Werk & Studie alle pijlers

nieuwe school gezocht niveau 4 schoonheidsspecialiste!!!!

04-07-2014 01:01 12 berichten
Hallo.



Ik be opzoek naar een GOEDE!!!!! School om niveau 4 schoonheidsspecialiste te volgen in Eindhoven. Heb namelijk geen rijbewijs.



Instituut kosmos, instituut Thomas, Maks en IMKO zijn heel slecht (ervaringen van mezelf en anderen) maar ik moet me binnen nu en een maand inschrijven voor een nieuwe opleiding

Iemand suggesties???? Summa college is geen optie.
Alle reacties Link kopieren
Waarom is het Summa College geen optie? Dat is het enige ROc, de rest zijn dure, particuliere opleidingen volgens mij. Vraag je af of je die investering wel terug verdient.
Alle reacties Link kopieren
Goed of niet, tenzij je al een hele web aan (goed betalende) contacten hebt opgebouwd, ga je er niks uit kunnen halen.
Alle reacties Link kopieren
Dan houdt het op want meer opleidingsinstituten zijn er niet. Hoezo is het Summa college (ROC) geen optie? En hoezo zijn die anderen slecht? Lijkt me niet dat ze alleen maar slecht zijn en dat ze allemaal al zo lang zouden bestaan als het alleen maar kommer en kwel is.



Dus dan moet je of verder reizen met het OV, of je gaat zelf eens poolshoogte nemen in plaats van klakkeloos anderen te geloven.
Ik heb de opleiding op Kosmos gedaan en opzich is de manier van lesgeven goed. Het is alleen de communicatie van de school die ernstig ontbreekt. Ik was in Juni geslaagd en kreeg mijn diploma met veel moeite pas in Oktober. Ik ben er ook nog zelf achteraan moeten gaan terwijl de diploma's al sinds Juli op school lagen.



Waarom kies je niet voor het ROC?



Succes!
Alle reacties Link kopieren
Doe eens navraag bij een beroepsvereniging, misschien weten zijn nog iets voor je.
Ik wil niet naar het Summa omdat ik het een massaschool vind en daarbij hoor je daar ook alléén maar slechte dingen over. In mijn omgeving wel tenminste.

De reden dat veel particuliere scholen nog bestaan is omdat de onderwijsinspectie nooit langskomt.

Vorig jaar kwamen ze op aanvraag van een oud-leerling langs, nou zoek het rapport maar eens op op onderwijsinspectie.nl

kosmos instituut eindhoven.

Overal onvoldoende.

Of er nu iets veranderd is? Nee. Behalve dan dat je perse je lesuren (tot half 4) uit moet zitten in de klas terwijl de lerares vanaf 12 uur smiddags al niets meer voor ons te doen heeft.

Ik vrees echt voor de meisjes die nu in het eerste jaar zitten..

En daarbij, Maks gaat failliet hoorde ik van een meisje die erop zit...

Oja ik wil trouwens juist naar een particuliere school.

Vind de sfeer fijner omdat je meer tot elkaar betrokken ben. Hou er niet zo van als er allemaal aparte groepjes ontstaan in 1 grote groep..

Mijn ouders betalen het trouwens dus over financiën hoef ik me geen zorgen te maken.
Alle reacties Link kopieren
Alsof een leerlinge weet dat de school failliet gaat. Tuurlijk!



Nogmaals: als je niet wilt reizen dan houdt het op. Je wilt geen Summa, geen Kosmos, geen Max, gewn Thomas en je wilt niet reizen. Thuisopleidinkje dan maar?
Alle reacties Link kopieren
Om een onterechte negatieve beeldvorming te voorkomen willen we toch graag reageren op de eerdere anonieme reactie omdat dit echt genuanceerd moet worden of op zijn minst in perspectief moet worden gezien.



Ons onderwijs is goed en volgens velen ook een van de beste, dat wordt ook onderstreept door heel veel partijen binnen de branche (van examinatoren die vakinhoudelijk examens afnemen tot de branchevereniging en de stage-locaties).



Het klopt dat de onderwijsinspectie een zwakke beoordeling heeft gegeven aan ons instituut, dit betreft uitsluitend de voltijds MBO-3 opleiding voor schoonheidsspecialist (niet de deeltijd vakopleidingen voor het branchediploma). Hier wordt hard aan gewerkt. Het is wel belangrijk om te weten in welke context deze beoordeling staat.



De Onderwijsinspectie is een orgaan dat MBO opleidingen toetst aan de hand van een aantal kwaliteitscriteria die inhoudelijk weinig of niets met het vak te maken hebben, want daar hebben ze immers ook geen verstand van. Het gaat Inspectie om wettelijke regelgeving, en verslagleggingen en het werken volgens een bepaald stramien dat door Inspectie, binnen het kader van haar idee over kwaliteitszorg, wordt opgelegd. Dit geldt overigens voor alle door de overheid bekostigde scholen in Nederland. Voor de grote reguliere bekostigde 'school-fabrieken' zoals o.a. ROC´s zal dit soort regulering gewoon ook nodig zijn, om (zie de vaak gepubliceerde) mistoestanden te voorkomen. Wij zijn echter een niet bekostigde particuliere onderwijsinstelling en ontvangen 0% subsidie als particuliere school. De reden dat wij wel een CREBO registratie willen hebben heeft te maken met het feit dat jongere mbo-studenten alleen dan pas studiefinanciering konden krijgen, waarmee de opleidingskosten betaald worden.



Waar de inspectie over valt is dat wij niet voldoen aan de door hun gestelde criteria die op de eerste plaats voor ons als klein onderwijs instituut (zonder het daarvoor aantrekken van extra personeel) niet makkelijk uit te voeren zijn en op de tweede plaats ook helemaal niet relevant zijn. Ons instituut is en werkt zeer persoonlijk. We weten van alle cursisten wat hun situatie is en als er mensen afwezig zijn of met problemen zitten wordt daar direct achteraan gegaan. We zijn bezig die problemen voor mensen op te lossen of in ieder geval ervoor te zorgen dat hun opleiding daar niet onder lijdt. Ons onderwijsprogramma dekt meer af dan wat in de ook door ons gehanteerde MBO-kwalificatie-dossiers wordt vereist. Maar omdat we dit procesmatig niet of onvoldoende documenteren, zijn we dus absoluut beneden de maat, volgens Inspectie. En nee, wij hebben nagenoeg geen (tussentijds) lesuitval en we laten ook onze studenten, om de tijd op school te vullen, niet urenlang achter de computer doorbrengen om de vereiste norm-lesuren te halen. Ja, onze docenten zijn al vele jaren beroepsmatig bezig met het vak dat ze doceren. Nee, onze docenten zitten niet tijdens de praktijklessen achter de computer te internetten, maar staan met hun neus bovenop hetgeen in de praktijk moet worden aangeleerd en geoefend.



Een ander voorbeeld is dat de manier van onderwijs volgens inspectie moet verlopen volgens bepaalde voorwaarden. Zo moeten cursisten uiteraard praktijk ervaring op doen. Bij ons gebeurt dat ook naast de (aanlerende) theorie en praktijklessen op school tevens op de wekelijkse praktijksimulatie dag waar echte klanten op school komen, op een professionele manier ontvangen worden en vervolgens allerlei verschillende behandelingen ondergaan die volledig door de studenten wordt uitgevoerd. Onder toezicht van een docent werkt iedereen een volledige behandeling af, alle beroepsmatige aspecten en vaktechnische competenties komen daarbij aan bod. Wij zien dat als een essentieel onderdeel van de beroepspraktijkvorming waarin theorie en praktijk integraal onderwezen wordt. Dit onderdeel werd bij de beoordeling door de inspectie volledig genegeerd. Op school mag je geen stage lopen. Ook onze MBO-studenten zijn verplicht stage te lopen bij een extern erkend stage-bedrijf. Dat doen onze MBO studenten dus ook. Aan de stage-periode worden terecht eisen gesteld en is toezicht op het verloop daarvan door de school noodzakelijk. Wij zien echter liever niet dat cursisten in een salon gaan 'werken' waar ze wat nagels mogen lakken en andere onzinnige handelingen mogen uitvoeren. Dit probleem doet zich echter wel voor, want begrijpelijk, als je als klant betaalt voor een behandeling. wil je niet door een student die net begonnen is worden behandeld, dat laten de salons zelf ook niet toe want dat gaat ten koste van hun naam. Dus per saldo leren ze in die setting velen malen minder, dan een vergelijkbare praktijksimulatie bij ons op school.





Er werd ook aangegeven dat inspectie particuliere scholen nooit bezoekt. Dat is niet waar. We hebben als CREBO erkende onderwijsinstelling elk jaar een bezoek van de Inspectie gehad. Echter zijn dit altijd inspecteurs geweest die inzagen 'wat en waarom' onze school het zo deed en dat het onderwijs en het behaalde resultaat goed was. Voor ons eigenlijk ook de reden waarom die Inspectie in het leven geroepen is, om te garanderen dat het onderwijs goed is. Maar bij dit laatste onderzoek waren de inspecteurs hier totaal niet mee bezig. Het enige wat telde was de letterlijke formele invulling van de door hun opgestelde punten. Punten die opgesteld zijn om op een beheersbare manier alle opleidingen in Nederland te kunnen toetsen. Er werd geen moment nagedacht over waarom wij doen wat we doen en welke waarde dit heeft voor de kwaliteit van ons onderwijs.



Al onze theorie en praktijkexamens worden door neutrale CREBO erkende externe examenbureaus afgenomen. Wanneer deze examinatoren onze examens afnemen en beoordelen, horen we keer op keer dat het zo verbazingwekkend is dat de kwaliteit van onze cursisten zo hoog is. Ook branche verenigingen erkennen dit. Onze behaalde resultaten, afgenomen door externe CREBO erkende exameninstanties, liggen boven het landelijk gemiddelde. Ons slagingspercentage is bijna altijd 100%.

Ja , sommige studenten doen er soms wat langer over, we helpen ze altijd om de studie succesvol af te ronden.



Wij reiken overigens elk jaar nog altijd (ook zonder inmenging van inspectie) hoog aangeschreven erkende branchediploma's uit. Dus aan de gerealiseerde resultaten ligt het niet. Het enige waar we (nog) niet aan voldeden zijn regels van inspectie waarmee we een sticker krijgen opgeplakt waar je bijna niet vanaf komt. En die door reacties zoals op dit forum ook nog eens een totaal verkeerd beeld schetsen van ons instituut. En dat terwijl het met hart en ziel wordt gerund 7 dagen per week, 12 maanden per jaar .



De geuite klachten over onze bereikbaarheid is een onderkend knelpunt. We hebben niet continu een telefoniste achter een balie zitten. Op iedere open dag en bij de start van de lessen geven we aan dat we telefonische slecht bereikbaar zijn ( we geven ook zelf les) en dat communicatie liefst via email moet verlopen. Die mails worden doorgaans binnen een dag beantwoord. Als mensen opmerkingen over diploma's maken heeft dat niets met ons te maken maar met de partijen die de officiële diploma's uitgeven en de zorgvuldige protocollen die daarbij in acht moeten worden genomen. Op de snelheid daarvan hebben wij verder geen invloed. Inmiddels zijn we ook overgestapt naar een andere partij, vanwege de aanhoudende klachten. Deze overgang heeft de nodige vertragingen opgeleverd, die we hopelijk snel en afdoende voor de toekomst hebben kunnen oplossen.



Nee, we hebben ook geen decaan met een inloop spreekuur. Er wordt voor iedereen tijd gemaakt waar nodig. En als dat ineens een gesprek van twee uur is dan wordt dat gedaan.(we nemen dan ook geen telefoontjes aan). Als iets afgegeven moet worden, dan wordt er laat op de avond nog langsgereden om het af te geven. Het duurt soms even maar wanneer je 'aan de beurt' bent wordt je met alle aandacht en zorg geholpen. Dat is wat ons instituut maakt wat het is. Persoonlijk en inhoudelijk.



We hopen dat mensen die een opleiding aan ons instituut overwegen de moeite blijven nemen om een van de open dagen of open avonden te bezoeken en daar te ervaren wat het is wat we bieden. En je vragen/bezorgdheid daar te uiten. We bestaan niet voor niets al meer dan 20 jaar en zijn niet voor niets een van de hoger aangeschreven instituten voor wat betreft de kwaliteit van onze gediplomeerde cursisten.



En als je klachten hebt vertel het dan aan ons en als je tevreden bent vertel het aan anderen.



Bedankt voor iedereen die de moeite genomen heeft om dit te lezen. Het is niet de bedoeling om een verkooppraatje over instituut kosmos te houden maar alleen door het zo uit te leggen kunnen we dat rapport nuanceren.



Met vriendelijke groet,



Stichting Opleidingsinstituut Kosmos

A.L.M. Castermans, directeur
Alle reacties Link kopieren
Dhr Castermans,



Als ik uw was zou ik dan toch zorgen dat u goed telefonisch bereikbaar bent,kost wat geld maar levert veel goodwill op.Mensen willen goede service en slechte telefonische bereikbaarheid levert slechte mond op mond reclame op en men belt uw concurrent die wel goed telefonisch bereikbaar is.Goedkoop is vaak duurkoop......
H
Mijn ervaring met dit instituut is dermate slecht dat ik toekomstige leerlingen het advies wil geven om hier geen onderwijs te gaan volgen.

De praktijkdocent is een schat en de school mag blij zijn met haar want organisatorisch is het een grote puinhoop. Ik heb niet de indruk dat het onwil is maar daar heb je als leerling eigenlijk geen boodschap aan. Je betaalt nl een behoorlijk hoog bedrag aan lesgeld en dan wil je ook waar voor je geld en niet overal zelf achteraan moeten lopen omdat het anders niet geregeld wordt.

Telefonisch is de school (nog steeds) nauwelijks bereikbaar en als je het antwoordapparaat inspreekt word je niet teruggebeld. Ook kan het weken duren voordat je een antwoord krijgt op je mail.

Ook de modellen die de school verzorgt klagen over de slechte bereikbaarheid van de school.

Lesroosters worden pas een paar dagen van te voren bekend gemaakt en de tijden die van te voren afgesproken waren kunnen zomaar veranderen. Ook examendaa zijn van te voren niet bekend en lijken wel adhoc gepland te worden.

Zo kan ik nog wel even doorgaan...

Mijn klachten zijn overigens bekend bij de directie, dus het is niet zo dat ik hier nog eens een trap na wil geven. Maar ik ben zo enorm teleurgesteld in dit instituut dat ik nieuwe leerlingen hiervoor wil beschermen

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven