Wat niemand je vertelt over het hebben van een huisdier

11-04-2016 17:42 2251 berichten
Na topics met enorm grappige, maar ook vreselijke verhalen over wat niemand je vertelt over zwanger zijn of bevallen, is hier de variant voor de mensen onder ons zonder kinderen (of met kinderen en huisdieren). Mensen-kinderen tenminste, want natuurlijk zijn onze beestjes net zo goed kinderen.



Een huisdier hebben lijkt heel makkelijk, maar er komt toch meer bij kijken dan je zou denken. Alle verhalen met betrekking tot je hond, kat, hamster, parkiet of wat dan ook zijn welkom.



TO trapt af:

Zo ben ik er helaas proefondervindelijk achter gekomen dat langharige katten wat probleempjes op de kattenbak kunnen ondervinden, zoals hele stukken poep die in de vacht blijven plakken en klitten. Wat vervolgens op de grond, muur en bank terecht komt. Voordat ik het wist stond ik onder de douche, met kat tegen me aan, terwijl ik ''sorry'' bleef zeggen omdat hij zo aan het blèren was. Tot voor die ochtend had ik nooit gedacht dat ik ooit met mijn met poep besmeurde kat onder de douche zou staan.
quote:L_foodie schreef op 30 juli 2016 @ 08:11:

Dat rennen en tegelijktijd achterom kijken ook bij honden niet goed gaat (lees ergens tegenaan rennen) Of als jij er toevallig staat, word je zelf omver gerend. Heb dit meerdere malen gehad met beide honden.
quote:nijntje021 schreef op 26 juli 2016 @ 11:52:

[...]





hahahaha wat ik ook grappig vind aan honden is dat als ze slapen ze helemaal voor pampus liggen en ook keihard snurken. terwijl mijn kat keurig netjes opgerold ligt en bijna geen geluid maakt.Ja dat snurken inderdaad. En als ze dromen beginnen ze te blaffen en te grommen. Ziet er altijd zo grappig uit
quote:Rusticaa schreef op 30 juli 2016 @ 09:10:

[...]



Ja dat snurken inderdaad. En als ze dromen beginnen ze te blaffen en te grommen. Ziet er altijd zo grappig uitja hahaha, mijn kat ging laatst ook keihard mauwen in zijn slaap
Dat je in korte tijd zoveel liefde kan voelen voor zo'n beestje en je veel zorgen kan maken als er iets met ze aan de hand is
Alle reacties Link kopieren
Dat vlooien irritant zijn en sneu voor de kat is wel algemeen bekend, wat je vervolgens na ontdekking moet doen ook... Maar niemand heeft me verteld hoe snel die druppeltjes werken! Wanneer is mijn arme beestje van de kriebels af?
The birds are the keepers of our secret, as they saw us where we lay
quote:_Vogeltje_ schreef op 30 juli 2016 @ 22:44:

Dat vlooien irritant zijn en sneu voor de kat is wel algemeen bekend, wat je vervolgens na ontdekking moet doen ook... Maar niemand heeft me verteld hoe snel die druppeltjes werken! Wanneer is mijn arme beestje van de kriebels af?Meestal zijn alle vlooien na een paar dagen wel dood. Het kan in het ergste geval een week duren voordat alles dood is, is mijn ervaring.
Alle reacties Link kopieren
quote:Rusticaa schreef op 30 juli 2016 @ 22:47:

[...]



Meestal zijn alle vlooien na een paar dagen wel dood. Het kan in het ergste geval een week duren voordat alles dood is, is mijn ervaring.Pff, graag. Hoewel ik nog geen enkele vlo gezien heb, vermoed ik dat alle witte spikkels op de zwarte kast eitjes zijn en toen ik een dienblad optilde zag ik heeeeeel kleine larfjes krioelen. Dat in combinatie met het feit dat poes zich een ongeluk krabt, zegt mij genoeg... Ik heb haar vandaag een pipetje gegeven, heel het huis uitgesopt, beddengoed en kussens van de bank in de was gedaan... Meer kan ik niet verzinnen. Hopelijk zijn ze snel weg!
The birds are the keepers of our secret, as they saw us where we lay
Niemand heeft mij ook ooit verteld dat vlooien zo hardnekkig zijn, ze zijn echt vreselijk. Ik denk elke keer dat ik er vanaf ben en dan vind ik er ineens weer 2 op kat. Het zijn er steeds wel erg weinig en niet elke dag, dus ik heb het in bedwang en kat heeft er geen last van. Maar vind het idee zo vies en naar. Omdat het een binnenkat is heb ik het nooit goed bijgehouden met vlooienspul, alleen met kammen. Hij heeft ook pas vlooien sinds hij bij mijn moeder is geweest (die een hond en kat heeft). Dus moet het nu toch maar eens echt gaan bijhouden, vooral nu we binnenkort een tweede krijgen.
zodra mijn kat begint te krabben, ren ik al naar de winkel om vlooien druppels te halen, vriend verklaart me regelmatig voor gek, maar ben doodsbang dat ik ze een keer ergens vind
quote:nijntje021 schreef op 30 juli 2016 @ 23:09:

zodra mijn kat begint te krabben, ren ik al naar de winkel om vlooien druppels te halen, vriend verklaart me regelmatig voor gek, maar ben doodsbang dat ik ze een keer ergens vind

Als mijn hond al te vaak bij zijn achterste likt, ren ik al naar de winkel voor wormen pillen. Hetzelfde bij vlooien.



Ik moest wel een keer de vlooien bij de hond van mijn opa weg zien te krijgen. Die krabte steeds en hij meldde dat pas 1.5 week later. Arm beest... Toen zat ze al helemaal onder.
Dat je verliefd kan zijn op caafjes. Hoe ze eten, zó schattig dat mondje van ze!
quote:Rusticaa schreef op 30 juli 2016 @ 23:13:

[...]



Als mijn hond al te vaak bij zijn achterste likt, ren ik al naar de winkel voor wormen pillen. Hetzelfde bij vlooien.

.





aarg ja wormen ben ik ook helemaaal panisch voor, toen mijn andere kat nog een kitten was werd ze ontwormd ik was er zelf niet bij maar opeens 2 weken later bleek ik ze ook te hebben meteen een kuur erachter aan gegooid hele huis ontsmet. sindsdien ben ik er echt panisch voor.



trouwens hoevaak moeten katten ontwormd/ ontvlooid worden?
Ik geef mijn honden standaard elke vier maanden een vlooienpipet en wormenpil. En als ik vind dat ze veel krabben of schuren of aan hun achterste zitten, geef ik het eerder en dan beide tegelijk.
Ik geef altijd milbemax één keer in de 3/4 maanden ongeveer. Dat advies had ik van de fokker meegekregen. Wormen zitten trouwens verder niet in je huis ofzo hoor, je krijgt die alleen van je huisdier door direct contact. Bijv doordat ze eerst hun kont hebben gewassen en daarna jou lekker likjes gaan geven of bijten.
Alle reacties Link kopieren
Ontwormen 4x per jaar, vlooiendruppels elke 4-5 weken.
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
In memoriam AnnA_C
oke, nah ik heb ook wel is begrepen dat je als je met kat knuffelt of aait dat je daarna meteen je handen moet wassen om te voorkomen dat je dus wormen krijgt.
Dat m'n hondje midden in de nacht m'n bed in kruipt en ik s' ochtends wakker wordt omdat hij aan het kokhalzen is. 2x heb ik het toilet gehaald met hem, maar vanmorgen was het te laat, kots op m'n net verschoonde dekbed en klamboe.
Alle reacties Link kopieren
Wel eerst ontvlooien en een week later ontwormen.

Tot nu toe maandelijks gedaan by pup. Ontwormen blijf ik om de 3 maanden herhalen. En ontvlooien maandelijks..ook goed tegen teken.
Dat katten zo tevreden kunnen kijken. Kat kwam net bij me kroelen en legde zijn hoofd op mijn borst, ondertussen keek hij zooo tevreden. Ik smolt helemaal
Zharon herkenbaar!

Mijn honden kunnen trouwens ook heel arrogant kijken. De jongste zit hier wel eens op de bank en dan kijkt ze met zo'n arrogante blik dat ik dan gewoon moet lachen.
Hahaha, arrogant

Mijn kat kijkt vooral vaak dom. Of verdrietig. Het is een siberische kat en die kijken in het algemeen wel een beetje treurig.
Alle reacties Link kopieren
Dat ik nu bij de 'hondenclub' hoor nu ik een pup heb. Vind het nog steeds appart hoe makkelijk het is om een praatje te maken tijdens het uitlaten. Al heel veel mensen ontmoet en zelfs mensen die vd fiets springen om de pup te aaien.
Grappig Daaromniet, bij ons stopte er laatst zelfs iemand met de auto middenin de straat deed z'n raampje open en zei hoe schattig hij onze pup vond
Alle reacties Link kopieren
Ja bij mij zelfs een man die uit een busje sprong. Dacht even dat het om mij ging



Ik vind dat er een honden topic moet komen.
quote:geluksolifantje schreef op 01 augustus 2016 @ 11:41:

Grappig Daaromniet, bij ons stopte er laatst zelfs iemand met de auto middenin de straat deed z'n raampje open en zei hoe schattig hij onze pup vondDat hebben wij ook gehad op vakantie . Die ging zelfs de auto uit om de hond te bekijken, want blijkbaar is de oudste van een zeldzaam soort in het buitenland

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven