zwanger vanaf 2017 deel 2

12-09-2016 11:36 2994 berichten
Wij proberen vanaf eind 2016/begin 2017 zwanger te worden! We kletsen hier over alles wat ons bezighoudt :high5:
(Gebruikersnaam: accountaanpassen, wachtwoord: zwanger2017)
Naam
(leeftijd v/m)
Kindje NOD Bijzonderheden
lalameme
(23/25)
Eerste 19-12 Ronde 12
ZWANGER!! :yes:
Naam
(leeftijd v/m)
Kindje Uitgerekend Bijzonderheden
Suus88
(29/31)
Tweede 22 oktober 2017 :heart:
Koekiemonster
(23/26)
Eerste 13 december 2017 :heart:
Worteltaart
(36/36)
Tweede 21 maart 2018 :heart: Jongen!
Bevallen!! :flirting:
Naam
(leeftijd v/m)
Kindje Bijzonderheden
Ri88
(29/32)
Tweede :heart: Bevallen op 8 september 2017 van een dochter!
Kashri
(27/33)
Eerste :heart: Bevallen op 31 oktober 2017 van een zoon!
Dookster
(28/31)
Eerste :heart: Bevallen op 8 november 2017 van een dochter!
Kaartje
(25/26)
Eerste :heart: Bevallen op 1 december 2017 van een dochter!
anoniem_308265 wijzigde dit bericht op 06-12-2017 15:28
69.79% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
@matroeskja ja het klinkt gek maar ik denk dat ik me daar nog veiliger zou voelen
Fijn dat je duidelijkheid hebt suuus! En nog fijner dat je er tevreden over bent!



Hier geen bijzonderheden voordat we gaan beginnen. Geen extra voorbereidingen of verre tripjes op het programma staan En als dat nog een wens is dan is dit inderdaad het juiste moment! Zeker doen! Grote kans dat het er anders de komende jaren niet meer van gaat komen.



Van 1 van mijn beste vriendinnen weet ik trouwens dat ze al ruim een jaar bezig zijn met het krijgen van hun eerste kindje. Ook al een hele heftige miskraam gehad. Ik zou het zooo fijn vinden als zij heel binnenkort leuk nieuws te melden hebben. Ik hoop echt oprecht dat zij eerder zwanger is dan ik. Lijkt me heel moeilijk om haar te vertellen dat ik zwanger ben zonder dat zij dat is. Is natuurlijk compleet op de situatie vooruit lopen en voor hetzelfde geld loopt het heel anders, maar denk daar soms al best eens over na. Vind dat een erg lastige situatie. Herkenbaar voor iemand?
Alle reacties Link kopieren
@ri88 ik kan jou gevoel helemaal voorstellen hoor. Zelf geen ervaring mee.

Mocht het wel zo zijn dat je eerder zwanger bent dat haar. Zou ik haar voordat je het nieuws wereld kundig maakt persoonlijk aan haar vertellen en erbij zeggen dat je het best moeilijk vind om het te zeggen omdat je het haar ook zo gunt. Zoiets?



@suus fijn dat je duidelijkheid hebt. en best gek hoe een lichaam werkt. Zwangerschapstest is in huis en hup ongesteld.
Ja zoiets zou ik dan inderdaad ook doen en zeggen kaartje. Dat lijkt me de beste manier. Neemt niet weg dat het me heel moeilijk lijkt.. Maar lief dat je meedenkt! Hopelijk is het helemaal niet nodig en is ze volgende maand zwanger ofzo:-) Ik gun het ze zo!
Alle reacties Link kopieren
Een kennis van mij wilde in principe geen kinderen, maar is "per ongeluk" zwanger geraakt. Ook zij had iemand in haar omgeving die al erg lang bezig was om zwanger te raken. Inderdaad even apart vertellen, dan wordt het meestal wel goed opgevat. Het kan niet zo zijn dat er niemand anders zwanger mag raken omdat het bij haar niet lukt, toch? Ze moet alleen wel even de tijd krijgen om te verwerken wat je haar vertelt.



Wij willen volgend jaar, in ieder geval voordat ik ga bevallen, nog op vakantie met vrienden. Vandaar dat wij pas in maart gaan starten.
Alle reacties Link kopieren
@missyd op vakantie wil je nog echt even alles doen wat niet mag als je zwanger zou zijn? Heel begrijpelijk.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Zie dat jullie al best een groep zijn maar als het mag wil ik ook nog graag meeschrijven hier!

Ik ben 31, mijn man is 35 en we hebben een zoontje en willen vanaf 2017 voor een tweede gaan.

Ik gebruik al even geen AC meer maar mn cyclus is nog onregelmatig.

Heb hier ooit eerder meegeschreven voordat ik zwanger was van mijn zoontje en toen waren er at problemen waardoor we het toen uit moesten stellen om zwanger te worden. Afgelopen week weer bij de specialist geweest en ik moet nog op wat dingen letten maar zij zag zo geen beren op de weg dus nu uitgesproken dat we vanaf het nieuwe jaar weer willen gaan proberen
Alle reacties Link kopieren
quote:kaartje1 schreef op 25 september 2016 @ 10:30:

@missyd op vakantie wil je nog echt even alles doen wat niet mag als je zwanger zou zijn? Heel begrijpelijk.



Het zwanger zijn is geen probleem op vakantie, maar we willen wel graag nog even met 1 kindje i.pv, 2 waarvan er 1 pasgeboren is.

Een drinker ben ik niet, het enige wat ik zou moeten missen is eventueel een broodje carpaccio o.i.d.
Ik moet alleen eens echt helemaal stoppen met roken (doe dat nu af en aan) verder eet en drink ik sowieso bijna niks wat zwanger niet zou mogen.
Welkom thistime! Leuk dat je mee schrijft!

Hoe oud is jullie zoontje?



Ik eet ook niet vaak iets wat je niet mag als je zwanger bent. Ook rook ik niet en drink ik zelden. Ik geniet nu wel even extra van een biefstukje in een restaurant. Want dat vind ik wel heeeel erg lekker. Maargoed dat eet ik maar zo af en toe dat ik dat niet echt mis tijdens de zwangerschap.
Alle reacties Link kopieren
Ik ook alleen foliumzuur. Geen andere voorbereidingen. Heb ook nog nooit van die vruchtbaarheidsest gehoord. Ik had ook voor de eerste dat ik vaak dacht straks kan ik helemaal niet zwanger worden. Zou voor vele een uitkomst zijn zo'n test maar heb ook een kennis die hoorde onvruchtbaar te zijn en is op de natuurlijke manier toch echt zwanger geworden.



Ri88 ik zou inderdaad wat kaartje zegt doen. En jij gunt het haar zo erg dat zou zei ook bij jou moeten hebben als beste vriendin hoe moeilijk het voor haar op dit moment ook is. Het zou inderdaad het fijnste zijn als zij eerder zwanger is en jullie straks gewoon zelfs samen zwanger zijn!



@missyd hoe voel je je eisprong? Lijkt mij ook echt ideaal!



Ik zit nu toevallig in de tropen. Gelukkig willen wij pas in december beginnen dus komt het prima uit. Je kan anders bij thuiskomst een zikavirus test doen bij de dokter Matroesjka. En anders een maandje overslaan voor de zekerheid zou ik doen.



@thistime leuk dat je ook mee schrijft en een mooi vooruitzicht hebt om weer te willen en kunnen beginnen voor een tweede.
Alle reacties Link kopieren
@thistime, welkom!

@suus, fijn dat je duidelijkheid hebt en het ook ok voelt.



Wat wordt er veel geschreven hier! Gezellig. Hier nog 3 dagen werken en dan op vakantie. We gaan naar engeland, onze eerste echte vakantie met zoontje. Het wordt waarschijnlijk niet zulk mooi weer, maar ik heb wel zin om er lekker even uit te zijn. Ik zit nu trouwens heerlijk in de tuin????.



@combinatie/nipt; vorige zwangerschap heb ik de combinatietest gedaan. Maar toen niet met vriend over gehad wat we zouden doen bij een slechte uitslag. Ik denk dat we bij een volgende zwangerschap ook weer gaan testen.



@namen; een naam van een kind van goede vrienden zou ik niet doen, maar bij kennissen vind ik het wel kunnen.
JBL zika speelt daar (nog) niet echt een rol. Malaria eventueel wel maar met goede voorzorgsmaatregelen en reizen buiten het regenseizoen valt dat ook allemaal reuze mee. Ik ben heel vaak in de tropen geweest en ben slechts 1 keer echt heel ziek geweest als kind dus ik maak me er eigenlijk niet zo druk om. En het is dan pas ronde 1.
Een maandje overslaan met zika schijnt trouwens niet voldoende te zijn omdat het virus 2 maanden kan overleven en overgedragen worden via sperma.
Alle reacties Link kopieren
bedankt voor de verwelkomingen leuk om in dit topic mee te gaan schrijven het is iets zo leuks wat je toch verder nog niet echt bespreekt in je omgeving (We zijn blij dat de specialist groen licht heeft gegeven maar we zijn door de voorgeschiedenis wel zo dat wij het nog even stil houden in elk geval dat we het volgend jaar weer willen proberen)

Ons zoontje is net twee geworden de tijd vliegt voorbij

lekker nog vakanties in het vooruitzicht lees ik bij een paar van jullie, jaloers hihi
Ja ik heb er zo'n zin in. Afgelopen week griekenland was leuk maar voor ons toch echt wel te "braaf". Dus nu binnenkort lekker onze volgende verre reis plannen!
Alle reacties Link kopieren
@JBL: Mijn eisprong herkende ik deze keer aan lage rug- en buikpijn (alsof ik flink ongesteld ging worden), zere borsten en een klein beetje bloed. Dat bloed heb ik nog nooit eerder gehad, maar via google kwam ik uit bij ovulatiebloeding.

De dag voor m'n eisprong had ik ook veel zin in seks, de rest van de maand is dat minder.
Alle reacties Link kopieren
Klinkt heerlijk al die vakanties in het vooruitzicht dames! Ik kom zelf ook net terug uit griekenland! Vond het wel heerlijk daar. Maar de tropen wauw! lijkt me ook super! en super leuk kaartje! Dat je vriend dat op die manier voorsteld! Dat zou mij inderdaad ook goed doen, een uitspraak als dat vanuit vriend. Zelf helaas pas weer een vakantie gepland voor eind april.. wij gaan daar alleen niet op wachten en hoop dan eigenlijk al wel zwanger te zijn! beetje jammer dat vriend met de auto wilt gaan alleen!



Ik heb inderdaad ook wel eens het gevoel dat het bij mij wel eens inderdaad allemaal niet naar behoren zou kunnen werken. Denk dat veel vrouwen dat wel hebben! inderdaad wat matroesjka zegt, ik ben soms ook niet helemaal goed omgegaan met de pil. Laatst 2 vergeten, niks aan de hand. maar zegt uiteindelijk niets natuurlijk! Ze hebben het niet voor niets over ontpillen. Maar die angst is hier zeker ook!



Gelukkig geen grote teleurstelling voor jullie Suus! had natuurlijk ook gekunt, gevoel heb je nou eenmaal niet in de hand!



Fijn missy dat je je eerste natuurlijke cyclus hebt! Lijkt mij een heerlijk gevoel! Snap dat het wel onwijs verleidelijk is nu! maar wel een mooie vakantie in het vooruitzicht. Dat is ook wel heerlijk!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb zelf geen vriendinnen of kenissen met kinderen of een kinderwens voor korte termijn in mijn omgeving Rii. Maar inderdaad wat Kaartje zegt.. ik zou het ook moeilijk vinden en kan het gevoel wat je beschrijft heel goed indenken! maar ik denk dat je vriendin het jou ook echt gunt. En liever heeft dat je snel zwanger zou zijn dan dat je ook moet doormaken wat zij doormaakt!



Welkom thistime! Leuk dat je ook komt meeschrijven!



Ik eet wel veel van dingen die je niet mag als je zwanger bent.. sushi, carpattio etc. Natuurlijk niet vaak maar zou het wel missen. Maar je krijgt er wel wat moois voor terug! Ik doe niet aan roken, nooit gedaan ook en vriend ook niet. We drinken bijde ook zelden. Dus de stap naar niet zou voor mij helemaal niets uitmaken.



Spannend worteltaart een eerste vakantie met zn drietjes! Heel veel plezier alvast lekker genieten!



Heerlijk matroesjka! Altijd leuk een reis plannen! tenminste vind ik dan haha! Snap dat je er zo naar uit kijkt!
Wat een heerlijke vakantieplannen!! Gaat vast heel fijn worden! Ik hou ontzettend veel van reizen en ga het liefst naar andere werelddelen maar dat vinden we met een kleine niet handig. Dit jaar dus braaf naar Limburg geweest haha. Maar ook daar een hele fijne tijd gehad. De verre reizen komen ooit wel weer!



Ik voelde de vorige keer mijn ovulaties door felle 'steken' in mijn onderbuik ter hoogte van mijn baarmoeder. En zag het aan mijn afscheiding (oh wat een fijne details!). Hopelijk dit keer ook weer zo duidelijk. Wel zo handig
Alle reacties Link kopieren
Ik ging rond mijn 17e aan de pil. Was daarvoor totaal niet bezig met mijn ovulatie! Geen idee dus. maar ik zal mijn details vanaf hopelijk volgende maand met jullie delen haha!



Rii ook lekker toch! Eventjes lekker eruit en eventjes wat anders. Mijn vriend wilt met een kleine ook niet vliegen voorlopig. En niet ver in de auto! Dus dat word het na onze laatste vakantie in april ook voorlopig! Ik hou inderdaad ook onwijs van reizen! Nog zoveel op mijn lijstje staan. Ik ben vroeger nooit echt ver op vakantie geweest. Lijkt me wel heel mooi om aan je kinderen door te mogen geven. wat mooie plekken om te laten zien en ervaren als ze de leeftijd hebben!
Mijn man zegt gisteren dat we met kind ook gewoon naar centerparcs gaan. Dat wordt nog ff een dingetje gok ik want ik zie dat echt niet zitten
Alle reacties Link kopieren
Hahaha precies matroesjka! Ik stap zo met baby het vliegtuig in! misschien eerste jaar een centerparks. Maar daarna! word inderdaad zeker een dingetje! Hier ook
Alle reacties Link kopieren
Wij gaan over 2 weken nog even heerlijk een weekje naar cyprus!

In maart zijn we naar Tanzania geweest.. Daar wilden we allebei graag nog eens heen maar zien we zwanger of met kleintje nou niet echt zo zitten



Qua voorbereidingen voor het zwanger worden doe ik momenteel nog niet zoveel.. Ik wil wel graag nog een paar kilootjes kwijt maar dat zit meer in m'n eigen hoofd.. Ik heb een gezond gewicht dus wat dat betreft zou het niet echt nodig zijn. Ik rook gelukkig niet een drink maar heel sporadisch alcohol.. Mijn vriend heeft gisteren aangekondigd daar wanneer ik stop met de pil, hij een poging gaat doen om te stoppen met roken.. Hij is echt een heel fanatieke roker dus ik ben benieuwd



In mijn vriendengroep zijn er momenteel veel meiden die aan hun eerste kindje willen beginnen. Mijn beste vriendin wil ook vanaf januari starten dus dat vind ik wel erg leuk! Is afhankelijk van hoe vlot het allemaal loopt natuurlijk, het zou wel heel jammer zijn als het bij de 1 heel snel gaat en bij de ander niet..



Daar maak ik me inderdaad ook wel eens druk om, of zwanger worden überhaupt wel lukt... Ik ben eigenlijk op zo'n jonge leeftijd aan de pil gegaan dat ik vrijwel nooit een natuurlijke cyclus heb gehad. Daarnaast inderdaad ook niet altijd even zorgvuldig geweest maar tot nu toe nog nooit raak geweest.

Daarentegen ben ik ook superbang mocht het direct de eerste ronde raak zijn.. Lijkt me super eng
Alle reacties Link kopieren
Missyd ik ga er is op letten. Wel ideaal als je je eisprong voelt haha.



Oke 2 maanden zelfs Mmm toch maar even voor de zekerheid horen bij de dokter dan. Hier heerst het zika zeker.



Vliegen met een kleintje is echt prima te doen hoor! Wij zijn ook echt vakantiegangers en liefst ver weg nu twee keer gedaan ging erg goed! Al vind ik centerparcs voor een weekendje ook erg gezellig met de fam.



Ik heb ook ruim 10 jaar de pil geslikt ook regelmatig een of twee vergeten en heel onregelmatig geslikt. Nooit zwanger geworden. Toen we het voor het eerst onveilig probeerde na 5 maanden gestopt te zijn met de pil. Had wel gelijk regelmatige cyclus. Was ik gelijk 1e ronde zwanger. Dus zegt gelukkig niks tijdens de pil.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven