Zwanger worden ronde 12+ (+MM)

18-07-2016 10:57 2620 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hier gaan we verder met deel 2 van het topic zwanger worden ronde 4+!



Iedereen kan meeschrijven die heel graag zwanger wilt worden, maar helaas al (veel te lang) bezig is.

De titel zegt het al, 12 maanden+ en/of medische molen.



Linkje naar: Deel 1!
Naam Leeftijd (v/m) Gestart Status NOD Bijzonderheden
Samoa_ 34/34 Juli 2015 12x clomid, 6x IUI, ICSI poging 1 mislukt. Primolut tm 23 okt, decapeptyl va 20 okt, Gonal 225 EH va 1 nov, FM 8 nov - Geen oorzaak gevonden
Tinkerbell1233 25/27 Augustus 2015 Vriend slechte kwaliteit zaad - IUI traject 31mei BBZ 'Nov16 (iui2)
Mariskam198 31/33 Oktober 2015 Februari 2017: geopereerd verklevingen, rechtereileider verwijderd - -
Groenebroek 33/32 Ronde 38 MMM tijdelijk stop gezet - -
Lauwie 27/28 Ronde 14 Testosteron supplementen voor man, anders over een paar maanden starten met ICSI-traject 3-5 Slechte zaadkwaliteit
Pollewop 28/29 Okt 2015 4e ronde IUI-D, 3x 150mg clomid, nu puregon! 28-10 PCOS & azoospermie. Tese mislukt. Door met donorzaad
Vanessakusje1987 30/42 - - - -
Elianora 29/30 jan 2016 8e ronde met Clomid & 1e ronde met Menopur - PCOS en moeilijk te stimuleren

Er is altijd ruimte voor nieuwe meeschrijvers!



Uilenkopje & Spurr: we hebben jullie al geruime tijd niet op het forum gezien, daarom hebben we jullie uit de tabel gehaald. Jullie zijn natuurlijk altijd meer dan welkom om weer mee te schrijven!
moderatorviva wijzigde dit bericht op 31-12-2020 11:12
Reden: ww verwijderrd ivm misbruik account
36.97% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
De ene is de andere ook zeker hoor Groenebroek ik heb namelijk ook vieze kruidenkuur gevolgd van de in Nederland specialist mani in Rotterdam, veel garanties maar hielp niets!

Je hebt gewone acupunctuur, specialiste en gynaecologische specialiste. Ik geloofde er niet in maar moest van mezelf. Ik ben 4 keer geweest waarvan de 4e keer ik zwanger bleek.

Ik moest eerst nemen, Trauwmeel en Hepeel om (verleden) trauma's op te lossen?? Oke zal wel! En moest toen 9 pillen per dag slikken van Women's Tresure. (Kan er weinig van terug vinden) Hij gaf aan dat de reden was dat m'n baarmoeder te veel kou bevatte en dan lukt zwanger worden niet. Als je Googled kwam ik dat gelukkig wel tegen. Hij gaf me 3 mnd naar binnen 1,5 raak. Moest wel direct stoppen met alle pillen want dat mocht dan weer niet. En die druppels tr en hp waren al op na een week. Ik ging in Alphen ad Rijn omdat 2 kinderloze stellen die ik ken daar waren geweest. 1 heeft er nu 2 na de na de malle molen in combi met acc en iui en 1 zwanger van de 3e 1e 2 via ivf en 3e spontaan ook in combi met acc.

Maar de beste acupunctuur schijnt in Amsterdam te zitten.
Alle reacties Link kopieren
Ah nee wolkje, wat ontzettend klote!!! Wat een teleurstelling moet dat zijn... Hopelijk slaat deze ronde de clomid wel aan, 100mg. Ik draai mijn duimen blauw voor je!!



Ik heb vorige week zaterdag mijn laatste pil geslikt dus had niet verwacht dat ik nu al een smiley zou hebben. Ik dacht: ik begin vast voorzichtig aan te testen maar ik had dus niet later moeten starten. Donor komt vnvd, voor mijn gevoel duurt dat nog eeeeeeuwen maar aangezien de smiley nog niet vast staat is dat natuurlijk tijd genoeg
Alle reacties Link kopieren
Okee Vanessa, thnx voor de info.

Ik wacht er nog ff mee Klinkt me als behoorlijk veel gedoe in de oren, maar ben blij dat jij nu zwanger bent! Kan je er al beter over praten met je vriend? Hoe voel jij je? Ben je bang? Symptomen?
Alle reacties Link kopieren
Goedenavond allemaal!



groenebroek, nog steeds bewondering en respect voor hoe je om gaat met de hele situatie Ik hoop dat jullie geduld en gezonde instelling toch snel beloond zal worden met een mooi kindje

Enne, wat je zegt over telkens met je benen wijd, tja dat herken ik wel. Ik denk zelf wel eens, goh zouden die artsen daar in 't ziekenhuis mij en m'n lichaamsdelen inmiddels niet al zat zijn



bam, ik denk zelf ook dat het wel eens zou kunnen zijn dat er wel iets heeft gezeten. Die roze veeg op dag 8 na eisprong, het anders voelen.. En normaal gesproken heb ik weinig kramp bij m'n ongi maar nu lag ik op sommige momenten krom. Zeker weten doe ik het natuurlijk niet. Maar wat ik wel zeker weet is dat ik nu niet (meer) zwanger ben.

Trouwens, ik ben wel nieuwsgierig naar je verhaal, over een donor (hoe werkt dat precies?) en dus zwanger worden zonder partner, als ik het goed heb? Je kwam hier bij ons tijdens mijn vakantie dus misschien heb je het wel verteld, maar dan zou ik heel erg terug moeten graven.. Als je het liever niet (nog een keer) vertelt snap ik dat uiteraard



Wolkje, dankjewel lieverd voor de virtuele knuffels! Tovert een dikke smile op m'n gezicht En dikke knuffel terug, want wat ontzettend kut dat de clomid niet goed aanslaat! Gek hoe dat bij iedereen weer anders werkt. Ik hoop zo voor je dat de 100 mg wel werkt, en dat je geen last hebt van bijwerkingen. En ik snap heel goed dat je er vanuit ging dat je een mooie cyclus zou krijgen. Je gaat niet voor niks die hele mm in, dan vertrouw je daar toch op. Toen ik voor het eerst in het ziekenhuis was en de arts me vertelde "we doen eerst 6 rondes met clomid en daarna kijken we verder" dacht ik, ooh 6 keer, dat moet lukken! Het werd 12 keer, en tot nu toe zonder resultaat Ik snap je gevoel



Vanessa, wat leuk dat je ons nog volgt. En dat je tips en ervaringen deelt. Ik hoop voor je dat je zwangerschap gewoon supergoed zal verlopen!



Fiep, ik heb de hoop nog niet opgegeven Positief denken klinkt inderdaad cliché, maar als we in een oneindige depri-put zouden gaan zitten zouden we ook niks opschieten.. Dus na elke teleurstelling is het even boos, huilen, en verder.



Hier, vandaag begonnen met spuiten van gonal-f. Beetje bang dat niet alles er in zit, want ik zag een druppeltje eruit lopen.. Maar m'n vriend stond erbij en volgens hem is 't helemaal goed gegaan. Die prikpen werkt wat anders dan de spuit van de pregnyl dus is weer even wennen. Vorige week tijdens de prikinstructie zei de assistente dat het kan voorkomen dat de eierstokken overgestimuleerd raken en dus teveel eitjes groeien en uitzetten. Met als mogelijke gevolgen een opgezette, pijnlijke buik en koorts enzo Maar dat die kans wel heel klein is.

Ben er stiekem toch een beetje bang voor, dat mn buik een slagveld word. Ik heb mede door het sporten een redelijk platte buik, en die mag alleen bol gaan worden als er iets van leven in groeit
Alle reacties Link kopieren
Samoa, wat wil je weten?

In een notendop: Ik ben al jaren single en nooit echt op zoek geweest. Af en toe kwam er iemand voorbij maar dat was na een paar weken, hooguit maanden weer voorbij. Toen begonnen mijn eierstokken te klepperen en besloot ik voor een kind te gaan. Iedereen vraagt waarom ik niet eerst een man heb gezocht, maar waarom moet ik een relatie met iemand beginnen om een kind te maken? Dat lijkt me niet echt de goede basis Wel wilde ik een bekende donor, omdat ik wel wil dat mijn kinderen later weten wie hun vader is. Mijn beste vriend heeft zelf in het traject gezeten omdat hun 2e kind niet vanzelf kwam, dus hij weet hoe het is, heeft daar toentertijd ook zaad gedoneerd en ik ben hem heel dankbaar dat hij mij ook wilde helpen. Hij komt langs zodra mijn eisprong eraan komt en dat breng ik dan bij mezelf in. De vorige keer was het de 6e ronde raak, ik ga nu ronde 7 in
Alle reacties Link kopieren
Ik heb even de tabel op volgorde gezet, en wat kleine aanpassingen gedaan.

Check even of je er nog in staat en of alles nog klopt!
Alle reacties Link kopieren
Spannend hoor, Samoa!

Hopelijk blijft je buikje mooi plat en krijg je niet al teveel last van de hormonen
Alle reacties Link kopieren
Dank voor de uitleg bam, ik snap 'm Ik vind het heel bijzonder dat je het zo doet. En je hebt helemaal gelijk wat betreft een goede basis. Een van de beste dingen die je je kind kan geven is een stabiele jeugd, en daarvoor hoeven papa en mama niet perse samen te zijn. Als ik nu geen fijne stabiele relatie zou hebben, zou ik dat misschien ook wel zo hebben gedaan.

Qua leeftijd denk ik wel eens, ik wou dat ik er een jaar of 6 eerder mee was begonnen. Maar aangezien ik toen 2 korte relaties achter elkaar had, die beide al snel rotte appels in vergaande staat van ontbinding bleken, ben ik toch blij dat ik me daar niet mee heb voortgeplant Ach ja, wisdom venit cum aetate (iets met wijsheid dat met de jaren komt )
Alle reacties Link kopieren
Hallo lieve meiden!



Ik ben weer back  .. Naja, we zijn onderweg naar NL! Ik heb even een internetbundeltje genomen om bij te lezen,  want na bijna 3 weken was ik toch wel heeeul nieuwsgierig geworden hoe het hier was. En wat is het weer een wir war van wisselende emoties!



Juul en sexylady; jullie maken mijn dag goed! 2 zwangeren .. GEFELICITEERD!! Het is jullie zo gegund!!!



Groenebroek een hele dikke knuffel , ik vind het zo ontzettend knap hoe je er in staat. Je blijft altijd positief ondanks alles. Hopelijk is dit een wondereitje, al snap ik dat je er vanuit gaat dat het niet zo is.



Samoa, pff balen! Het klinkt idd wel alsof er een innesteling is geweest. Ik snap heel goed dat je je even heel erg kut gevoelt hebt! Vwb je vraag over AD. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar op mijn werk wel en ik weet ook dat wanneer je een 2e keer aan de AD gaat het minder goed kan werken. Daarnaast is het idd echt een bijwerking van clomid, dus ik snap de terughoudendheid van je HA wel. Neemt niet weg dat het ontzettend kut is dat je je zo voelt. Hopelijk ligt het aan de clomid en voel je je snel beter (is een beetje een dood doener, maar ik bedoel het goed ). En jij mag zeker kinderen krijgen hoor!!! Ga niet aan jezelf twijfelen.



Wolkje; ohhh bah ik had zo gehoopt dat de clomid aan zou slaan! Ik ga echt heel hard duimen dat de 100 wel aan slaat.

Wat jullie zeggen over de echo's kan ik me heel goed voorstellen. Ik vond 1x bij de gyn al verschrikkelijk!



Tinkerbell een hele hele hele dikke knuffel voor jou . Het is alweer een tijdje geleden dat je ongesteld bent geweest, hoe gaat het nu met je?



Fiep: welkom! Wat schrijf je leuk zeg .. Balen dat je hier mee 'moet' schrijven, maar hopelijk kan je wat steun vinden hier.



Lauwie wat balen dat je cyclus nu weer langer lijkt te zijn/worden.. Heb je je eisprong niet gemist ( zal wel niet ).



Lieksie; hoe is het nu met jou?  Ik lees dat je bs te dun zou zijn? Hebben ze enig idee hoe dit kan? De uitslag van het bloedonderzoek al gehad?



Bam; welkom back! Gelukt met je donor  ? Ik zou echt nooooooit meer de pil slikken haha. Na de pil zo'n kut cyclus gekregen. Gelukkig lijkt dit bij jou niet zo te zijn!!



Als ik mensen vergeten ben; sorry!!



Hier dus op de terugweg van de vakantie. Ik heb echt genoten en ben echt tot rust gekomen! Heerlijk.... qua zwangerschap: we hebben het vaak er gezellig gehad hihi. Ik heb geen ovulatietesten gebruikt, dus ik heb geen idee hoe of wat. Ik ga er vanuit dat ik weer pas op dag 28 een eisprong heb gehad (als ik heb al heb gehad). Zit nu op dag 35. Sinds vanavond opeens heel veel buikkrampen dus ben bang dat ik ongesteld ga worden.

15sept moet ik dus weer naar de gyn.

Lauwie nog even terugkomen op jouw verhaal. Ik ben ook eerder doorgestuurd vanwege verwachting PCOS. Ik had 5maanden helemaal geen cyclus en daarna heeeeel onregelmatig. Soms na een week opeens een hele heftige bloeding met heel veel stolsels die na 1 dag weer over was. Dan weer 45 dagen en ga zo maar door. In april dus geweest en toen leek er bij mij niets aan de hand te zijn (links wel wat blaasjes op de eierstok, maar niet verontrustend). Moest het aan kijken tot september en dan terug komen. Heb 15sept dus een afspraak staan. Ik heb dus geen idee in welke 'ronde' ik zit vanwege mijn onregelmatige cyclus. We zijn nu ongeveer 10 maanden 'bezig'. Vooral het gevoel dat mijn lichaam niet functioneert zoals het hoort vind ik erg frustrerend. Verder

vind ik de reactie van je HA heel bot. Op zich snap ik wel dat ze niet iedereen door kunnen sturen, maar 10 maanden en je geschiedenis is niet niks. Gelukkig heb je bij de andere HA wel een heel goed gesprek gehad.



Nou volgens mij is mijn post wel lang genoeg haha.
Alle reacties Link kopieren
Pollewop, welkom terug! Wat fijn dat je een mooie vakantie hebt gehad en de rust hebt gevonden. Volgens mij ben je niemand vergeten hoor! De duur van jouw cyclus klinkt vergelijkbaar met die van mij voordat ik met de mm begon. Iets van 35-48-65-48-68, zoiets. Dus ook het gevoel dat je lichaam niet functioneert zoals het hoort is herkenbaar.

En dank voor je lieve woorden. Nu ongeveer 2 weken na het bezoek aan de ha sta ik er ook wel iets anders in. Op dat moment zat de emotie hoog, nu is het weer stabieler. Ondanks dat ik nu een stap verder in de mm ben, ben ik blij dat ik geen clomid meer hoef te slikken. Denk toch wel dat dat heeft bijgedragen aan m'n stemming, omdat het ook duidelijk als bijwerking wordt aangegeven. De spuiten hebben die bijwerking niet. Normaal gesproken zou ik gisteren weer moeten zijn begonnen met clomid, nu dus met spuiten. Ben benieuwd of m'n stemming gewoon stabiel blijft. Trouwens dat ad de 2e keer minder goed kan werken wist ik niet, maar is wel handig om te weten. Nog een reden om er niet meer aan te willen beginnen. Ik hoop dat je snel duidelijk krijgt waar je zit in je cyclus.



A.s. dinsdag heb ik weer een afspraak in het zkh voor een echo. Ik hoop dat de spuiten goed aanslaan, en dus dat er een mooi ei groeit. En dat het er niet meer zijn dan 2.. Is een nieuwe behandeling dus even spannend hoe het uitpakt. Ik ga denk ik ook wel even vragen of het mogelijk is dat ik toch even zwanger ben geweest.
He pol! Fijn dat je weer terug bent en een heerlijke vakantie hebt gehad! Ook fijn dat je wat minder met het zwanger worden bezig kan zijn.



Mijn baarmoederslijmvlies was dun maar ik had volgens het bloed wel een goede eisprong gehad. Dus even afwachten wat er gebeurt denk ik. Misschien groeit er nog wat bij, geen idee haha.
Alle reacties Link kopieren
Ha meiden, ik lees ook nog steeds mee omdat ik zó hoop dat jullie allemaal snel 2 streepjes plassen



Lieksie, bij mij was met de 1e ronde clomid mijn baarmoederslijmvlies ook te dun; ik ben de 2e keer tarwekiemolie gaan slikken en toen was mijn baarmoederslijmvlies wel dik genoeg. Ik zeg niet dat het door de tarwekiemolie komt, maar aangezien het ook geen kwaad kan: misschien de moeite waard om in gedachte te houden? Overigens was er bij mij wel gezegd dat met dun baarmoederslijmvlies bij clomid gebruik er wel gewoon zwangerschappen ontstaan, dus dat het misschien ook niet zo heel veel uitmaakt. Wel fijn dat je een goede eisprong hebt gehad!



En Samoa :hug:! Ik dacht echt dat je zwanger was, wat verschrikkelijk balen dat je toch ongesteld bent geworden .



Voor de rest: ik ben nog steeds heel hard aan het duimen voor jullie allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Nena thanx!



Wolkje, wat naar dat de Clomid deze ronde nog niet goed gewerkt heeft! hopelijk werkt een hogere dosering positief voor je! Mocht ik nu weer ongesteld worden, moet ik de aankomende ronde ook een hoger dosering gaan slikken omdat de ovulatie op dag 19 toch nog wel aan de late kant is.



Samoa, succes met dit nieuwe traject! Ik duim voor je dat het allemaal meevalt (géén overstimulatie enz.) en je hopelijk snel een knuffelbaar resultaat hebt



Pollewop welkom terug. Wie weet laat je vakantie nog een verlaat souveniertje bezorgen duim ook voor jullie! (Na ja, ik duim eigenlijk ook al voor alle dames hier hoor!).



Lieksie, fijn dat je nu iig wel weet dat je ei gesprongen is! Wordt het nu toch nog spannend!



En wat een aantal van jullie vroegen/opmerkten:

De nuchtere postieve instelling heb ik deels al van mezelf en is deels zelfbescherming.

Ik wil geen vrouw zijn die alleen nog maar bezig is met haar kinderwens. Ik ben groenebroek en heb (uiteraard samen met mijn man ) ook nog een leven buiten onze kinderwens om. Kindje zou een mooie aanvulling zijn, maar is geen vereiste om een goed leven te hebben.

We proberen alles positief te bekijken (hebben we over de jaren heen sowieso al moeten leren, omdat we allebei chronische ziektes hebben die voornamelijk mensen op oudere leeftijd krijgen of hebben) en genieten nu dus ook optimaal van ons kinderloze bestaan. We kunnen doen wat we leuk vinden en gaan wanneer we willen omdat we alleen maar rekening met ons zelf hoeven te houden.

We kunnen onze kinderwens ook niet eindeloos door blijven zetten. Ik ben inmiddels al 2,5jaar van mijn reguliere medicatie af, en slik lapmiddelen (waaronder prednison) om iig qua pijnbestrijding hetzelfde resultaat te hebben.

Zolang dit nog zo werkt gaan we zo door. Op het moment dat mijn gezondheid mijn reguliere medicatie weer nodig heeft zullen we onze kinderwens aan de kant moeten zetten.

Wellicht worden we dan hele leuke pleegouders! Het nieuwe huis wat we nu bijna hebben gekocht (zijn de financiering aan het rond maken) zijn kamers genoeg.
Nena bedankt voor de info! Helpt een beetje om deze ronde positiever in te zien.



Fijn dat je het zo kan in zien Groene broek. Voor jezelf een stuk makkelijker!
Alle reacties Link kopieren
Ik kan totaal niet bijhouden met reageren. Intussen moet ik nog op zoveel mensen een reactie geven terwijl ik alles door elkaar haal wie wat nu juist gezegd en gedaan heeft:D

Iedereen zit in mijn gedachten en ik ga proberen iets frequenter te reageren.

Misschien leidt dat me ook wat af van het gigantisch lange wachten. Zolang ik aan het werk ben of mijn gedachten op iets anders gefocust zijn, gaat het wel, maar van het moment dat ik ook maar even de tijd heb om te denken aan het hele zwangere gebeuren dan gebeurt dat ook. Ik probeer een lijn te trekken in wat ik al dan niet zou moeten voelen maar dat is natuurlijk onzin. De ene heeft 1000 symptomen, de ander niets.

Ik weet dat sommigen onder jullie al een stuk verder in het hele traject zitten maar ik hoop toch nog op een natuurlijke bevruchting. Uiteraard is het helemaal niet mijn bedoeling om jullie te confronteren met iets wat voor sommigen moeilijk of niet meer mogelijk is. Ik zit gewoon met mijn eigen kleine en grote onzekerheden en angsten hierover.



Mag ik jullie ervaring vragen met het al dan niet vroeger testen dan de nod? Ik zit continu in tweestrijd. Enerzijds wil ik het gewoon afwachten en pas testen als m'n ongi's uitblijven en het allemaal zo nuchter mogelijk bekijken, anderzijds is het idee van een vroege test heel aanlokkelijk maar toch ook weer minder betrouwbaar.



Tweede vraagje, na hoeveel 'rondes' hebben jullie een volgende stap gemaakt en richting wie? Eerst huisarts of meteen gynaecoloog?
Alle reacties Link kopieren
Hoi Fiep. Ik doe geen vroege testen meer. Hier ben ik na een half jaar mee gestopt. Wat ik wel doe is mijn temperatuur in de gaten houden na de eisprong. Mijn temperatuur is voor de eisprong nooit hoger dan 37 en daarna wel en zelf vaak tegen de 38 aan de laatste dagen voor NOD. Zodra deze daalt weet ik dat het klaar is en de ongesteldheid eraan komt. Ik heb wel het geluk van een korte cyclus dus dat scheelt wel wachten bij mij.



Hoe doen jullie het met vriendschap en zwanger? Ik heb meerdere zwangere vriendinnen en spreek hen af en toe en wordt wel op de hoogte gehouden met foto's en via de app. Heel af en toe doen we wat leuks samen. Met 1 vriendin is de vriendschap nu wel gestrand. Het komt door mij want ik voelde me niet prettig bij de manier waarop ze mij bij de zwangerschap wilde betrekken en heb dit ook aangegeven. Zo wilde ik gewoon op de koffie komen maar verwachtte ze van mij dat ik mee ging naar de verloskundige, babyshoppen en de 9 maandenbeurs. Ook voelen aan een bewegende baby bij haar in haar buik vond ik confronterend. Heel stom misschien van mij maar ik trok dat gewoon niet omdat ik er zelf nogal mee bezig was. Nu is ons contact over en merk ik dat het me wel rust geeft.......... Herkennen jullie dit? Ik voel me soms best wel een kreng dat ik niet altijd even goed mee kan genieten met andermans babygeluk. Kraamvisites doe ik alleen bij vrienden, familie en kennissen die dichtbij me staan maar als het niet heel hecht is stuur ik net zo lief een kaart. Momenteel ben ik niet zo heel erg met het zwanger worden bezig en daar voel ik me goed bij. Spreek mijn niet-zwangere vriendinnen nu ook vaker dan de zwangere. Daarom is het misschien maar beter dat de vriendschap waar ik net over vertelde over is want ze had het ook al over oppassen en op uitje met de baby na de geboorte. Nu is het ook nog eens mijn werk om voor andermans kinderen te zorgen. Toch merk ik dat het me dwarszit maar misschien is dat juist wel omdat ze ook weet van mijn situatie en daar nooit naar vroeg of bij stilstond. Mijn andere vriendinnen doen dit gelukkig wel en tasten eerst af hoe ik in mijn vel zit voor ze mij een babyfoto sturen. Nou sorry voor het lange verhaal maar het lucht nu al op om het hier even neer te zetten
Alle reacties Link kopieren
Rosalie, ik heb het ook een aantal maanden gelaten om te testen en gewoon telkens gewacht op ongi.

Qua vriendschap merk ik dat ik het er ook steeds moeilijker mee begin te krijgen. Ik kan wel oprecht heel erg blij zijn voor de mensen in mijn omgeving die zwanger worden. Daar heb ik helemaal geen problemen mee. Ik zit, samen met een aantal mensen, in dezelfde situatie en ik merk dat er wederzijdse interesse en steun is omdat je hetzelfde doel hebt, 'zwanger worden'. Zodra de ander zwanger is geworden, merk je soms dat die interesse van hun naar mij toe minder is geworden doordat hun doel bereikt of en/of omdat ze het druk met zichzelf hebben (niet negatief bedoeld). Dat is allemaal nog wel begrijpelijk maar het doet wel ergens pijn. Daarbuiten zijn er ook vriendinnen (eerder goede kennissen) die ongepaste reacties geven als: 'Komt wel goed, blijven oefenen. Bij ons was het al na 1 maand prijs dus bij jullie zal het wel niet meer lang duren.' (en dus helemaal niet ingaan op wat ik zeg), daar deel ik ook effectief niets meer mee na zo'n reactie. Ik weet dat het meestal uit een soort van onwetendheid gezegd wordt, het niet weten hoe ze er mee moeten omgaan, maar toch heb ik geen tijd en zin meer om mijn diepste onzekerheden met hun te delen over dit topic. Daar ben ik ook hard in geworden en voelt ook als het juiste om te doen.

Rosalie, net zoals jij zegt, geeft dat een bepaalde rust en daar moet je je geen kreng voor voelen.
Hallo meiden,



ik heb een tijdje geleden met jullie meegeschreven. Ik schrijf al langer fanatiek mee met de ''wij proberen zwanger te worden in 2016 (2.0) groep. De overgang van ronde 8 naar ronde 9 viel mij zwaar. Ik heb mezelf deels weer opgelapt maar ik merk dat nu er steeds meer meiden in de groep zwanger worden het voor mij lastig is om de teleurstelling en andere minder rooskleurige gevoelens in mijn huidige groep te delen. De ruimte is er maar ik vind het vaak een smet op het goede nieuws zoals ''hé ik ben zwanger''. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het voorheen wat engig vond om met deze groep mee te schrijven want zo kwam de door mij gevreesde MMM wel erg dichtbij. Wij zijn inmiddels bij ronde 9 aangekomen. Ik ben hier wel verdrietig om geweest maar ik heb me erbij neergelegd dat de MMM vanaf nu een reëel scenario is. Lang verhaal maar ik zou graag met jullie mee willen schrijven. Ik zal mijn best doen om op iedereen te reageren.



Maanroosvis 26 jaar, partner 33 jaar, eerste kindje, regelmatige cyclus wat aan de korte kant 25, 26 dagen. Heftige menstruaties met veel vloeien en krampen. Ik voel mijn eisprong en MS ruim van tevoren aankomen. Ronde 9 NOD 08/09. Ik heb het eerste bloedonderzoek gehad en ben chlamydia vrij. Het zaadonderzoek van mijn vriend staat in de planning. Bijzonderheden: Ik slik antidepressiva. Behalve een zeurend gevoel in mijn baarmoeder heb ik geen symptomen voor mijn NOD in de vorm van gevoelige borsten, slijm etc.
Alle reacties Link kopieren
Maanroosvis, dan zitten we exact op hetzelfde punt. De overgang van 8 naar 9. Het is steeds weer spannend afwachten he. Ik duim voor je.

Wat is MMM?
Alle reacties Link kopieren
Maanroosvis. Ik heb me maanden geleden kort aangemeld bij de topic waar jij in mee schrijft maar ben toen mijn eigen topic gestart. Jij zei toen heel lief dat ronde 4 een vruchtbare ronde was maar helaas voor mij was die dat niet en de volgende rondes ook niet. Maar sindsdien hou ik jou ook wel in de gaten. Jammer dat je je hier moet aanmelden maar natuurlijk ook gezellig. Ik vind het hier ook fijn omdat er niet over zwanger zijn gesproken wordt. Natuurlijk gun je het iedereen en ben je blij voor ze als het raak is (en vooral hier gun ik het iedereen van harte) maar hier is net dat beetje extra ruimte om te balen dat het (nog) niet is gelukt om zwanger te raken.
Alle reacties Link kopieren
Pollewop, de pil heeft bij mij gelukkig nooit enig effect gehad op mijn cyclus, was elke keer na gebruik direct weer regelmatig. Vervelend dat dat zo verschillend is bij iedereen

Fijn dat je zo'n goede vakantie hebt gehad! Heerlijk he, even eruit en verstand op nul! Hopelijk ben je niet ongesteld geworden!



Fiep, ik test wel steeds voor nod. Ben veel te nieuwsgierig en die van action of de vroege testen via zwangerenkids of sensitest zijn echt niet zo duur dat je het daarvoor moet laten. Ik begin meestal 2 of 3 dagen vantevoren met testen. Vorige keer testte ik 2 dagen vantevoren positief. Ik wil het toch graag weten of ik zwanger was ja of nee, ook al word je dan misschien alsnog ongesteld. Je kunt dit ook meenemen in een eventueel vervolg als je verdere stappen moet ondernemen. Kan je toch iig vertellen dat je wel zwanger bent geweest maar niet is blijven plakken



Welkom maanroosvis, en succes!



Hier; vandaag naar zee geweest heerlijke dag gehad! Wel vermoeiend natuurlijk maar sowieso genoten! Zoon was uitgeteld maar had maar een half uurtje geslapen in de auto en toen was ie alweer wakker dus die zal morgen wel een gat in de dag slapen Ik ga ook gauw naar bed, donor is gister en vnvd geweest en komt morgenavond weer. Ik had vanmorgen nog een knipperende smiley dus ik verwacht tegen/in het weekend pas daadwerkelijk mn eisprong, maar ik wacht het af De donor heeft zich iig beschikbaar gesteld de komende dagen dus we gaan ervoor!! Ik weet niet waarom maar ik heb echt goede hoop deze maand, hopelijk terecht Slaap lekker allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Welkom maan roos vis. Vervelend dat je je hier weer aan moet sluiten. Ik snap je gevoel wel, ik ben ook de enige niet zwangere uit het groepje waar ik een jaar geleden mee gestart ben met schrijven. Het is fijn om hier je verhaal kwijt te kunnen.



Ik heb het helemaal niet moeilijk met zwangere vriendinnen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat alle vriendinnen (die kinderen hebben of bezig zijn) problemen hebben met zwanger worden en bij de fertiliteitskliniek lopen of via daar zwanger zijn geworden. Ik was bij 1 vriendin in tranen dat het gelukt was omdat ik het haar zo gun! Juist de niet zwangere vriendinnen snappen er niets van en hebben soms rare opmerkingen (dat ze het niet leuk zou vinden als ik volgend jaar met een dikke buik bij haar vrijgezelle feest ben enzo). Ik ga vandaag juist de hele dag helpen bij een vriendin! Nu al zin om lekker te knuffelen.



Bam wat een lieve donor heb je volgens mij gevonden of niet. Geweldig dat hij dit voor je wil doen!



Hier nog niets te bekennen. Dag 37. Ben bang dat ik wellicht weer geen eisprong heb gehad. Ik test ook vaak hoor. Gisteren nog gedaan. Nu bewust niets meer in huis om gewoon maar eens af te wachten. Ik doe het vooral omdat ik zoals nu gewoon niets weet. Wel of geen eisprong? Cyclus blijft weer uit.

Ik weet niet meer wie het vroeg, maar om die reden heb ik na 3maand ook de stap naar de HA gezet. Ik had geen cyclus. Heeft dus bijna 5 maand geduurd. En sinds dien heb ik er 0.0 regelmaat in.



Groenebroek wat vind ik het mooi om te horen dat je anders pleegkinderen wil opvangen en opvoeden. Ik heb het al vaker gezegd maar vind het echt bewonderingswaardig hoe je er in staat. Je bent natuurlijk ook al een stuk verder dan de meesten van ons, maar ik vind je kijk op de hele situatie echt heel knap.
Alle reacties Link kopieren
Hi lieverds ik lees nog steeds mee maar heb echt een paar rotdagen achter de rug. Heb het ineens zo moeilijk met het feit dat het nog steeds niet is gelukt. Iedereen raakt maar te pas en te onpas zwanger, maakt maar te pas en te onpas achterlijke opmerkingen als; oh al zo lang bezig dan zal t nu wel snel gebeuren. Zo werkt dat helemaal niet?! Ik ben al dagen chagerijnig en huil de hele dag. Ik voel me echt verschrikkelijk. Inmiddels op het wachtbankje beland (2 dagen later dus zal de tabel snel even aanpassen) en heb nu al het gevoel dat het niet gelukt is. Nope, deze ronde is geen beste voor mij.

Probeer t vanaf nu weer bij te houden, maar er word echt veel geschreven..
All you need is faith, trust and a little bit of pixiedust.
@Fiep De MMM staat voor Medische Malle Molen. In Nederland krijg je na 12 maanden zelf proberen de titel verminder vruchtbaar en kun je worden doorverwezen naar het ziekenhuis. Met de nadruk op kunnen. In dit artikel https://www.nhg.org/stand ... -standaard-subfertiliteit wordt heel goed uitgelegd wanneer een huisarts wel of niet doorverwijst. Mijn vriend heeft binnenkort een zaadonderzoek. Als die goed is krijgen wij waarschijnlijk het advies om 6 maanden tot een jaar zelf te blijven proberen.



@Rosalie heee wat leuk. Ik wou dat ik je onder rondere en vruchtbare omstandigheden was tegengekomen hihi. Ik heb natuurlijk meteen jouw topic opgezocht natuurlijk en daar zag ik Pris92 staan. Die heeft ook nog heel even met ons meegeschreven. Nja toch gezellig. Hopelijk hoef je hier niet lang mee te schrijven .



@Bam wat een bijzonder dat je dit als alleenstaande moeder doet. Ik heb er veel bewondering voor.



@Vriendschap en zwangerschap. Mijn directe vriendinnen zijn niet bezig met zwanger worden. De eerste rondes waren zij wel heel erg betrokken. Nu het wat langer duurt en ze mij ook iets wanhopiger zien worden krijg ik vaker de ''het komt wel goed, loslaten, je bent er te veel mee bezig'' opmerkingen te horen. Om verdere irritaties aan mijn kant te voorkomen kies ik ervoor om dit niet meer met hen te delen. Ik vertel soms wel dat ik ongesteld ben geworden en dan krijg ik de nodige ''aaaawww's''. Mijn vriend is wat ouder en in zijn vriendenkring zijn er al meerdere babies geboren. Ik ben op één vriendin van hem echt stinkend jaloers geweest omdat zij op dezelfde avond dat wij er voor wilde gaan vertelden dat zij in verwachting waren. Dit heeft overigens de gehele zwangerschap geduurd. Ik schaamde me voor mijn eigen jaloezie gelukkig is dit al redelijk weg geebt.

Mijn ervaring is wel dat als je niet bezig bent met zwanger worden je je niet echt kunt inleven.



@Vroeg testen dat doe ik niet meer. Ik heb de eerste rondes getest maar ik was de omo witte testen al gauw beu. Ik weet dat mijn cyclus soms met één dag kan afwijken dus testen mag ik alleen maar als ik minstens twee dagen overtijd zou zijn. Tot nu toe is dat nooit gebeurd. Ik voel ook minstens 4 dagen van tevoren dat mijn menstruatie eraan zit te komen. Ik weet dat één van de mogelijke symptomen bij een zwangerschap het ongesteldheidsgevoel kan zijn maar na 8 rondes ken ik mijn lichaam goed genoeg.
@Tinkerbell excuus onze berichten hebben elkaar gekruist. Wat vervelend dat je je zo rot voelt. Ik herken je gevoelens helemaal. Ik heb deze ronde meer tranen gelaten dan anders. Ik sport niet meer en hield elke avond janksessies. Ik wist ook even niet waar ik de ''hoop'' vandaan moest halen. Ik heb op het forum iemand gevonden waarmee ik dit kan delen. Dit heeft mij enorm geholpen. Ik was zo wanhopig dat ik een astrologische kinderwens sessie heb gehad bij ''de zweefmevrouw'' zoals ik haar noem. Zij omschreef welke zielskindjes ze om ons heen zag. Sindsdien voel ik me ietsjes beter. Ik hoop dat je je gauw weer iets beter voelt. Voel je vrij om je meest diepe en treurige gedachten te delen want ik herken ze echt allemaal. Liefs van mij

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven