Werk & Studie alle pijlers

Gratis cursus/studie volgen

27-09-2016 19:44 44 berichten
Voor de mensen die het nog niet wisten. Het is mogelijk om met behulp van een voucher gratis cursus te volgen uit een kansberoep.



Je hebt 2 vouchers. De een is tot 2500 euro. Dat is voor mensen met een ww uitkering, zelfstandige of mensen die(ooit) willen veranderen van baan.

En er is nog een voucher die is voor 50 plussers. Daar weet ik zelf niet zoveel van. Alleen dat je dan dien aan te melden voor 1 oktober.



Op viva.nl hoor ik mensen weleens zuchten van ik wou dat ik destijds, had ik maar, etc etc. Nu is je kans.
quote:fientje1982 schreef op 28 september 2016 @ 14:17:

Orkenflow online marketing. Is misschien iets voor jou, je bent toch ondernemer? Online marketing, als er iets stervens saai is... En daar weet ik al meer van dan me lief is.
Maar online marketing verandert natuurlijk wel erg snel.
Kan me niet voorstellen dat het zo snel verandert dat het ooit leuk wordt.



Nee, zo'n kraan, dat lijkt me wel wat. Of hovenier. Alleen moet je dan belachelijk vroeg opstaan.
Of arts( ik dacht psychiater) of pedagoog kan ook
Hebben ze dit soort dingen ook voor onder de 30? Niet precies dit maar een mogelijkheid tot vergoeding cursusgeld?

Ik zou namelijk ook graag cursussen volgen, maar ze vallen zo duur uit. Eentje die ik graag wil doen kost immers 2500 euro en de andere zelfs 5000, waardoor ik ze niet heb gedaan.
Alle reacties Link kopieren
quote:fientje1982 schreef op 28 september 2016 @ 20:01:

Of arts( ik dacht psychiater) of pedagoog kan ook



Wat een bizarre lijst zeg. Sommige specialisaties staan er inderdaad op (alleen gaat het dan om bijscholing, want de 'opleiding' tot specialist is gewoon een baan, geen daadwerkelijke opleiding.

En ze hebben blijkbaar niet echt gekeken naar waar er tekorten zijn, anesthesisten zijn er bv juist veel te veel, er zitten er best een hoop zonder passend werk. Bovendien zijn dit nou niet echt mensen die geen kansen hebben zonder zo'n voucher, zeker als ze werken zijn daar allerlei regelingen voor.



En nee, dat is geen jaloezie, ik blijk zelf ook een kansberoep te hebben. Ik denk gewoon echt dat er een betere verdeling van dit geld zou zijn.
@iesiesa Je hebt enkele mogelijkheden:



1.Er is een voucher beschikbaar voor 2500 euro. Die geldt voor alle leeftijden. Maar is voor kansberoepen. Mocht een opleiding duurder zijn dan betalen ze tot 2500 euro en de rest betaal jezelf.



2.Is het een opleiding bij de kansberoep dan zou je wellicht kunnen kijken naar een studievoorschot. Dat hangt ervan af wat voor opleiding het is en of het fulltime is. Dit is de vroegere studiefinanciering. Maar nu als lening.



3.En heb je er allemaal geen recht meer op dan kun je vanaf september 2017 in aanmerking komen voor levenslang studeren beurs.



Om welke opleiding gaat het precies?
Mijn buurvrouw die nu niet werkt komt niet in aanmerking, zoals ik het begrijp?
2koffie hangt er van af. Heeft ze een ww uitkering?
Nee.
Ik weet ook niet hoe het precies zit als je wia of in de bijstand zit. Het zou best kunnen hoor, maar dan moet ze even contact opnemen met het uwv.
Nee, ze heeft helemaal geen uitkering denk ik. Haar vriend werkt.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de tip! Ik zit nu nog in de WW, maar naar alle waarschijnlijkheid begin in over 2 weken met een nieuwe baan :-) In eerste instantie tijdelijk contract. Binnen die functie zou ik een cursus/opleiding in de richting van online marketing goed kunnen gebruiken en laat dat nou als kansberoep vermeld staan!
quote:fientje1982 schreef op 29 september 2016 @ 08:31:

Ik weet ook niet hoe het precies zit als je wia of in de bijstand zit. Het zou best kunnen hoor, maar dan moet ze even contact opnemen met het uwv.

Voor wia en bijstand zijn bij vele werkgevers banen die dan korting kregen,ook voor gehandicapten en afgekeurden. Daarvoor moet je niet bij het UWV zijn maar een gemeentelijke instantie.

Ook voor werkervaringsplaatsen voor een half jaar.
quote:iesiesa schreef op 28 september 2016 @ 20:10:

Hebben ze dit soort dingen ook voor onder de 30? Niet precies dit maar een mogelijkheid tot vergoeding cursusgeld?

Ik zou namelijk ook graag cursussen volgen, maar ze vallen zo duur uit. Eentje die ik graag wil doen kost immers 2500 euro en de andere zelfs 5000, waardoor ik ze niet heb gedaan.Onder de 30 kan je met hulp van Duo studeren.
quote:2koffie schreef op 29 september 2016 @ 08:43:

Nee, ze heeft helemaal geen uitkering denk ik. Haar vriend werkt.

Nee dan komt ze niet in aanmerking.

Degenen die in de WW zitten en degenen in een risicoberoep waar veel ontslagen/faillisementen zijn ,kleine ondernemers en degenen die door specialisatie beroep terecht komen in de tekort beroepen zijn de top 4 voor die Vouchers.
We hebben een uiteenzetting gemaakt van 10 beroepen, die in de toekomst veelvuldig gevraagd gaan worden.



Specialisten in de ICT beveiliging

Bedrijfs- en persoonsgegevens zijn vertrouwelijk en hebben derhalve optimale bescherming nodig. Pas geleden berichtte het nieuws dat hackers gevoelige informatie op een site van de gemeente en overheid hebben kunnen kraken. Dergelijk infomatie is niet alleen gevoelig, maar ook goud waard. Dit bewijst hoe belangrijk het is een goede beveiliging te hebben voor interne en externe computersystemen.



Social Mediamanager

De functienaam Community Manager wordt ook wel gebruikt. Steeds meer bedrijven gebruiken het succes van sociale netwerken zoals Facebook, LinkedIn en Twitter om hun producten of dienstverlening onder de aandacht te brengen. Actief zijn op deze sociale netwerken is een specialisme geworden en is een tijdrovende klus. Er zijn al bedrijven die een Social Mediamanager hebben aangenomen als extensie van hun marketingactiviteiten.



Risicomanager

Juist in tijden van financiële crises zijn risicomanagers veel gevraagd. Banken, verzekeringen en multinationals vertrouwen op dergelijk specialisten om bepaalde bedrijfsinvesteringen in te schatten op mogelijk succes en financiële consequenties te overzien.



Applicatie ontwikkelaar voor Smartphones

Iedere smartphone eigenaar is één met zijn mobiel en wil er zoveel mogelijk mee kunnen. De beschikbare apps zijn onmisbare tools om het werk en leven efficienter en prettiger te laten verlopen. Er worden voortdurend nieuwe apps ontwikkeld voor iPhone en BlackBerry omdat de markt hier nu eenmaal om vraagt.



Specialist Cloud computing

Het aanschaffen en aanleggen van interne computerinfrastructuren is een dure aangelegenheid. Door middel van Cloud computing is aanschaf niet langer nodig. Echter het gebruik en service is wel degelijk intern beschikbaar. De fysieke infrastructuur behoort toe aan een externe partij, die het bedrijf voorziet in het gewenste computergebruik. Volgens cebr (center for economics and business research) zullen door Cloud computing tot 2015 2,4 miljoen nieuwe banen ontstaan in Europa.



Energie adviseur

Besparing op energie wordt steeds interessanter en belangrijker voor particulieren en ondernemingen. Vanuit de overheid is er veel aandacht voor energie en milieu en worden ontwikkelingen op dit terrein financieel ondersteund. Energie adviseurs kunnen werken voor gemeentelijk overheden of energiebedrijven en hebben een behoorlijke kennis over energieverbruik en milieuverontreiniging. Zo staan zij bijvoorbeeld bouwingenieurs en architekten bij, bij het ontwerpen van nieuwe gebouwen.



Ingenieur electro auto’s

De auto van de toekomst rijdt niet meer op benzine, maar op electriciteit. Dus om aan de verhoogde vraag te kunnen blijven voldoen zijn er specialisten nodig die kennis hebben van electrotechniek en innovatieve oplossingen kunnen bieden hierin.



Expert zonne-energie

In het kader van milieubeschermingen en energiebesparing is het werken met zonnestroom een prachtige uitkomst. Het is een sector die behoorlijk aan het groeien is en waar ook veel banen zullen onstaan. De Nederlandse zonnestroomsector is nu al goed voor meer dan een miljard euro omzet per jaar.



Zorgmanager

‘De collectieve zorguitgaven nemen jaarlijks toe als gevolg van onder andere de vergrijzing, de toename van het aantal chronisch zieken en technologische ontwikkelingen. Om de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg te handhaven, heeft het kabinet rekening gehouden met een groei van 15 miljard euro
quote:Noelle85 schreef op 27 september 2016 @ 22:36:



En het lijkt mij dat alle uwv medewerkers dezelfde informatie krijgen, en evengoed op de hoogte horen te zijn van de regels.

Haha. Dat lijkt misschien logisch, maar dat is het niet bij het UWV. Stel 1 vraag aan 3 medewerkers en je krijgt 3 verschillende antwoorden
quote:Splinter_ schreef op 29 september 2016 @ 13:51:

[...]



Haha. Dat lijkt misschien logisch, maar dat is het niet bij het UWV. Stel 1 vraag aan 3 medewerkers en je krijgt 3 verschillende antwoorden



Absoluut waar! Maar je mag toch hopen dat de werknemers zich van tevoren inlezen als ze dit soort dingen gaan aanbieden.



Wel leuk om te lezen dat er mensen daadwerkelijk de voucher toegewezen hebben gekregen!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven