Gezondheid alle pijlers

Ziekenhuiszeiktopic

29-07-2016 15:59 470 berichten
Voor iedereen die iets te zeiken heeft over het ziekenhuis. Of je nu in het ziekenhuis ligt, er in gelegen hebt of er op bezoek bent. Vertel hier je anekdotes over dokters, verpleegkundigen, mede patiënten of jezelf. Dan heb ik iets te lezen terwijl ik naast mijn pas geopereerde man zit. (Hij slaapt )



Alle reacties Link kopieren
quote:Lady_Voldemort schreef op 30 juli 2016 @ 21:47:

[...]





Het kan zelfs leiden tot hele rare verwikkelingen. Bij mijn zoon op de kamer kwam op een goeie dag een compleet ambulanceteam binnen klossen, met de mededeling dat ze zoon volgens afspraak af zouden voeren naar Gent . Gelukkig zat mijn man er zoals gewoonlijk bij, en die heeft ze wijs weten te maken dat zoon die dag helemaal nergens naar toe ging en als ie al ergens naar toe zou gaan dat dat naar Arnhem was en niet naar Gent for god sake. Man en ik waren te verbaasd om er boos over te kunnen worden, we hebben er maar om gelachen. Maar het zal je maar gebeuren zeg, dat je even een hapje bent gaan eten en bij terugkomst blijkt je zoon abusievelijk afgevoerd naar het buitenland . En blijkbaar niemand in de verpleegpost die dan even vraagt wat die ambulancelui komen doen he.En ze vroegen niet naar naam + geboortedatum? Dat hoort wel zo te zijn! Bizar, gelukkig goed afgelopen!
quote:pinchos schreef op 30 juli 2016 @ 21:32:

[...]





Klopt, we hebben zelfs mensen in dienst voor het vervoer van patiënten naar onderzoeken e.d. (vrijwilligers zijn schaars helaas). Echter de dialyse-afdeling wil per se dat de verpleegkundige de patiënt zelf brengt en accepteert geen telefonische overdracht. Waarom, geen idee. Erg irritant in ieder geval.Het lijkt erop dat zij niet snappen dat ze door deze eis op jouw afdeling een tekort aan mankracht veroorzaken, en dat daardoor jullie patiënten mogelijk risico lopen. Misschien jouw leidinggevende een keer een gesprekje met de manager van die afdeling laten voeren? Wat meer wederzijds begrip en afstemming tussen afdelingen zou in de zorg geen overbodige luxe zijn. En ik werk er zelf ook.
Alle reacties Link kopieren
quote:sandra1905 schreef op 30 juli 2016 @ 22:10:

[...]



Het lijkt erop dat zij niet snappen dat ze door deze eis op jouw afdeling een tekort aan mankracht veroorzaken, en dat daardoor jullie patiënten mogelijk risico lopen. Misschien jouw leidinggevende een keer een gesprekje met de manager van die afdeling laten voeren? Wat meer wederzijds begrip en afstemming tussen afdelingen zou in de zorg geen overbodige luxe zijn. En ik werk er zelf ook.Ja, de leidinggevende is reeds op de hoogte. Sowieso is er bij ons veel frictie met de dialyse-afdeling omdat zij op de een of andere manier van alles niet mogen of kunnen (subcutaan pijnstilling injecteren bijv.), terwijl ze ook gewoon allemaal verpleegkundige zijn. We worden dus regelmatig gebeld of we even een patiënt beneden op de dialyse een injectie kunnen komen geven, zó irritant en kost zóveel onnodige tijd!
Alle reacties Link kopieren
Ik vond het eten in het ziekenhuis best ok, toch het warme. Gewone gerechten, maar goed bereid met voldoende groenten en flinke porties.
quote:pinchos schreef op 30 juli 2016 @ 22:08:

[...]





En ze vroegen niet naar naam + geboortedatum? Dat hoort wel zo te zijn! Bizar, gelukkig goed afgelopen!Nee, niks van dat al. Ze kwamen hem doodleuk op de brancard laden . En ik vrees dat zoon zich welgemoed af had laten voeren als papa er niet geweest was, want zo bij was ie nog helemaal niet en intussen ook al aardig gewend aan het ziekenhuisleven met zijn plotselinge verplaatsingen naar operatiekamers, gipskamers en andere verre vreemde plaatsen. Ze schaamden zich ook wel een beetje hoor, in dat ziekenhuis, dus we hebben het er maar bij gelaten. Het was immers goed afgelopen en al dat ziekenhuisgedoe kostte al genoeg energie zonder ook nog eens aan een Klachtenprocedure te beginnen.
quote:pinchos schreef op 30 juli 2016 @ 22:15:

[...]





Ja, de leidinggevende is reeds op de hoogte. Sowieso is er bij ons veel frictie met de dialyse-afdeling omdat zij op de een of andere manier van alles niet mogen of kunnen (subcutaan pijnstilling injecteren bijv.), terwijl ze ook gewoon allemaal verpleegkundige zijn. We worden dus regelmatig gebeld of we even een patiënt beneden op de dialyse een injectie kunnen komen geven, zó irritant en kost zóveel onnodige tijd!Wat onhandig zeg.
Alle reacties Link kopieren
quote:pinchos schreef op 30 juli 2016 @ 20:26:

[...]





Ik heb nu bijv. op de afdeling 2 patiënten met dezelfde achternaam. Ik let er zelf altijd heel goed op, maar soms zijn collega's inderdaad wat slordig of moet alles snelsnelsnel door de werkdruk op de afdeling. Ik vind het zelf ook echt niet kunnen.





Wij leggen patiënten met dezelfde achternaam bij voorkeur op dezelfde kamer. Dan ben je namelijk extra alert op bijv. de geboortedatum of voorletter. Als er iemand van het lab komt om bloed te prikken en die vraagt: Meneer de Jong? zeggen patiënten vaak zelf al: Welke meneer de Jong? Piet of Hein?

Qua medicatiedelen scannen we de barcode op de polsband. En daarna de verpakking van het medicijn. Weet je zeker dat je de goede medicatie aan de goede patiënt geeft.

Ik kan me niet voorstellen dat bij ons de verkeerde info in het verkeerde electronische dossier terechtkomt.



(Verder: leuk topic, ook leerzaam voor verpleegkundigen. En soms herkenbaar)
tsja.....
In het (plaatselijke) ziekenhuis waar mijn dochter is geopereerd tackelen ze op de poli het probleem van de verwisselingen door elke keer weer alle persoonsgegevens na te vragen, tot vervelens toe soms maar ik vind het op zich wel een goeie methode. Probleem lijkt me alleen dat die methode alleen werkt bij mensen die aanspreekbaar zijn (of iemand bij zich hebben die aanspreekbaar is).
Medicijnen, dat is ook een goede. Lig ik daar opgenomen in het ziekenhuis. "nee hoor, u hoeft uw eigen medicatie niet van thuis mee te nemen, die krijgt u door ons verstrekt". Na drie keer vragen kreeg ik ze nog niet en was ik blij dat ik ze toch maar in mijn handtas gestopt had. Kon ik ze toch wel innemen.
In het ziekenhuis hier scannen ze de barcode op je polsbandje en krijgen dan alle persoonsgegevens inclusief medicatie en behandelingen in beeld.
quote:-Isabella- schreef op 30 juli 2016 @ 22:48:

Medicijnen, dat is ook een goede. Lig ik daar opgenomen in het ziekenhuis. "nee hoor, u hoeft uw eigen medicatie niet van thuis mee te nemen, die krijgt u door ons verstrekt". Na drie keer vragen kreeg ik ze nog niet en was ik blij dat ik ze toch maar in mijn handtas gestopt had. Kon ik ze toch wel innemen.Ja zo heb ik al meerdere malen op en neer kunnen rijden van huis naar ziekenhuis om medicijnen te brengen.
quote:Rusticaa schreef op 30 juli 2016 @ 22:50:

[...]



Ja zo heb ik al meerdere malen op en neer kunnen rijden van huis naar ziekenhuis om medicijnen te brengen.Slecht hè. Dat soort dingen zouden niet moeten kunnen.
Alle reacties Link kopieren
Voor alle patiënten: Heel graag je eigen medicatie voor tenminste de eerste dag meenemen! Ook al zegt de huisarts dat het niet nodig is. Bij een opname in bijvoorbeeld de avond is de apotheek niet open en niet alle medicatie is op voorraad op de afdeling. Dus dan moet de verpleegkundige shoppen op verschillende afdelingen in de hoop dat daar alles wel is.

Ook is het handig om goed zicht te krijgen op welke medicatie je gebruikt. Niet alle gegevens zijn up to date, vooral niet als de huisarts nog een ouderwets systeem heeft.
tsja.....
Alle reacties Link kopieren
quote:-Isabella- schreef op 30 juli 2016 @ 22:52:

[...]





Slecht hè. Dat soort dingen zouden niet moeten kunnen.Ben ik helemaal met je eens, maar daar heb je als verpleegkundige dus geen invloed op... Helaas.
tsja.....
quote:Honingbij_ schreef op 29 juli 2016 @ 16:49:

Nou, in dat geval heb ik ook nog wel wat te zeuren

Patienten die met een dertig pagina tellende uitdraai van dr. Google binnenkomen en zich beslist niet laten geruststellen, omdat ze volgens Google toch echt terminale kanker hebben.

Patienten op de SEH die niet begrijpen dat een reanimatie een kamer verder meer aandacht nodig heeft dan hun gekneusde pink.

Patienten die nul therapietrouw hebben maar toch de dokter de schuld geven als ze zich slecht voelen.

Zonen en dochers van bejaarde patienten die alleen op tweede kerstdag tijd hebben om hun ouders te bezoeken en dan eisen dat ze opgenomen worden, want "ze zien er zo slecht uit en zo kan het geen dag langer" (terwijl hun ouders er in werkelijkheid al het hele jaar zo bijzitten, en zij via een opname ervoor willen zorgen dat ze zich het rest van het jaar niet meer met hun ouders hoeven te bemoeien).

Patienten die niet begrijpen dat de zorgverzekering verplicht een spreekuur ubervol te boeken, en dat een arts er vaak voor kiest om zijn spreekuur langer uit te laten lopen omdat hij of zij graag langer dan 5 min voor een patient neemt.

Zo, kan nog wel even doorgaan



Dit!



Bij ons laatst een mannelijke co-assistent bijna in tranen omdat hij voor de 100ex geweigerd werd bij een bevalling en hij op de poli ook al niets mocht. Hij wil gynaecoloog worden. Zo sneu.
quote:famke76 schreef op 30 juli 2016 @ 22:59:

[...]





Ben ik helemaal met je eens, maar daar heb je als verpleegkundige dus geen invloed op... Helaas.Maar dan kunnen ze beter het opnamebureau en de verpleegkundigen op de afdeling instrueren dat ze vantevoren ook de juiste informatie geven. Beide hebben mij verteld dat ik geen medicijnen mee hoefde te nemen. Zelfs op de dag van de opname werd mij dit verteld door de vpk op de afdeling. Dat is dan ook niet zo handig en daar heeft zij dan wel invloed op.
quote:Kokoro schreef op 30 juli 2016 @ 23:00:

[...]





Dit!



Bij ons laatst een mannelijke co-assistent bijna in tranen omdat hij voor de 100ex geweigerd werd bij een bevalling en hij op de poli ook al niets mocht. Hij wil gynaecoloog worden. Zo sneu.Ik heb juist liever een mannelijke gynaecoloog. Dus mag ik ooit bevallen, stuur hem maar naar mij toe als zijn co-schappen nog bezig zijn
quote:Rusticaa schreef op 30 juli 2016 @ 23:03:

[...]



Ik heb juist liever een mannelijke gynaecoloog. Dus mag ik ooit bevallen, stuur hem maar naar mij toe als zijn co-schappen nog bezig zijn Kzal het hem zeggen! Is vast een opkikker .
Alle reacties Link kopieren
quote:-Isabella- schreef op 30 juli 2016 @ 23:02:

[...]





Maar dan kunnen ze beter het opnamebureau en de verpleegkundigen op de afdeling instrueren dat ze vantevoren ook de juiste informatie geven. Beide hebben mij verteld dat ik geen medicijnen mee hoefde te nemen. Zelfs op de dag van de opname werd mij dit verteld door de vpk op de afdeling. Dat is dan ook niet zo handig en daar heeft zij dan wel invloed op.Bij een geplande opname (overdag) heb je helemaal gelijk! Dan is de apotheek (in mijn ziekenhuis) ook aanwezig. Ze doen dan een medicatie-intake en leveren de medicatie die nodig is. Ik heb het over een spoedopname, dus in de avond of nacht. Dan is helaas niet alle medicatie op voorraad.
tsja.....
quote:-Isabella- schreef op 29 juli 2016 @ 20:00:

[...]





Ik zeur helemaal nooit over co-assistenten. Afgelopen week was er nog een heel gezellige bij de dermatoloog. Maar het is daarnaast wel fijn als je ook eens een echte arts te spreken krijgt En in een academisch ziekenhuis is dat dus niet zo is mijn ervaring, ook al geef je het aan. Doe mij maar een leuk streekziekenhuis.De coassistent is niet BIG geregistreerd dus je zult (als het goed is) altijd een arts te zien krijgen. Wellicht bedoel je de specialist? Veel zaken worden afgehandeld door de arts-assistent al dan niet in opleiding. In sommige gevallen (met name bij twijfel) in overleg met de specialist.



Dikke vette bitterbal met mosterd.
quote:famke76 schreef op 30 juli 2016 @ 23:08:

[...]





Bij een geplande opname (overdag) heb je helemaal gelijk! Dan is de apotheek (in mijn ziekenhuis) ook aanwezig. Ze doen dan een medicatie-intake en leveren de medicatie die nodig is. Ik heb het over een spoedopname, dus in de avond of nacht. Dan is helaas niet alle medicatie op voorraad.Dat begrijp ik helemaal! Maar ik had het over een geplande opname en dan vond ik de gang van zaken niet kloppen. Maar goed, ik ga nooit van huis zonder mijn medicijnen dus het probleem loste zich ook wel weer op.
quote:Rusticaa schreef op 30 juli 2016 @ 22:49:

In het ziekenhuis hier scannen ze de barcode op je polsbandje en krijgen dan alle persoonsgegevens inclusief medicatie en behandelingen in beeld.Maar dat polsbandje krijg je alleen als je opgenomen wordt. Op de poli is dat dus niet van toepassing.
quote:Kokoro schreef op 30 juli 2016 @ 23:09:

[...]





De coassistent is niet BIG geregistreerd dus je zult (als het goed is) altijd een arts te zien krijgen. Wellicht bedoel je de specialist? Veel zaken worden afgehandeld door de arts-assistent al dan niet in opleiding. In sommige gevallen (met name bij twijfel) in overleg met de specialist.



Dikke vette bitterbal met mosterd. lekker
quote:Kokoro schreef op 30 juli 2016 @ 23:00:

[...]





Dit!



Bij ons laatst een mannelijke co-assistent bijna in tranen omdat hij voor de 100ex geweigerd werd bij een bevalling en hij op de poli ook al niets mocht. Hij wil gynaecoloog worden. Zo sneu.Wat stom. Ik was juist dolblij met mijn mannelijke co-gynaecoloog, wat een poepie was dat . En wat denken die dames nou helemaal. Dat zo'n mannelijke gyn er meteen op duikt als ie hun struik andijvie ziet? Laat me niet lachen zeg.
quote:neweve schreef op 30 juli 2016 @ 14:22:

Nachtvlinder: hoe gaat het nu met je man? Is het alweer bezoekuur?

Het gaat vandaag een stuk beter. Ten eerste is hij echt wakker als hij wakker is en is de pijn dragelijker. Misschien ook mede door het opbouwen van een spiegel qua pijnstilling?

Verder weer een paar vreemde dingen. Ik kwam voor het bezoekuur en er stond een bord voor de afdelingsdeur dat het nog geen bezoekuur was, dus je mocht geen minuut eerder de afdeling op. En de dame die drinken kwam rondbrengen gaf deze keer geen drinken aan bezoek terwijl dat gisteren wel zo was. Is dat erg? Nee, maar wat zijn wij verwend geraakt in ons vaste ziekenhuis. Wat gaat daar alles makkelijker/beter.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven