Werk & Studie alle pijlers

Hoe kom je achter je 'einddoel' / passie?

30-08-2016 21:58 97 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb volgens mij een tijdje geleden ook al een topic geopend maar we zijn nu al weer enige tijd voorbij. En mijn hoofd maakt weer overuren. Mijn zusje vroeg onlangs aan mij, wat is je einddoel? En ze bedoelt daarmee voor de toekomst op basis van werk. En ik had echt geen antwoord op die vraag. Maar eerlijk gezegd, vraag ik me dit al jaren af en we zijn nog geen stap verder. Had wel afgelopen weken een idee voor de toekomst maar heb me daar nog niet helemaal in verdiept.



Ik probeer het nog duidelijker te krijgen maar het is denk ik moeilijk uit te leggen. Ik bedoel eigenlijk, als je opnieuw begint. Hoe kom je achter je passie? Misschien dat je bepaalde doelen hebt, zoals een eigen bedrijf of iets anders. Hoe kom je daarachter? Hoe zorg je ervoor dat je erachter komt?
Alle reacties Link kopieren
"leuk hebben, wat zijn je interesses, wat is je passie?, blij zijn voor je sterft". wat dacht je ervan om fulltime te gaan werken en zelf je kinderen te bekostigen? In plaats van je hand op te houden terwijl je zoekt naar de "passie in je leven"?
Het gaat niet om het doel. Het gaat om de reis.
Alle reacties Link kopieren
quote:Kuko schreef op 30 augustus 2016 @ 22:30:

iets voor jezelf hebben, jezelf ontwikkelen? Wat dacht je van gewoon gaan werken? "Wat vind je leuk, waar liggen je interesses, curus japans"?! Zoek een baan dan hoef ik ten miste jou kinderen niet te onderhouden v.w.b. toeslagen,kinderbijslag en heb je gelijk een bezigheid.................Dank je wel voor je reactie maar je bent wel heerlijk bevooroordeeld. Ondanks dat iedereen in Nederland met kinderen kinderbijslag ontvangt En ohja even over de toeslagen hoef je je niet druk te maken, wij ontvangen niks
Alle reacties Link kopieren
quote:Kuko schreef op 30 augustus 2016 @ 22:40:

"leuk hebben, wat zijn je interesses, wat is je passie?, blij zijn voor je sterft". wat dacht je ervan om fulltime te gaan werken en zelf je kinderen te bekostigen? In plaats van je hand op te houden terwijl je zoekt naar de "passie in je leven"?Ahh wat fijn, nog een reactie van je! Ik hou mijn hand voor niemand op, dus maak je geen zorgen ;)
Mijn einddoel is het kasteel van Wario, in de tussentijd spring ik maar wat rond in de hoop m'n geld te kunnen verdienen met hoe t gaat.



Dat is toch onmogelijk om een einddoel te hebben? Veel te moeilijke vraag, leven in het nu is al vrij lastig!
Alle reacties Link kopieren
quote:Kuko schreef op 30 augustus 2016 @ 22:40:

"leuk hebben, wat zijn je interesses, wat is je passie?, blij zijn voor je sterft". wat dacht je ervan om fulltime te gaan werken en zelf je kinderen te bekostigen? In plaats van je hand op te houden terwijl je zoekt naar de "passie in je leven"?



wie zegt dat ze haar hand ophoudt?



ik vind het heel gezond om op zoek te gaan naar wat je eigenlijk wil in dit leven. Natuurlijk is jezelf kunnen onderhouden 1 ding, maar als dat prima gaat, dan is het toch geen probleem om op zoek te zijn naar je passie?



Lekker dan, alleen maar werken om voor het geld. Je hebt toch je talenten en je passies, als je die kan inzetten wordt je werk zoveel leuker en uitdagender! Daar wordt je echt wel een gelukkiger mens van.
Alle reacties Link kopieren
@ Lavendel2; Ik heb altijd fulltime gewerkt, verschillende banen. Laatste baan was in de horeca en deed ik met heel veel passie. Er was zelfs potentie om een opleiding te volgen intern maar ik moest er helaas uit vanwege mijn zwangerschap. Heb overigens een paar maanden HBO geprobeerd maar dat past echt niet bij mij.



@ Pinkiepink; Het laatste wat je benoemd. Ik heb het denk ik ook verkeerd gezegd, heb het geprobeerd uit te leggen wat ik bedoel. Maar haha inderdaad einddoel is inderdaad niet het juiste woord. Ik ga er over nadenken wat je hebt gezegd, dank je wel!



@ salsagirl86; Mijn probleem was altijd dat ik heel veel dingen leuk vond maar niks sprong eruit maar ik besef nu ook dat het helemaal niet hoeft. Alleen het klinkt raar, ik weet het niet zo goed. Komt denk ik ook omdat ik jaren fulltime heb gewerkt en sinds de kinderen dan niet.



@ Voor de overige reacties; Dank je wel! Ik heb ook een paar hele bijzondere zinnen gelezen! En dat klopt ook helemaal. Ik probeer me ook veel meer bezig te zijn in het nu en van iedere moment te genieten. Maar merk ook dat ik nu echt even stil sta en het even niet meer weet.
Alle reacties Link kopieren
@ salsagirl86; Mijn probleem was altijd dat ik heel veel dingen leuk vond maar niks sprong eruit maar ik besef nu ook dat het helemaal niet hoeft. Alleen het klinkt raar, ik weet het niet zo goed. Komt denk ik ook omdat ik jaren fulltime heb gewerkt en sinds de kinderen dan t.[/quote]



Het is niet erg om heel veel dingen leuk te vinden. Ik vind ook van alles leuk. Voor mijn beroep heb ik iets gekozen waar ik goed in ben. Veel andere beroepen lijken mij ook leuk, maar ik heb een keus gemaakt voor dit beroep.



Qua hobby wisselt het bij mij regelmatig. Heb eerst heel lang een teamsport gedaan, daarna ben ik gaan dansen, nu rij ik paard en ben ik gaan zingen. Soms blijft een hobby een aantal jaar hangen en soms is de interesse ook weer snel voorbij. Maar doe vooral wat je leuk vindt en waar je zin in hebt. Leef je leven ipv het te plannen. Ga dingen uitproberen en geniet ervan. Heb je een verkeerde keus gemaakt dan ga je iets anders proberen.



Ben je sinds je kinderen hebt jezelf misschien een beetje vergeten? Veel met de kinderen bezig geweest en te weinig voor jezelf?
anoniem_130120 wijzigde dit bericht op 30-08-2016 23:21
Reden: Typfouten
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
@ salsagirl86; Dat klopt helemaal wat je zegt. Ik had eigenlijk sinds de eerste zwangerschap rugklachten en dat werd heel extreem. Uiteindelijk nu met ruim 3 jaar gelopen en nu gaat het eindelijk de goede kant op. En nu probeer ik inderdaad meer met mezelf bezig te zijn. Wat je noemt trouwens over hobby's, dat is inderdaad een goede. Vroeger heel intensief gesport en nu mijn lichaam langzaam weer mee gaat werken wil ik inderdaad weer iets gaan doen. Maar tegelijk probeer ik ook niks te forceren.
Alle reacties Link kopieren
Aansluitend bij de rest...niet te verl focussen maar kijken naar een combinatie van talent en wat vind je leuk. Dus je geeft aan dat je altijd in de horeca hebt gewerkt en het leuk vond. Misschien daar iets in? Cafes, restaurants en hotels genoeg.



Een goed boek om te lezen is ook: Welke kleur heeft mijn parachute? Een boek dat helpt bij het maken beroepskeuze.



Zelf heb ik ook een beroepskeuzetest gedaan. De hele dag werd ik getest en ook gesprekken met een psycholoog. Gekeken werd naar vooropleiding, de mogelijkheden die er zijn om je om te scholen, je passie en praktische huissituatie. Kost een sloot geld maar heeft mij enorm geholpen. Is dat iest voor jou?



Een andere tip is ga eens vacatures lezen, bewaar de vacatures die je erg aanspreken en helemaal niet. Zo kun je na een tijdje vast een patroon ontdekken: is alles wat je leuk vind met klanten, of administratief, of verkoop of reclame-achtig. Maak een lijstje met wat je leuke activiteiten vindt, dit kan je op weg helpen.



Zet het doel ook niet te hoog. Vind/zoek een baan die je nu leuk lijkt.....daarna zie je wel weer of je rolt ergens in.
Heb wel eens met een oude rot in het vakgebied waar ik destijds in zat gepraat, hij was specialist op een bepaald onderdeel binnen dat vakgebied. Maar hij vertelde ook dat hij absoluut nooit had gedacht dat hij ooit in dat vakgebied terecht zou komen, dat hij het vroeger zelfs saai vond. Maar omdat hij ervoor gevraagd werd leerde hij er meer over en hoe beter hij erin werd (en hoe meer aandacht hij het gaf) hoe meer passie hij ervoor kreeg!



Ik zie dat terug bij mezelf, zit nu in een vakgebied waarvan ik nooit had gedacht dat het bij me zou passen. Maar wel als ondernemer, omdat dat nou eenmaal in me zit en dat een vorm van werken is waar ik me het allerlekkerst bij voel.



Probeer dus maar te zeggen dat je je niet te erg hoeft blind te staren op het allemaal al weten van te voren (en een beetje vanuit het niets). Dat is namelijk super moeilijk! Maar zoals iemand al zei: je kan ook kijken naar wat je de afgelopen jaren als prettig/niet prettig hebt ervaren en daar verder op bouwen. En dingen uitproberen! Het hoeft allemaal niet perfect he? Succes!
anoniem_292785 wijzigde dit bericht op 31-08-2016 07:29
Reden: onduidelijke eerste zin
% gewijzigd
Hoe word je aangenomen dan, als iets je 'wel leuk lijkt' maar je hebt er nog geen ervaring in, of als je alleen maar geld nodig hebt?

Ik ben niet op zoek, maar mocht ik eens iets heel anders gaan doen dan voldoe ik toch nooit aan alle eisen die gesteld worden? Ook al 'lijkt het me leuk' of wil ik eens wat anders proberen...
Het gaat erom wat jij je nieuwe baas te bieden hebt. Dat is niet altijd kennis in het vakgebied, al speelt dat verder in je carrière wel een grotere rol. Maar ik ben bijvoorbeeld gaan verkopen, waarvoor het vooral gaat om drive, met mensen kunnen praten en ze kunnen overhalen. Dat kon ik goed, waardoor ik waardevol was voor het bedrijf. Een hele grote carrièreswitch is lastig, daarentegen gebruiken wat je al wel kan en dat op een andere manier inzetten werkt makkelijker (bijv van HR medewerker naar loopbaancoach of van productiemedewerker naar productieplanner of van verkoper naar inkoper).



Zijn maar wat voorbeeldjes hoor, pin me er niet op vast!
Alle reacties Link kopieren
quote:2koffie schreef op 31 augustus 2016 @ 09:48:

Hoe word je aangenomen dan, als iets je 'wel leuk lijkt' maar je hebt er nog geen ervaring in, of als je alleen maar geld nodig hebt?

Ik ben niet op zoek, maar mocht ik eens iets heel anders gaan doen dan voldoe ik toch nooit aan alle eisen die gesteld worden? Ook al 'lijkt het me leuk' of wil ik eens wat anders proberen...zo mee eens, en dan ook nog de lichamelijke klachten die plots opduiken bij TO (gatver), het gaat er niet om of je het "leuk vindt" of niet verdien je eigen geld! Het Wahalla bestaat niet
Alle reacties Link kopieren
Als je een jaar een baan uitvoert die je vreselijk vind, waar je met lood in je schoenen heen gaat, dan ontdek je heel snel wat je wel wil doen en kunt. Dat serieus nemen is de weg naar je passie. Probeer het eens.
Can you remember who you were, before the world told you who you should be?
Alle reacties Link kopieren
quote:Kuko schreef op 31 augustus 2016 @ 23:02:

[...]





zo mee eens, en dan ook nog de lichamelijke klachten die plots opduiken bij TO (gatver), het gaat er niet om of je het "leuk vindt" of niet verdien je eigen geld! Het Wahalla bestaat niet



HAHAHAHAHAHAHAHAHA....



Ja ik lach en ik lach.. Want ik was reageerde al twee keer eerder heel netjes maar wat ben jij een zielig persoon zeg! Je oordeelt en als ik een reactie terug geef heb je niks te zeggen. En nu zit je achter je laptop, mensen anoniem te beoordelen en ga je je zulke reacties geven zodat jij je beter voelt. Wauw wat zegt dat veel over jou! ik hoop oprecht dat je trots op jezelf bent en dat je gelukkig bent met je leven en met je zelf! Maar goed dat is natuurlijk de vraag anders zal je niet zulke reacties geven. En ik kan er inderdaad verder op ingaan, over mijn lichamelijke klachten die volgens jou plots opduiken maar geen zorgen, maak geen woorden meer vuil aan je. Een hele fijne avond en wens je een mooi leven toe!
Alle reacties Link kopieren
@ branningbrothers; Dank je wel voor je fijne reactie! Ik ga het boek opzoeken want klinkt inderdaad interessant!



@ Konijntje999; Je hebt inderdaad helemaal gelijk. Ik denk ook dat ik een soort van angst heb gecreëerd, daarmee bedoel ik dat ik nu geen fouten of misstappen wilt maken maar goed dat kan je natuurlijk nooit van te voren zeggen.



@ Castle_Witch; Ik ga me er in verdiepen. Heb inderdaad bij verschillende werkgevers gewerkt en weet wel heel goed wat ik niet leuk vind, haha!
Alle reacties Link kopieren
Ik ben 42 jaar, zit in een outplacementtraject en kreeg ook daar de vraag: wat is je passie??

Geen idee!!!



Wat vind je leuk?

Vakantie vieren en voetbal kijken!



Wat vond je leuk aan je laatste baan?

Weinig eigenlijk.



En toen werd het stil aan de overkant LOL
@ Kuko, hoezo mee eens? Ik ben het helemaal niet met je eens :-D



@Zelus73, eigenlijk wel erg dat er nooit eerder iemand eerlijk tegen ze is geweest, dat ze er stil van vallen.
quote:Pinkiepink schreef op 30 augustus 2016 @ 22:52:

wie zegt dat ze haar hand ophoudt?Ze werkt niet, dus ik neem aan dat iemand anders haar huisvesting, eten en andere benodigdheden betaalt. En of dat nu de belastingbetaler is of de vader van haar kinderen; ze houdt in ieder geval bij íemand haar hand op.
quote:zelus73 schreef op 01 september 2016 @ 04:01:

Ik ben 42 jaar, zit in een outplacementtraject en kreeg ook daar de vraag: wat is je passie??

Geen idee!!!



Wat vind je leuk?

Vakantie vieren en voetbal kijken!



Wat vond je leuk aan je laatste baan?

Weinig eigenlijk.



En toen werd het stil aan de overkant LOL

Hilarisch ja!



Wat zullen ze dat erg vinden, daar aan de overkant, als ze hun vergoeding opstrijken. LOL? Nee, Laughing All The Way To The Bank.
quote:Tr0tter schreef op 01 september 2016 @ 12:38:

[...]



Ze werkt niet, dus ik neem aan dat iemand anders haar huisvesting, eten en andere benodigdheden betaalt. En of dat nu de belastingbetaler is of de vader van haar kinderen; ze houdt in ieder geval bij íemand haar hand op.





Wat een idiote reactie. TO is getrouwd en zij en haar man hebben afspraken gemaakt waar niemand zich mee hoeft te bemoeien of angst hoeft te hebben over eventueel meebetalen als belastingbetaler aan wat dan ook.



En Kuko......jij klinkt jaloers zeg. Echt wat ben ik.blij dat ik niet zo achterlijk als jij in het leven sta.



TO ik lees mee. Leuk topic. Hoop er ook iets uit te halen voor mezelf.
quote:2koffie schreef op 31 augustus 2016 @ 09:48:

Hoe word je aangenomen dan, als iets je 'wel leuk lijkt' maar je hebt er nog geen ervaring in, of als je alleen maar geld nodig hebt?

Ik ben niet op zoek, maar mocht ik eens iets heel anders gaan doen dan voldoe ik toch nooit aan alle eisen die gesteld worden? Ook al 'lijkt het me leuk' of wil ik eens wat anders proberen...Misschien via een omscholing/ opleiding en vervolgens stage.
TO misschien heb jij mogelijkheden om hier en daar wat vrijwilligerswerk te doen. Zodat je kunt bekijken wat je leuk lijkt. Verschillende doelgroepen, jongeren, ouderen. Ook worden er tegenwoordig vaak vrijwilligers gevraagd bij recepties. Zo leer je ookdiverse kanten van de maatschappij kennen: ben je zakelijk ingesteld of juist meer maatschappelijk betrokken . Dezelfde functie maar in 2 verschillende werelden.
Er reageren hier een paar hele zure pruimen zeg, bah!

Wat maakt het nou uit dat TO geen baan heeft? Als zij en haar gezin zo rond kunnen komen, geen uitkeringstrekker is en gewoon haar kinderen verzorgd, waarom zulke nare dingen zeggen?



Verder herken ik mijzelf heel erg in jouw verhaal!

Ik heb zelf nooit geweten wat ik wilde worden. Ben van mijzelf al een enorme twijfelaar.

Ik heb meerdere opleidingen gevolgd en met een aantal ook weer gestopt. Omdat ik gewoon domweg niet wist wat ik wilde in mijn pubertijd. En ik weet het nu nog steeds niet. Ik heb wel een baan, maar dit is zeker niet mijn droombaan. Ik doe het puur voor het geld en de leuke collega's.



Wel heb ik heel veel interesses en ontwikkel ik mijzelf wel op privé gebied.

Ik heb mij er vaak depri om gevoeld.. het missen van een duidelijk doel.

Maar ik heb mij er inmiddels wel bij neergelegd. Het komt wel, ik vind mijn echte passie wel. En zo niet, dan is dat ook prima. Dan ga ik verder met mijn oké baantje en mijn hobby's.



Ik heb een keer een beroepskeuzetest gedaan, loopbaanbegeleiding gehad en zelfs een coach.

Maar het echte EUREKA! "dit wil ik worden" gevoel heb ik er niet aan over gehouden.



Het beste wat ik heb geleerd is van mijn coach die zei: Bekijk het in kleine stapjes. Zoek niet naar een ultiem doel in je leven maar focus je op de kleine leuke dingen. Dus doe die cursus pottenbakken (noem maar wat) of ga 1 dag in de week vrijwilligerswerk doen. Probeer dingen uit! Denk niet te groot, want dat kan afschrikken om er überhaupt aan te beginnen. Een avondcursus boekhouden is een minder hoge drempel dan een 4 jarige HBO opleiding accountancy, ik noem maar een dwarsstraat.



Dus zoek niet naar HET doel in je leven. Maar blijf gewoon dingen uitproberen. En wie weet vind jij ooit je grote passie.



Heel veel succes!!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven