Werk & Studie alle pijlers

Hoe ver zouden jullie rijden voor een leuke baan?

30-08-2016 23:19 76 berichten
Hoi allemaal,



Ik heb geen dringende vraag, ben gewoon nieuwsgierig



Ik ben zo rustig aan een beetje aan het rond kijken voor een andere baan. Liefst 1 die uiteraard volledig aansluit bij mijn wensen, ambities en opleidingsprofiel. Maar voor deze fase in mijn leven is het nu het belangrijkste dat ik meer ga verdienen. (Waarschijnlijk/ gelukkig is een combi van deze 2 ook mogelijk )



Nu zag ik vandaag een leuke vacature. Daarom maar eens gaan Googlen waar die betreffende plaats ligt. Maar dat was toch al snel een uurtje rijden (zonder files). Ik merk dat ik dat wat te ver vind. Hoe ver zouden jullie bereid zijn om te rijden voor een baan die aan al jouw eisen voldoet?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb 50 minuten reistijd met de trein (directe verbinding). Gelukkig zijn huis en werk dichtbij het station, maar al met al toch een ruim uur reistijd. Heb wel een erg leuke baan met geweldige collega's, dus heb het er graag voor over. Is ook een prima investering in mijn toekomst.
quote:Geronimo2 schreef op 31 augustus 2016 @ 07:53:

De afweging is waar je sneller over zal klagen, de baan die je nu hebt en niet meer leuk vindt of de reistijd die je hebt voor een leukere baan met meer geld. Daarbij, je blijft misschien niet je hele leve bij die baan maar je poetste er je cv mee op en over 2 jaar solliciteer je misschien weer ergens anders vanuit een positie met een hoger salaris.Dit is inderdaad ook een hele goede. Het werk wat ik nu doe vind ik opzich wel leuk. Maar is voor mij meer een opstapje naar iets beters, leukers, beter passend bij mijn opleiding. En binnen mijn instelling is dat helaas niet mogelijk, dus kijk ik verder. Maar het is de afweging die ik moet maken uiteindelijk.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb 1 uur 5 min zonder files. In de ochtend (om 5:30) doe ik er 50 minuten over, op de terugreis (in de spits) ben ik al gauw 1.5 uur onderweg. Dit doe ik al 4 jaar, 4 dagen per week. In het begin was ik bang dat dit niet vol te houden zou zijn, maar je raakt er snel aan gewend. Ik vind mijn baan het dubbel en dik waard. Ik werk in een gespecialiseerde instelling die maar op 4 plekken in NL zit. Dus tja... dan moet je toch iets!
Alle reacties Link kopieren
1 uur enkele reis
You can breathe, you can blink, you can cry. Hell, you’re all gonna be doing that.
Alle reacties Link kopieren
Met de auto vind ik 45 minuten echt wel de max. Dat is dan 1,5 uur verloren tijd per dag.

In het ov ben ik makkelijker, zolang ik een beetje normaal kan overstappen (of niet hoef over te stappen). Bij een vorige werkgever, 45 minuten tot 1 uur en kwartier, lag net aan de verbinding. Ik hoefde maar 1 keer over te stappen en altijd zitten, dus genoeg tijd om te lezen, kaart te schrijven ed.

Met de fietst max 15 km, dan is het met echt slecht weer max 1 uur.

Nu woon ik 3 keer vallen van mijn werk, dus ga lopend (20 minuten).
Als klagen telde als werk, dan had mijn ex zich ook moeiteloos een Mercedes kunnen veroorloven.
Lastig. Ik wil eigenlijk wel een de stad blijven, want mijn man begint altijd vroeg met werken en ik kan dus pas beginnen met reizen als de kinderen weggebracht zijn. Als ik dan pas de trein van 8:00 kan nemen en 1,5 uur reistijd heb, dan kom ik ook pas thuis als de kinderen naar bed zijn. Dus 1,5 uur vind ik in ieder geval te lang. Nou kan ik binnen de stad ook een half uur fietsen, dus daar ergens tussen in denk ik.
Ik rij er zonder file 35 min over, met file rond het uur tot uur+15 min ongeveer. Dat laatste is wel lang, maar gelukkig is het dat alleen soms als ik naar huis ga.



Ik vind het wel relaxed, reken elke dag een uur, zet een muziekje op of ga lekker bellen en vermaak me wel. Ik ben in elk geval blij dat ik een leuke baan niet heb laten schieten door de afstand.
Alle reacties Link kopieren
Zonder files heb ik een reistijd (enkele reis) van 45 minuten. Maar in de praktijk lukt dat alleen tijdens vakanties. Ik ben meestal 5 kwartier onderweg enkele reis. Heb er geen moeite mee, vind mijn baan leuk genoeg om even voor in de auto te zitten.

Ik vind reistijd overigens niet persé verloren tijd. De heenweg vind ik wel lekker rustig opstarten en op de terugweg laat ik op mijn gemak de dag even de revue passeren en ben ik alle werkstress weer kwijt als ik thuis kom.

Keerzijde is wel dat je dus ook altijd lange dagen van huis bent. Ik vertrek om 07:15 en ben tussen 18:30 - 19:00 thuis op een gemiddelde dag. Is voor mij prima, maar ik kan me voorstellen dat dat anders is als er bijvoorbeeld een gezin op je wacht.
Alle reacties Link kopieren
Als alleenstaand moeder van een puber die dit jaar examen moet doen, is een halfuur enkele reis voor mij de max.
quote:kaatjekakel schreef op 31 augustus 2016 @ 16:19:

Als alleenstaand moeder van een puber die dit jaar examen moet doen, is een halfuur enkele reis voor mij de max.En als getrouwde vader van zes kinderen op de basisschool?
Ik vind een uur enkele reis nog wel te doen, maar veel meer moet het niet zijn (en ik ben een moeder, wat heeft dat ermee te maken?)
Alle reacties Link kopieren
quote:valerievaldera schreef op 31 augustus 2016 @ 16:26:

Ik vind een uur enkele reis nog wel te doen, maar veel meer moet het niet zijn (en ik ben een moeder, wat heeft dat ermee te maken?)Nou, in mijn geval dat mijn zoon nogal wat sturing nodig heeft voor wat betreft huiswerk etc. Als ik pas tegen half 7 thuis ben en er moet vervolgens nog gekookt en gegeten worden, blijft daar maar weinig tijd voor over. Maar goed, ieder thuissituatie is weer anders.
Alle reacties Link kopieren
quote:-Puss-in-Boots- schreef op 30 augustus 2016 @ 23:24:

Half uur reistijd enkele reis vind ik meer dan zat.





Ja, dat is bij mij ook wel de max.



Ik hoef maar kwartiertje te rijden naar mijn werk en vind dat heerlijk.

In het verleden 40 min moeten rijden ( enkele reis) en als je dan afgewerkt was en nog zo'n tijd in die auto moest pff... kwam me snel de keel uit.
Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet
quote:kaatjekakel schreef op 31 augustus 2016 @ 16:29:

[...]

Nou, in mijn geval dat mijn zoon nogal wat sturing nodig heeft voor wat betreft huiswerk etc. Als ik pas tegen half 7 thuis ben en er moet vervolgens nog gekookt en gegeten worden, blijft daar maar weinig tijd voor over. Maar goed, ieder thuissituatie is weer anders.Huiswerkbegeleiding?
quote:valerievaldera schreef op 31 augustus 2016 @ 16:44:

[...]



Huiswerkbegeleiding?Ik denk dat de kosten flink oplopen als een kind dat dagelijks nodig heeft....
Alle reacties Link kopieren
quote:valerievaldera schreef op 31 augustus 2016 @ 16:44:

[...]



Huiswerkbegeleiding?Zou fijn zijn, maar 200 euro per maand is een hoop geld. Geld dat ik momenteel niet kan missen. Maar weet je, doet er niet toe. Ik heb aangegeven hoe ver ík zou willen reizen voor een baan, want dat was de vraag. Geen behoefte aan tips of discussie.
Toen ik nog geen kinderen had maakte het me niet veel uit. Ik heb geen hekel aan reizen en had bovendien flexibele werktijden, zodat ik buiten de spits kon reizen. Nu ik kinderen heb, vind ik het prettig om nog even een uurtje bij ze te zijn voordat ze naar bed moeten. Ook wil ik in de gelegenheid zijn om ze naar school te kunnen brengen voordat ik naar mijn werk ga. Mijn reistijd van deur tot deur is nu 35 minuten en daarmee lukt dat.
Veel hangt af van waar je woont, of er ook leuke banen dichterbij te vinden zijn, waar je aangenomen wordt, ...



Ik doe 1u15 enkel (bus-trein-tram).

Mij rot gezocht naar iets geschikt in de buurt waar ik ook nog aangenomen zou worden, maar helaas ...



Af en toe vloek ik erop, af en toe vind ik het een zegen.
Alle reacties Link kopieren
45 minuten met de auto is mijn max.
Carpe Diem!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een tijd anderhalf uur gereisd met OV en dat heeft mij doen besluiten dat ik dat niet meer wil. Vertragingen, vroeg op voor de eerste trein, weinig thuis kunnen eten etc. Het moet wel een beetje leuk blijven.
Alle reacties Link kopieren
quote:Bugs_Bunny schreef op 31 augustus 2016 @ 16:22:

[...]



En als getrouwde vader van zes kinderen op de basisschool?Die heeft in 99% van de gevallen zijn vrouw thuis zitten die voor zijn/hun kinderen zorgt. Is bij een alleenstaande moeder wat lastig...
1 uur enkele reis maar dan ook wel met de mogelijkheid dat verhuizen tot de opties zou kunnen behoren.
Alle reacties Link kopieren
quote:valerievaldera schreef op 31 augustus 2016 @ 16:44:

[...]



Huiswerkbegeleiding?Je hebt duidelijk geen idee wat dat kost! En wat het is om als een alleenstaande moeder een fulltime baan te hebben en een kind, als je dat moet combineren is veel reistijd geen optie. Net als in mijn situatie mantelzorg voor drie personen fulltime baan, kostwinner en twee kinderen.. helaas een gedwongen verplaatsing van vijf minuten enkele reisafstand naar een uur enkele reisafstand.. oja uiteraard solliciteer ik tussen alle drukte door!
Alle reacties Link kopieren
Een uur lijkt me prima. Heerlijk vind ik dat. Heb een luisterboek opstaan of praat wat in mezelf . Een collega noemde reistijd een keer 'gratis tijd'. Dat vond ik wel een mooie omschrijving.
Winter is coming...
Alle reacties Link kopieren
Ik reis iets minder dan een half uur, maar werk zeer onregelmatig waardoor ik niet meer reistijd zou wilen. Ik zal niet de eerste zijn die in slaap valt achter het stuur. Als ik een baan had met regelmatige werktijden zou mijn maximale reistijd drie kwartier zijn. Ik vind mijn reistijd ook wel lekker om even af te kicken van mijn werk.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven