BDSM, voor de liefhebbers - deel III

28-06-2015 13:02 3009 berichten
Alle reacties Link kopieren
Al sinds de oudheid bestaat er op dit forum een 'centraal' BDSM topic. Het vorige topic vind je hier. Het clubje SM-ers is niet zo heel erg groot, dus het lijkt af en toe misschien alsof het een besloten topic is, maar niets is minder waar! Dus wil je meepraten, je hart luchten, gênante vragen stellen of wat dan ook, over welke variant van BDSM dan ook, stort jezelf er in, je wordt met open armen ontvangen. Het wordt daarbij wel gewaardeerd als je, je even voorstelt.



Aangezien de meeste mensen die net komen kijken nog op zoek zijn naar zo veel mogelijk informatie zijn hier wat links naar sites die Viva forummers in het verleden hebben aangedragen:



Deviance & Desire



Kink Aware Info



Marijkes Praktijken



Submissive Guide



Wandering Spirits



Klein detail, naast gewone heerlijke geile ranzigheid komen er hier ook een hoop emoties om de hoek kijken. Mensen delen hier hun persoonlijke ervaringen en belevingen, het is daarbij belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om dat te doen. Wees daarom altijd respectvol, ook als hun kink en beleving niet dezelfde is als de jouwe. Onthoud: YKINMKBYKIO of te wel: Your kink is not my kink, but your kink is okay



En omdat BDSM een zeer serieuze zaak is, ahum

een paar filmpjes
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Alle reacties Link kopieren
Ik weet het niet Stitched. Wij hebben de expliciete afspraak dat we het aan elkaar melden, maar die is voor een periode met veel strubbelingen waarna al het buiten spelen even on hold is gezet. We praten nu net weer over buiten spelen.

Of er verschil is, dat denk ik wel. Intrigerend genoeg heeft hij behoefte aan stiekem. Het is het vreemdgaan wat hem triggert. Ik vind dat niet zo erg, zolang hij maar thuis blijft komen. En me niet overvalt mrt de boodschap dat hij weggaat. Alle andere (verliefd of relatie erbij willen) dat zien we dan wel. En weggaan mag altijd maar we hebben wel de commitment naar elkaar dat we dat niet zomaar doen - dus eerst maar even signaleren dat het niet goed gaat.

Ik heb geen speciaal gevoel bij het vreemdgaan - ik zoek gewoon de afwisseling en het nieuwe. En de bdsm. Maar hij vindt het momenteel moeilijk om me te laten gaan dus ik durf dat niet goed aan te snijden. Hij heeft erg moeite met ik die het niet zegt én hij heeft concreet moeite met een oude scharrel die ik regelmatig zie (is ook een vriend) en die met mij flirt. (Ja ook vice versa ). Daar 'mag' ik niet zomaar weer het bed mee induiken.



En dat vind ik dan wel weer een beetje dubbel. Voor mijn gevoel is het vrij laten of niet. Ik ben niet verantwoordlijk voor zijn angsten of jaloezieën op dit vlak en hij weigert er iets mee te doen. Maar voor mijn gevoel is het handiger als we 1) eerst weer open zijn en 2) hij begint (met vreemdgaan en dan later vertellen). Maar aan de andere kant, misschien moet ik ook wel eerlijker zijn en er gewoon voor gaan. Zeggen wat ik wil. Zonder ook voor hem of om zijn gevoelens te denken. Ik kan niet voor ons allebei verantwoordelijk zijn. Maar dat voelt nu wel zo (want ik geef de helft van mijn sexleven op en dit is echt belangrijk voor me).
Alle reacties Link kopieren
Pffff en dat stuk lollypopje...

Ik neem de man mee naar het theater maar van dit stukje gingen mijn haren overeind staan:

Maar je kunt je afvragen: waarom moet dat per se in de vorm van sm? Die toch een beetje subversieve subcultuur met de soms potsierlijk gekunstelde machtsverhouding, de bijbehorende feestwinkeloutfits, de malle rituelen en regeltjes (stopwoord: pindakaas), en niet te vergeten de pijn, toch een sensatie die verstandige mensen zoveel mogelijk vermijden?



En zo staan er meer analyses van bdsm in die heel neerbuigend van toon zijn. Alsof mensen die kiezen voor die vorm van sexuele bevrijding per definitie raarder zijn dan mensen die iets anders zoeken.

Heteronormatieve en monogamie, het gewone huwelijk, ligt als ondertoon van het juiste. Kijk maar naar de laatste zinnen:

Dit bevredigende rollenspel levert Lee en Ana Steele bovendien de liefde van hun leven op. Soms is sm een sprookje.
Even gauw tussendoor:

Kwam net dit artikel tegen over een onderzoek naar BDSM en mindfulness http://time.com/4511726/bdsm-sex-flow-s ... ndfulness/



Herkenbaar wel, zowel de mindfulness als de invloed op pijnbeleving.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben een beetje op zoek naar films over of met BDSM erin. En dan bedoel ik geen porno. Iemand suggesties?

Ik heb net de secretary gezien. Was op zich een leuke film. Kon me in bepaalde dingen wel vinden;)
aan het typen......
Bedankt weer voor jullie reacties



Ik wil niet vreemdgaan. Niet zomaar vreemdgaan. Gewoon niet eigenlijk.



Dat gehannes met mafklappers met een hoofdletter in die subfrenzy komt dus ergens vandaan. Die onderdanigheid is echt meer een geaardheid, meer "ik" dan ik ooit had vermoed. En ik balanceer voor mijn gevoel op die rand van het uit de fles laten van die geest.

Man kan en zal mij nooit zo domineren op de manier waarop ik nu graag zou willen. Of ik die manier ook echt nodig heb, dat durf ik nu nog niet te zeggen. Ooit kon hij mij domineren op de manier waarop ik het toen wilde, toen nodig had. Voor hij ziek werd. Ik heb zó moeten zorgen, verzorgen, beslissen, en moet dat op sommige gebieden nog. Los van zijn mogelijkheden kan ik daarom niet mezelf overgeven aan hem. Niet zo diep, niet met mijn alles, met mijn hele wezen. Ik kan niet alle dagen alles moeten monitoren en dat tijdens spel helemaal laten gaan en alles aan hèm overlaten.

Ik durf het gesprek ook niet echt aan te gaan, bang dat ik met dat gesprek alleen al meer kapot maak dan ik weer kan fixen. Hij is ziek. Voor een deel komen zijn reacties uit een stukje kapot brein en voor een deel komen die uit onzekerheid vanuit zijn ziek zijn.

Hij weet dat ik onze relatie graag open zou gooien. Is daar ook al heel lang over na aan het denken. Maar een ding komt steeds naar voren: alleen vanilla, dat ik met een ander zou spelen is iets waar hij niet eens over na wil denken. En dan het gesprek aangaan om te zeggen dat ik juist denk het nódig te hebben dat een ander me in een spel eens goed op mijn plek zet... Dat het voorbij "wel eens leuk" vinden gaat, dat ik denk dat het een geaardheid is die ik nu aan het negeren ben en dat ik daar stuk aan ga... Dat die drang zo sterk is dat ik inmiddels geregeld op het punt sta om onverstandige dingen te doen...



Ik werk momenteel aan een verhaal wat helemaal geschreven is vanuit mijn verlangens, vanuit wat ik nu voel nodig te hebben (en god wat is dat confronterend en moeilijk. Zit geregeld te janken en moet dan stoppen met schrijven). Om daar zicht op te krijgen. In de hoop dat ik daar wat mee kan als ik dat gesprek ooit wel aan durf te gaan.

Maar ik ben dus ook aan het bedenken wat te doen als ik dat gesprek nooit aan durf te gaan. Of wel en dat er dan een keiharde Nee op komt. Dan wordt het wegstoppen of stiekem. En dat wil ik allebei niet. Maar ik wil hem ook geen verdriet doen, hem niet beschadigen. Onze relatie begon met een min of meer gelijk verlangen en nieuwsgierigheid naar BDSM, we zijn daar samen in gegroeid. Hij werd ziek en in sickness and in health en zulks. Jarenlang lukte het me om daar gehoor aan te geven. Nu lukt me dat nog maar nauwelijks op dit gebied. Hij is belangrijk. Maar ik ook. Toch?
Alle reacties Link kopieren
'during sickness and in health' houdt niet in dat jij jezelf volledig moet negeren Stitched. Je bent een heel wezen met verlangens en wensen en die mogen er sowieso zijn. Dat erop acteren een periode niet ging is tot daar aan toe maar nooit meer, tsja. Dat is niet reëel van iemand om te eisen. En het staat ook los van bij hem blijven of niet en van voor hem zorgen of niet. Het zijn verschillende dingen.



Ik las in the ethical slut een mooi stuk over jaloezie. Dat hoofdstuk heeft denk ik bij mij het meest losgemaakt. Heel verhelderend.

Ook dat zijn jaloezie niet om of van mij is, maar zijn eigen angst. Daar voorbij gaan, ondanks je jaloezie de ander werkelijke vrijheid gunnen, is vertrouwen. En acceptatie. Ik realiseer me dat veel mensen er niet zo over denken maar ik vind niet dat je je partner op welk gebied dan ook iets mag ontzeggen. Je mag verwachten dat je partner je steunt en probeert te begrijpen als hij of zij de dingen die je doet moeilijk vindt - maar dat is iets anders dan je eigen wensen negeren en permanent opzij zetten.



Maar goed. Makkelijk gezegd. Jij moet dit thuis gaan uitleggen en helder proberen te krijgen, en ik moet dat ook. En dat lukt me nog niet zo dus ik bazel maar wat aan over de theorie en de praktijk is hier ook pet hoor.
Alle reacties Link kopieren
stitched en scarlet
aan het typen......
Oh stitched. Dikke knuffel voor jou. Het lijkt me heel zwaar. En zijn ziekte trekt uiteraard ook een wissel op jou. Snap heel goed dat je júist nu behoefte hebt aan overgave en dominantie. Het klinkt alsof het dagelijks leven al voor een groot gedeelte op jouw schouders rust. Dan is het fijn om soms zelf de controle volledig over te geven.
Alle reacties Link kopieren
Jeetje stitched, dikke knuffel voor jou . En wat komt jouw verhaal bij mij binnen omdat ik er akelig veel in herken.



Hier weer een beetje on speaking terms met dom. Ik weet nu wat bij hem speelt en laat het nu aan hem als het weer kan.
Een dikke knuffel voor jullie, Stitched en Scarlett.



Ik herken heel erg het gevoel dat onderdanigheid een geaardheid is. Hoe meer ik er over nadenk, hoe meer ik besef dat dit voor mij geen spelletje of een extraatje is, maar een wezenlijk onderdeel van wie ik ben. En dat is zowel bevrijdend als ontzettend lastig. Ik weet nu zeker dat ik geen vanilla relaties meer wil en die duidelijkheid is heel fijn, maar ja, wat nu? Momenteel heb ik wel iemand met wie ik die kant van mezelf kan ontdekken, maar hij is niet mijn vriend en uiteindelijk zou ik wel weer een vaste relatie willen. En hoe ga ik dan iemand vinden die bij me past? Er lopen inderdaad zo ontzettend veel mafklappers rond.



Het enige wat ik weet, is dat ik vanaf nu mezelf wil respecteren. Dat betekent van de ene kant erkennen en accepteren dat ik onderdanig ben, maar van de andere kant ook heel erg zorgvuldig omgaan met die onderdanigheid. Ik ga me niet meer zomaar aan iemand overgeven. Been there, done that en heb er nogal wat vertrouwens-issues aan overgehouden. Ik gun mezelf nu alleen nog maar dingen en mensen die goed voor me zijn.



Maar ja, ik heb makkelijk praten. Ik ben niet getrouwd en heb geen kinderen. Ben het wel eens met wat Scarlett zegt: jij mag er ook zijn, met al je verlangens. Jij bent zeker ook belangrijk. In voor-en tegenspoed is een heel mooi principe, maar wat als je daarvoor je diepste zelf moet wegcijferen? Je schrijft dat je hem niet wil beschadigen en dat siert je, maar je moet er ook voor waken dat je jezelf niet beschadigt (door te onderdrukken of verkeerde dingen te doen). Daar hebben jullie allebei niks aan.
Hoe is het met iedereen?
Alle reacties Link kopieren
Ja, dat vraag ik mij ook af. Voor mij is dit een bijzonder topic.

Ik heb hier al veel geleerd.

Het belangrijkste misschien wel is dat ik mij niet hoef te schamen voor mijn onderdanige gevoelens.

Zo ben ik nu eenmaal. Ik probeer regelmatig mijn vrouw, waar ik al heel lang mee getrouwd ben, mee te krijgen in mijn fantasieën.

Op een hele voorzichtige manier, we moeten het allebei leuk vinden. Stapje voor stapje zit er een vooruitgang in.

Daarom volg ik dit topic met heel veel plezier en ben daarom net zo nieuwsgierig hoe het met de anderen gaat.

Ik zou graag nog wat tips of ideeën willen hebben voor wat simpele sm spelletjes. Ik hoef voorlopig nog niet aan te komen met zwepen, naalden of wat ook. Ze heeft me al een paar keer op bed vastgebonden, wat ik geweldig vind.
Op welk gebied ben je op zoek naar ideeën, Netgear? Pijn, dominantie, vernedering? SM is een ruim begrip
Alle reacties Link kopieren
LuerVerte, al jaren fantaseer ik over dit soort dingen, maar omdat mijn vrouw hier wat minder mee heeft, ben ik nog maar een beginneling op mijn ouwe dag,

Sinds een paar weken heb ik haar zover gekregen dat ze mij soms vastbind en dan blinddoekt, kieteld, enz. Ik ben met deze eerste stappen ben ik al heel blij, ik wil haar ook zeker niet kwijt. Gisteravond heeft ze mij ook weer vastgebonden en tot mijn grote verassing gebruikte ze ook een massagekaars en druppelde kaarsvet op mijn ballen . Wasknijpers heeft ze ook al eens gebruikt. Het spannende voor mij zit ik in het feit dat ik er niet tegen kan, maar dat het toch gebeurt. Na enige tijd trok ze mij af gisteravond. Voorzichtig probeer ik haar zo verder te krijgen dat ze nog wat verder gaat. Ik wil alleen niet te veel aandringen. Dus eerst maar iets met wat simpele spullen die we misschien in huis hebben. Ik zie nog niet gebeuren dat ze mij met een zweep te lijf zou gaan, maar ik fantaseer ee wel eens over. Dus als je nog leuke ideen hebt?
Alle reacties Link kopieren
Hier heel druk. Laatst gespeeld, maar helaas kwam ik er niet echt in. Misschien de volgende keer weer. Zou fijn zijn.



@Netgear55 Genoeg huis-tuin-en-keuken spullen waar je wat mee kunt. De pollepel ligt misschien erg voor de hand, maar een uienkam is bijvoorbeeld erg leuk om iemand mee te kriebelen.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Alle reacties Link kopieren
quote:lollypopje schreef op 06 oktober 2016 @ 19:45:

Hier heel druk. Laatst gespeeld, maar helaas kwam ik er niet echt in. Misschien de volgende keer weer. Zou fijn zijn.



@Netgear55 Genoeg huis-tuin-en-keuken spullen waar je wat mee kunt. De pollepel ligt misschien erg voor de hand, maar een uienkam is bijvoorbeeld erg leuk om iemand mee te kriebelen.Goed idee, ik heb gelijk bij Bol.com gekeken. Dat lijkt mij wel wat!
Alle reacties Link kopieren
gewoon naar de xenos. Heb je hem voor een paar euro. of ga naar de dille en kamille voor de luxe variant.



en verder gewoon eens samen gaan shoppen in reguliere winkels. Maak er een spelletje van waarbij je beiden met een open blik naar bekende producten probeert te kijken. Waarvoor zou je ze nog meer kunnen gebruiken, dan alleen waarvoor ze bedoeld zijn? Wie weet levert jullie dat nog een hele leuke middag met erg veel lol op.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Alle reacties Link kopieren
quote:lollypopje schreef op 06 oktober 2016 @ 20:09:

gewoon naar de xenos. Heb je hem voor een paar euro. of ga naar de dille en kamille voor de luxe variant.



en verder gewoon eens samen gaan shoppen in reguliere winkels. Maak er een spelletje van waarbij je beiden met een open blik naar bekende producten probeert te kijken. Waarvoor zou je ze nog meer kunnen gebruiken, dan alleen waarvoor ze bedoeld zijn? Wie weet levert jullie dat nog een hele leuke middag met erg veel lol op.Haha, Ik kan niet wachten, wat een idee!
Alle reacties Link kopieren
Ik doe het zelf nog steeds met veel plezier, maar inmiddels gaat het eigenlijk automatisch



Maar ik kan me zo voorstellen dat het een hele leuke luchtige manier is om het samen verder te ontdekken. En als ze zelf actief mee gaat denken, kan ik me voorstellen dat ze het nog leuker vind om het gekochte ook op je uit te proberen.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Alle reacties Link kopieren
quote:lollypopje schreef op 06 oktober 2016 @ 20:14:

Ik doe het zelf nog steeds met veel plezier, maar inmiddels gaat het eigenlijk automatisch



Maar ik kan me zo voorstellen dat het een hele leuke luchtige manier is om het samen verder te ontdekken. En als ze zelf actief mee gaat denken, kan ik me voorstellen dat ze het nog leuker vind om het gekochte ook op je uit te proberen.Ik vind dit een geweldig idee! Op deze manier kan ze meedenken. Morgenavond koopavond!!
Haha, heel herkenbaar dat gewone gebruiksvoorwerpen ineens een heel andere bestemming krijgen! Ook met afwasborstels kun je erg leuke (oftewel: gemene) dingen doen



De dingen waar ik zelf aan dacht, liggen meer op het gebied van dominantie. Vraag je vrouw of ze je wil vastbinden en een paar keer achter elkaar op het randje van een orgasme brengt, totdat je er bijna gek van wordt. Of dat ze zichzelf bevredigt, terwijl jij vastgebonden en machteloos toekijkt.



Een ander idee: vraag haar of ze ergens in de loop van de week ineens iets van je verlangt en je het móet doen. Zij bepaalt wat en wanneer, maar laat het niet van tevoren weten, zodat het een verrassing blijft. Natuurlijk binnen de grenzen van het redelijke, dus niet als je bijv. ziek bent, of aan een belangrijke deadline aan het werken bent. Maar ben je net een heel leuk tv-programma aan het kijken en ze besluit op dat moment dat je haar moet bevredigen of dat ze iets bij je wil doen, jammer dan, je zult wel moeten.



Er komt geen zweep aan te pas, maar het is een (in mijn ogen) goede manier voor haar om te kijken of ze zich goed voelt bij een dominante rol.
Alle reacties Link kopieren
Geweldig leuk plan! Daarom vind ik dit zo'n leuk topic! Altijd gelijkgestemden die mee willen denken!

Ook dit ga ik zeker eens voorstellen, ik hou jullie op de hoogte! Bedankt


Hi all!!



Wat leuk dat je zo geïnspireerd bent geraakt Netgear Ik vind het ook leuke ideeën die aangedragen zijn hier!!



@Lollypopje: jammer dat je er niet in kwam bij het spel..



@allen: bedankt voor jullie steun en ervaringen.

Ik ben een poosje afwezig geweest ivm gezondheid van m'n wederhelft. Is inmiddels weer achter de rug, maar trok wel een zware wissel op me. En heeft veel duidelijk gemaakt over wat hij kan handelen maar ook over wat ik nodig heb. Ik heb de knoop doorgehakt: ik ga spelen met iemand anders. En sinds die knoop is doorgehakt is er rust en kalmte bij mij en dat geeft de relatie weer een boost. Ik probeer het daarmee niet goed te praten of zo, is gewoon een observatie. We'll see waar het toe leidt.
Alle reacties Link kopieren
Knap dat je een wel overwogen besluit hebt genomen stitched.

Gaat dit zonder medeweten van man?



Ik twijfel soms, wat ik wil. Ergens wil ik meer, M meer zien, meer spelen.

Helaas lukt dat niet goed, ivm drukte en dat hij niet in een hotel wil afspreken. De mogelijkheden raken wat op.

Maar ik wil ook niet iemand anders, voel me erg vertrouwd met M en durf me voor het eerst in mn leven helemaal over te geven aan iemand.
Mooi dat je voor jezelf rust hebt gevonden in je beslissing, Stitched.



Hier is het allemaal kalmpjes aan. Gisteren een beetje gespeeld maar ik ben én pijnlijk ongesteld én heb een kop vol snot met koppijn en meer van die leukigheden. Ik word nu dus meer vertroeteld dan hard aangepakt.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven