Geen reisgenoot

28-08-2016 11:27 70 berichten
Wat zouden jullie doen als je een reiswens hebt die je gezin niet zit zitten? Ik wil graag een bepaalde rondreis maken maar mijn kinderen (puber en bijna volwassen) zien dat niet zitten, en mijn vriend eigenlijk ook niet. Het is een dure reis dus om hen verplicht mee te slepen vind ik dan ook een beetje zonde. Ik ben niet mans genoeg om in mijn eentje door Afrika te reizen Het lijkt me ook niet leuk. Kun je met een gerust hart met een groepsreis mee, of zit je dan tussen de stellen en koppels? Of zou je in je vriendenkring een reisgenoot zoeken om samen een groepsreis te doen, of zo?
quote:eva-luna schreef op 28 augustus 2016 @ 12:34:

Wat als Minke het nou gewoon gezelliger lijkt in gezelschap..? Dan is de vermelding over niet mans genoeg zijn overbodig en onduidelijk
Alle reacties Link kopieren
quote:nlies schreef op 28 augustus 2016 @ 12:16:

Meerdere groepsreizen gemaakt, allerlei combinaties gezien: stellen, vaders-zonen, moeder-dochter, vrienden, singles en mensen die zonder hun partner waren omdat die net als jou gezin er geen zin in hadden, en de reis te duur was voor "eigenlijk liever niet"

Ik heb nooit in de vriendenkring iemand gezocht om mee te gaan, wel in die reizen iemand gevonden om later weer eens mee op vakantie te gaan.



Hier dezelfde ervaring. Met Shoestring en Baobab en de begintijd van Djoser.

Als je beperkte tijd hebt, zou ik niet zelf in Afrika gaan reizen met het OV of af en toe een taxi. Met een rondreis kom je op plekken waar je met het OV soms niet of lastig kunt komen.

En je hebt ook gewoon de vrijheid om bij een ander restaurant te gaan eten dan die de reisleider aanraadt. En je eigen gang te gaan op een vrije dag, of op een bankje te blijven zitten als andere een wandeling gaan maken.



Met een relatief vreemde (en dat jan best een goede kennis zijn) op reis gaan en met zijn 2en een land ontdekken kan leuk zijn, maar ook vies tegenvallen. Ze dingt af op een fles water, lust het lokale eten niet, wil iedere avond stappen, snauwt het personeel af en is helemaal van de rel als er een gekko in de kamer blijkt te zitten. Dingen die je thuis niet opgevallen waren, maar met wie je nu wel 24/7 samen bent.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Alle reacties Link kopieren
quote:Bugs_Bunny schreef op 28 augustus 2016 @ 12:36:

[...]



Dan is de vermelding over niet mans genoeg zijn overbodig en onduidelijk
Alle reacties Link kopieren
quote:MinkeDeWit schreef op 28 augustus 2016 @ 12:25:

[...]



Natuurlijk kan ik het wel, maar het lijkt me erg ongezellig en ook niet leuk om alles zelf te moeten regelen.



Juist in Afrika trekken buitenlandse reizigers en artsen-in-opleiding automatisch naar elkaar toe als een soort magneten. Het is daar supermakkelijk om reisvrienden onderweg te maken en je komt elkaar ook telkens weer tegen omdat er nu eenmaal bepaalde highlights zijn en vaak ook een meest logische route daarlangs. Of als je zelf flexibel bent dan kun je makkelijk telkens weer afpreken met die mensen die je leuk vindt, helemaal nu met internet en whatsapp enzo.



Ik heb twee keer een vakantie van 4-5 weken door Afrika gedaan (Malawi en beetje Zambia; en Tanzania, Zanzibar, Kenia), en was nooit lang alleen.

Juist in je eentje heb je snel aanspraak. Veel sneller dan iemand die al met een vriend(in) reist of erger nog: in een groep. Andere mensen laten zo'n 'bubble' vaak met rust en praten makkelijker tegen een solo reiziger.



Ook als je een safari boekt van bijvoorbeeld 4 dagen, dan zit je vanwege de kosten ook al gauw in een groepje en kun je leuke mensen leren kennen, uit de hele wereld. Daarna was ik altijd weer blij als ik mijn eigen weg kon gaan!



Bovendien is het ook heel leuk om met de mensen van het land zelf te kletsen of een markt te bezoeken of iemand als officiële gids of drager (bergwandelen) in te huren. Dan heb je ook leuk gezelschap en je leert ook nog veel over het land.

In de meeste landen heb je volop toerbedrijfjes waar je allerlei dagtripjes of meerdaagse tripjes kunt boeken. Dus je kunt ook kiezen voor mix & match: alleen vertrekken maar wel ter plaatse telkens groepstourtjes boeken met telkens een andere gids die weer gespecialiseerd is in bijvoorbeeld bergwandelen, wilde dieren, culturele uitstapjes etc.



Ik reisde tussen plaatsen met de bus of veerboot, gewoon openbaar vervoer dus. Een van de LEUKSTE onderdelen van het reizen in Afrika! En gewoon heel veilig. Je ziet dan echt hoe de mensen leven, hoe ze levende kippen en grote zakken oogst mee aan boord nemen, je zit tussen de mama's met baby's, studenten die graag een praatje met je maken, de oudjes etc. Alleen op busstations zelf moet je goed op je spullen letten (net als in Amsterdam Centraal overigens) en ik zou die ook vermijden als het nog/al donker is.



Ik had altijd medelijden als ik zo'n Djoser-bus vol kaaskoppen zag, die de hele vakantie tegen elkaar aan zitten te kijken.



Kijk eens in een Lonely Planet gids, het is echt niet moeilijk te regelen. (En ook voor een groepsreis moet je je inentingen en malariapillen regelen, geschikte tas en kleding en camera en verrekijker uitzoeken, etc.)

Laat maar weten als je meer vragen hebt over solo reizen. Is juist hartstikke gezellig! En veel goedkoper.
You can never have too many hats, gloves and shoes
Alle reacties Link kopieren
quote:eva-luna schreef op 28 augustus 2016 @ 12:34:

Wat als Minke het nou gewoon gezelliger lijkt in gezelschap..?



Dan wordt ze verplicht om naar hostels te gaan. In haar up off course .



Ik snap dat ophemelen van alleen reizen niet zo.



Maar goed, meerdere groepsreizen gemaakt, alleen en met een vriendin. Beviel goed. Reisgezelschap was altijd gevarieerd.



Ook alleen gereisd. Maar ik zou voor groepsreis kiezen. Je komt waar je moet zijn zonder al teveel gedoe. En als je kort vakantie hebt, bespaart een groepsreis nu eenmaal veel tijd van het zelf alles uitvogelen.
Alle reacties Link kopieren
quote:tvandattum schreef op 28 augustus 2016 @ 13:45:

[...]





Dan wordt ze verplicht om naar hostels te gaan. In haar up off course .



Hoezo hostels? Ik had altijd een privékamer in een hotel of soort van resort, met leuk café/restaurant/pooltafel erbij waar je makkelijk andere reizigers ontmoet. Mensen gaan makkelijk bij elkaar aan tafel zitten of spelletjes doen.





quote:tvandattum schreef op 28 augustus 2016 @ 13:45:

[...]Ik snap dat ophemelen van alleen reizen niet zo.



Omdat je dan precies kan doen waar je zelf zin in hebt, en meer contact hebt met de mensen van het land dat je bezoekt.

Je zit niet gebonden aan een (vaak snel doorjakkerend) reisschema, bizar vroeg opstaan, en vervelende mensen. Soms zelfs corvee! Arghh, op je vakantie!





quote:tvandattum schreef op 28 augustus 2016 @ 13:45:

[...]Maar goed, meerdere groepsreizen gemaakt, alleen en met een vriendin. Beviel goed. Reisgezelschap was altijd gevarieerd.



Ook alleen gereisd. Maar ik zou voor groepsreis kiezen. Je komt waar je moet zijn zonder al teveel gedoe. En als je kort vakantie hebt, bespaart een groepsreis nu eenmaal veel tijd van het zelf alles uitvogelen.Elke manier heeft voor- en nadelen maar ook voor groepsreizen moet je wel echt een type zijn. Ik word na 4 dagen in een groep gillend gek. Ook al zitten er altijd leuke mensen bij, er zitten ook altijd onwijze eikels bij (bv. die wilde dieren gaan voeren, beste stoel altijd als eerste inpikken, altijd in je beeld lopen als je een foto wilt maken, onbeschoft doen tegen personeel, etc) en daar wil ik in mijn vakantie gewoon niet mee te maken hebben.
You can never have too many hats, gloves and shoes
Mijn schoonouders hebben veel groepsreizen gedaan naar landen heel ver weg en zaten eigenlijk altijd tussen de stellen en gezinnen. Ik zou dat dus zeker navragen bij de organisatie. Verder geen tips, groepsreizen zijn my idea of hell
Alle reacties Link kopieren
In Slowakije schijnt een leuk hostel te zitten



Zonder gekheid; ik zit een beetje met dezelfde kwestie, wil ook graag een reis maken die man niet ziet zitten...

Ik zoek ook nog een beetje naar de oplossing, hoewel ik idd overweeg gewoon met iemand anders uit mijn familie/vriendenkring te gaan. Of misschien ga ik ooit wel solo, wie zal het zeggen...
668, the neighbour of the Beast
Alle reacties Link kopieren
En de groepsreizen van de laatste jaren zijn echt niet meer als de groepsreizen van vroeger( op wat uitzonderingen na) Vaak reizen waarbij rekening wordt gehouden met mensen die wel het gemak willen van hotels en vervoer geregeld, maar ter plekke zelf wel uitkiezen wat ze doen, waar ze eten. Iets samen met reisgenoten doen, of alleen op pad gaan. Ik ben nooit in Afrika geweest, maar ik denk dat je daar op safari's wel meer met de groep optrekt dan wanneer je in grotere steden bent,

Dus zet voor jezelf op een rijtje wat belangrijk is, en kijk dan welke organisaties dat bieden. Bedenk dat de kosten van bus, chauffeur en gids gedeeld wordt door alle reizigers, zodat een grote groep relatief goedkoper is dan een kleinere, maar ook dat het met een grotere groep langer duurt voordat iedereen aan een (weg)restaurant zijn koffie/ thee heeft gekregen en gedronken heeft. En dat je bij maaltijden inclusief vaak toch het eten krijgt waarvan men uitgaat dat 95% van het gezelschap dat wel lust, en je dus vaak eten krijgt wat heel veel lijkt op thuis. Terwijl als je het zelf kunt bepalen, je ook eens iets anders kunt kiezen
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
quote:patsy--stone schreef op 28 augustus 2016 @ 13:53:.

.l

Elke manier heeft voor- en nadelen maar ook voor groepsreizen moet je wel echt een type zijn. Ik word na 4 dagen in een groep gillend gek. Ook al zitten er altijd leuke mensen bij, er zitten ook altijd onwijze eikels bij (bv. die wilde dieren gaan voeren, beste stoel altijd als eerste inpikken, altijd in je beeld lopen als je een foto wilt maken, onbeschoft doen tegen personeel, etc) en daar wil ik in mijn vakantie gewoon niet mee te maken hebben.Wat een onzin. Heb een paar groepsreizen gedaan en dit herken ik helemaal niet. Gezellige groepen gehad, vaak met mensen die ook al heel wat van de wereld hebben gezien, maar voor het gemak van georganiseerd vervoer gaan of omdat ze niet alleen weg wilden. En met mensen die nog nooit buiten de benelux waren geweest bij wijze van spreken. Van alles wat en de een wat onhandiger en verwender dan de ander, net als met solo-reizigers. Je kunt het uiteraard slecht treffen, maar het ligt ook aan je eigen instelling, aan hoe snel je je aan anderen ergert (of wilt ergeren).
Alle reacties Link kopieren
Mocht je gaan voor een groepsreis, zoek dan wel goed uit hoe groot de kans is dat hij doorgaat, en hoe ver van tevoren je dat te horen krijgt. (En google voor ervaringen / reviews.)

Ik hoor zo vaak van collega's die groepsreizen doen, dat hun geboekte reis toch niet doorgaat vanwege te weinig boekingen of andere redenen. Zie dan nog maar op het laatste moment wat anders te regelen... dus zorg dat je ook alvast een 'plan b' hebt voor zo'n situatie.
You can never have too many hats, gloves and shoes
Alle reacties Link kopieren
quote:eva-luna schreef op 28 augustus 2016 @ 14:06:

[...]





Wat een onzin. Heb een paar groepsreizen gedaan en dit herken ik helemaal niet. Gezellige groepen gehad, vaak met mensen die ook al heel wat van de wereld hebben gezien, maar voor het gemak van georganiseerd vervoer gaan of omdat ze niet alleen weg wilden. En met mensen die nog nooit buiten de benelux waren geweest bij wijze van spreken. Van alles wat en de een wat onhandiger en verwender dan de ander, net als met solo-reizigers. Je kunt het uiteraard slecht treffen, maar het ligt ook aan je eigen instelling, aan hoe snel je je aan anderen ergert (of wilt ergeren).Ha ha, het ligt aan mijn instelling dat andere mensen dieren gaan voeren of een stoel bezet houden met hun tas of het personeel van een restaurant uitkafferen?
You can never have too many hats, gloves and shoes
Alle reacties Link kopieren
quote:patsy--stone schreef op 28 augustus 2016 @ 13:53:

[...]





Hoezo hostels? Ik had altijd een privékamer in een hotel of soort van resort, met leuk café/restaurant/pooltafel erbij waar je makkelijk andere reizigers ontmoet. Mensen gaan makkelijk bij elkaar aan tafel zitten of spelletjes doen.





[...]





Omdat je dan precies kan doen waar je zelf zin in hebt, en meer contact hebt met de mensen van het land dat je bezoekt.

Je zit niet gebonden aan een (vaak snel doorjakkerend) reisschema, bizar vroeg opstaan, en vervelende mensen. Soms zelfs corvee! Arghh, op je vakantie!





[...]





Elke manier heeft voor- en nadelen maar ook voor groepsreizen moet je wel echt een type zijn. Ik word na 4 dagen in een groep gillend gek. Ook al zitten er altijd leuke mensen bij, er zitten ook altijd onwijze eikels bij (bv. die wilde dieren gaan voeren, beste stoel altijd als eerste inpikken, altijd in je beeld lopen als je een foto wilt maken, onbeschoft doen tegen personeel, etc) en daar wil ik in mijn vakantie gewoon niet mee te maken hebben.



Groepsreizen kun je vaak overdag ook doen wat je zelf wilt. Daar maak je je keuze op.

Overigens ga ik niet op reis om contact op te doen met 'locals', maar om dingen te zien of doen die in Nederland niet kunnen.

Raar idee van groepsreizen heb jij.
Alle reacties Link kopieren
Reismaatjes.nl

Of alleen gaan
Alle reacties Link kopieren
Ik bewonder echt de mensen die in hun uppie naar verre oorden gaan. Het lijkt me fantastisch maar is het iets voor iemand als ik, die toch vrij op zichzelf is, niet zo gemakkelijk contact maakt met mensen (uit verlegenheid/onzekerheid)?

Hoe doen jullie dat, ga je alleen in een restaurant zitten, alleen aan de bar zitten 's avonds? Ik zou me opsluiten in mijn hotelkamer denk ik.

En ben je niet bang dat er iets kan gebeuren als vrouw alleen in de rimboe?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb al veel rondreizen met een groep gemaakt. Ga altijd alleen mee en kom meestal een mix van stellen en alleengaanden tegen. Op de sites van bv Djoser en misschien ook wel bij Sawadee, Koning Aap en Shoestring staat meestal bij de reis al het aantal boekingen met de leeftijdscategorie, man/vrouw en of ze alleen of als koppel geboekt hebben.



Ik vind het hierboven genoemde punt over doorgang van reizen een heel goed aandachtspunt. Buiten het hoogseizoen en de herst/kerst en meivakanties (waarin veel mensen uit het onderwijs meegaan met groepsreizen) is er best wel een hoge kans dat reizen op diverse datums niet gevuld worden. Bij bv Djoser en ook andere organisaties staan al wel gegarandeerde reizen maar hou ook daar de kleine lettertjes in de gaten dat ook die pas doorgaan bij minimaal ca. 8 deelnemers.



Ik vind naar veel bestemmingen groepsreizen ideaal. Ik kan in mijn relatief korte vakantietijd toch vrij gemakkelijk veel dingen zien en hoef me tijdens de reis niet druk te maken over het transport vanaf het vliegveld, tussen de diverse hotels omdat er 's ochtends een bus klaar staat en die rijdt me met diverse stops op een interessante plek of een sanitaire stop naar de volgende verblijfsplek. Hotels ed zijn geregeld.



Ik kan me prima zelf redden tijdens een reis, heb deze zomer een reis gedaan naar oa Wit-Rusland met zelf voor en na verlengingen dus dan ben ik ook alleen en doe ook veel dingen maar ik vind het lekker gemakkelijk om me tijdens de rondreis zelf niet druk te hoeven maken over trein/lokale busroutes ed. In steden zelf ga ik niet met de groep mee, heb dan dus hele dagen voor mezelf om te doen wat ik wil. Tijdens deze dagen heb ik genoeg leuke contacten met de lokale bevolking.



Avondeten zit niet bij de meeste groepsreizen in, dus kun je zelf doen of je kunt aanwezig zijn op een genoemd tijdstip zodat je wel gezellig met anderen kunt gaan eten.



Ik heb eigenlijk altijd wel aansluiting gehad bij mensen, leeftijden maken me niet zo veel meer uit en social talk lukt prima op de momenten dat je samen eet en dingen samen doet tijdens een reisdag.



Afrika reizen kunnen in een groep wel erg, extra intensief zijn omdat je bij bv safari /kampeer reizen soms wel van 's ochtends tot 's avonds bij elkaar zit, ontbijt moet klaar maken en avondeten rond een kampvuur eet. Er zijn dan gewoon minder mogelijkheden om je eigen gang te gaan. Dat hangt gewoon erg van de bestemming/soort reis af. Maar goed, een vriendin vragen is natuurlijk ook niet zonder risico omdat je tijdens zo'n reis elkaar misschien ook wel van een andere kant leert kennen, veel intensiever met elkaar op trekt dan in je normale leven.



Als je echt een speciale rondreis wilt doen met bepaalde bestemmingen zou ik toch eens op de sites van bepaalde reisorganisaties kijken. Je ziet dan tijdens de reis in elke geval echt de dingen die op het programma staan.



Reisgenoten en ergernissen / gekke dingen die ze doen vind ik altijd wel meevallen, is ook hoe je je er zelf in zet en of je je snel gaat ergeren of niet. Ik laat dat soort dingen gewoon gemakkelijk los omdat ik mijn vakanties niet wil laten verpesten door dit soort dingen. Tijdens een reis van bv 3 weken heb je altijd wel een soort opbouw: eerste week is leuk ivm iedereen nog onbekend en nieuw, dan zijn er een paar dagen dat mensen zich wat gaan ergeren en dat is in de laatste week weer minder omdat je dan weer denkt dat je toch nog maar kortere tijd met die mensen opgescheept zit.



Stel dat je met een organisatie mee gaat/groep kijk dan wel naar hoe ze het brengen. bv SRC heeft op zich wel goede culturele reizen maar die zijn wel echt van ontbijt, lunch en diner ook samen.
Alle reacties Link kopieren
quote:tvandattum schreef op 28 augustus 2016 @ 14:17:

[...]



Raar idee van groepsreizen heb jij.



Gebaseerd op:

- er wel eens een paar keer tijdelijk aan vastgeplakt zijn (bv. 3-daagse jungle trip, zat ik bij een groep die 90 dagen met elkaar op georganiseerde reis waren)

- eerstehands ervaringen van iemand die meer dan 5 jaar reisleidster is geweest in Azië

- eerstehands verhalen van collega's en kennissen die op allerlei groepsreizen zijn geweest
You can never have too many hats, gloves and shoes
Alle reacties Link kopieren
quote:claudia1966 schreef op 28 augustus 2016 @ 14:33:

Ik bewonder echt de mensen die in hun uppie naar verre oorden gaan. Het lijkt me fantastisch maar is het iets voor iemand als ik, die toch vrij op zichzelf is, niet zo gemakkelijk contact maakt met mensen (uit verlegenheid/onzekerheid)?

Hoe doen jullie dat, ga je alleen in een restaurant zitten, alleen aan de bar zitten 's avonds? Ik zou me opsluiten in mijn hotelkamer denk ik.

En ben je niet bang dat er iets kan gebeuren als vrouw alleen in de rimboe?



In de 'rimboe' (lees: juist in de grote steden) is het ook niet veilig om met een (niet-lokale) man samen in het donker over straat te lopen. Dus wat dat betreft geen verschil of je nou solo gaat of met een reisgenoot.



Ik ben ook geen enorme socializer, een echte introvert, maar juist in Afrika reizen veel leuke, ingetogen, oprecht geïnteresseerde mensen (ook veel artsen die net coschappen hebben gelopen en dan op reis gaan), niet zoveel party animals zoals in Thailand. Mensen met wie je echt een gesprek kan voeren.



Bijvoorbeeld in Malawi hebben veel hotels een mix van privékamers en slaapzalen, en vrijwel altijd een gezellig restaurant / café waar ook het ontbijt geserveerd wordt. En waar je dus 's avonds kunt eten zodat je niet meer in het donker over straat hoeft als je dat niet wilt. Vaak ook een pooltafel en veel andere bordspellen, soms een zwembadje. Daar is het echt makkelijk om aan de praat te raken met andere reizigers. Er komt altijd wel iemand tegen je aan ouwehoeren of je vraagt zelf even of je mag aanschuiven als iemand in zijn eentje zit te ontbijten bijvoorbeeld.



In een ver continent is het ook makkelijker om delen van je persoonlijkheid 'uit te testen' die je normaal / thuis niet zo gauw naar buiten laat komen omdat mensen dan misschien raar zouden opkijken omdat ze je zo nog niet kennen.

Al die mensen daar kennen jou toch niet en kijken dus ook niet gek op als jij vraagt of je de tafel mag delen, of vraagt of iemand je wil leren Bao (een Afrikaans bordspel) te spelen, of gewoon een babbeltje begint over de mooie zonsopgang of het gezang in het kerkje verderop ofzo.



Thuis ben ik een avondmens; in Afrika sla ik om naar ochtendmens. Vroeg op voor de mooie zonsopgang. Overdag van alles doen en bekijken. 's Avonds is het onveiliger op straat (vooral in de steden, maar ik zit meestal veel in de natuur in Afrika), en ga ik gewoon eten, foto's selecteren, reisverslag bijwerken, kletsen, spelletjes doen... en vroeg slapen zodat ik de volgende dag weer die mooie zonsopgang kan zien.
You can never have too many hats, gloves and shoes
Alle reacties Link kopieren
quote:patsy--stone schreef op 28 augustus 2016 @ 14:46:

[...]





Gebaseerd op:

- er wel eens een paar keer tijdelijk aan vastgeplakt zijn (bv. 3-daagse jungle trip, zat ik bij een groep die 90 dagen met elkaar op georganiseerde reis waren)

- eerstehands ervaringen van iemand die meer dan 5 jaar reisleidster is geweest in Azië

- eerstehands verhalen van collega's en kennissen die op allerlei groepsreizen zijn geweest





Gelukkig zijn mensen die alleen reizen perfect, altijd gezellig en super sociaal en aardig.

Jij hoeft toch niet op groepsreis? Het gaat om TO.
Ik denk dat ik ervoor kies om in mijn kennissenkring een reisgenoot te vinden om samen een groepsreis te doen, en anders kies voor een groepsreis waar ook alleengaanden meegaan. Bij de rondreizen die ik heb gezien waren de transfers en hotels inbegrepen en de excursies facultatief. Je hoeft dus niet aan alles mee te doen. Ik heb er verder geen problemen mee om met andere kaaskoppen in een bus te zitten. Je hoeft er niet mee te trouwen en er zitten vast wel aardige mensen tussen. Vaak wordt dezelfde reis ook aangeboden als fly&drive maar daarvan zie ik het voordeel niet in mijn eentje. Ik vind het wel fijn als een ander rijdt, de bestemming kiest, kaartjes koopt en mijn problemen oplost. Ik ben al vaak genoeg alleen op vakantie geweest (met de kinderen) om ook die delen van mijn persoonlijkheid te kennen
Alle reacties Link kopieren
Gelijk heb je Minke! Soms is een georganiseerde reis gewoon even makkelijker/praktischer/rustiger. Zeker je beperkt de tijd hebt en toch al weet wat je wil gaan zien. Dan is het gewoon handig als vervoer en accommodatie geregeld is en je verder gewoon je eigen ding kunt doen. Als je met twee personen gaat kun je ook losse bouwstenen overwegen. Ik ben benieuwd welke bestemming het wordt!
Alle reacties Link kopieren
quote:tvandattum schreef op 28 augustus 2016 @ 15:47:

[...]





Gelukkig zijn mensen die alleen reizen perfect, altijd gezellig en super sociaal en aardig.

Jij hoeft toch niet op groepsreis? Het gaat om TO.



Huh? Dat zeg ik toch helemaal niet?

Het grote voordeel is juist dat je aan niemand vast zit en zelf kunt bepalen wie je toelaat in jouw vakantie.



Ik begrijp niet waarom mensen zo fel worden als je een TO wijst op nadelen van een groepsreis. En Claudia1966 is duidelijk ook geïnteresseerd in hoe het is om alleen te reizen.
You can never have too many hats, gloves and shoes
Alle reacties Link kopieren
@Minke, als je met iemand samen boekt uit je kennissenkring, kan het geen kwaad om het eerst ook eens te hebben over jullie verwachtingen, reisritme, hoeveel geld je ter plekke nog wil uitgeven enzo. Als die ander verwacht dat jij haar / hem 100% van de tijd vermaakt en dat jullie álles samen doen en jij hebt daar niet altijd zin in, kan dat gaan botsen. En zelf zou ik ook willen weten of diegene snurkt....
You can never have too many hats, gloves and shoes
Alle reacties Link kopieren
Omdat dat zo vaak gebeurt Patsy. Kan op een gegeven ook gewoon een beetje irritant worden. Iemand die een groepsreis overweegt heeft daar zijn/haar eigen motieven voor. En die heeft ook echt wel zelf bedacht dat je meer vrijheid hebt als je individueel op pad gaat. Dat is niets nieuws. Toch kan iemand redenen hebben om liever georganiseerd te gaan. Onzekerheid, geen ervaring, geen tijd/zin om het zelf allemaal uit te vogelen, gezelschap van andere mensen... Wat voor reden dan ook maar ze snappen écht wel dat je solo flexibeler bent.



Het vreemde is dat er zo vaak groeps- vs soloreizen discussies ontstaan. Waarbij vooral de soloreizigers met hele lijsten komen waar zij allemaal, zonder problemen uiteraard, zelf geweest zijn. Lijkt soms bijna wel een wedstrijdje. Terwijl dat helemaal niet het punt of de vraag is.



Datzelfde zie ik vaak met mensen die twijfelen uit 2 of 3 bestemmingen en vragen naar ervaringen en vervolgens lijsten met totaal andere bestemmingen als antwoord krijgen.

- "Ik twijfel tussen Laos, Vietnam en Thailand. Wie heeft ervaringen?"

- "Ik vond Tanzania en Jamaica echt fantastisch!"



Daarbij moet ik zeggen dat ik het enthousiasme van reageerders dan wel weer snap. Ik kan zelf ook nogal doordraven als het over reizen en mooie bestemmingen gaat al probeer ik me er niet al te schuldig aan te maken en juist iets mee te geven waar een TO wat aan kan hebben. Maar de vraag van een TO wordt regelmatig ondergesneeuwd, vooral door groeps- vs solodiscussies. Niet iedereen wil op de bonnefooi op reis. En niet iedereen is geïnteresseerd in welke vinkjes anderen al hebben kunnen zetten.
Alle reacties Link kopieren
@ ingel, tja, niemand krijgt geld betaald voor de antwoorden die hij/zij hier geeft, dus als iemand vindt dat de TO ook wat kan hebben aan andere inzichten en ongevraagd advies, kan diegene ook niet 'ontslagen' worden.



In dit geval vond ik het juist wel goed dat meerdere mensen reageerden op het vooroordeel dat het ongezellig en veel gedoe zou zijn om zelf een reis te regelen, en dat je er 'mans' voor moet zijn.

Wie zegt dat TO goed weet hoe simpel en leuk het is om solo te reizen? En echt heeft nagedacht over de nadelen van groepsreizen (zoals o.a. het punt dat ik noemde: dat ze regelmatig niet doorgaan)?



Op vragen die ik hier zelf post, krijg ik ook vaak antwoorden waarvan ik al in mijn vraag had gezegd dat ik daar al geweest was en niet nog een keer heen wil, en dat soort dingen. Jammer dan, ik hoef dan toch niet nog een keer naar die plek alleen omdat iemand dat zegt?



Laat iedereen gewoon zijn/haar ervaringen delen, zonder het 'onzin' te noemen (zoals iemand met mijn ervaringen deed. Je was daar toch niet bij, eva-luna?).
You can never have too many hats, gloves and shoes

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven