Gezondheid alle pijlers

Weer een tanden pijn topic sorry

20-07-2016 20:13 114 berichten
Sorry weer een topic maar ben nogal wanhopig. Heb nu al sinds een week hevige ondraaglijke pijn die steeds erger word. Kan er niet van slapen of functioneren. Ben al drie keer bij de tandarts geweest. Foto gemaakt, gaatjes te zien. Gaatje waar de pijn zat werd gevuld, volgende dag toch een wortelkanaalbehandeling. Pijn nog steeds even hevig ondanks ibuprofen bruis 600 in combinatie met paracetamol. Weer geweest en de kies ernaast een wortelbehandeling gedaan. De pijn is nu nog steeds heel hevig al dan niet erger. Ik ben zo wanhopig weet niet meer waar ik het moet zoeken.



Ik heb antibiotica gekregen, amoxicilline, die moet ik 7 dagen nemen, 3 per dag. Heb de eerste 3 al genomen. Mijn kaak aan de kant van de pijn is sinds de wortelkanaalbehandeling ook dik geworden. Zit nu dus een zwelling, en de pijn is zo ondraaglijk. Tandarts zei misschien een kaakholteontsteking maar heb de klachten die daarbij passen niet. Ben toch aan het stomen en neusspray gegaan.



Iemand nog een idee wat ik nu kan doen, ik ben echt wanhopig deze kutpijn is zo hevig.
quote:siska74 schreef op 22 juli 2016 @ 21:49:

[...]





Een uitbraak van sarcoïdose in de hersenen, de kans hierop is wel echt absoluut minimaal hoor! Maar voor aangezichtspijn kunnen meer oorzaken zijn.

Het toe en afnemen was bovenop de basispijn, ik was dus nooit pijnvrij, ook niet voor een halve minuut of zoiets.



Als de kaakchirurg je zo afscheept met dat er niks te vinden is zou ik een doorverwijzing vragen naar een neuroloog..... Terug dus maar naar je huisarts voor een andere verwijzing. Of nog een andere specialist een second opinion laten uitvoeren; een endodontoloog bijvoorbeeld (een specialist in wortelkanaalbehandelingen). Die heeft mij bij m'n wortelkanaal-drama heel goed geholpen en uiteindelijk de oplossing gebracht.



Was je trouwens wel helemaal pijnvrij een uur of zo na de behandeling?

Wat een andere forummer hier ook schrijft, als er nog iets zit te etteren, bij je wortelpunt in je kaak bijvoorbeeld, dan ben je alleen pijnvrij als ze het kanaal weer openen zodat de druk eraf kan. Als dat helpt dus niet de boel definitief dicht laten zetten voordat de pijn weg is, want dan ligt het dus toch aan je gebit en als de troep niet wegkan (via je wortelkanaal) dan kan dat nog heel lang doorzeuren.



Ik ga morgen sowieso weer terug naar de huisarts en hoop dat ik doorverwezen kan worden. Hoe kan ik een afspraak bij een endodontoloog krijgen, ook via de huisarts?



Ik ben nooit pijnvrij geweest na de behandeling, zelfs niet met de verdovingen. Maar er is wel een pijn bijgekomen na de behandeling dus denk dat er wel iets zit. Daar ga ik zo de spoedtandarts voor bellen. Dankjewel iig.
quote:zwerveruitkering schreef op 24 juli 2016 @ 13:45:

[...]





Hoe doe ik dat dan? Via de huisarts of tandarts?Maandagochtend meteen naar de huisarts. Sterkte.
quote:Lovely1987 schreef op 22 juli 2016 @ 20:06:

Zal ook nog wel ff vertellen wat het uiteindelijk bleek te zijn bij mij, heb een kopstoot van mijn zoontje tegen mijn tanden gekregen waardoor mijn kanalen/zenuwen oid zijn gebroken. Dit heeft geleidt tot heftige ontstekingen oa een wortelpunt ontsteking bij mijn ene voortand en een andere ontsteking bij mijn andere voortand. Ik ben rond de 30 keer naar de tandarts geweest en ook meerderemalen naar de spoed tandarts en second opinies gekregen.



Het enige wat mij verlichting gaf was in de ochtend om 8 uur naar de tandarts gaan en het open laten maken en spoelen, en dan vlak voor sluitingstijd terug om weer te spoelen en het dicht te laten maken. Dit hebben ze 3 weken lang 5 dagen in de week bij mij gedaan. Nog steeds heb ik de ontstekingen alleen de pijn is draagbaar behalve als het oovlamt. Moet eigenlijk mijn voortanden laten trekken maarja dat doe je ook weer niet zo snel.



In je vorige topic zei je dat je weinig geld hebt, rotte is dat een volledige wortelkanaal behandeling rond de 500 euro kost. Maar je zou wel een spoed tandarts nu kunnen bellen om te vragen of hij het voor je open maakt en spoelt. Dit kost rond de 20 euro, met het open maken kan de druk er ff af en dat is echt een hele opluchting dan.Wat een heftig verhaal. Zagen ze bij jou wel op de foto iets of hoe zijn ze er achter gekomen? Ja ik heb weinig geld maar ik kan hier en daar geld lenen en mijn weekgeld sparen, ik heb zoiets als ik maar van de pijn af kom, denk nu echt niet aan het geld dat komt wel goed.
Bah, zwerveruitkering. Elke keer als ik je naam voorbij zie komen hoop ik weer dat er een oplossing is voor je klachten. Ik kan me je stress zo goed voorstellen en de pijn ook.
Wat rot om te lezen dat het bagger gaat ! Ik gun je zoveel beter, volg je al een tijdje op dit forum en ik weet dat je zoveel vooruit bent gekomen afgelopen periode. Ik zou willen dat ik wat voor je kon doen. Dit is zo naar, bah, ik hoop dat je snel verlossing krijgt van de pijn.
M'n tandarts verwees me door naar de endodontoloog, hij vond het niet te verklaren dat ik na vier keer schoonmaken nog steeds elke dag weer toenemende pijn had.

De endodontoloog heeft met een 'scoop' in m'n zenuwkanalen gekeken, en zag daardoor dat er een splitsing in zat, dat was op de foto's onzichtbaar. Helaas had zij wel een wachttijd en moest ik dus nog ruim drie weken elke dag naar m'n eigen tandarts om het kanaal open te laten maken en de boel te laten schoonspoelen.
quote:zwerveruitkering schreef op 24 juli 2016 @ 13:51:

[...]





Wat een heftig verhaal. Zagen ze bij jou wel op de foto iets of hoe zijn ze er achter gekomen? Ja ik heb weinig geld maar ik kan hier en daar geld lenen en mijn weekgeld sparen, ik heb zoiets als ik maar van de pijn af kom, denk nu echt niet aan het geld dat komt wel goed.bij 1 tand was de ontsteking op de foto's te zien, bij de andere tand was er niets te zien en die ontsteking was echt abnormaal groot en daar zat ook de wortelpunt ontsteking.



Vind dit ook echt een vreemd verhaal want je pijn is typisch voor een ontsteking maar de ab had dan al wel een beetje aangeslagen moeten zijn. Al is het wel zo dat ab in de tandheelkunde heel erg slecht werkt. Bij mij hebben ze ook een kweek van de ontsteking genomen om te kijken welke bacteriën er precies zaten en toen heb ik nog een gerichte ab kuur gehad ipv amoxciline want dat is een breed spectrum ab.



Je zei ook dat je een drugsverleden hebt, nu weet ik niet wat je gebruikte en hoe je het gebruikte maar als je bijvoorbeeld aan de speed of coke ( zeker base) zat dan is dat een enorme aanslag op je tanden en is er vaak bijna geen redden meer aan.



Mijn persoonlijke mening is dat als het niet al te zichtbare tanden zijn om ze gewoon te laten trekken, je bent straks duizenden euro's kwijt ( je bent eigenlijk al 1000 euro kwijt) en misschien dan nog niet van de pijn af. Zou ook vragen om een andere kaakchirurg om te kijken naar je.
En laat een spoedtandarts nu je kanalen open maken en spoelen. Je moet dan rond de 250 euro meenemen maar open maken en spoelen kost rond de 20 euro. En uiteindelijk heeft bij mij de spoedtandarts het echte probleem gevonden omdat hij net wat andere ideeën als mijn eigen tandarts had.
Alle reacties Link kopieren
quote:zwerveruitkering schreef op 24 juli 2016 @ 13:47:

[...]





Dankjewel, vervelend dat jij er ook last van hebt. Ik kon zo snel bij de kaakchirurg terecht dankzij mijn tandarts, ze belde waar ik bij was en zei dat ze me zo het weekend niet in wou laten gaan. Bij mij doet ibuprofen 6000 bruis ook helemaal niks, zelfs tramadol en oxy doen niks. Als er een pijnstiller was die het iets dragelijker zou maken zou dat al fijn zijn. Ben ook helemaal in de stress door de pijn. Nu al 2 kilo afgevallen en ik heb al ondergewicht.



Jij ook beterschap



Dankjewel, pijnstillers doen idd vrij weinig.

Ik hou steeds een koud compress tegen mijn kaak aan, dat verlicht.

Heb sinds gisteren weer een nieuwe ab kuur.

En ik ga vragen of de arts eerder een afspraak bij de kaakchirurg kan regelen.

Als je moeilijk kan eten, kun je misschien kwark nemen, dat is lekker vullend.



Beterschap
Of course i talk to myself. Sometimes i need expert advice.
Alle reacties Link kopieren
Hoop dat je terecht kunt, sterkte gewenst
Ontbijt: Een Smoothie banaan Lunch: Een cracker/avocado en guinoa salade Diner:57 pizza broodjes,13 donuts,2 bakken gefrituurde kipkluif, 9 Rosé
Dankjewel voor de reacties allemaal, bij de spoedtandarts geweest. Hij heeft de kanalen schoongemaakt en gespoeld. Ook verdoving gegeven om te kijken of de pijn minder werd, helaas niet. Ook nog een foto gemaakt. De spoedtandarts denkt niet dat er iets met mijn tanden is. Hij had het dus over aangezichtspijn wat iemand hier ook noemde. Hij zou een email naar mijn eigen tandarts sturen zodat zij me morgen door kan verwijzen. Moest 100 euro betalen.



Lovely1987 mijn drugsverleden bestaat voornamelijk uit wiet en drank. Heb op twee keer na nooit coke of speed gebruikt. Denk niet dat de oorzaak daar ligt. Ik geloof nu ook steeds meer dat het aangezichtspijn is na het googelen. Helaas is daar nog weinig over bekend en ook niet zo makkelijk iets aan te doen. Tandarts had het over dat ze iets kunnen injecteren in de zenuwen wat kan helpen tegen de pijn. Hoop dat ik snel terecht kan in het ziekenhuis.
Ik kan dit gewoon niet meer aan. Ik was altijd degene die zei dat emotionele pijn erger is dan lichamelijke pijn maar daar geloof ik niet meer in. De pijn is zo hevig en niks helpt. Heb uit wanhoop 2 uur geleden 20 mg oxy genomen terwijl ik er maar 5 mg per keer mocht en niks de pijn is even hevig. Veel gegoogeld naar aangezichtspijn en dat maakt me nog wanhopiger, is vaak moeilijk te behandelen en oorzaak word vaak niet gevonden. Voel me opeens ook zo alleen. Ik ben het gewend alleen te zijn maar nu opeens voelt het heel eng. Ik heb echt hoop nodig ofzo want zo wil ik niet verder.
Alle reacties Link kopieren
Zenuwpijn is gewoon heel erg pijnlijk.

Als het aangezichtspijn /zenuwpijn is dan zal je doorverwezen word naar de neuroloog.

Ik hoop dat je spoedig terecht kan, en je snel juiste medicatie zal krijgen om de pijn wat te verlichten.



Mij helpt het om zo rustig mogelijk te blijven liggen, en het word erger bij bepaalde prikkels bijvoorbeeld kou of soms warmte etc. Dus dat proberen om zoveel mogelijk tegen te gaan.

Sterkte
Of course i talk to myself. Sometimes i need expert advice.
Alle reacties Link kopieren
Weet trouwens niet wat je bedoeld met oxy, maar als je ook oxycodon slikt net als ik, kijk aub uit met teveel innemen. Ik had ook een keer teveel ingenomen omdat het ondraaglijk was en had bijna een od.



Voor de zenuwpijn gebruik ik amitriptyline en oxycodon.
Of course i talk to myself. Sometimes i need expert advice.
Alle reacties Link kopieren
Wat is nu t plan ?

Terug naar ziekenhuis ?

Of endotoloog ?

Kun je iemand meenemen ?

Die je bij kan staan en helpt om dit te versnellen ?



Bij mij zat t ook niet zozeer in mn tanden maar in mijn kaak..ik heb ruim een week in ziekenhuis gelegen.

De pijn is niet te beschrijven.

Bot en zenuwpijn.

Ik wilde dat iemamd mijn hoofd insloeg met een hamer, echt !



Ik wens je echt heel veel sterkte. K wou dat ik iets kon doen.
quote:tsjatsjietsjie schreef op 24 juli 2016 @ 22:43:

Weet trouwens niet wat je bedoeld met oxy, maar als je ook oxycodon slikt net als ik, kijk aub uit met teveel innemen. Ik had ook een keer teveel ingenomen omdat het ondraaglijk was en had bijna een od.



Voor de zenuwpijn gebruik ik amitriptyline en oxycodon.Idd oxycodon, 5 mg. Heb er maar een genomen en denk er over om er nog een te nemen. Dat is volgens mij nog lang geen overdosis. Gewoon om de nacht door te komen. Verga echt van de pijn.
quote:Versnellingsbak schreef op 24 juli 2016 @ 22:52:

Wat is nu t plan ?

Terug naar ziekenhuis ?

Of endotoloog ?

Kun je iemand meenemen ?

Die je bij kan staan en helpt om dit te versnellen ?



Bij mij zat t ook niet zozeer in mn tanden maar in mijn kaak..ik heb ruim een week in ziekenhuis gelegen.

De pijn is niet te beschrijven.

Bot en zenuwpijn.

Ik wilde dat iemamd mijn hoofd insloeg met een hamer, echt !



Ik wens je echt heel veel sterkte. K wou dat ik iets kon doen.De spoedtandarts heeft een mail gestuurd naar mijn eigen tandarts met advies om me door te verwijzen. Ben de naam kwijt maar iemand die gespecialiseerd is in kaakpijn en kan uitzoeken of het aangezichtspijn is. Dat gevoel van kan iemand mijn hoofd maar inslaan met een hamer is nu heel herkenbaar. Ik heb helaas niemand in mijn omgeving, ben opgegroeid in verschillende pleeggezinnen en opvanghuizen en heb lange tijd gezworven, sinds kort pas een normaal leven en geen sociale contacten in mijn leven. Voelt er eenzaam op dit moment hoewel ik er normaal eigenlijk goed tegen kan en mezelf ook een einzelganger noem. Ben nu zo erg blij met dit forum en de lieve mensen hier, voel me zo minder alleen hierin. Dankjewel voor je steun iig.
quote:tsjatsjietsjie schreef op 24 juli 2016 @ 22:42:

Zenuwpijn is gewoon heel erg pijnlijk.

Als het aangezichtspijn /zenuwpijn is dan zal je doorverwezen word naar de neuroloog.

Ik hoop dat je spoedig terecht kan, en je snel juiste medicatie zal krijgen om de pijn wat te verlichten.



Mij helpt het om zo rustig mogelijk te blijven liggen, en het word erger bij bepaalde prikkels bijvoorbeeld kou of soms warmte etc. Dus dat proberen om zoveel mogelijk tegen te gaan.

Sterkte Dankjewel, ja rustig blijven is ook een ding nu, heb zoveel stress door de pijn dat het de pijn misschien wel erger maakt. Ga proberen wat afleiding te zoeken hoe moeilijk ook. Mag ik vragen hoe het bij jou is gegaan? De diagnose, oorzaak en hoe het nu gaat?
Alle reacties Link kopieren
Rond acht uur had je ook 20 Mg oxycodon ingenomen toch?

Wat heeft de dokter gezegd qua dosering?

Oppassen met deze medicatie, het is ook verslavend helaas als je het langere periode gebruikt.

Anders toch even informeren of je extra mag innemen.



Ik slik het inderdaad ook, ik ben een pechvogel wat dat betreft.

Veel fabricage foutjes.

Ik heb een beschadiging aan mijn zenuwen, daardoor veel rug en been zenuwpijn.

Daar slik ik die medicatie voor, dit duurt inmiddels alweer 5 jaar.

Daarnaast helaas ook spierspanningshoofdpijn, en nog meer gekkigheid en nu dus een kaakonsteking.



Hoop dat je een beetje kunt slapen
Of course i talk to myself. Sometimes i need expert advice.
quote:tsjatsjietsjie schreef op 25 juli 2016 @ 00:28:

Rond acht uur had je ook 20 Mg oxycodon ingenomen toch?

Wat heeft de dokter gezegd qua dosering?

Oppassen met deze medicatie, het is ook verslavend helaas als je het langere periode gebruikt.

Anders toch even informeren of je extra mag innemen.



Ik slik het inderdaad ook, ik ben een pechvogel wat dat betreft.

Geel fabricage foutjes.

Ik heb een beschadiging aan mijn zenuwen, daardoor veel rug en been zenuwpijn.

Daar slik ik die medicatie voor, dit duurt inmiddels alweer 5 jaar.

Daarnaast helaas ook spierspanningshoofdpijn, en nu dus een kaakonsteking.



Hoop dat je een beetje kunt slapen



Ik mag maar 10 mg per dag, 2 keer 5 mg. Heb 20.30 5 mg genomen en wil er zo nog een van 5 mg nemen. Weet niet of er genoeg tijd tussen zit.



Wat rot voor je, rug en been zenuwpijn klinkt ook erg pijnlijk. Is daar behalve medicatie geen oplossing voor? Heb je al gekeken of je eerder bij de kaakchirurg terecht kan? Misschien dat je tandarts iets kan doen.



Dankjewel
Alle reacties Link kopieren
Als je maar 10 Mg in totaal mag op een dag, zou ik nu niet die tweede innemen, maar Bv ibrofen om de zoveel uur.





Symptomen van een overdosis zijn: vernauwing van de pupillen, ademhalingsproblemen, slap gevoel in de spieren (lage spiertonus, oftewel hypotonie) en daling van de bloeddruk. In ernstige gevallen kunnen de volgende symptomen optreden: slaperigheid of flauwvallen door wegvallen van de bloedcirculatie (circulatoire collaps), verminderd vermogen om te denken en te bewegen, bewusteloosheid (coma), vertraging van de hartslag en ophoping van vocht in de longen (met symptomen als ademhalingsproblemen, vooral in lighouding, en hoesten met opgeven van schuimig sputum dat roze van kleur kan zijn of bloed kan bevatten, overmatig zweten, angst en bleke huid).
Of course i talk to myself. Sometimes i need expert advice.
quote:tsjatsjietsjie schreef op 25 juli 2016 @ 00:39:

Als je maar 10 Mg in totaal mag op een dag, zou ik nu niet die tweede innemen, maar Bv ibrofen om de zoveel uur.





Symptomen van een overdosis zijn: vernauwing van de pupillen, ademhalingsproblemen, slap gevoel in de spieren (lage spiertonus, oftewel hypotonie) en daling van de bloeddruk. In ernstige gevallen kunnen de volgende symptomen optreden: slaperigheid of flauwvallen door wegvallen van de bloedcirculatie (circulatoire collaps), verminderd vermogen om te denken en te bewegen, bewusteloosheid (coma), vertraging van de hartslag en ophoping van vocht in de longen (met symptomen als ademhalingsproblemen, vooral in lighouding, en hoesten met opgeven van schuimig sputum dat roze van kleur kan zijn of bloed kan bevatten, overmatig zweten, angst en bleke huid).Ik heb ook ibuprofen bruis 600 maar die mag ik maar om de acht uur. Ga morgen overleggen of ik niet meer oxy mag nemen omdat dit het enige is wat het een heel klein beetje dragelijker maakt. Voor nu maar niet doen een overdosis klinkt niet echt fijn. Gelukkig is het bij jou goed afgelopen. Dankjewel
Alle reacties Link kopieren
Ps ik slik die oxycodon 3x per dag 9.00/15.00/22.00

Maar beter volg je in jouw situatie het advies vd dokter op.

Want ik slik die troep al jaren, en als ik het dus vergeet in te nemen op de juiste tijd, krijg ik al last van ontwenningsverschijnselen.



Maar heb dus de fout een keer gemaakt om er een paar teveel en te snel achter elkaar in te nemen.

Dat is ook geen pretje.



Of course i talk to myself. Sometimes i need expert advice.
quote:tsjatsjietsjie schreef op 25 juli 2016 @ 00:43:

Ps ik slik die oxycodon 3x per dag 9.00/15.00/22.00

Maar beter volg je in jouw situatie het advies vd dokter op.

Want ik slik die troep al jaren, en als ik het dus vergeet in te nemen op de juiste tijd, krijg ik al last van ontwenningsverschijnselen.



Maar heb dus de fout een keer gemaakt om er een paar teveel en te snel achter elkaar in te nemen.

Dat is ook geen pretje.



Slik jij ook 5 mg of hogere dosis? Ik heb oxycodon HCL aurobindo weet niet of daar verschil inzit. Werken ze bij jou nog steeds na al die jaren. Dacht altijd dat je steeds meer nodig hebt van opiaten voor de zelfde werking.
Alle reacties Link kopieren
Ibrofen mag je inderdaad ook maar een bepaalde hoeveelheid van.

Ik slikte dat er echt vaak bij, als mij. Hoofd ondraaglijk pijnlijk was.

Kreeg ik op mijn kop van de neuroloog. Je mag niet meer dan een bepaald aantal dagen per maand ibrofen gebruiken en ook een bepaalde hoeveelheid.



Daar was ik dus mee gestopt, maar ik slik het er nu wel bij vanwege de kaakpijn.

Heb wel maagbeschermers gevraagd.

Sterkte ik hoop dat je morgen in gesprek kan gaan met je huisarts omtrent de huidige medicatie en doorverwijzingen.



I
Of course i talk to myself. Sometimes i need expert advice.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven