Werk & Studie alle pijlers

Werk vinden lastig boven de 40?

29-09-2016 17:58 36 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ervaren jullie 40+ers dat ook? Vandaag weer afgewezen. Het was vrij duidelijk dat dat voornl was vanwege mijn leeftijd.

Ik solliciteer al 2 jaar (met af en toe een tussenpauze van 2 weken, want dan voel ik me compleet down door alle afwijzingen) maar tot nu toe geen succes. Vaak blijf ik wel over tot de laatste 2 maar dan word ik het toch nét niet. Heel frustrerend.



Succesvol solliciteren is blijven solliciteren, dat geloof ik ook echt, maar ik moet zeggen dat ik me inmiddels wel wat wanhopig begin te voelen.



Eigenlijk lees ik heel graag verhalen van andere 40+ers die uiteindelijk wel een baan vonden, dan krijg ik weer wat inspiratie :-)

Ik werk al jaren parttime voor mezelf maar ik kan hier niet van rondkomen, meer uren is vrijwel onmogelijk. Bovendien vind ik ergens in loondienst prettiger in mijn huidige situatie (alleenstaand met 2 jonge kinderen)



Ervaringen, herkenning, tips?
Alle reacties Link kopieren
Ben 29 en heb vaak ook het gevoel dat ik "te oud" ben. Vaak wordt gevraagd of je kinderen wil, of van plan bent om op korte termijn zwanger te worden. Heel erg vermoeiend :(
Carpe Diem!
quote:misspatrice schreef op 29 september 2016 @ 20:19:

Ben 29 en heb vaak ook het gevoel dat ik "te oud" ben. Vaak wordt gevraagd of je kinderen wil, of van plan bent om op korte termijn zwanger te worden. Heel erg vermoeiend :(Dat vragen ze echt niet omdat je te oud bent
quote:Bugs_Bunny schreef op 29 september 2016 @ 18:09:

Overigens, waarom precies vind je loondienst prettiger in relatie tot je kinderen?
Alle reacties Link kopieren
hier administratieve functie, had een baan maar wilde iets anders. Profiel op LinkdeIn aangemaakt en werd direct benaderd door verschillende bedrijven en had binnen 6 weken een andere baan.

Succes!
quote:himalaya schreef op 29 september 2016 @ 20:04:

Ik hoor en lees wel dat een baan voor 3 dagen niet veel aangeboden wordt, omdat je dan vaak net te weinig betrokkenheid hebt bij het bedrijf en de werkzaamheden.



Mijn collega's roepen altijd dat de dagen waarop ik werk zo gezellig zijn en dat hoor ik ook bij andere part timers.

Ik onthou idd niks maar dat wordt verward met een frisse blik , erger me niet snel en heb er altijd zin in.

En werk ook extra hard omdat ik geen 'losse eindjes' kan hebben want dat blijft dan te lang liggen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Bugs_Bunny schreef op 29 september 2016 @ 20:25:

[...]





Sorry Bugs, had je vraag gezien maar inderdaad nog niet beantwoord.

Ik vind de onzekerheid die het vinden van opdrachten met zich meebrengt, heel onrustig. Ik slaap er slechter door en het geeft dus onrust bij mezelf.
Alle reacties Link kopieren
quote:Bugs_Bunny schreef op 29 september 2016 @ 20:24:

[...]



Dat vragen ze echt niet omdat je te oud bent Dat misschien niet. Maar als je hoort dat ze je het minimum loon willen betalen dan blijkt maar weer dat ze liever een jongere dame willen. En heb ook wel eens de opmerking: "Je hebt de leeftijd om kinderen te krijgen" gehoord.
Carpe Diem!
Ik weet het niet, Lastig
Alle reacties Link kopieren
Ik was 39 toen ik stopte met werken. Ik had echt even wat tijd voor mezelf nodig en vond mijn werk niet meer leuk. Ik heb geen diploma's en altijd in de sales gewerkt.



Ik wilde graag voor een goed doel werken maar kwam er niet tussen zomder diploma's en relevante werkervaring. Toen ben ik het een jaar vrijwillig gaan doen en nu sinds 1 januari op mijn 42e een superleuke baan voor een prachtig mooi doel. Kan het iedereen aanraden die een switch wil maken of niet aan de bak komt. Suc6!
Ik heb ook een killer body. Als ik maar lang genoeg op je hoofd blijf zitten ga je dood.
Alle reacties Link kopieren
Het bedrijf waar ik meer dan 15 jaar had gewerkt, ging 1,5 jaar geleden failliet. Ik ben net 50 en werk als office manager. Na iets meer dan 6 maanden heb ik een maand of 10 geleden een nieuwe baan gevonden. Wel voor meer uren en iets minder geld, maar jah, dat is nog altijd stukken meer dan een uitkering.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben daar ook weleens bang voor, omdat ik nog weleens wil veranderen van baan. Maar ik merk nu dat ze me juist willen vanwege de ervaring. Werk in het onderwijs en ben wel gespecialiseerd in iets waar veel vraag naar is.



Succes, hopelijk lukt het snel!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven