Onderdrukking van vrouwen

18-08-2016 22:04 65 berichten
Vaak lees ik hier op het forum over de onderdrukking van vrouwen. Vooral in relatie tot een bepaald geloof, het wel of niet dragen van een boerkini of een hoofddoek bijvoorbeeld.



Bijna nooit lees ik over vrouwen die, in ons Nederland, onder druk worden gezet om te werken. Als prostituee bijvoorbeeld. Onlangs heb ik dit boek gelezen; Mijn leven in de hel van Sarah Forsyth. Daar kan ik me persoonlijk drukker over maken als over een hoofddoek bijvoorbeeld.
quote:nessemeisje schreef op 22 augustus 2016 @ 15:49:

[...]



Dat heet mode/smaak en heeft zeker te maken met maatschappelijke druk van pubers onderling. Ze kan er echter ook voor kiezen om het niet te doen. Het zal haar niet het leven kosten.



Maar soms wordt ze wel naar huis gestuurd.

"Deze week kwam in het nieuws dat scholieren van het Stanislas College in Delft en basisschool De Paradijsvogel in Den Haag geen naveltruitjes en andere ’sexy’ kleding mogen dragen. Dit zou volgens de scholen niet passen binnen de ’algemene fatsoensnormen’. " http://www.metronieuws.nl/nieuws/binnen ... -op-school



O ja, vergeet de victim-blaming-kwestie ook niet.
quote:goedzo schreef op 23 augustus 2016 @ 12:37:

Over moslims zijn er genoeg topics geweest de afgelopen 15 jaar. Het einde over dit onderwerp is nog lang niet in zicht.

Er zijn zeker topics geweest over prostitutie de afgelopen 15 jaar, maar de hoeveelheid haalt het niet in vergelijking met bijvoorbeeld de islam.

Zelfs al wordt de al dan niet gedwongen prostitutie niet strafbaar gesteld, dan blijft dit in oorsprong een vreemde zaak.

Het maakt daarbij niet uit dat wij allemaal weten waarom mannen naar de hoeren gaan en waarom er vrouwen in de prostitutie werken.

Nog beter is dat mannen en vrouwen onderling geen ruzie zouden maken en dat zij zich tot elkaar aangetrokken zouden voelen.

Volgens mij zou dit de afhankelijkheid van prostitutie sterk verminderen.



Gedwongen prostitutie is in Nederland strafbaar. Ook is onlangs besloten het bezoek aan een gedwongen prostituee strafbaar te stellen in Nederland.



Overigens is de islam een zeer wijdverbreide geloofsgroep waarin bij bijna álle landen waar de shariawetten gelden, een groot probleem is qua onderdrukking van andersgelovigen én tussen de verschillende moslimgroepen onderling.



Dus onderdrukking van mensen en hun individuele keuzevrijheid is nu éénmaal groter wijdverspreid dan alleen de gedwongen prostitutie. Waarbij gedwongen prostitutie ook weer een onderdeel is wat binnen de islam voorkomt. En sterker nog, de manier waarop vrouwen in het westen worden behandeld neemt weer af, daar waar wij het goed voor elkaar hadden.



En worden de vrouwen in het westen helaas nu ook weer vogelvrij, als ze met feesten op pleinen lopen en massaal vingers op alle mogelijke plekken in zich krijgen, lees aanranding, maar zelfs ook verkrachting, omdat mensen vanuit die andere islamgeloofscultuur, vinden dat je vrouwen zo mag behandelen. En ze hun wandaden vanuit Egypte en andere landen ook hier weer invoeren.



Er moet altijd iets gedaan worden aan onderdrukking, aan dwang waarin een ander gezien wordt als iemand die je mag verkrachten, doden, martelen. Op elk vlak.



Daar waar men het meest mee te maken krijgt, het meeste ziet, wordt het meest over gesproken, desondanks blijven de meer verborgen andere onderwerpen echt niet in de ijskast liggen en is nu dus ook een nieuwe wet weer aangenomen. Zeker belangrijk gezien de uitgebreide zaak in het nieuws onlangs. De Valkenburgse zedenzaak, waarbij Armin A. afkomstig uit Iran, het minderjarige meisje aanzette tot prostitutie maar de mannelijke bezoekers ook werden aangeklaagd voor seks, met een minderjarige.



Het is niet specifiek heel raar dat prostitutie (waaronder ook kindhuwelijken vallen, uithuwelijking en de vrouw wel moet vrijen met de haar toegewezen man, eerwraak waarbij de vrouw zelf wil bepalen met wie ze vrijt in plaats van gedwongen uitgehuwelijkt wordt, tijdelijk voor een half uur trouwen met de prostituee, seksslaven) dus minder groot in het nieuws komt dan de islam an sich.



Schrijf je nu werkelijk dat het nog beter is als vrouwen en mannen zich niet tot elkaar aangetrokken zouden voelen?



Het grootste probleem m.b.t. prostitutie in het westen, in Nederland, ís islam!
Alle reacties Link kopieren
quote:Paekzwart schreef op 23 augustus 2016 @ 11:14:

[...]





De mannen met kinderzitjes die een bepaalde afslag nemen of de priester die het celibaat aanhangt en de koorknaapjes begeleiden,, beiden behoren zeer waarschijnlijk tot de groep waarbij ze van huis uit te horen kregen dat homoseksualiteit niet mag.



In plaats van dat ze de kans krijgen zich te ontwikkelen, hun eigen keuzes leren maken en uiteindelijk een liefdevol getrouwd mannelijk koppel worden, die in volwassen overeenstemming, voor elkaar kiezen, wordt homosekualiteit nog steeds gezien als iets wat in het dierenrijk niet zou bestaan.



Zodra iets onderdrukt wordt, niet de kans krijgt in volwassen banen geleid te worden, zoals gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen, eigen individualiteit en keuzes leren maken vanuit een minder gedwongen maar wel nog enigszins sturende omgangsmanier, men leert dat je niet jouw visie aan een ander mag opdringen maar toch zelf nog voldoende bewegingsvrijheid houdt.



Een man hééft niet per definitie een vrouw nodig waar hij zijn kwakje kwijt kan (voor zichzelf of het maken van die kinderen), in die prostituee of in die 12-jarige uitgehuwelijkte. Het is geen los projectiel wat zichzelf niet kan bedwingen en waarbij hij bloot zou staan aan allerlei verleidingen waar hij geen weerstand aan kan bieden omdat hij een man zou zijn.



Het heeft te maken met balans. Een balans die wij in Nederland steeds beter konden vinden. Vrouwen die niet afhankelijk zijn van een man en niet bij hem hoeven te blijven als hij haar slecht behandeld omdat ze niet mag werken, maar ze zelf mag en kan kiezen. Zelfstandig is.



Het heeft te maken met het niet onderdrukken van volwassen vrijheden zoals homoseksualiteit of weleens wat zin krijgen in een ander.



Zodra je bepaalde natuurlijke zaken ernstig gaat onderdrukken, komen ze er in extremere vormen alsnog uit.



Onderzoeken onderstrepen dat ook. Zodra iets verboden wordt, je altijd aan de buitenkant perfect moet glimlachen en de schijn op moet houden, des te donkerder zijn de uitwassen.



En in dezelfde categorie van (extreme) onderdrukking vallen de IS gasten, ze mogen niets, alles moet puur en zuiver zogenaamd en dan maken ze seksslaven met hoofddoeken, op straat moeten vrouwen in burqa en zodra er een haar maar zichtbaar is krijgen ze te maken met de zedenpolitie, de kindbruiden worden jonger en de westerlingen moeten dood want zij zouden de schuldigen zijn aan de mannen die aan de alcohol raken of de verleiding van de vele vrouwen waardoor ze niet één of andere heilige zijn, maar zondig. En die zonde kunnen ze oplossen met een nog ergere onderdrukking, namelijk de dood en overwinning van een ieder die niet net zó extreem islamitisch is, het oprichten van een islamitische staat. Dat is het begin van het einde. Want het zal alleen maar erger worden.



Dit in plaats van dat ze zelf, de mannen en vrouwen, verantwoordelijk worden gehouden voor de keuzes die ze maakten in het leven, dat zelf mochten leren bepalen hoe je met elkaar in compromis samenleeft, leerden om te gaan met de natuurlijke zaken en zich leerden richten op een gezin, kinderen, werk, je eigen huis en omgeving zien als iets moois en een beetje sporten op de plaatselijke club. Wordt er geluisterd in de moskee naar afgevaardigden van de vroegere Sharia voor Belgie club en de sponsors van de (uiterlijke) jihad.



Mens ik heb geen idee waar je het over hebt, zonder vraag bestaat het aanbod niet.Ik heb het over de afslag prostitutie.

Bij ons hebben we een aantal plekken en je kunt duidelijk zien welke auto's er zijn geweest





Loverboys ten spijt, blijkbaar is er een zeer grote groep mannen ongeacht herkomst die het geen bal interesseert dat de vrouwen die ze bezoeken slachtoffer zijn van mensen handel.



Dat zijn allerhande soorten mannen en het meerendeel is zeker geen moslims, het is een mengeling van van alles en nog wat.

Dat jij het wijt aan de Islam prima.





Je kunt de islam overal wel de schuld van geven. Pedofilie, Nederland doet het fantastische in de kinderporno, zijn dat ook allemaal moslims?In Nederland hebben we zelfs Martijn.

Zijn alle moslimmannen pedofiel of komt het net zo vaak voor als bij de rest van de mannen en proberen ze het weg te moffelen door kindhuwelijken goed te praten.





Homoseksualiteit is niet alleen binnen de Islam een probleem(zie VS en christendom).Gelukkig zijn ze in de VS zo gecivilisseerd dat ze ze nog net niet van daken af gooien. Misschien moeten we eerst zorgen dat het in het Westen zelf fantastisch doen.

We doen het niet fantastisch , we doen het beter. God hate fags. Interneringskampen voor homo's, kerken die homo's bekeren.

Winkels die homo's weigeren te helpen, werkgevers die homo's niet aan willen nemen.



Kortom ik zie homoseksualiteit anno 2016 nog steeds als een probleem, verschil is dat het binnen de Islam levensgevaarlijk kan zijn.

Dat feit betekent niet dat het bij ons koek en ei is en dat wij er al zijn.
quote:ardni schreef op 23 augustus 2016 @ 14:34:

[...]





Mens ik heb geen idee waar je het over hebt, zonder vraag bestaat het aanbod niet.Ik heb het over de afslag prostitutie.

Bij ons hebben we een aantal plekken en je kunt duidelijk zien welke auto's er zijn geweest



Loverboys ten spijt, blijkbaar is er een zeer grote groep mannen ongeacht herkomst die het geen bal interesseert dat de vrouwen die ze bezoeken slachtoffer zijn van mensen handel.



Dat zijn allerhande soorten mannen en het meerendeel is zeker geen moslims, het is een mengeling van van alles en nog wat.

Dat jij het wijt aan de Islam prima.



Je kunt de islam overal wel de schuld van geven. Pedofilie, Nederland doet het fantastische in de kinderporno, zijn dat ook allemaal moslims?In Nederland hebben we zelfs Martijn.

Zijn alle moslimmannen pedofiel of komt het net zo vaak voor als bij de rest van de mannen en proberen ze het weg te moffelen door kindhuwelijken goed te praten.



Homoseksualiteit is niet alleen binnen de Islam een probleem(zie VS en christendom).Gelukkig zijn ze in de VS zo gecivilisseerd dat ze ze nog net niet van daken af gooien. Misschien moeten we eerst zorgen dat het in het Westen zelf fantastisch doen.

We doen het niet fantastisch , we doen het beter. God hate fags. Interneringskampen voor homo's, kerken die homo's bekeren.

Winkels die homo's weigeren te helpen, werkgevers die homo's niet aan willen nemen.



Kortom ik zie homoseksualiteit anno 2016 nog steeds als een probleem, verschil is dat het binnen de Islam levensgevaarlijk kan zijn.

Dat feit betekent niet dat het bij ons koek en ei is en dat wij er al zijn.



Dit is een topic wat een vergelijk maakt tussen de mate van nieuws over gedwongen prostitutie in vergelijk tot de mate van nieuws over de "onschuldige" hoofddoek.



Het gaat mij om dát vergelijk. Dat vergelijk is onevenredig. Vrouwen hebben altijd al veel sneller te maken met het feit dat mannen met hen kunnen doen wat ze willen. Daar hebben we in bepaalde culturen en vanwege de afschaffing van geloof als politiek in bepaalde landen steeds meer aan kunnen doen.



We zijn er nog lang niet. Maar het hele idee dat de visie van de hoofddoek een onschuldige is en dat vergelijken met gedwongen prostitutie, waar júist moslimmannen gigantisch de boventoon voeren in Nederland, gaat compleet mank.



Jij vraagt naar aanleiding van een eerdere post van mij:



"Wat ik me afvraag is wat is dan het echte probleem, blijkbaar is er een markt voor.

*Denkt aan de mannen met kinderzitjes die ik toch vaak genoeg een bepaalde afslag zie nemen...."



Ik heb werkelijk geen idee wat jij dan bedoeld met wat het "echte" probleem zou zijn. Mijns inziens is het probleem van gedwongen prostitutie de kijk op vrouwen waarbij mannen (en vrouwen) denken dat een vrouw hen sowieso verleidt tot hun, in hun ogen, (noodzakelijke) portie aan de behoefte van seks en als ze niet genoeg beschermd worden door anderen, ze hun portie seks zouden kunnen, moeten en mogen "pakken".



Dát er een vraag bestaat naar het lichaam van de vrouw waarbij de man in de machtspositie van dwang, betalen en er niet al te liefdevol overheen mogen, daar zijn verschillende verklaringen voor.



Ik geef een aantal van die verklaringen waaróm er mannen zijn die vinden dat ze het gebruik van het lichaam van de vrouw mogen afdwingen. Dit is een topic over gedwongen prostitutie, mensenhandel.



Dat er een vraag bestaat verder, heeft nog niets te maken met dat er dan maar een aanbod wel of niet zou moeten zijn. In Nederland kun je vrijwillig samen zijn, vrijwillig seks met elkaar hebben op gelijkwaardige basis allereerst.



Verder is er de visie dat mannen zich gewoon ook kunnen inhouden en niet per definitie recht hebben op seks en ook niet per definitie recht hebben op een vrouw.



Als een man met een vrouw seks wil hebben, kan hij lief en aardig voor haar zijn, haar proberen te verleiden, haar mee uit nemen of op Tinder een seksdate regelen met zijn foto en een kort praatje. Als dat niet lukt, dan is er verder geen man over boord. Je kan nog werken, sporten, je eigen leven leiden.



Ik ben verder totaal geen voorstander van vrijwillige prostitutie, waarbij een vrouw dit beroep zelf wil vanwege de inkomsten en zij van seks houdt en niet echt een bezwaar heeft wie er voor betaald. Ik ben er geen groot voorstander van omdat veel vrouwen uit een gezin met misbruik komen, ze veelal vervelende ervaringen hebben en ik ook niet vindt dat je iets moet doen omdat je er "makkelijker" geld mee zou verdienen. Het is sowieso vaak een harde business.



Mijns inziens kunnen mannen ook zonder seks en hoeven ze er niet persé voor naar een vrouw die zich er voor laat betalen.



Wat denk jij dan wat het "echte" probleem is? Want ik heb dan geen idee wat je bedoeld met er is vraag dús aanbod?



Ik ben zeker voorstander van om het in het Westen nog (weer) beter zien te krijgen. Op dit moment zie ik echter een achteruitgang in visie m.b.t. respect voor álle vrouwen vanwege het feit dat er andere geloofsculturen steeds meer aanwezig zijn. Dát baart mij wel zorgen als zijnde dat de vooruitgang díe er was, nu weer gekeken wordt hoe je andere vormen van vrouwenonderdrukking in weer betere banen kan zien te leiden daar waar specifiek het probleem, namelijk bepaalde geloven, erg gevoelig liggen om je daarop te beroepen en men om die reden vaak afstand doet van die heel erg belangrijke vrouwenrechten.
Alle reacties Link kopieren
quote:goedzo schreef op 23 augustus 2016 @ 12:37:

Over moslims zijn er genoeg topics geweest de afgelopen 15 jaar. Het einde over dit onderwerp is nog lang niet in zicht.

Er zijn zeker topics geweest over prostitutie de afgelopen 15 jaar, maar de hoeveelheid haalt het niet in vergelijking met bijvoorbeeld de islam.

Zelfs al wordt de al dan niet gedwongen prostitutie niet strafbaar gesteld, dan blijft dit in oorsprong een vreemde zaak.

Het maakt daarbij niet uit dat wij allemaal weten waarom mannen naar de hoeren gaan en waarom er vrouwen in de prostitutie werken.

Nog beter is dat mannen en vrouwen onderling geen ruzie zouden maken en dat zij zich tot elkaar aangetrokken zouden voelen.

Volgens mij zou dit de afhankelijkheid van prostitutie sterk verminderen.Ik ontdekte vandaag per toeval een Marokkaans forum. Het onderwerp waar ik een stukje heb gelezen ging over 'handen schudden met vrouwen in de islam'. Dat topic begon ergens in 2004 nadat minister Rita zich beledigd voelde omdat ze geen hand kreeg. Als ik die reactie's lees vind ik het viva forum nog echt braaf.



Iemand schreef dat sommige Nederlandse ministers zielepoten, kleinzegerige muggezifters en huilebalken zijn, over het feit dat Rita geen hand kreeg. Deze moslima vond dat die ministers gelijk ontslagen moesten worden en evenwichtige mensen moesten aangenomen worden.Ze ziet alleen haar eigen belang en doet niet eens moeite om het van de andere kant te bekijken. En dat is met alles.



Maar owee als men vind dat er word gemuggezift over een prachtig kinderfeest waar Piet de donkere kleur heeft wat ze gelijk zien als een slaaf.



Klopt het einde is nog lang niet in zicht mbt deze discussies, want dat einde bestaat niet. De culturen verschillen veel te veel.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
quote:missie_m schreef op 23 augustus 2016 @ 16:17:

[...]





Ik ontdekte vandaag per toeval een Marokkaans forum. Het onderwerp waar ik een stukje heb gelezen ging over 'handen schudden met vrouwen in de islam'. Dat topic begon ergens in 2004 nadat minister Rita zich beledigd voelde omdat ze geen hand kreeg. Als ik die reactie's lees vind ik het viva forum nog echt braaf.



Iemand schreef dat sommige Nederlandse ministers zielepoten, kleinzegerige muggezifters en huilebalken zijn, over het feit dat Rita geen hand kreeg. Deze moslima vond dat die ministers gelijk ontslagen moesten worden en evenwichtige mensen moesten aangenomen worden.Ze ziet alleen haar eigen belang en doet niet eens moeite om het van de andere kant te bekijken. En dat is met alles.



Maar owee als men vind dat er word gemuggezift over een prachtig kinderfeest waar Piet de donkere kleur heeft wat ze gelijk zien als een slaaf.



Klopt het einde is nog lang niet in zicht mbt deze discussies, want dat einde bestaat niet. De culturen verschillen veel te veel.
Alle reacties Link kopieren
quote:rozies schreef op 18 augustus 2016 @ 22:28:

[...]





Niet zozeer een bepaald topic, wel uit de reacties die ik lees blijkt dat vele vinden dat vrouwen onderdrukt zouden leven m.b.t. een bepaald geloof. Ik maak me persoonlijk drukker om vrouwen die niets te kiezen hebben, gedwongen worden om te werken. Ik vraag me serieus af waarom dat hier niet besproken is of wordt, ben ik dan de enige die dat verschrikkelijk vind?



Ik denk dat het komt omdat het dragen van een hoofddoek zichtbaarder is dan gedwongen prostitutie.

Iedereen weet dat er vrouwen zijn die vrijwillig als prostituee werken. En dat er vrouwen zijn die gedwongen worden tot het dragen van een hoofddoek.

Het verschil is alleen dat prostituees vaak in één werkgebied blijven. Het is makkelijker om te doen alsof die vrouwen niet bestaan. Moslims kom je tegenwoordig echter overal tegen. Discussies over de islam komen ook vaker voor. Mensen worden er vaker mee geconfronteerd en kunnen dus niet doen 'alsof het niet bestaat'.
Ik Iran worden vrouwen het meest onderdrukt, er is ze zelfs verboden via een wet uit 1994 dat zij op straat en in het openbaar niet mogen lachen.

http://www.volkskrant.nl/ ... -lachen-verboden~a413605/
Alle reacties Link kopieren
Als een vrouw een hoofddoek draagt, moet dat gebaseerd zijn op vrije wil, en niet omdat haar man of de regering van het land waar ze woont, haar daartoe dwingt. Ik heb het dan vooral over de regimes in het Midden-Oosten. Vrouwen daar hebben weinig rechten. Dat geldt ook voor vrouwen uit de westerse wereld. Ik ken een aantal gevallen van vrouwen die - nadat ze aangifte hebben gedaan van verkrachting - zelf opgesloten worden.



Over prostitutie: Er wordt te weinig gedaan aan het voorkómen van gedwongen prostitutie. De regering zegt het probleem van gedwongen prostitutie te willen aanpakken, maar ik zie dat niet terug in haar beleid. Deze is juist gericht om de gehele prostitutie aan te pakken, ongeacht wat daarvan de gevolgen zijn. Men accepteert heimelijk toename van misstanden, maar daar heeft men vreemd genoeg geen moeite mee. Of men heeft onvoldoende kennis van de bijwerkingen van verkeerd prostitutiebeleid. Deze misstanden zijn dwang en uitbuiting, stigmatiseren van prostituees en ze zien als tweederangsburgers.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
quote:shisha schreef op 31 augustus 2016 @ 15:57:

Ik Iran worden vrouwen het meest onderdrukt, er is ze zelfs verboden via een wet uit 1994 dat zij op straat en in het openbaar niet mogen lachen.

http://www.volkskrant.nl/ ... -lachen-verboden~a413605/Verboden dat ze niet mogen lachen?
quote:lilalinda schreef op 31 augustus 2016 @ 16:42:

[...]



Verboden dat ze niet mogen lachen?

Ja, ze moeten altijd lachen en vrolijk zijn



Maar het is toch te bizar dat er een verbod is om in het openbaar vrolijk te zijn en te lachen?

Het zou net zo bizar zijn om alle vrouwen te verplichten om altijd vrolijk te zijn.
Alle reacties Link kopieren
quote:hans66 schreef op 31 augustus 2016 @ 16:28:

Als een vrouw een hoofddoek draagt, moet dat gebaseerd zijn op vrije wil, en niet omdat haar man of de regering van het land waar ze woont, haar daartoe dwingt. Ik heb het dan vooral over de regimes in het Midden-Oosten. Vrouwen daar hebben weinig rechten. Dat geldt ook voor vrouwen uit de westerse wereld. Ik ken een aantal gevallen van vrouwen die - nadat ze aangifte hebben gedaan van verkrachting - zelf opgesloten worden.



Over prostitutie: Er wordt te weinig gedaan aan het voorkómen van gedwongen prostitutie. De regering zegt het probleem van gedwongen prostitutie te willen aanpakken, maar ik zie dat niet terug in haar beleid. Deze is juist gericht om de gehele prostitutie aan te pakken, ongeacht wat daarvan de gevolgen zijn. Men accepteert heimelijk toename van misstanden, maar daar heeft men vreemd genoeg geen moeite mee. Of men heeft onvoldoende kennis van de bijwerkingen van verkeerd prostitutiebeleid. Deze misstanden zijn dwang en uitbuiting, stigmatiseren van prostituees en ze zien als tweederangsburgers.In het MO hebben vrouwen helemaal geen rechten! Ze mogen zelfs niet eens autorijden!
If you say one more time that islam is NOT a believe of peace..I will kill you!
Alle reacties Link kopieren
quote:shisha schreef op 31 augustus 2016 @ 16:48:

[...]



Ja, ze moeten altijd lachen en vrolijk zijn



Maar het is toch te bizar dat er een verbod is om in het openbaar vrolijk te zijn en te lachen?

Het zou net zo bizar zijn om alle vrouwen te verplichten om altijd vrolijk te zijn.Het is bizar, maar vrouwen moeten ook altijd zin hebben in sex, als manlief zin heeft, dan mogen ze sex niet weigeren!
If you say one more time that islam is NOT a believe of peace..I will kill you!
Alle reacties Link kopieren
quote:mienietjefietje schreef op 02 september 2016 @ 19:14:

[...]





In het MO hebben vrouwen helemaal geen rechten! Ze mogen zelfs niet eens autorijden!...zoals in Saoedi-Arabië. Volgens mij niet in elk land in het MO (Israël niet meegeteld). Ik herinner me een vrouw die met de auto Saoedi-Arabië in reed. Ze kwam uit een Arabisch land waar vrouwen wel auto mogen rijden. Zij werd dus gearresteerd.
World of Warcraft: Legion
http://www.hln.be/hln/nl/ ... niversiteit-te-gaan.dhtml



Weer een sterk staaltje van vrouwen-onderdrukking door een van de drie woestijn-religies, in dit geval de oudste van de drie.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven