Help, mijn kat is ineens zo duur! (gebroken poot)

21-04-2015 09:32 189 berichten
Alle reacties Link kopieren
Misschien een rare topic titel, maar iets anders wist ik even niet.



Mijn kat is van het balkon gevallen en heeft in een voorpootje haar middenvoetsbeentjes gebroken/gescheurd/niet meer bij elkaar zitten. Hoe het nu precies zit qua medische uitleg blijft mij een klein beetje onduidelijk, want die termen begrijp ik gewoonweg niet. Wat ik wel begrijp is dat mijn kat nu is doorverwezen naar een Specialisatie kliniek voor chirurgie. Wat de bedoeling is is: Arthrodese, het vastzetten van het polsgewricht. Kosten minimaal 1500 tot 2000 euro. Vooronderzoek rond de 300 euro, kan ook meer zijn, het ligt er maar aan. Deelbetaling niet mogelijk.



Ik heb bij mijn eigen dierenarts al weekendconsult laten doen, rontgenfoto's (niet goed en gedetailleerd genoeg voor de specialist), spalken van de poot onder een roesje, medicatie, nog een consult want de spalk lag er de volgende dag af. Kosten 300 euro.



Dat wil zeggen dat ik in totaal al op 600-700 euro kom te zitten aan onderzoeken zonder dat de kat uberhaubt nog geholpen is. Alternatieven voor een andere oplossing zijn nog niet gegeven. Het komt er op neer dat ik dit gewoonweg echt niet kan betalen, al helemaal niet in 1x, want termijnen zijn niet mogelijk.



Wat moet ik nu doen......................



Het welzijn van mijn kat staat voorop, al moet ik er mijn vakantie o.i.d. een jaartje voor overslaan. Maar ligt het aan mij dit ik deze bedragen wel heel erg uit de hand vind lopen? Het moet allemaal zo snel mogelijk gebeuren, want voor je het weet is er al iets in de poot gebeurd wat het erger maakt. Mijn kat loopt nu al een aantal dagen met spalk, kan in principe alles en is net zo vrolijk als altijd. Maarja, een beestje kan natuurlijk niet praten, dus heeft ze pijn ja of nee... moeilijk, moeilijk, moeilijk.





Heeft iemand hier ervaring? Ik zal wel wat andere inzichten willen krijgen. Mijn omgeving verklaard me nu al voor gek dat ik overweeg om inderdaad die kosten maar te betalen, want mijn kat zijn poot laten missen of nog erger inslapen, zijn niet echt opties die ik overweeg. Inslapen is sowieso een hele dikke steevaste NEE, een pootje missen zal ik eventueel nog wel willen en kunnen overwegen, maar ook liever niet. Als ik mijn been breek zeg ik ook niet haal er maar af, het is te duur.



Ik weet het even niet meer



Edit: heeft iemand ervaring met een gebroken pootje bij een kat? hoe was de kat na operatie? is het zinvol geweest? Waren er alternatieven,welke? enz. Naar zulke dingen ben ik nu erg benieuwd :-)
Alle reacties Link kopieren
Hopelijk komt alles in orde met het pootje.

Sterkte
Ontbijt: Een Smoothie banaan Lunch: Een cracker/avocado en guinoa salade Diner:57 pizza broodjes,13 donuts,2 bakken gefrituurde kipkluif, 9 Rosé
quote:wished- schreef op 29 april 2015 @ 15:23:

Maar, dit is een tijdelijke oplossing? Wat wil je op langer termijn gaan ondernemen ?Het kan toch ook gewoon DE oplossing zijn?
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben ook zo'n dilemma gehad met onze poes. Ook een gebroken pootje en de keuze tussen opereren (duur!) of spalk (veel goedkoper). Wij hebben voor het laatste gekozen en nu, twee jaar later, staat het voorpootje van onze poes een beetje scheef maar heeft ze daar totaal geen last van, doet alles en rent rond.
Alle reacties Link kopieren
quote:jusa schreef op 29 april 2015 @ 16:03:

[...]





Het kan toch ook gewoon DE oplossing zijn?Zou kunnen. Ik vroeg het me af, vandaar.
Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet
Alle reacties Link kopieren
quote:bokvansteen schreef op 29 april 2015 @ 15:04:

ik heb ervoor gekozen om het ingespalkt te laten voor de genoemde 6 weken, zoals de eerste optie was van de dierenarts. Dit gezien de operatie ook niet precies duidelijk is qua gevolgen, voor hetzelfde geld kan ze dit pootje dan alsnog niet goed gebruiken, het pootje staat dan alleen niet scheef.



Ik ga wel om de 2 weken naar de dierenarts voor controle.Kan goed zijn dat dit prima werkt en dat ze straks weer prima kan lopen hoor.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het niet hele topic doorgelezen, maar mijn poes heeft een paar jaar geleden haar pootje gebroken.



In totaal hebben we ongeveer 6000 euro uitgegeven aan dierenartskosten. Dat is inclusief alle pijnstilling, operatie, bloedonderzoek, een week slapen bij die dierenarts, en rontgenfoto's en korte narcose/roesje bij de controles. Ze had trouwens haar achterpootje gebroken net boven de knie (Salter-Harris 4) en een longkneuzing. En ze heeft toen twee schroefjes en een pinnetje gekregen. Van de operatie (en het geld) heb ik geen spijt. Valt voor mij onder de verantwoordelijkheden die je als huisdier-eigenaar hebt.



Wat me wel erg tegenviel was de herstelperiode na de operatie. Dat betekende voor onze poes 6 weken niet rennen, springen etc. Direct na de operatie ging dat nog wel, maar daarna was het echt zo zielig want ze moest bijna de hele dag in een grote kooi zitten zodat dat pootje een beetje kon herstellen. Ook is haar karakter best veranderd: van knuffelpoes tot best wel een schuwe en soms kwade dame. Inmiddels is ze qua karakter weer wat rustiger geworden. Onze poes was trouwens ook erg jong (7 maanden) dus kan me voorstellen dat dat ook invloed heeft.



Tegenwoordig kan ze goed rennen en springen. Alleen als ze zit, steekt dat pootje vaak uit. Als ik nu weer zou moeten kiezen, weet ik niet eens 100% zeker of ik weer voor de operatie zou kiezen. Ik vond de herstelperiode erg intens, en ik heb altijd twijfel gehouden of ze nu wel of niet last heeft van die schroefjes. Heel veel sterkte gewenst in de komende tijd, en natuurlijk beterschap voor je poes,
Alle reacties Link kopieren
De kat van mijn tante is in een korte tijd twee keer aangereden. Eerste keer achterpoot gebroken, die is vastgezet met pinnen (kosten rond de 600 euro) Daarin zit dus ook consult, röntgen etc in. Tweede keer aangereden bekkenbreuk en die heelde door 6 weken benchrust. Ze loopt gewoon normaal, alleen als ze halfzit/ligt houdt ze haar pootje gestrekt. Ook weer foto's etc gemaakt (totaal 200 euro) Ik weet die bedragen omdat mijn tante dit veel te veel vindt en liever die kat in had laten slapen. Het is dat mijn neef en nicht het echt niet vonden kunnen.
Jouw tante spoort niet Abba. Eerst na een groot ongeluk nog stééds poes buiten laten lopen in een (blijkbaar) gevaarlijk gebied en daarna liever poes in laten slapen.. Ongelooflijk.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ephina schreef op 02 mei 2015 @ 00:22:

Jouw tante spoort niet Abba. Eerst na een groot ongeluk nog stééds poes buiten laten lopen in een (blijkbaar) gevaarlijk gebied en daarna liever poes in laten slapen.. Ongelooflijk.Ja, waar ben je dan in godsnaam mee bezig.
Alle reacties Link kopieren
Late reactie maar poes kan alles weer en het is met alleen spalken goed gekomen!
Alle reacties Link kopieren
quote:abba-satus schreef op 01 mei 2015 @ 19:56:

Ik weet die bedragen omdat mijn tante dit veel te veel vindt en liever die kat in had laten slapen. Het is dat mijn neef en nicht het echt niet vonden kunnen.Och, afgezien dat neef en nicht voor de kat gepleit zouden hebben, je tante had geen fatsoenlijke dierenarts zover gekregen om een gezond dier af te maken. Want een dier met een gebroken pootje etc, dat weer gezond kan worden of tenminste optimaal kan functioneren, die maakt een dierenarts niet af.
Alle reacties Link kopieren
quote:bokvansteen schreef op 24 augustus 2016 @ 13:03:

Late reactie maar poes kan alles weer en het is met alleen spalken goed gekomen!Wat goed! DAt is wel echt heel fijn, voor iedereen.
Estranged met een hoofdletter D
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een kat die van 4 hoog naar beneden is gevallen ooit. Bij de da bleek het helemaal verbrijzelt. Fijne goede arts die wél goede foto's maakt trouwens. Ze hebben het daar eerst gewoon met gips geprobeerd omdat het idd toen ook al flink in de papieren kan lopen. Daar was hij het niet mee eens. Poot is helemaal goed genezen en aan/bij gegroeid Waarschijnlijk omdat ze nog erg jong was en nog in de groei.

Kat heeft al die jaren nooit last gehad maar nu ze ouder word (ze is ondertussen 17/18 jaar) begint ze wat mank te lopen.

Mocht je in Amsterdam wonen de artsen bij het Europa plein waren toen iig erg fijn. Ook veel professionele honden , hondengeleiders die daar met hun hond lopen.



Edit, eerst naar de datum kijken dus

FIjn dat het goed is nu.
Ik wilde ook al zeggen: hier een kat met een gebroken heup na een aanrijding en die moest een maand in een kooitje (voor minimale belasting).

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven