Welke kat is normaal?

27-07-2016 21:05 33 berichten
Ik heb twee katten (katers) die allebei niet gewoon op schoot kunnen liggen. Kat 1 komt af en toe op schoot, maar gaat niet liggen. Eerst zet hij zijn poten op mijn schouders en geeft keihard kopjes tegen mijn gezicht. Vervolgens gaat hij op mijn buik stampen, bij voorkeur als ik iets aan heb waar ik geen ophalen in wil hebben. En tot slot gaat hij rechtop op schoot zitten en uitgebreid zichzelf wassen. Meestal zet ik hem halverwege het stampritueel maar van me af waarna hij beledigd aan een stoel krabt. Kat 2 komt soms wel op schoot liggen, maar meestal gaat hij uitgebreid aan mijn arm likken. Soms laat ik hem begaan maar op een gegeven moment bijt hij er ook bij. Vijf keer likken, hap, weer even likken, en hap.

Is dat normaal? Of hebben jullie katten ook van die rare manieren om hun affectie te tonen (als dat het is )?
Als mijn wekker 's morgens gaat, komt er altijd een aan de slaapkamerdeur krabben. Dan ga en douchen en zodra ik in de keuken kom om mijn ontbijt te maken, gaat er een zitten poepen. Heel fijn. Ze wisselen het af, wie het eerst bij de bak is
quote:pamelacourson schreef op 27 juli 2016 @ 22:35:

Ik heb eigenlijk een heel normale kat geloof ik. Het enige rare is dat ze altijd op mijn voet gaat zitten.Mijne likt soms aan je voet.
quote:ana_isabel schreef op 27 juli 2016 @ 22:02:

[...]









Onze kat gaat nooit aan de kant. Die moet je met je voet opzij schuiven. Vaak genoeg over kat gestruikeld of op staart gaan staan. Hij blijft gewoon liggen en kijkt je dan met spleetoogjes aan

Ik houd hem vaak omhoog in de lucht en geef hem dan kusjes op zijn buik. Vindt hij ook prima. Mijn man is zijn beste vriend. Hij zet regelmatig zijn voorpoten op mans hoofd en gaat zijn haar dan wassen/likken.

Gek beest...Ja precies. Gewoon met je voet opzij schuiven, moeten wij hier ook altijd doen
quote:perzika schreef op 27 juli 2016 @ 21:11:

Die tweede geeft liefdesbeetjes, dat is normaal.



Nou die van mij heeft niet zo'n goede coördinatie. Doet echt pijn als ze een liefdesbeetje geeft.

Verder is ze wees vanaf de geboorte en niet goed gesocialiseerd. Het heeft 3 jaar geduurd, maar ze komt nu bij me liggen



De andere is gewoon een kleuter, hele gesprekken hebben we er mee. Alle klinken staan omhoog, anders gaat ze overal naar binnen. En als ze iets niet wil dan stort ze zich gewoon neer op de grond.
quote:Zharon09 schreef op 27 juli 2016 @ 22:49:

[...]





Ja precies. Gewoon met je voet opzij schuiven, moeten wij hier ook altijd doen bijzonder vind ik dat altijd. Ik kan hem zelfs stofzuigen als ik wil...Heb hem vanaf 8 weken en sindsdien nam mijn jongste hem letterlijk op sleeptouw. Misschien dat hij daarom geen angst kent?
Katten zijn zo irritant. Ik houd van ze!



De mijne zijn er altijd als ik haast heb of kleding aan heb zonder haar of halen. Als ik even wil knuffelen zijn ze spoorloos. Eentje zuigt in mn hals en trappelt m'n borst aan flarden en de ander gooit z'n gewicht 's nachts graag in de strijd; op m'n hals dus> word ik half stikkend wakker...
Alle reacties Link kopieren
Haha, die van mij zijn vrij normaal als ik het zo lees

Alleen de jongste, da's nogal een jager. Ze gaat vaak achter een muurtje zitten als vriend eraan komt lopen en dan valt ze zijn benen aan. Echt springen op de achterpoten

Ze is ook gek op het laser-lampje.



Ze verkiest vriend boven mij, hangt ook om z'n nek, behalve 's winters als ik met een dekentje op de bank zit. Dan weet ze niet hoe snel ze op schoot moet komen.



De oudste wordt een opaatje. Niet meer heel actief en wordt wat instabiel (jongste valt m wel eens aan, heel lullig). Is graag in je buurt, maar nog steeds flink van gewicht dus meestal liever niet op schoot, temeer omdat hij niet gelijk gaat liggen maar eerst 10 minuten moet nadenken wat ie wil. Met al dat gewicht op die dunne pootjes, auw.
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
In memoriam AnnA_C
Alle reacties Link kopieren
De jongste is super aanhankelijk. Hang vanaf het momen dat je opstaat aan je benen, moet dan gedragen worden zoals je een baby vasthoud on te boeren. Negeren heeft geen zin, ze klimt vanzelf omhoog als je niet helpt. Of ze springt vanaf een kast op je in het voorbij lopen. Elke ochtend hetzelfde gedoe. Mijn vriend vond het voornamelijk heel schattig en snapte mijn gezucht in het begin niet maar na een paar jaar samenwonen snapt hij het ook. Dit is waarschijnlijk iets wat het opvangadressing met haar gedaan heeft, dat dragen. En kom er nu, 4 kilo verder, nog maar eens vanaf ;)
Aan het eind komt alles goed. Is het niet goed: dan is dat niet het eind.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven