaar. En ik mij maar afvragen/verbazen op zo moment dat het zo attent en aardig is en waarom nou? Totdat je even later bedenkt dat het door die dikke buik komt haha.
Alle reacties Link kopieren
Van harte gefeliciteerd met mini-rawr Rawr! Hopelijk mag ze snel met jullie mee naar huis
Alle reacties Link kopieren
Wat niemand je vertelt over zwanger zijn..



Dat je bijna hoopt op een ijzertekort bij het bloedprikken omdat dat zou verklaren waarom je je zoo slap voelt al wekenlang



Dat je wekenlang hoort dat je buikje zo klein is, dat je dan opeens 4 kilo in 1 week kunt aankomen en niemand zegt dit meer



Dat je opeens weet dat je in het ziekenhuis wilt bevallen als tijdens de intake van de kraamzorg zij het maar heeft over het kraambed midden in je woonkamer



Dat zelfs je moeder zegt dat je rustig aan moet doen/goed op jezelf moet passen terwijl je die voor je zwangerschap altijd verweet dat je altijd maar moest doorpakken en nooit mocht zeuren



Dat mensen je echt aanstaren. En ja, dat deed ik dus ook altijd bij andere zwangeren
Alle reacties Link kopieren
quote:mjdlh schreef op 28 juni 2016 @ 13:18:

Wat niemand je vertelt over zwanger zijn..



Dat mensen je echt aanstaren. En ja, dat deed ik dus ook altijd bij andere zwangeren Dat merk ik inmiddels bijna niet meer. Ik ben er zo aan gewend geraakt. En staren doen ze echt wel, aangezien ik al weken geen jas meer aan heb (ook niet als het heel hard regent, dan gebruik ik een paraplu), omdat ik het altijd warm (lees: heet) heb. Dan valt die buik alleen maar extra op. Ik vind dit best grappig, aangezien ik tot zo'n drie maanden geleden mijn toen nog bescheiden buik altijd probeerde te verbergen door een jas aan te trekken om hem juist niet op te laten vallen, om starende blikken te voorkomen. Inmiddels interesseeert het me echt helemaal niks meer. Die dikke buik hoort nu gewoon bij mij. Al blijven mensen beweren dat ik nog steeds een bescheiden buik heb.
Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag
Dat ik net 45 minuten bezig ben geweest met het bijwerken van mijn 'onderkantje'. Ik ben kapot.



Manlief had beloofd om het euvel op zich te nemen maar toen ik het van de week vroeg, leek hij er niet echt warm voor te lopen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven