Werk & Studie alle pijlers

Kindercoach

26-09-2016 09:57 63 berichten
Alle reacties Link kopieren




Goedemorgen allemaal!



Ik ben een moeder van 3 kinderen en ben sinds een aantal jaren gastouder vanuit mijn eigen huis.

Dit doe ik nu al een tijdje en hoe leuk ik het ook vind met die kleintjes en hoe fijn het ook is om vanuit huis te werken (zeker gezien het feit dat ik in de schoolvakanties bijvoorbeeld nooit iets hoef te regelen qua opvang) vraag ik mij wel eens af hoe lang ik dit nog wil blijven doen. Of ik dit nog tot mijn pensioen wil blijven doen.



Solliciteren is lastig omdat ik mijn leeftijd nogal tegen heb (midden 40).

Ik kwam op het idee om de opleiding voor kindercoach te gaan doen maar hoe interessant mij die ook lijkt, vraag ik mij af of ik die continuïteit wel zal hebben die ik nu heb. Ik vang nu 4 dagen per week 3 kinderen op, van 07.30 uur tot 17.30 uur. Dat brengt mij natuurlijk een aardig vast inkomen per maand.

Ik zou volgend jaar gaan beginnen met de opleiding maar ik krijg steeds meer twijfels.

Ook al zal mijn uurloon hoger zijn; ik vraag mij af of ik wel aan het salaris zal gaan komen wat ik nu elke maand heb.

Ik zou misschien de combi moeten aangaan maar dat zal in de praktijk ook lastig worden, denk ik. Mijn praktijk van kindercoach opbouwen en de gastkindjesopvang afbouwen. Klinkt leuk maar hoe zal dat gaan in concreto?



Ook heb ik het idee dat ik er met die opleiding niet ben en dat ik toch regelmatig cursussen zal moeten gaan volgen om up-to-date te blijven en om mijn kennis te verbreden en te verdiepen.



Heeft iemand ervaring in deze praktijk?

Ik hoor graag hoe het bij jou gegaan is!
Life is too short for bad vibes!
Alle reacties Link kopieren
quote:R-Woman schreef op 26 september 2016 @ 10:03:

Ik heb geen kinderen maar zou echt nooit naar een kindercoach gaan. Daar zijn echte professionals voor, zoals pedagogen, logopedisten, psychologen, etc.En ook bij de professionals kan behoorlijk wat kaf onder het koren zitten. Het is belangrijk dat je kind én jij als ouder een goede klik hebben met de betrokken begeleider.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
In een notendop: kinderen en tieners op professionele wijze begeleiden bij hun ontwikkeling! Steeds meer ouders hebben problemen bij de opvoeding van hun kind. Maar liefst 15% zoekt professionele hulp. Als kindercoach bied je oplossingsgerichte ondersteuning bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand.
Life is too short for bad vibes!
quote:fientje1982 schreef op 28 september 2016 @ 20:04:

[...]

Het kan wel vergoed worden, maar dan moet je lid zijn van een beroepsvereniging.Dat staat er dus ook 'soms lukt het via een aanvullende verzekering'
Ja klopt maar je eerste zin was wat onduidelijk. Daarom heb ik het extra bij gezet. Daarnaast is niet iedereen op de hoogte dat je lid moet zijn van een beroepsvereniging als je in aanmerking wil komen dat je consulten vergoed worden.
Alle reacties Link kopieren
quote:Julialot68 schreef op 29 september 2016 @ 10:00:

In een notendop: kinderen en tieners op professionele wijze begeleiden bij hun ontwikkeling! Steeds meer ouders hebben problemen bij de opvoeding van hun kind. Maar liefst 15% zoekt professionele hulp. Als kindercoach bied je oplossingsgerichte ondersteuning bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand.

Kindercoaching is echt een beroepsgroep die de laatste jaren geëxplodeerd is.

Als je het wilt gaan doen zou ik een duidelijke specialisatie kiezen, zoals rouw bij kinderen en pubers. Daar gebeurt nog niet zoveel mee. En rouw kan je breed zien dus ook scheidingen van ouders, verhuizen, dood etc. Succes!
Alle reacties Link kopieren
@Jippie55: dat is inderdaad een hele mooi specialisatie! De opleiding begint in februari dus voorlopig is het allemaal nog niet zo ver maar deze hou ik zeker in gedachten! Thx voor het meedenken!
Life is too short for bad vibes!
In de stad waar ik vroeger woonde, hingen de prikborden vol met allerlei coaches waar ouders en/of kinderen over hun problemen kunnen praten.



Hier iets anders:

In Engeland heeft RelaxKids zeer goede beoordelingen van ouders, tijdschriften, psychologen, onderwijzers, enz. gekregen.

Kinderen leren om zich te ontspannen.

Je kunt nu ook in Nederland in een tweedaagse training 'Relax Kids Coach' worden. De volgende training is in december.

http://relaxkidsnederland.webs.com/training.htm



De boeken (Nederlandstalig en Engelstalig) zijn te koop bij bol.com .



Een Engelstalige vriendin van me luistert samen met haar kinderen naar de RelaxKids CD's. Daarna kunnen de kinderen lekker ontspannen slapen.

http://www.relaxkids.com/store/products ... Skills-CDs



(Nee, ik heb geen aandelen.)
Ja dat kan ook dat je onder een franchise gaat. Of dat nou relax Kids of andere .
Alle reacties Link kopieren
Ik heb de opleiding tot kindercoach gedaan na een andere pedagogische hbo opleiding. En echt ik sta versteld van de slechte kwaliteit van de inhoud vn die opleiding. Het gaat gewoon helemaal nergens over. Ze tippen bijvoorbeeld Freud even aan en vertellen dan in een notendop wat zijn invloed is geweest oo de psychologie. In een of twee alinea's. En dan gaan ze verder met watson ofzo. Maar dar kun je vervolgens niks mee. Je leert er niet anders mee denken of een toepasbare methode om iets te analyseren of aan te pakken. Echt waar ik schaam me om die opleiding te noemen op m'n cv en doe dit dus ook niet.
Alle reacties Link kopieren
http://www.magievankindercoaching.nl/



Deze klinkt wel heel interessant!

Ben benieuwd...
Life is too short for bad vibes!
Alle reacties Link kopieren
Opleidingen tot kindercoach en dat relax-kids zijn gewoon businessmodellen. Als je het leuk vindt en het geld kunt missen, vooral doen. Maar verwacht niet dat het een investering is die zichzelf terugbetaalt en je daarna ook een inkomen uit hebt.



Dan kun je beter een reguliere opleiding doen; logopedie, (ortho-)pedagogie etc.

Garanties zijn er natuurlijk nooit maar dat soort opleidingen hebben tenminste een blijvende waarde.
Voortaan hier oostenwind en alle ruimte aan bodemloze putten van pure slechtheid. Juli 2020

quote:Julialot68 schreef op 28 september 2016 @ 18:10:







Ik bedoelde trouwens met de opmerking over dat ik niet denk dat ouders dit erg interessant vinden: het heeft voor ouders die hun kind bij mij willen brengen geen toegevoegde waarde dat ik kindercoach zou zijn. De kindjes komen hier vanaf een maand of 3 of 4 en blijven natuurlijk maar totdat zij naar groep 1 gaan.



.





Dit is dus op korte termijn denken. De kindjes worden toch ouder. En als ze jou al kennen en ze hebben het idee dat jij een toegevoegde waarde ben, komen ze sneller naar je terug als het kindje 7 jaar is bijvoorbeeld.

Probeer de band wel warm te houden. Dan kan door onder andere nieuwsbrieven te gaan versturen.

Of organiseer eerst een cursus aan de kleine kindjes, wie weet komen ze later terug.

Snap je wat ik bedoel?
Alle reacties Link kopieren
@Fientje1982: ik snap het. Maar ik bedoelde eigenlijk dat het voor ouders die erover nadenken om hun kindje bij mij als gastouder te laten zijn, het geen toevoegde waarde zal hebben. De kindjes zijn over het algemeen 3 maanden als ze hier komen....

Maar natuurlijk heb je gelijk: de ouders van mijn gastkindjes kennen ook weer heel veel mensen met kleintjes die over een paar jaar misschien wel eens behoefte hebben aan hulp van een kindercoach om de problemenbol wol te ontwarren.... Altijd handig, via via.....Dat is vaak wel de beste weg!
Life is too short for bad vibes!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven