Verhuizen naar Amsterdam voor vriend

31-08-2016 15:12 34 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hi,



Ik zit enorm te twijfelen en zou graag jullie mening horen!



Na een relatie van 3 jaar ben ik een jaar geleden met mijn ex uit elkaar gegaan. Dit om verschillende redenen, vooral omdat we allebei met onszelf in de knoop zaten, maar ook omdat we het niet eens konden worden waar we wilden samenwonen(werd een big issue op een gegeven moment). Een jaar later hebben we allebei m.b.v. therapie aan onszelf gewerkt en zijn we weer sinds een maandeserieus aan het daten. Het is echt super nu en ik ben echt heel gelukkig met hem. Het probleem is echter dat ik inmiddels een eigen appartement heb in Limburg, hij in Amsterdam. Allebei hebben we ons eigen leven, werk en vrienden in die regio. Hij is vanaf het begin van onze reünie heel duidelijk geweest: hij wil niet naar Limburg verhuizen. Maar ik twijfel heel erg of ik wel gelukkig zou worden in Amsterdam. Ik twijfel nu heel erg wat ik moet doen....is het wel slim hiermee door te gaan als we allebei niet bereid zijn te verhuizen? Of moet ik gewoon de gok wagen en die kant op verhuizen? (Dan moet ik namelijk wel mijn baan(vast contract)&huur opzeggen dus is wel een erg grote stap). Ik ben ook erg benieuwd of jullie voor je vriend zijn verhuisd en hoe jullie dat ervaren hebben?



Alvast bedankt allemaal!



PS: we kennen elkaar trouwens uit het buitenland (werkten allebei als expat in hetzelfde land) waardoor we de eerste jaren dit issue niet hebben gehad.
Als Amsterdammer zeg ik: DOEN! Maar verder: misschien toch nog maar even blijven latten.
En hoe is dit een nieuw probleem?



Je wist toch ook toen de relatie uitging dat het issue van verhuizen niet ging werken waarom nu wel dan?



Het blijft sowieso een risico daar heeft niemand een antwoord op
Alle reacties Link kopieren
En is samen ergens in het midden gaan wonen geen optie? Dan geven jullie beiden jullie regio op. Hij hoeft niet naar Limburg. En jullie kunnen dan daar samen wat opbouwen.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Alle reacties Link kopieren
quote:boterhammie schreef op 31 augustus 2016 @ 15:15:

En hoe is dit een nieuw probleem?



Je wist toch ook toen de relatie uitging dat het issue van verhuizen niet ging werken waarom nu wel dan?



Het blijft sowieso een risico daar heeft niemand een antwoord opDit is geen nieuw probleem, maar wel het laatste probleem wat 'ons' nog in de weg staat voor mijn gevoel
quote:lollypopje schreef op 31 augustus 2016 @ 15:16:

En is samen ergens in het midden gaan wonen geen optie? Dan geven jullie beiden jullie regio op. Hij hoeft niet naar Limburg. En jullie kunnen dan daar samen wat opbouwen.Ik denk niet dat dat gaat werken. Dan zit je in een stad/streek waar geen van beiden iets mee heeft, puur omdat geen van beiden wil toegeven. Dat zegt op zich al wel wat. Dus ik zou fijn blijven latten.
Alle reacties Link kopieren
Niet doen.

Jullie zijn niet voor niks uit elkaar gegaan. Ga eerst nog maar even latten, voordat het dadelijk weer mis gaat en jij zonder baan en huis zit.

Daarnaast: als je nu al twijfelt of je in Amsterdam gelukkig wordt, dan is het in elk geval tijd om dat uit te zoeken. Niet meteen alles opgeven. Ik heb ook een vriendin die er niet uitkwam met haar inmiddels ex. Zij wilden allebei niet verhuizen. Inmiddels zijn het dus exen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb in limburg gewoond een paar jaar en woon nu in noord holland. Oorspronkelijk kom ik weer ergens anders vandaan.

In limburg kon ik totaal niet aarden (en snap daarom je vriend wel) in noord holland is de mentaliteit heel verschillend dan die in limburg. Daar moet je tegen kunnen. Ze zijn hier (en in amsterdam al helemaal) veel directer.

Je hebt ook een vaste baan, ik zou goed nagaan of je gemakkelijk aan een andere baan kan komen in de regio amsterdam. En uberhaupt... mocht het niet goed gaan en je wilt weer terug. Als je dan een heel specialistische baan hebt waarin er maar weinig werk is, is dat natuurlijk niet handig.



Is ergens in het midden geen optie? Utrecht/brabant?
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ooit voor mijn man verhuisd, nooit geen spijt van gehad..
Alle reacties Link kopieren
Wat vind je van Amsterdam? Hoe voelt het als je daar eens wat langer bent, als je bijvoorbeeld eens een weekje bij je vriend slaapt?



Ikzelf vind Amsterdam heel leuk voor een paar dagen, maar ik wil er niet meer wonen. Ik heb het geprobeerd maar ik vind het niks. Het is mij te druk, de mensen te afstandelijk en egoistisch, ik voel me er niet thuis. Om die reden latten mijn vriend en ik al jaren, en zijn we nu samen op zoek naar een huis buiten Amsterdam waar we allebei gelukkig worden.
Wow, wat zie jij er vandaag geweldig uit!
Alle reacties Link kopieren
Als je twijfelt zou ik persoonlijk geen vaste baan opzeggen. Als je nou een halfjaar/jaarcontract had of zo kon je altijd nog naar hem toe als die afloopt en dan daar verder zoeken. Maar dit vind ik nogal wat, want je weet niet wat je in Amsterdam weer vind. De kans op weer een vaste baan is niet heel groot.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou mijzelf eerst afvragen of ik het zonder vriend ook leuk zou vinden om in A'dam te wonen. Ik zou er bijvoorbeeld nooit willen wonen omdat ik het er veel te druk vind, ik aard beter in een landelijke omgeving.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben voor mijn man verhuist van Amsterdam naar Limburg. Nooit spijt van gehad maar ik heb dan ook niet getwijfeld en ik begon pas net met werken. Mijn redenatie was dat je altijd terug kan. Neem anders een sabbatical op je werk (als dat kan, bij mij zou dat kunnen) regel dat je je huis tijdelijk mag onder verhuren en probeer het een jaar.
Eigenlijk beginnen jullie weer opnieuw na de nodige therapie. Ik zou dan ook zeggen: kijk het eerst een tijdje aan tot het nieuwe er weer vanaf is en jullie niet in oude patronen vallen.



Laat er minstens een jaar, misschien zelfs langer wegens weekendrelatie, overheen gaan. En neem een OV-weekendvrijkaart zodat je voor weinig geld elk weekend elkaar kunt zien!



Verder zou ik het wel weten: ik word gillend gek in steden ;) en al helemaal in gekkenhuizen als Amsterdam. Sorry voor de Mokumers ;)
Mijn vriend is voor mij naar Amsterdam verhuisd maar hij had hier al vrienden, studiegenoten en werk. Kortom de basis hier was breder dan alleen de liefde voor mij.



In jouw geval vind ik het nogal riskant klinken eigenlijk. Als je verder niets met de stad hebt.
Alle reacties Link kopieren
Kan je je huis niet onderverhuren en van je baan een paar maanden onbetaald verlof nemen? Dan kun je een soort proef draaien laat maar zeggen en daarna je keuze maken?



Ik woon inmiddels bijna 2 jaar in limburg maar zodra mijn vriend klaar is met studeren nog 1 jaar ga ik met gierende banden weg hier. Idd wat sinaasappel al zegt ik ben veel te direct voor hier en vind hier dan ook totaal geen aansluiting. En ik denk dat je vriend dat misschien ook al wel zal hebben maar andersom is het ook lastig om te aarden daar moet je je echt niet in vergissen. Voor mijn vriend is het af en toe wel lastig als we bij mijn ouders zijn hoe mensen dan doen tegen elkaar. Even voor de duidelijkheid ik ben niet voor mijn vriend hierheen verhuist maar voor werk maar als ik hem niet had gehad was ik allang weg geweest. En in het midden wonen daar zou voor mij persoonlijk al helemaal de voorkeur niet naar uitgaan want dan moet je alle 2 overnieuw beginnen nu kun je misschien aansluiting vinden bij zijn vrienden.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou kapot gaan in de randstad. Mij te vol en te druk. Dan geef mij maar zuid Limburg. Nooit dat ik er dus heen ging.
Alle reacties Link kopieren
Het big issue in het verleden gaat dus weer een issue worden..



Voorlopig lekker latten. Elkaar in de weekenden zien.

En naar Limburg verhuizen: het zou mijn ding ook niet zijn. Niet voor niets meerdere verhalen dat je er niet tussenkomt als "buitenstaander".
Je moet het leven niet te serieus nemen. Je overleeft het toch niet!
Limburg, de enige Nederlandse provincie waar ik nooit zou willen wonen. Ik snap je vriend dus heel erg goed. Tegelijkertijd weet ik dat veel mensen ook nooit in Amsterdam zouden kunnen/willen aarden. Het zijn ook nogal twee uitersten. Ik zou ofwel het expat-leven weer oppakken ofwel verhuizen naar een stad/regio die jullie beiden aanspreekt.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ooit vanuit Limburg naar de randstad verhuisd voor mijn relatie. Dat ging uit om andere redenen maar heb nooit spijt gehad van mijn verhuizing. Ik vermaak me hier echt prima!! Weliswaar niet in Amsterdam en moet zeggen dat ik daar niet wilde wonen, maar woon nu in Den Haag en ben daar als geboren en getogen Limburger perfect gelukkig.
Alle reacties Link kopieren
De issues waarom het het is gegaan bestaan toch gewoon nog steeds?
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
quote:viva-amber schreef op 31 augustus 2016 @ 16:33:

De issues waarom het het is gegaan bestaan toch gewoon nog steeds?Volgens mij wel. Zijn nu kleine issues, wordt vanzelf weer een big issue...
Je moet het leven niet te serieus nemen. Je overleeft het toch niet!
Alle reacties Link kopieren
quote:raccoon schreef op 31 augustus 2016 @ 15:27:

Ik ben ooit voor mijn man verhuisd, nooit geen spijt van gehad..Nooit geen = altijd
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Alle reacties Link kopieren
Ik zou het niet doen. Als hij zich zo stug opstelt en verhuizen naar jou toe bijvoorbaat definitief uitsluit, dan zou ik ook geen concessies doen. Naar mijn mening moet het in de liefde van twee kanten komen en als 1 hier niet toe bereid is, houdt het voor mij op.
Interviewer: And you see an equivalence between the idea of god and the idea of a fairy or a Leprechaun??? Dawkins: The evidence of both is equally poor! :-)
Alle reacties Link kopieren
niet doen hoor, hij doet het toch ook niet voor jou?



of heeft hij al ergens anders (heule grooote) concessies in gedaan?
Lorem Ipsum

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven