Wat niemand je vertelt over het hebben van een huisdier

11-04-2016 17:42 2251 berichten
Na topics met enorm grappige, maar ook vreselijke verhalen over wat niemand je vertelt over zwanger zijn of bevallen, is hier de variant voor de mensen onder ons zonder kinderen (of met kinderen en huisdieren). Mensen-kinderen tenminste, want natuurlijk zijn onze beestjes net zo goed kinderen.



Een huisdier hebben lijkt heel makkelijk, maar er komt toch meer bij kijken dan je zou denken. Alle verhalen met betrekking tot je hond, kat, hamster, parkiet of wat dan ook zijn welkom.



TO trapt af:

Zo ben ik er helaas proefondervindelijk achter gekomen dat langharige katten wat probleempjes op de kattenbak kunnen ondervinden, zoals hele stukken poep die in de vacht blijven plakken en klitten. Wat vervolgens op de grond, muur en bank terecht komt. Voordat ik het wist stond ik onder de douche, met kat tegen me aan, terwijl ik ''sorry'' bleef zeggen omdat hij zo aan het blèren was. Tot voor die ochtend had ik nooit gedacht dat ik ooit met mijn met poep besmeurde kat onder de douche zou staan.
Oei moet je dan ook niet opletten dat de kat daar niet ziek van wordt? Lijkt me echt heel vervelend zo'n draden sloper! Gelukkig nooit last van gehad.



Edit; Ik wou dat ik veel eerder Easypill had gekocht. Jemig wat scheelt dat veel werk en stress! 'Kijk lief katje hier heb je wat lekkers.' Hap, slik, weg, en klaar binnen 2 seconden. En volgens mij gebruik ik nu veel minder dan op de verpakking uitgelegd staat.
Wat is dat, easypill? Edit: Oh ik zie het al, om medicijnen toe te dienen. Super handig!



Ik vind het zo leuk hoe kat hier je echt recht aan kijkt. Daarnet was er visite, zit hij bovenin zijn krabpaal en gaat hij soms echt mensen aanstaren. Net kwam hij bij me kroelen, ligt hij in mijn armen te knorren en koning te zijn. Komt vriend aan gelopen en kijkt hij hem echt recht aan. Best intens Ik heb vroeger eigenlijk vooral katten meegemaakt die meer langs je heen kijken.
Easypill werkt hier prima op de makkelijke kat, de kieskeurige mot het niet. De makkelijke is ook wel bereid die pil kaal zo te eten.



De opvangstichtingmevrouw vertelde dat lang niet alle katten Easypill lusten, maar het is altijd het proberen waard.
Bosbessen, gaat alles nog steeds goed met omapoes?
Oh sorry had wel even een linkje kunnen plaatsen, maar jullie hadden het al gevonden! Grappig dat er toch weer verschil is met hoe de kat op Easypill reageert. Mijne is normaal ook best kieskeurig dus was helemaal blij met hoe het hier weg gaat. Moet ik wel extra in de gaten houden dat er niet per ongeluk een keer een pil uitsteekt haha.



Wat leuk dat je zoveel lol hebt met je kat Zharon! Ik krijg hier soms zo'n schuine boze blik als ik te hard op de bank plof en mevrouw ligt te slapen.



Het gaat redelijk. Ze had tot dinsdag pijnstillers, maar we merkten toch de afgelopen dagen dat ze weer inkakte. Langzaam minder eten, meer slapen, minder mauwen, veel buiten en weg van ons. Maar dan wel weer 's avonds en 's nachts veel komen kroelen. Vanochtend maar weer een belletje gedaan nadat ik gisteren bijna in een hoopje poep in de hal stond, en voor 2 extra weken pijnstillers gekregen. Nieuwe brokken meegenomen van de DA, en ze denkt geloof ik dat het snoepjes zijn want het ging erin als koek. Dus ik ga die maar bijkopen, en dan het oude voer verkopen via MP ofzo. Ze snappen er nog steeds de ballen van, en ik eerlijk gezegd ook. Gelukkig wel weer gewoon op de bak gegaan ipv in de hal.



Hoe gaat het bij jou Steampunk?
Alle reacties Link kopieren
quote:Zharon09 schreef op 20 augustus 2016 @ 20:01:

Wat is dat, easypill? Edit: Oh ik zie het al, om medicijnen toe te dienen. Super handig!



Ik vind het zo leuk hoe kat hier je echt recht aan kijkt. Daarnet was er visite, zit hij bovenin zijn krabpaal en gaat hij soms echt mensen aanstaren. Net kwam hij bij me kroelen, ligt hij in mijn armen te knorren en koning te zijn. Komt vriend aan gelopen en kijkt hij hem echt recht aan. Best intens Ik heb vroeger eigenlijk vooral katten meegemaakt die meer langs je heen kijken.Is dat geen angst wanneer een kat je zo aanstaart? Zeker als de pupillen ook nog eens groot zijn.
ik wordt er schijtziek van soms, het is een wonder dat mijn sound boxen het nog doen, want die vertonen ook aardig wat bite marks en ja hij heeft mijn oplader ook al een keer gesloopt en nu ook mijn oordopjes alle schoenen met veters liggen ook in de kast zelfs de theedoeken zijn niet veilig
quote:Daaromniet schreef op 20 augustus 2016 @ 23:26:

[...]



Is dat geen angst wanneer een kat je zo aanstaart? Zeker als de pupillen ook nog eens groot zijn.



Oh nee echt niet hoor. Als je hem zou zien dan weet je dat het echt geen angst is. Hij keek vriend meer aan met een blik van ''Kijk mij eens''. Visite boeit hem ook niet, daar gaat hij tussen op de bank liggen of hij gaat lekker in zijn krabpaal. Echter als mensen ineens een bepaalde beweging of geluid maken, gaat hij mensen aankijken alsof hij dan aandacht voor ze heeft.

Edit: Angstige katten kunnen je indd ook echt aankijken, ik snap wat je bedoelt, ik heb zelf in een kattenpension een bijbaantje gehad en dat vaak genoeg gezien. Maar daar is bij mijn kat geen sprake van gelukkig Die is alleen bang voor de stofzuiger.
Alle reacties Link kopieren
Oh gelukkig maar.

Poes hier heeft soms een angstige blik naar vriend. Ze duldt hem in huis, dat is dan ook alles. Jammer eigenlijk.
Ah, dat is wel erg jammer ja. Had je poes al voordat je wat met vriend kreeg?
Van de week sliep ik met zoon in dezelfde ruimte als de katten. De jonge kater kruipt dan tevreden tussen ons in. Vervolgens wikkelde hij zich om zoons hoofd (die sliep) en begon zijn haar te likken alsof het een ander poesje was
Hier gaat het uitstekend met de twee, ze lijken elkaar echt te mogen, dus beter dan verwacht.

Meneer janssen de oude kater heeft wel wat last van niezen, dus allebei even naar de da gesleept, de jongere moest een vaccinatie. Die was woest en moest in een handdoek gevouwen worden, weigerde uit de bak te komen, blazen, grauwen en achteraf mokken.



Meneer janssen was volgens mij bang dat hij teruggebracht werd, dus die ging geheel in 'kijk mij eens leuk zijn' modus. De da vond hem geweldig. Hart en longen beluisteren was wel mislukt, hij zat te hard te knorren.



Hij eet en drinkt en pluist niet meer zo belachelijk veel als in de opvang, dus dat zal van de stress geweest zijn. Eigenlijk doet hij weinig, hij zit voornamelijk in de vensterbank en knuffelt af en toe.
Alle reacties Link kopieren
Wat een leuk topic! Wat ik dus niet wist (ondanks dat ik opgegroeid ben met allerlei dieren) is;

-dat katten ook van water kunnen houden. Mijn oudste kat zit gerust in de stromende regen en wordt helemaal leip als ik bijvoorbeeld de plantjes water ga geven. Wat ik dan uiteraard heel traag doe zodat hij kan drinken.

-dat ik de schuld krijg als het regent. Middelste kat kan me uiterst vernietigend aankijken en klagelijk miauwen (uh, krijsen) als het regent.

-dat ik mijn jongste kat (7 jaar inmiddels) zo walgelijk schattig vind dat ik alles van hem pik. Ook als hij met een half ontbonden meerkoet binnen komt, mollen laat ontsnappen in huis (wat ik pas merk als ze dood zijn en beginnen te stinken) en midden in de nacht levende muizen op mijn hoofd zet.

-dat ik stiekem apetrots ben op mijn hond als ze iedereen om haar pootje windt. Ze is het type hond wat veel mensen eng vinden, maar gisteren bijvoorbeeld waren we ergens waar de koi in de vijver diverse keren speciaal voor haar werden gevoerd omdat ze dat zo leuk vind en ze de avond eindigde onder een dekentje op de bank. Ik had er niets mee te maken haha, ze krijgt het gewoon bij iedereen voor elkaar om tot op het bot verwend te worden.

-dat ik dankzij die hond nu ook konijnen heb waarvan ik ooit heb gezworen ze nooit te nemen (hond vond gedumpt konijn, die bleek bezwangerd en nu heb ik er dus 2)

-dat ik konijnen stiekem toch leuk vind en ik ze heerlijk gezelschap vind (in de tuin in ruime ren met mogelijkheid om holen te graven zoals konijnen dat horen te kunnen vind ik)

-dat vlooien heel hardnekkig kunnen zijn en katten heel vaak wormen kunnen hebben.

-dat het zelfs mogelijk is dat 1 maand na het ontwormen een van mijn katten een lintworm uit kon kotsen van 20 cm lang en ik het mijn vriend op heb laten ruimen omdat ik bijna over mijn nek ging.

-dat het hebben van een kattenluik niet betekent dat ik de deur nooit meer open hoef te doen (want waarom omlopen als vrouwtje de voordeur toch wel open doet? Of de waarom door het luikje als vrouwtje toevallig bij de deur staat?)



Wat ik wel al wist is dat ik gek word als ik geen dieren om me heen zou hebben. Vooral katten. Ik verander echt in een volslagen debiel als het om katten gaat
Uhm... stuff... and things
Alle reacties Link kopieren
Dat van die planten is herkenbaar ja, ik heb er geen staan omdat die 2 van mij steeds op de vesterbank naar buiten willen kijken en daarbij ook al van alles op de grond mieteren.. mijn oudste kat werkt me momenteel op de zenuwen, ze springt nu al voor de 3e keer van de vensterbank op de krabpaal wat ze net niet redt waardoor ze met paal en al ondersteboven mietert, natuurlijk net op de waterbak die dus nu kapot is waardoor ik er een waterballet van heb in de keuken
Alle reacties Link kopieren
Dat cavias enorm veel eten en kakken. En dat ze het liefst in hun poephoek languit gaan liggen.



Ik heb 2 langharige. Moet ze regelmatig kammen om de poepklitten eruit te halen en ze moeten ook regelmatig in bad. Duurt een halve dag, want k moet ze ook helemaal droogfohnen



Daarnaast hebben de cavias mij ervan overtuigd dat ze dagelijks andijvie moeten hebben. Ik koop dus zo'n 60 kroppen andijvie per jaar
Alle reacties Link kopieren
Wow zoveel andijvie! Afwisselen met groente is beter.
Welkom kruidentheetje! Dat van die lintworm, iew



De laatste dagen heeft kat weer regelmatig poep aan zijn kont, volgens mij is zijn ontlasting wat te dun. Sinds een week krijgt hij weer kittenvoer doordat we nu de kitten hebben, verder niks. Kan het daar aan liggen? Vriend heeft al weer twee keer met hem in het bad gestaan om hem af te spoelen terwijl ik kat vast hield.
hoe houden jullie katten het hoofd koel?
quote:Zharon09 schreef op 22 augustus 2016 @ 17:18:

Welkom kruidentheetje! Dat van die lintworm, iew



De laatste dagen heeft kat weer regelmatig poep aan zijn kont, volgens mij is zijn ontlasting wat te dun. Sinds een week krijgt hij weer kittenvoer doordat we nu de kitten hebben, verder niks. Kan het daar aan liggen? Vriend heeft al weer twee keer met hem in het bad gestaan om hem af te spoelen terwijl ik kat vast hield.Wisselen van voer kan diarree veroorzakwn. Eentje hier heeft dat ook snel.
quote:FallingStar schreef op 22 augustus 2016 @ 00:23:

Dat cavias enorm veel eten en kakken. En dat ze het liefst in hun poephoek languit gaan liggen.



Ik heb 2 langharige. Moet ze regelmatig kammen om de poepklitten eruit te halen en ze moeten ook regelmatig in bad. Duurt een halve dag, want k moet ze ook helemaal droogfohnen



Daarnaast hebben de cavias mij ervan overtuigd dat ze dagelijks andijvie moeten hebben. Ik koop dus zo'n 60 kroppen andijvie per jaar



Hahaha, ja, inderdaad! Ze schijten zelfs in hun eetbak! Ik had een lichtgekleurde bodem in de kooi, de opstaande wandjes zagen er elke keer uit alsof er modderige motorcross was geweest, wat had ik daar een werk aan!



En ook een langhaar met poepklitten. Uiteindelijk knipte ik haar maar telkens om haar poepertje. Vond ze nog leuk ook als ik dat deed.



En die bakken witlof en andijvie die er doorheen gingen



Ik mis ze nog elke dag...
Alle reacties Link kopieren
quote:Daaromniet schreef op 22 augustus 2016 @ 10:03:

Wow zoveel andijvie! Afwisselen met groente is beter.



Andijvie is favoriet, en moet dus ook vers haha. Daarnaast krijgen ze paprika, wortels, tomaat, spinazie, appel, watermeloen, komkommer, aardbeien, witlof noem maar op



Ze piepen en ze krijgen haha. Beetje verwende beesten
Alle reacties Link kopieren
quote:cumulus schreef op 23 augustus 2016 @ 19:49:

[...]





Hahaha, ja, inderdaad! Ze schijten zelfs in hun eetbak! Ik had een lichtgekleurde bodem in de kooi, de opstaande wandjes zagen er elke keer uit alsof er modderige motorcross was geweest, wat had ik daar een werk aan!



En ook een langhaar met poepklitten. Uiteindelijk knipte ik haar maar telkens om haar poepertje. Vond ze nog leuk ook als ik dat deed.



En die bakken witlof en andijvie die er doorheen gingen



Ik mis ze nog elke dag...



Ik ben ook een konten-knipper! De mijne vinden het minder leuk, ben al eens gebeten tijdens het knippen maar dat zie ik nu aankomen. Volgens vriendlief moet ik de cavia laten inslapen. Die is vals want hij heeft bloed geproeft hahaha



Wat naar dat je cavias er niet meer zijn
Alle reacties Link kopieren
Cavia's had ik vroeger altijd :D. Wat ik zo leuk aan ze vond is dat ze zich aanpassen aan jouw dagelijks ritme. In ieder geval, die van ons gingen ook uitgebreid eten als wij aan tafel zaten savonds, en sochtends gingen ze ook altijd eten als er iemand aan het ontbijten was van het gezin. Als je rustig in een stoel zat te lezen gingen zij altijd zo lekker op hun zij ook liggen chillen . Geniale diertjes.
Kijk, luister en geniet... want mooier dan dit wordt het niet!
Alle reacties Link kopieren
@Zharon, ja, die worm vond ik ook echt schokkend. Ik schaamde me gewoon een beetje, maar ja, ik kon er ook niets aan doen. Hij vangt echt heel veel muizen en heeft regelmatig (spoel)wormen. Dit lintworm was wel nieuw. Echt ontzettend goor, maar preventief ontwormen gaat helaas niet.

Dunne poep kan inderdaad door voerwisseling komen. Of een beetje stress door het nieuwe katje. Mijn oudste kat heeft heel gevoelige darmen, toen hij laatst onder het mes moest bij de dierenarts rook ik het al bij binnenkomst toen ik hem op ging halen, oeps Hij had meteen flinke diarree en ondanks dat hij een korthaar is moest ik hem thuis toch echt wassen. Dat was echt stresspoep, maar hij heeft het dus ook als hij ander voer krijgt (ik wissel dus niet meer).



@nijntje, met dit warme weer bedoel je? Gewoon lui zijn en genieten van het mooie weer. Ze komen gerust nog op schoot zitten, maar meestal liggen ze gewoon ergens languit te ronken.



Ik wist trouwens niet dat een hond zo aartslui kon zijn Het leek vanmorgen wel alsof ik een puber in huis had haha. Mevrouw wil 's ochtends vroeg pertinent niet uitgelaten worden, maar ik moest naar het werk, dus ze moest echt even plassen. Ze lag op bed te snurken, paar keer geroepen, maar het bleef ernstig stil. Echt te asociaal voor woorden hoor. Na mijn; En nu kom je uit bed, je moet echt even gaan plassen lui varken!!! kwam ze kreunend en steunend naar beneden.

Het komt trouwens ook wel eens voor dat ik haar echt uit bed moet halen en naar beneden moet dragen Doe ik dat niet dan blijft ze gerust tot 11 of 12 uur op bed liggen
Uhm... stuff... and things
quote:FallingStar schreef op 24 augustus 2016 @ 07:05:

[...]





Ik ben ook een konten-knipper! De mijne vinden het minder leuk, ben al eens gebeten tijdens het knippen maar dat zie ik nu aankomen. Volgens vriendlief moet ik de cavia laten inslapen. Die is vals want hij heeft bloed geproeft hahaha



Wat naar dat je cavias er niet meer zijn



Ja, ze worden helaas niet zo oud. Hoewel de oudste ruim 6 is geworden. Maar wegens gekelderd inkomen moest ik keuzes maken. Ik heb nu alleen nog een hondje, anders wordt het te duur.



Ik had één langharige, die vond dat getut aan haar haar heerlijk

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven