Libido is weg. Wat nu?

25-08-2016 17:49 38 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Sinds een paar maanden lijkt mijn libido te verdwijnen. Op het moment voel ik niets meer voor seks. Ik heb er gewoon geen zin meer in. Ik vraag me af hoe dit ineens kan en hoe lang dit duurt. Is dit tijdelijk? Kan dat 'plots' verdwijnen maar ook terug komen?



Ik dacht eerst dat het kwam door de drukte. Deze zomer ben ik afgestudeerd en gemigreerd voor mijn partner. Het gaat tot nu toe helemaal goed en ik heb geen last van stress meer. Ik ben gelukkig. Dus dit kan het niet zijn. Op het moment ben ik totaal niet druk. Mijn vriend vind ik erg aantrekkelijk, onze relatie zit goed en de seks die we soms hebben (maar nu zeker 1,5 week geleden) is erg goed. Bovendien zijn we jong (ik ben 24) en we hebben geen kinderen.



Hoe kan dit ineens? Wat kunnen we eraan doen? Er wordt vaak gesuggereerd dat je je lust kan opwekken door het te doen, maar seks hebben terwijl je er echt geen zin in hebt is gewoon ook ronduit vervelend. Toch maar toegeven dan of zijn er betere opties?



Alle Viva-wijsheid is welkom
Hakuna Matata
quote:spinnetje_ schreef op 25 augustus 2016 @ 19:12:

[...]





Oei, ik leef vrij slecht op het moment. Ik eet genoeg (lang niet altijd gezond) en rook en drink vrij veel te laatste tijdAllemaal libido killers. Kom eerst eens tot rust, pas je lifestyle aan en ga dan naar de HA als er nog steeds niets veranderd is.
quote:spinnetje_ schreef op 25 augustus 2016 @ 19:10:

[...]





Soms wel, soms niet. Laatste tijd meestal niet. Het lijkt meer vanuit mezelf te komen. En het is jammer, want afwijzen is niet alleen rot voor hem maar ook voor ons. Ik voel me daar ook niet prettig onder.Ik snap het, dat is voor jullie beiden heel rot. Voor hem om afgewezen te worden, maar voor jou ook om weer te moeten afwijzen. Want je wilt wel zin hebben, alleen heb je het niet. Je moet ook uitkijken dat dat niet te veel in je hoofd gaat zitten, dus dat je er al vanuit gaat dat je geen zin hebt (of je daar aan vast grijpt), waardoor dat ook niet kan veranderen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Zharon09 schreef op 25 augustus 2016 @ 19:14:

[...]





Wat je eet kan ook veel invloed hebben. Wat je eet heeft namelijk uiteindelijk invloed op je hormonen en dus op je libido, beetje kort door de bocht gezegd. Misschien is dat nog de moeite waard om naar te kijken?Interessant, ga ik doen.
Hakuna Matata
Dit is misschien wel een interessant artikel voor je: http://www.groenevrouw.nl ... ido-oorzaken-oplossingen/

Verder wat iris zegt: kom tot rust, pas je lifestyle aan en ga dan naar de HA als er nog steeds niets veranderd is. Je kan ook nog veel onbewuste stress hebben van alle veranderingen, ook al voel je je gelukkig (wat wel heel fijn is!).
Alle reacties Link kopieren
Ik en mijn man zijn ruim 12 jaar samen. Wij zijn getrouwd en hebben 2 kids. De sex is nu juist op zijn best en veel vaker. Toen wij gingen voor kinderen en dus stopte met de nuvaring is mijn libido 200% verbeterd. Hier komt er geen anticonceptie meer in.
Alle reacties Link kopieren
quote:Minthe1314 schreef op 25 augustus 2016 @ 19:22:

Ik en mijn man zijn ruim 12 jaar samen. Wij zijn getrouwd en hebben 2 kids. De sex is nu juist op zijn best en veel vaker. Toen wij gingen voor kinderen en dus stopte met de nuvaring is mijn libido 200% verbeterd. Hier komt er geen anticonceptie meer in.



Heftig. Dit hoor je vrij vaak, anticonceptie is a killer.



Hier is mijn stappenplan: op korte termijn gezonder leven en wachten tot ons leven wat stabieler is (aankomende week verhuizen we en ik begin maandag met mijn nieuwe baan), over 1,5 maand zijn mijn ringen op en dan stop ik ermee. Mocht het na een tijd nog geen verbetering zijn kan ik altijd nog naar de ha. Vriend vindt het een goed idee.



We kijken het aan, bedankt allemaal
Hakuna Matata
Alle reacties Link kopieren
quote:Zharon09 schreef op 25 augustus 2016 @ 19:20:

Dit is misschien wel een interessant artikel voor je: http://www.groenevrouw.nl ... ido-oorzaken-oplossingen/

Verder wat iris zegt: kom tot rust, pas je lifestyle aan en ga dan naar de HA als er nog steeds niets veranderd is. Je kan ook nog veel onbewuste stress hebben van alle veranderingen, ook al voel je je gelukkig (wat wel heel fijn is!).Leuk artikel, bedankt voor je input
Hakuna Matata
Veel succes met alles! Hopelijk komt het snel weer terug
Alle reacties Link kopieren
Geef het wel zeker 6 maanden de tijd. Want je lichaam moet er echt aan wennen om geen hormonen meer binnen te krijgen. Ook mijn emoties zijn weer wat duidelijker. De nuvaring vlakte mijn emoties en wat ik voelde af. Ook heb ik de mirena spiraal nog ff geprobeert. Binnen 2 weken was ik er daar depressief van. En ik heb hem ook niet langer dan 3 maanden gehad. Mijn huwelijk zou er kapot aan zijn gegaan. Nadat hij eruit was, voelde ik me gelijk beter en na 2 dagen geen depressieve gevoelens meer. Maar goed reageer heel heftig op hormonen. En veel artsen ontkennen of onderschatten dit.
Alle reacties Link kopieren
Tip: laat het los en zeker het moeten... Heb gewoon een leuke avond en spreek af dat het eindigt zonder seks. Alleen maar kroelen e.d....... Toppie dat je het bespreekbaar maakt .........
Alle reacties Link kopieren
Op je 24ste zit jij als vrouw niet in je piekjaren hoor....die komen pas na je 30ste ....believe me
Alle reacties Link kopieren
Spinnetje, zo te lezen zijn er best veel veranderingen in jullie leven op dit moment. Natuurlijk, AC kan een enorme libidokiller zijn (bij mijn vrouw was dat zeker de Microgynon), maar de echte ultieme libidokiller is stress (en geloof me, ik kan er over meepraten). Een migratie, nieuwe omgeving, misschien nieuwe baan, stress ligt erg voor de hand. Stress omhoog, libido omlaag, het is bijna een wiskundige vergelijking...

Wat er aan te doen? Het klinkt simpel (maar dat is het niet!): geef het tijd. Je moet wennen aan een nieuw leven, dat gaat niet van de ene op de andere dag. Maar als je in de negatieve spiraal terecht komt van het gevoel: dat gaat toch niet meer lukken, dan gaat het ook niet meer lukken... De grote kunst is om dat voor jezelf te doorbreken, een deel acceptatie en een heel groot deel communicatie. Houdt jezelf voor ogen: het komt wel weer goed. Het zou nog mooier zijn als je jouw partner daar ook van kunt overtuigen. Op den duur zal de stress (al ervaar je dat misschien niet zo, maar stress is een echte sluipmoordenaar) afnemen en, zie de wiskundige vergelijking, het libido weer toenemen. Hoe lang dat duurt, zal van jullie zelf afhangen.

Ik hoop dat je er wat mee kunt, en ik wens je heel veel wijsheid en geluk toe in dat warme land!
Fate is just the weight of circumstances
quote:iris1969 schreef op 25 augustus 2016 @ 18:34:

Een seksuoloog kan je helpen met seksuele issues of je kijk op seks veranderen, maar als je gewoon van seks houdt en je je vriend nog steeds aantrekkelijk vindt weet ik eerlijk gezegd niet zo goed wat hij of zij kan toevoegen.

Ja, ook daarin is een seksuoloog gespecialiseerd. Van het geen zin hebben tot de uitvoering die niet lukt. Alles wat bij seks hoort kan een seksuoloog iets mee. Dus zeker geen verkeerd plan om eens een bezoek te brengen aan de seksuoloog als de dingen die je nu gaat doen niet helpen. Dan kan zij wellicht eens mee helpen zoeken naar een oorzaak.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven