Gezondheid alle pijlers

Hier praten we (oa) over leven met pijn

12-01-2016 15:19 3009 berichten
Alle reacties Link kopieren
Na ruim 3000 berichten is het weer tijd voor een nieuw topic.



Een (redelijk) vast groepje forummers, dat pijn heeft door verschillende oorzaken, praat hier al enige tijd met elkaar over het wel en wee van dit leven. Maar ook over andere dingen: wat we zoal doen, ons gezin en werk.



Nieuwelingen komen regelmatig aanwaaien en zijn altijd welkom. Om mee te praten of voor vragen/opmerkingen. Sleutelwoorden zijn "niets moet" en "respect naar elkaar toe"



Hier is de link naar ons vorige topic, waarin ook weer een link staat naar het vorige topic waarin ook weer een link staat, geloof ik.
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Ik heb niet zoveel vrije dagen meer. Zorg dochter is de grootste druk, denk ik. Sport is juist lekker. Zit wel te twijfelen over vanavond. Helpt het tegen hoofdpijn of wordt het juist erger.
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Dochter begrijpt dus niet waar haar problemen vandaan komen, dat was de "ze".

Dochter had gehoopt op een pilletje waardoor ze beter kan presteren op school en zich beter kan concentreren dus.



Enige dat eruit kwam was dat verbaal en performaal iq niet in de pas lopen. Verbaal kan ze vwo aan, performaal tl/havo.

Waarom ze op de lagere school dan een klas heeft kunnen overslaan en zulke hoge cijfers haalde, géén idee.

Kortom, verwachtingen sowieso bijstellen, vwo gaat hem niet worden en havo wordt dus ook nog afwachten.
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!
Alle reacties Link kopieren
quote:Dreamer schreef op 29 september 2016 @ 18:38:

Ik heb niet zoveel vrije dagen meer. Zorg dochter is de grootste druk, denk ik. Sport is juist lekker. Zit wel te twijfelen over vanavond. Helpt het tegen hoofdpijn of wordt het juist erger.Ik wil bij hoofdpijn alleen maar mijn bed in. Moet er niet aan denken dan te moeten sporten. Maar ja, ben ook nogal lui aangelegd.
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!
Alle reacties Link kopieren
Dat is lastig hoor, Lientje. Ik kan er verder ook niet zoveel over zeggen, ben ik bang. Over je dochter dus. Het zou dus kunnen zijn dat ze zich aan de ene kant wat verveelt, maar aan de andere kant wel meer leren nodig heeft. Ofzo.



Het meppen tegen zo'n balletje is zo lekker

Zeker als het goed gaat! En het is gezellig ook. Maar ik moet dan ook nog door de regen fietsen.
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Lien, dan toch lager instarten? geen havo/vwo maar TL en dan kijken of ze via MBO evt hogerop kan klimmen als ze dat wil.

Het duurt wat langer maar misschien past de leerweg via beroepsonderwijs beter bij haar dan via havo/vwo.

Heeft ze al enig idee wat ze wil gaan doen? Dat kan schelen bij het uitzetten van een toekomstbeeld.

Dochter hier wist bv heel goed dat ze geen havo wilde maar MBO, gericht leren, en wil hierna nog naar het HBO.

Dar is ook mijn leerweg geweest, en die van haar vader. Rustig aan klimmen tot je boven bent.



Het haalt mss de druk om te moeten presteren eraf. Naast al het gedoe met vader wat haar natuurlijk ook niet in de kouwe kleren gaat zitten..
Alle reacties Link kopieren
Ze zit nu in havo 4, dus tl is momenteel geen optie meer geloof ik. Vanwege vakkenpakketkeuzes ed.

Ze is er ook nog niet helemaal uit wat ze wil gaan doen, misschien iets met rechten, politie te paard lijkt haar héél gaaf en o ja, hbo-v en dan met gehandicapten natuurlijk.

Dus tsja.. en ze wil zelf absoluut op de havo blijven nu.

Anders zou ze nu eventueel mbo kunnen gaan doen geloof ik, maarja, ze is ook nog maar net 14.

Heb er wel wat spijt van nu dat ik haar die klas heb laten overslaan op de lagere school, maar toen leek het een goed besluit.



Vanavond wou ze nog even naar haar paardje maar die staat nu nog op de manege en die was gesloten. Dus wéér extra tranen. Misschien dat ze dat bedoelen met sociaal- emotioneel onrijp?

Nou ja, tijd van de maand, puber, rotdag, ik vond het niet zo gek.

Nog twee dagen en dan verhuist haar paardje naar een locatie hier héél dichtbij, kan ze elke dag op elk moment daar naar toe.

Als ze niet op school zit dan natuurlijk.
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!
Alle reacties Link kopieren
Van havo 4 kan ze inderdaad rechtstreeks naar het mbo, maar als ze nog maar 14 is zou ik haar eerder laten zitten in de 4e. Komt ze als 16 jarige van de havo, mooie leeftijd. Zeker voor de hbo-v, lijkt me.
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
quote:Dreamer schreef op 29 september 2016 @ 21:12:

Van havo 4 kan ze inderdaad rechtstreeks naar het mbo, maar als ze nog maar 14 is zou ik haar eerder laten zitten in de 4e. Komt ze als 16 jarige van de havo, mooie leeftijd. Zeker voor de hbo-v, lijkt me.



Dat is nu ook onze insteek geworden Dreamer.Vind haar wat dat betreft ook nog wat jong voor verder reizen. Ze is klein en licht, oogt uiterlijk echt een stuk jonger dan 14. Dus om haar dan al naar 30 km verderop te laten reizen elke dag, vind ik wat te gek.

Misschien zou ze het best aankunnen hoor, maar dat willen we gewoon niet.

Ze wil overigens zelf niet blijven zitten zegt ze... ervan uit gaan dat dat lukt, is ze inderdaad net 16 als ze naar het hbo gaat. Evengoed erg jong, en als ze blijft zitten of zakt voor haar examen, zou ze net 17 zijn. Dat laatste vind ik persoonlijk beter passen bij een hbo studie, maar blijven zitten of zakken is natuurlijk niet leuk en funest voor je zelfvertrouwen voor iemand die zo gevoelig is.

We zullen wel zien wat de toekomst brengt.
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!
Lientje, je dochter is nog maar 14 en dan al in Havo4. Dat vind ik toch knap. Ik zou haar in dit geval ook eventueel laten doubleren, ze is dan nog steeds erg jong. Het is denk ik ook wel veel voor haar leeftijd, klasgenootjes zullen veelal ook stuk ouder zijn denk ik zo. Sterkte!
Alle reacties Link kopieren
quote:lientje69 schreef op 29 september 2016 @ 17:20:

Wat fijn Ambra!

En leuke kleur dat rood.



Dochter is verdrietig. Ze heeft géén ADD. Op zich heel fijn natuurlijk maar ze begrijpt niet waar haar concentratieproblemen dan vandaan komen. En hoe we dat op kunnen lossen daar was ook heen pasklaar antwoord op.

Kortom. Het heeft zoals alles bij ons weer bergen tijd en geld gekost en we zijn er geen zier mee opgeschoten. GrrrrrDat is wel even slikken. Maar een goede jgz instelling zal wel een behandelplan maken, ook al past daar geen stempeltje op. Waarom komen ze tot die conclusie?
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Alle reacties Link kopieren
Een verbaal/performaalkloof is best heel lastig. Kinderen die dat hebben hebben wel vaker concentratieproblemen en moeite om routines eigen te maken, zijn vaak chaotisch, kunnen echt van de ene emotie in de andere emotie schieten.
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Alle reacties Link kopieren
Mijn zoon heeft met zijn Vp-kloof (V sterker dan P) alleen het probleem dat wat hij in zijn hoofd heeft moeilijk op papier komt. Minder chaotisch zijn is aan te leren. Wij hebben veel gehad aan dit boek. Er is nu ook een versie voor pubers.



Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
quote:suzyqfive schreef op 30 september 2016 @ 07:55:

[...]





Dat is wel even slikken. Maar een goede jgz instelling zal wel een behandelplan maken, ook al past daar geen stempeltje op. Waarom komen ze tot die conclusie?



Door testen. En geen behandelplan daar want ze heeft dus " niks "

Zoek het maar met school uit.

Dus we gaan nu weer een gesprek met school aanvragen.



Snoesje: bedankt voor de boekentip!
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!
Alle reacties Link kopieren
Mag ik komen binnenvallen? Ik lees al een tijdje mee en heb mijzelf pas aangemeld.



Kort over mij, vanaf jongs af aan gedoe met gewrichten, iets met reuma en leer er maar mee leven, dat laatste is de ene keer makkelijker dan de andere.

Nu moet ik eigenlijk heel blij zijn want ik heb een ontzettend leuke baan gevonden. Alleen ben ik de laatste tijd zo kapot en heb ik continue pijn, dat ik gewoon bang ben om te beginnen. Bang voor meer pijn, bang dat het niet gaat lukken en ik het financieel straks dan helemaal niet meer trek.

Ik lees dat wel meer mensen hier het toch voor elkaar krijgen en ben benieuwd of jullie nog tips hebben om dit vol te houden?
Alle reacties Link kopieren
Mooi dat hier ook op het vlak van opgroeiproblemen hulp is



Welkom LtDax. Wat voor soort reuma is bij jou geconstateerd? 'Leer er maar mee leven' is inderdaad een veel gehoorde opmerking in mijn wereld. Ben je nog niet begonnen bij de baan? Weten ze van je gezondheid?



Ik werk en heb een gezin, maar hoef thuis lang niet alles te doen. Schoonmaak is uitbesteed, man doet de (zware) boodschappen. Ik doe eigenlijk alleen was (en dat probeert mijn dochter zoveel mogelijk op te pakken) en eten koken. Er blijft ook veel liggen, de tuin bijvoorbeeld, maar het is nu toch herfst, daar stopt het vanzelf met groeien
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Even bijgelezen.

Lientje, ik weet uit ervaring dat havo4 goed afronden zorgt dat het examenjaar goed te doen is. Rond je havo4 met moeite af en zou er in het examenjaar nog ingehaald/opgehaald moeten worden is dat veel lastiger. Dan is havo4 ober doen een betere 'basis' dan het examenjaar met dezelfde resultaten over moeten doen. Blijft lastig die opleidingen, moet je kijken hoe jong je dochter is en dan al meoten bedenken wat ze 'later' wilt worden.



Dank je Dreamer. Het werk gaat nu in sneltreinvaart en ik mag komende week beginnen. Ik heb afgelopen 10 jaar maar 1 werkgever gehad die het wist. Ik werkte daar al een paar jaar toen ik tijdelijk mijn handen amper kon gebruiken en een 'stempeltje' kreeg. Ik heb de neiging om alles zelf te willen blijven doen en dan om de zoveel tijd een flinke klap te krijgen. Voornamelijk het huis en mijn edele viervoeter komen dan aandacht te kort. Mijn man helpt me echt waar nodig, ik moet er alleen wel om vragen, maar ik ben redelijk eigenwijs en wil eigenlijk nog gewoon doen wat ik 'vroeger' ook kon. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan en foto's gemaakt waar geen slijtage op is te zien, en onder het mom van geen slijtage ga ik dan ook gewoon maar door.
Alle reacties Link kopieren
Hoezo helpt je man je, LtDAx? Waarmee?

Als je beide werkt is huishouden verdelen heel normaal he. Het is niet automatisch jouw taak, omdat jij toevallig nog een stempeltje hebt *vrouw*
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Dat heb ik zo wel krom neergezet ja. Maar ik doelde voornamelijk op mijn paard en het zelfonderhoud wat we aan het huurland hebben. Soms ben ik bijv niet in staat zelf naar stal te rijden of komen er wat zware klussen aan, die hij dan van mij overneemt. Dat vind ik belangrijker dan een spik en span huis.



De katten werken het minste mee in het huishouden, of eigenlijk tegen. ;) gisteren dacht er een te kunnen voetballen met een fles rode wijn. maar verder is ie heel lief hoor
Alle reacties Link kopieren
quote:lientje69 schreef op 30 september 2016 @ 13:05:

[...]





Door testen. En geen behandelplan daar want ze heeft dus " niks "

Zoek het maar met school uit.

Dus we gaan nu weer een gesprek met school aanvragen.



Snoesje: bedankt voor de boekentip!Pfff daar ben je dan mooi klaar mee... want er is wel iets gevonden: een v/P kloof en daar kunnen de meeste jgz-instellingen wel iets mee, hoe was jullie gevoel in eerste instantie over deze instelling? Je zou iig met de orthopedagoog van school contact op kunnen nemen en daar een plan mee maken.
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben kapot... enorm verkouden en mijn stem werkt niet mee. Dat is sowieso al vermoeiend...



Ben me vanmorgen rotgschrokken... heb een nieuwe weegschaal gekocht want mijn oude is al een tijdje geleden overleden... maar van mijn gewicht werd ik absoluut niet vrolijk... om mijn oude gewicht van 2 jaar geleden terug te krijgen moet ik 25kg afvallen

Ik heb meteen maar een dietiste gebeld en ook meteen de fysio maar omdat hardlopen nog steeds niet lukt. Mijn kuitspieren zijn zo strak als wat...
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Alle reacties Link kopieren
LtDax, slik je al pijnstillers? Dat is wat mij overeind houdt tijdens werk. En zorgt dat ik 's avonds ondanks de pijn toch nog kan slapen en dus enigzins kan herstellen.

En verder heb ik héél veel verwachtingen moeten bijstellen.

Een goede fulltime baan zit er voor mij gewoon niet meer in, dus dan maar een parttime baan onder niveau.

Huis is hier nooit écht schoon en netjes en elk feestje of verjaardag kan gewoon niet. Dat levert me TE veel pijn.

Kortom, schrappen en verwachtingen bijstellen. Dat is hoe ik er mee om ga.
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!
Alle reacties Link kopieren
En welkom nog, LtDax!



Suzy, ik wilde absoluut niet naar deze instelling toe wegens slechte ervaringen uit het verleden.

Maar overal waar dochter getest kon worden, was een wachtlijst van een jaar of zelfs een opnamestop.

Hier was vier maanden wachttijd.

Maar dit is een gespecialiseerde instelling met zelfs eigen opname afdelingen voor jeugd.

Bij problemen met zoon toen hij klein was ( waar ik al eens over geschreven heb) lag het allemaal aan mijn capaciteiten als opvoeder en moeder.

Nou, inmiddels is zoon 18 en een leuke en goed sociale volwassene die niet rookt, drinkt en nooit rottigheid uithaalt.

Tot zover mijn slechte kwaliteiten als moeder dus....



Hoop dat school hier verder in kan helpen. We hebben nu in elk geval ADD uitgesloten en dat was wat school vroeg.
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!
Alle reacties Link kopieren
Suzy, een nieuwe weegschaal levert bij mij ook altijd extra kilo's op.

Voor wat het waard is, hier zou er voor een gezond gewicht ook zeker 20 kg afmoeten. Ik ben net Gerard Joling: ik heb er de kracht niet voor. .

Misschien doe ik er beter aan om maar eens te gaan accepteren dat ik een klein gezet persoontje ben.
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!
Alle reacties Link kopieren
Dax, welkom.

Hoe zit dat met een 'soort van reuma'?

Heb je een 'erkende 'ziekte? Ja rotvraag maar maakt veel uit in hoe je begeleid wordt. Ben je bij een reumatoloog, een revalidatiearts onder begeleiding? Hoe is je pijnbestrijding geregeld?

Dat soort dingen is natuurlijk wel van belang. Mijn ervaring is dat pijnbestrijding in de nacht bijna belangrijker is dan overdag. Goed slapen maakt nl veel uit, en overdag heb je meer afleiding.





Suzy, ik denk dat Lien wel gelijk heeft, er zit altijd verschil in weegschalen. Maar geen 20 kilo
Alle reacties Link kopieren
Zo, paardje van dochter is verhuisd.

Vind zoiets wel veel spanning opleveren, zoveel stress voor zo'n beestje.

Zal vanzelf wennen natuurlijk, maar toch. Ik hoef in elk geval nu niet meer heen en weer te rijden naar de manege, daarentegen hebben we er nu een groot formaat huisdier bij dat elke dag verzorgd en beweging moet hebben.

Daar zal dochter de meeste werkzaamheden aan hebben, maar denk dat ik er ook wel de nodige uurtjes in zal gaan steken, al was het maar alleen al in het voorlopig begeleiden als ze buiten gaat rijden.

Wil eerst zeker weten dat dat vertrouwd is, er rijden hier veel trekkers en vrachtauto's langs de weg, dus wil er zeker van zijn dat dat dusdanig veilig kan eer ze het alleen mag.

Dat wordt ernaast fietsen, krijg ik toch nog weer wat beweging!
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven