Meisje 6 gebeten door pitbull

01-08-2016 18:33 2892 berichten
Dit is bij mij in de buurt vreselijk wanneer verbieden ze die honden nou een keer

Het is elke keer weer raak met staffords en pitbull. Laats was er een stafford aan een boom vastgemaakt en hebben de eigenaren hem achtergelaten.





Een pitbull heeft in Amsterdam een meisje van 6 een paar keer in haar gezicht gebeten. Dat gebeurde zondagavond in een tuin aan de Speelmanstraat in Amsterdam Nieuw-West.



Het meisje had zich volgens een woordvoerder van de politie tussen de spijlen van het tuinhek door gewurmd. De hond liep los in de tuin en viel het meisje onmiddellijk aan. De eigenaresse van de pitbull kwam ertussen, maar kon niet voorkomen dat het meisje werd gebeten.



Blijvende littekens



De politie zegt dat het meisje fors letsel heeft opgelopen. Door de hondenbeten kwamen spieren en weefsel van haar gezicht bloot te liggen. Ze is in het ziekenhuis geopereerd. Het staat vrijwel vast dat ze aan de aanval littekens zal overhouden.



De pitbull is door een hondenbegeleider van de politie in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie moet besluiten of de hond terug naar huis mag, of dat hij wordt afgemaakt.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben als klein kind gebeten door de hond van mijn tante. Ik was gek op honden. Gelukkig was het geen grote hond en was alleen mijn hand flink gehavend. Raar hij beet anders nooit.... En nee, ik deed niets bijzonders, agressiefs. Ik pestte de hond niet. Ik hou van dieren en wilde de hond alleen aaien. En paar jaar later werd ik zomaar aangevallen door een boxer die rondliep en de kolder in zijn kop kreeg. Raar hij beet nooit. En als volwassene aangevallen door een roedel grote zwerfhonden die ook nooit zoiets deed (ik kende ze zelfs en meestal lagen ze in de zon te slapen de hele dag) maar dit keer irriteerde het geluid van mijn brommer ze opeens. Dieren zijn nu eenmaal onvoorspelbaar en veel honden zullen inderdaad nooit bijten. Alleen het aantal 'incidenten' waarbij (vooral) kinderen worden gedood of voor het leven verminkt en getraumatiseerd loopt nogal op.
Alle reacties Link kopieren
Gohh ze moeten ze wel hebben he. Zeker dat je niets gedaan hebt?



Nee dat is flauw. Maar sorry, ik vind het echt te idioot om elke hond te gaan muilkorven omdat er misschien 2% daarvan bijt
Alle reacties Link kopieren
quote:Falathiel schreef op 24 augustus 2016 @ 12:15:

Gohh ze moeten ze wel hebben he. Zeker dat je niets gedaan hebt?



Nee dat is flauw. Maar sorry, ik vind het echt te idioot om elke hond te gaan muilkorven omdat er misschien 2% daarvan bijtJa, dat is zeker flauw. Een beetje op het niveau van 'je had beter geen kort rokje kunnen dragen'.......
Alle reacties Link kopieren
quote:Notachav schreef op 24 augustus 2016 @ 12:18:

[...]





Ja, dat is zeker flauw. Een beetje op het niveau van 'je had beter geen kort rokje kunnen dragen'....... En iemand die het je niet met je eens is continu voor idioot uitmaken in plaats uit te leggen wat er nou zo vreselijk aan is om een grote hond een muilkorf te laten dragen.
Alle reacties Link kopieren
Forum doet een beetje raar dus sorry voor het dubbele bericht. Ik probeerde het aan te passen maar dat lukt niet helemaal.
Alle reacties Link kopieren
Maar omdat je zelf toevallig een paar keer bent aangevallen, betekent dat niet dat elke hond dat doet en het iedereen overkomt. Ik denk dat er minder bijtincidenten zijn dan auto-ongelukken. We rijden allemaal vrolijk door. Ik ben het ermee eens dat een hond een muilkorf moet die gebeten heeft, maar elke hond muilkorven gaat gewoon echt te ver. En zeker als je een grens gaat stellen met grote honden. Want vanaf wanneer is het een grote hond? Ga je het dan op ras gooien? Dat is gewoon discrimineren dan.
Alle reacties Link kopieren
Oh en kun je lezen? Ik maak jou niet voor idioot uit
quote:Notachav schreef op 24 augustus 2016 @ 12:09:

Dieren zijn nu eenmaal onvoorspelbaar en veel honden zullen inderdaad nooit bijten. Alleen het aantal 'incidenten' waarbij (vooral) kinderen worden gedood of voor het leven verminkt en getraumatiseerd loopt nogal op.

Mensen zijn ook onvoorspelbaar en richten bij elkaar meer schade aan dan welk dier dan ook.

Ik begrijp je angst wel, maar een kleine agressieve hond is net zo kwalijk als een grote. Niemand zit te wachten op een bijtende teckel in de enkels of in het gezicht van kind. Maar omdat die minder schade aan kan richten hoeft die als het aan jou ligt geen muilkorf om. Op basis van grootte verplichten een muilkorf te voeren zal een lastig verhaal worden en m.i. niet reëel. Waar zou je dan de grens willen leggen?
Ik denk dat je beter naar bijtkracht kunt kijken en vandaar uit eventueel een muilkorfplicht moet gaan opleggen als overheid zijnde. De grootte van de hond is niet in alle gevallen doorslaggevend namelijk.
Alle reacties Link kopieren
quote:Notachav schreef op 24 augustus 2016 @ 11:04:

[...]





Wat is dat nou voor vergelijking? Je wilt een grote en een kleine auto toch niet vergelijken met de mond van een klein hondje dat kan verwonden en een grote mond die je kan doden? Ja, ik vind een golden retriever een grote hond. Maar wat is nu het vreselijke bezwaar om je hond buitenshuis een muilkorf te laten dragen? Gaat hij er dood van? Is het belang van mensen die er niet om vragen aangevallen te worden niet groter?



Mijn neefje vroeg er ook niet om, om doodgereden te worden door een dronken malloot die te hard reed. Maar daarom kunnen we bier en auto´s niet bij voorbaat verbieden. Daarmee ontzeg je de grootste groep gebruikers van auto´s en een biertje die nog nooit iets hebben aangericht hun plezier. En dat mag niet. Je kunt geen hele volksstammen gaan benadelen omdat een klein percentage zich misdraagt.



Een hond muilkorven omdat hij groot is, is een vreemd idee.

Een hond muilkorven omdat hij zich niet kan gedragen is een goed idee.



Mensen leren om fatsoenlijk met hun hond om te gaan is een goed idee.

Mensen het plezier van het hebben van een hond ontzeggen omdat er een aantal mensen bang zijn voor honden, is een vreemd idee.



De reden dat het nu lijkt alsof incidenten dagelijkse kost zijn, is dubieus. Het is een hot item, dus interessant voor media om over te berichten.



Er zijn ruim 2,2 miljoen honden in Nederland, hiervan is 65% een vuilnisbakkie. Van die 2,2, miljoen honden in Nederland zijn per jaar (naar schatting) 150.000 bijtincidenten waarvan bij 12.000 incidenten, behandeling van een arts nodig zijn. Op die 2,2 miljoen is dat geen enorm aantal. Veel incidenten kunnen voorkomen worden, vooral omdat signalen vooraf de beet, niet goed gezien worden door baasjes. Kinderen zijn vaker slachtoffer omdat zij signalen van honden helemaal niet herkennen, en de hond als vriend of gelijke behandelen. (erop liggen, hond rammen, tikkertje spelen, aan oren trekken, in oog prikken, in de hondenmond rommelen, speelgoed op de hond rossen) Ik vind dat de verantwoording voor het welzijn van kind en hond, primair bij de ouder en baas moet liggen. Zij moeten kinderen leren met honden om te gaan.



Vergeet ook niet de toegevoegde waarde van honden. Vermindert stress, kan helend werken bij kinderen met stoornissen, denk aan de hulphond, de traumahond.



Ik vind persoonlijk dat dieren een mooie toevoeging op het leven zijn.
Alle reacties Link kopieren
quote:Notachav schreef op 24 augustus 2016 @ 10:26:

Arme honden toch. Weer een 'incident'...... Ik snap niet dat er gewoon geen wet komt waarin vastgelegd wordt dat alle grote honden alleen aangelijnd en gemuilkorfd buiten mogen komen. Bij mij in de straat stikt het van de honden. Een van mijn buren heeft ook zo'n leuke, grote, pitbullachtige vechthond die ze zelfs aangelijnd nauwelijks in bedwang kan houden. Tot nu toe is hij gelukkig redelijk vriendelijk maar ik kom toch liever mijn andere buurman met zijn sheepdog tegen die wel luistert en gewoon heel lief overkomt. Ik weet dat smaken verschillen maar ik snap echt niet dat mensen zo'n vechthond mooi vinden.

Doe eens effe niet zo belachelijk zeg! Alle grote honden muilkorven! Nu zijn in jouw ogen alle honden potentiele misdadigers.

Zie je wel? Ik wist het! Ik wist dat er weer mensen zouden oproepen om hondenhatende sancties voor alle honden vanwege een paar honden die bij een verkeerde eigenaar zaten.



Want deze honden zaten bij een verkeerde eigenaar. Het bleek dus inderdaad een broodfukker te zijn, wat ik al vermoedde! Die lui interesseert het niet met wat voor karakters ze fokken en de gevolgen ervan. Mij interesseert het wél. Maar mijn honden moeten volgens jou dus ook mee gestrafd worden?



quote:shift.delete schreef op 24 augustus 2016 @ 12:34:

[...]



Mensen zijn ook onvoorspelbaar en richten bij elkaar meer schade aan dan welk dier dan ook.

Ik begrijp je angst wel, maar een kleine agressieve hond is net zo kwalijk als een grote. Niemand zit te wachten op een bijtende teckel in de enkels of in het gezicht van kind. Maar omdat die minder schade aan kan richten hoeft die als het aan jou ligt geen muilkorf om. Op basis van grootte verplichten een muilkorf te voeren zal een lastig verhaal worden en m.i. niet reëel. Waar zou je dan de grens willen leggen?

Amen! laten we eens een hoop mensen gaan in laten slapen om alle smerigheid die ze met elkaar en met dieren uitvreten. Dat maakt de mens het laagste diersoort dat er is. En nu worden honden afgerekend op iets waar ze zelf niet verantwoordelijk voor zijn.



Ik ben mijn leven lang al opgetrokken met honden. Hoezo is mij dat allemaal niet overkomen, al dat bijten van zwerfhonden, of andere honden `die de kolder in de kop krijgen`? Er klopt er geen moer van. Als ik Notachav was, was ik allang doodgebeten door een hond. Maar het tegendeel is waar. Ik heb honden mijn leven lang leren kennen als de liefste en innemenste wezens.
Alle reacties Link kopieren
quote:KataTonDemonaEaytoy schreef op 24 augustus 2016 @ 13:25:

[...]





Mijn neefje vroeg er ook niet om, om doodgereden te worden door een dronken malloot die te hard reed. Maar daarom kunnen we bier en auto´s niet bij voorbaat verbieden. Daarmee ontzeg je de grootste groep gebruikers van auto´s en een biertje die nog nooit iets hebben aangericht hun plezier. En dat mag niet. Je kunt geen hele volksstammen gaan benadelen omdat een klein percentage zich misdraagt.



Een hond muilkorven omdat hij groot is, is een vreemd idee.

Een hond muilkorven omdat hij zich niet kan gedragen is een goed idee.



Mensen leren om fatsoenlijk met hun hond om te gaan is een goed idee.

Mensen het plezier van het hebben van een hond ontzeggen omdat er een aantal mensen bang zijn voor honden, is een vreemd idee.



De reden dat het nu lijkt alsof incidenten dagelijkse kost zijn, is dubieus. Het is een hot item, dus interessant voor media om over te berichten.



Er zijn ruim 2,2 miljoen honden in Nederland, hiervan is 65% een vuilnisbakkie. Van die 2,2, miljoen honden in Nederland zijn per jaar (naar schatting) 150.000 bijtincidenten waarvan bij 12.000 incidenten, behandeling van een arts nodig zijn. Op die 2,2 miljoen is dat geen enorm aantal. Veel incidenten kunnen voorkomen worden, vooral omdat signalen vooraf de beet, niet goed gezien worden door baasjes. Kinderen zijn vaker slachtoffer omdat zij signalen van honden helemaal niet herkennen, en de hond als vriend of gelijke behandelen. (erop liggen, hond rammen, tikkertje spelen, aan oren trekken, in oog prikken, in de hondenmond rommelen, speelgoed op de hond rossen) Ik vind dat de verantwoording voor het welzijn van kind en hond, primair bij de ouder en baas moet liggen. Zij moeten kinderen leren met honden om te gaan.



Vergeet ook niet de toegevoegde waarde van honden. Vermindert stress, kan helend werken bij kinderen met stoornissen, denk aan de hulphond, de traumahond.



Ik vind persoonlijk dat dieren een mooie toevoeging op het leven zijn.Kijk, dít is tenminste gefundamenteerd! En niet wat die emotionele hondenhatende roeptoeters nu gaan roepen. Dat honden voortaan gemuilkorfd moeten worden of voorgoed OVERAL aangelijnd, nergens meer mogen komen, etc. vanwege een paar ongevallen waar mensen de oorzaak van waren, direct of indirect.
Laten we nu eens beginnen met de honden die daadwerkelijk mens of dier aangevallen hebben verplicht te muilkorven. Dan zijn we al een heel eind op weg.



Mijn vorige hond..een golden retriever..is neermallen aangevallen door een rottweiler. Deze had al meerder bijtincidenten op zijn naam staan en moest gemuilkorfd uitgelaten worden. Deden de eigenaars dus niet. Bij het tweede incident heb ik de politie gebeld..maar denk niet dat het geholpen heeft. Zie haar nog wel eens lopen met die hond...en ongemuilkorfd.

Weer een andere rotweiler heeft mn retriever een keer flink toegetakeld..met flinke dierenartsonkosten. Helaas zagen we de verwonding pas een paar minuten later..toen waren rotweiler plus baas inmiddels gevlogen..

Daarentegen ken ik ook een rotweiler die hartstikke lief en speels is..maar vertrouwen doe ik ze nooit.

Evenmin als pitbullachtigen..waar steeds meer vreemde types lekker macho mee rondlopen...bah.
Alle reacties Link kopieren
quote:iones schreef op 24 augustus 2016 @ 15:57:

[...]



Doe eens effe niet zo belachelijk zeg! Alle grote honden muilkorven! Nu zijn in jouw ogen alle honden potentiele misdadigers.

Zie je wel? Ik wist het! Ik wist dat er weer mensen zouden oproepen om hondenhatende sancties voor alle honden vanwege een paar honden die bij een verkeerde eigenaar zaten.



Want deze honden zaten bij een verkeerde eigenaar. Het bleek dus inderdaad een broodfukker te zijn, wat ik al vermoedde! Die lui interesseert het niet met wat voor karakters ze fokken en de gevolgen ervan. Mij interesseert het wél. Maar mijn honden moeten volgens jou dus ook mee gestrafd worden?





[...]



Amen! laten we eens een hoop mensen gaan in laten slapen om alle smerigheid die ze met elkaar en met dieren uitvreten. Dat maakt de mens het laagste diersoort dat er is. En nu worden honden afgerekend op iets waar ze zelf niet verantwoordelijk voor zijn.



Ik ben mijn leven lang al opgetrokken met honden. Hoezo is mij dat allemaal niet overkomen, al dat bijten van zwerfhonden, of andere honden `die de kolder in de kop krijgen`? Er klopt er geen moer van. Als ik Notachav was, was ik allang doodgebeten door een hond. Maar het tegendeel is waar. Ik heb honden mijn leven lang leren kennen als de liefste en innemenste wezens. Ik ben wel eens gebeten door een poedel. Nooit door een van de agressieve (ahum meestal lag het aan de baasjes) die ik voor heropvoeding in huis heb gehad.

Btw er is 3 jaar geleden in Amerika een inval geweest waar een aantal honden zijn bevrijd. Er is een team dat ondertussen bijna 300 ex vechthonden een nieuwe kans heeft gegeven. De meeste zijn binnen 3 maanden zo ver dat ze binnen een gezin (een foster gezin dus wel bekend met deze honden) mét kinderen opgenomen kunnen worden voor verdere training en socialisatie.

Probeer dat maar eens met een valse poedel
Dat jongetje dat in zijn eigen tuin speelde, leerde honden niet kennen als lieve en innemende wezens. Dat jongetje ligt zwaargewond in een ziekenhuis. En ik ben niet emotioneel wanneer ik stel dat er regels moeten komen voor fokkers en hondeneigenaren en dat er vooral gehandhaafd moet worden. Dan heeft de eigenaar van de brave pittbullachtige niets te vrezen, maar de eigenaar van de valse labrador wel.
Alle reacties Link kopieren
quote:barbaracartland schreef op 24 augustus 2016 @ 17:25:

Dat jongetje dat in zijn eigen tuin speelde, leerde honden niet kennen als lieve en innemende wezens. Dat jongetje ligt zwaargewond in een ziekenhuis. En ik ben niet emotioneel wanneer ik stel dat er regels moeten komen voor fokkers en hondeneigenaren en dat er vooral gehandhaafd moet worden. Dan heeft de eigenaar van de brave pittbullachtige niets te vrezen, maar de eigenaar van de valse labrador wel.

Dat klopt. Dat jongetje in die tuin heeft geleerd dat honden kwaadaardig zijn. Dat is nu voorgoed kapot gemaakt. Dankzij die broodfukker.

Inderdaad moeten er regels komen die die broodfukkers aan banden leggen. Niet meer lukraak fokken. En hondeneigenaren moeten kunnen aantonen dat ze een dergelijk ras wel degelijk onder hun hoede kunnen houden.
quote:iones schreef op 24 augustus 2016 @ 15:57:

[...]



Doe eens effe niet zo belachelijk zeg! Alle grote honden muilkorven! Nu zijn in jouw ogen alle honden potentiele misdadigers.

Zie je wel? Ik wist het! Ik wist dat er weer mensen zouden oproepen om hondenhatende sancties voor alle honden vanwege een paar honden die bij een verkeerde eigenaar zaten.



Want deze honden zaten bij een verkeerde eigenaar. Het bleek dus inderdaad een broodfukker te zijn, wat ik al vermoedde! Die lui interesseert het niet met wat voor karakters ze fokken en de gevolgen ervan. Mij interesseert het wél. Maar mijn honden moeten volgens jou dus ook mee gestrafd worden?





[...]



Amen! laten we eens een hoop mensen gaan in laten slapen om alle smerigheid die ze met elkaar en met dieren uitvreten. Dat maakt de mens het laagste diersoort dat er is. En nu worden honden afgerekend op iets waar ze zelf niet verantwoordelijk voor zijn.



Ik ben mijn leven lang al opgetrokken met honden. Hoezo is mij dat allemaal niet overkomen, al dat bijten van zwerfhonden, of andere honden `die de kolder in de kop krijgen`? Er klopt er geen moer van. Als ik Notachav was, was ik allang doodgebeten door een hond. Maar het tegendeel is waar. Ik heb honden mijn leven lang leren kennen als de liefste en innemenste wezens.Wel opletten voor Blaming the Victim. Ik ben ook wel eens aangevallen en sindsdien vind ik niet alle honden meer leuk. En ik wil zeker niet bepaalde honden in de buurt van die van mij en liever ook niet in de buurt van mezelf.
quote:nina1966 schreef op 24 augustus 2016 @ 16:29:

[...]

Ik ben wel eens gebeten door een poedel. Nooit door een van de agressieve (ahum meestal lag het aan de baasjes) die ik voor heropvoeding in huis heb gehad.

Btw er is 3 jaar geleden in Amerika een inval geweest waar een aantal honden zijn bevrijd. Er is een team dat ondertussen bijna 300 ex vechthonden een nieuwe kans heeft gegeven. De meeste zijn binnen 3 maanden zo ver dat ze binnen een gezin (een foster gezin dus wel bekend met deze honden) mét kinderen opgenomen kunnen worden voor verdere training en socialisatie.

Probeer dat maar eens met een valse poedel





Maar goed, waarom zou dat met een poedel niet lukken? Waarom is er geen begrip kennelijk voor kleine honden en wat men dan zo vaak denigrerend keffertjes worden genoemd. Waarom wel begrip voor vechthonden maar niet voor een valse poedel?



En vechthonden zijn vaak (veelal) goed voor de eigen maar niet daarbuiten. In die zin vormen ze een groter risico voor de maatschappij, mens en dier.
quote:Falathiel schreef op 24 augustus 2016 @ 12:23:

Maar omdat je zelf toevallig een paar keer bent aangevallen, betekent dat niet dat elke hond dat doet en het iedereen overkomt. Ik denk dat er minder bijtincidenten zijn dan auto-ongelukken. We rijden allemaal vrolijk door. Ik ben het ermee eens dat een hond een muilkorf moet die gebeten heeft, maar elke hond muilkorven gaat gewoon echt te ver. En zeker als je een grens gaat stellen met grote honden. Want vanaf wanneer is het een grote hond? Ga je het dan op ras gooien? Dat is gewoon discrimineren dan.Dat mag dan wel zo zijn dat niet elke hond dat doet maar de angst en de littekens zijn wel blijvend.
Alle reacties Link kopieren
Die angst is NIET bij iedereen blijvend, vriendin van me die als kind is gebeten door een herder met alle gevolgen van dien is gek op honden en heeft er zelf twee.



Waarmee ik de angst van andere bijtslachtoffers absoluut niet wens te bagatelliseren maar wil aangeven dat een bijt-incident gelukkig niet altijd leidt tot angst voor honden.
quote:pom-01 schreef op 24 augustus 2016 @ 21:23:

Die angst is NIET bij iedereen blijvend, vriendin van me die als kind is gebeten door een herder met alle gevolgen van dien is gek op honden en heeft er zelf twee.



Waarmee ik de angst van andere bijtslachtoffers absoluut niet wens te bagatelliseren maar wil aangeven dat een bijt-incident gelukkig niet altijd leidt tot angst voor honden.Dat hangt af van de situatie of omstandigheden of iets blijvend is. Ook hoe erg de bijtwonden waren en leeftijd zullen een rol spelen.
Alle reacties Link kopieren
Dat klopt, en dus gelukkig niet in elk geval.



Bij vriendin was het heftig, in het gezicht, lange tijd in het ziekenhuis, diverse operaties, flinke littekens.

Ik had het niet raar gevonden als ze bang zou zijn, maar dat is dus niet zo.
quote:pom-01 schreef op 24 augustus 2016 @ 21:35:

Dat klopt, en dus gelukkig niet in elk geval.



Bij vriendin was het heftig, in het gezicht, lange tijd in het ziekenhuis, diverse operaties, flinke littekens.

Ik had het niet raar gevonden als ze bang zou zijn, maar dat is dus niet zo.





Ben wel benieuwd voor welk ras ze gekozen heeft. Ik heb die angst voor bepaalde honden gehouden maar heb ze zelf ook zoals je weet, maar dan wel een bepaald type.



Ik heb sowieso niets met honden waar ik dagelijks de controle op zou moet houden.
Alle reacties Link kopieren
Ze heeft "afdankertjes" uit het buitenland, voorheen een grote labrador-mix die helaas is overleden en nu een kleintje (onherleidbaar) en een grote herder/whippet-kruising.



Ik heb zelf een corgi, het kleinste herdertje, en ook daar is ze niet bang voor.
quote:pom-01 schreef op 24 augustus 2016 @ 22:40:

Ze heeft "afdankertjes" uit het buitenland, voorheen een grote labrador-mix die helaas is overleden en nu een kleintje (onherleidbaar) en een grote herder/whippet-kruising.



Ik heb zelf een corgi, het kleinste herdertje, en ook daar is ze niet bang voor.





Leuk wat je vriendin doet!!



En nee daar zou ik ook geen angst voor hebben.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven