Werk & Studie alle pijlers

Ziekmelden of verlof

05-09-2016 10:05 88 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dames,



Binnenkort word ik opgeroepen voor een kleine ingreep onder narcose. Dit zal binnen nu en 2 weken zijn.

Op mijn werk zijn ze niet zo dol op ziekmelden en zit er nu aan te denken om verlofdagen op te nemen. De dag van de ingreep zelf en 2 dagen erna om bij te komen en te herstellen.



Mijn partner vindt het raar en zegt dat ik mij gewoon moet ziekmelden. Hoe denken jullie hierover. Zouden jullie zelf verlof opnemen of ziek melden?
Alle reacties Link kopieren
quote:Arizona15 schreef op 24 oktober 2016 @ 15:01:

Geen idee Groenebroek, wij hebben geen CAO en vallen dus onder de wettelijke bepalingen.

Van de overige 4 dagen heb ik 70% gekregen, dat wist ik van te voren, maar ik ging er eigenlijk van uit dat de operatiedag ook onder ziekte zou vallen.

HR is nu helaas niet meer aanwezig, anders had ik het even gevraagd.Tegenwoordig is je eerste ziektedag vaak voor eigen rekening. Blijf een dagje langer thuis om dit te compenseren. Overigens wel slechte cao als ze je gelijk op 70 procent zetten.
Shoot first, ask questions later!
Alle reacties Link kopieren
Je ben er ook niet blij mee Redbulletje. Helaas slaat het gelijk wel een gat in je salaris voor iets wat je niet zelf in de hand hebt. Maar goed niets aan te doen. Ik ga dit morgen even bespreken met HR wat betreft mijn verlofdag.
Alle reacties Link kopieren
Ziek melden natuurlijk!



Je baas houdt niet van ziek melden? Helaas voor hem, het hoort er bij.

Het is te hopen dat niemand van zijn werknemers ooit kanker krijgt, MS, ALS of een autoongeluk.
Alle reacties Link kopieren
quote:amarna schreef op 24 oktober 2016 @ 15:13:

Ziek melden natuurlijk!



Je baas houdt niet van ziek melden? Helaas voor hem, het hoort er bij.

Het is te hopen dat niemand van zijn werknemers ooit kanker krijgt, MS, ALS of een autoongeluk.Daarom bedient men zich tegenwoordig gewoon van wegwerppersoneel via uitzendbureaus, die kun je dumpen zodra ze ziek worden.
Shoot first, ask questions later!
Alle reacties Link kopieren
quote:Sweety2015 schreef op 05 september 2016 @ 10:35:

O ja en je hoeft de reden niet te vertellen.Inderdaad!
Alle reacties Link kopieren
Doorgeven dat je voor een medische ingreep naar het ziekenhuis moet op die en die datum.

Wanneer ze vragen wat er precies gedaan wordt, dan geef je alleen maar aan dat je dat nogal privacy gevoelig vindt en je daar verder niet over wilt praten, maar dat je ze op de hoogte brengt mochten er complicaties zijn.

Daarna aangeven dat je dus die dag en eventueel, afhankelijk van hoe lang het herstel duurt, je afwezig zal zijn wegens ziekte, maar dat je, op basis van overleg met je behandelend arts tijdens voorbesprekingen kan zeggen dat het herstel gemiddeld genomen niet meer dan twee dagen is voordat men weer actief kan zijn.
Disclaimer: All presented text are opinionated and present only a written account of my mental state at that time.
Alle reacties Link kopieren
1e ziektedag betaal ik ook zelf.



Dit is in veel cao's zo, volgens mij om te voorkomen dat mensen 1 dagje 'ziek' opnemen na een goed feestje of als ze eens schoolziek zijn.



Echt balen dat je salaris meteen naar 70% gaat, dit heb ik nog nooit gehoord.



Ook balen dat je een ontsteking kreeg. Goed uitzieken/bijkomen hoor!
Alle reacties Link kopieren
Jaw de operatie en ziekte is al geweest. Ik ben inmiddels weer hersteld, maar ik zag vandaag dus op mijn loonstrook dat de operatiedag een verlof dag is geworden. De overige dagen is wel ziek (70%). Dit is de eerste keer dat ik ziek ben sinds ik hier werk.
quote:Irish-washer-woman schreef op 05 september 2016 @ 10:55:

Ik vind onder narcose gaan iets om je ziek voor te melden. Je gaat, mijns inziens, niet zonder medische noodzaak onder narcose. Bovendien kan je je behoorlijk beroerd voelen na zo'n narcose (hoeft niet, ik heb er nooit last van)



Je baas mag blij zijn dat je van te voren aankondigt dat je ziek gaat zijn ;) Dan kan hij er in ieder geval rekening mee houden. Dat is met "gewoon" ziek zijn anders. Dat is voor een baas inderdaad vervelend. Maar of je nou verlof op neemt, of je ziek meldt (van te voren dus) hij kan ruim op tijd iets regelen... Dus wat dat betreft lijkt het me voor je baas dus geen verschil uitmaken....



Toch zijn veel cosmetische operaties met narcose. En vaak zijn die niet medisch noodzakelijk.



Ik heb het weleens gezien bij een collega: ze liet haar borsten vergroten. De dag van de operatie was een verlofdag, daarna werd ze ziek gemeld.



Een paar jaar geleden is daarover een proefproces geweest:



"Tijdens het ondergaan van een cosmetische ingreep is er in ieder geval nog geen sprake van ziekte, ervan uitgaande dat bij het ontbreken van een medische noodzakelijkheid, de wens tot verfraaiing van het uiterlijk de reden was om tot een cosmetische ingreep te komen, met andere woorden, er dus sprake was van een persoonlijke keuze. De vraag is of de herstelperiode na een cosmetische ingreep gelijk te stellen is aan ziekte. Indien een werknemer in de herstelperiode verhinderd is de arbeid te verrichten ten gevolge van zijn lichamelijke toestand is er volgens de wet sprake van ziekte. Artikel 7: 629 lid 1 BW maakt geen onderscheid naar de aard en oorzaak van de ziekte."



https://www.hrpraktijk.nl ... on-na-cosmetische-ingreep



Maar goed, TO, voor jou is er wel een medische noodzaak, dus jij kan je gewoon ziekmelden.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou voor de dag van de ingreep verlof op nemen, op dezelfde manier als ik dat zou doen voor de KNO-arts oid. Bezoek aan specialist. De dagen erna kun je niet of amper lopen, dus dan zou ik me ziekmelden.
quote:coravanmora schreef op 05 september 2016 @ 11:40:

Ziekmelden.

Medische noodzaak is niet relevant.natuurlijk wel.
quote:Arizona15 schreef op 05 september 2016 @ 10:26:

Diana, bedankt voor de link. Tsja medische noodzaak? als ik het niet doe is er geen man overboord, maar ik heb er zelf wel last van ja. Dus hoe noodzakelijk is het dan? Volgens mijn arts zou ik er 3 dagen last van hebben en adviseert hij om 3 dagen rust te houden.

Aan de ene kant hoop ik dat ze het op een vrijdag kunnen inplannen, dan hoef ik maar 1 dag ziek te melden.is het een cosmetische ingreep? dan is ziekmelden echt belachelijk
quote:redbuIIetje schreef op 24 oktober 2016 @ 15:02:

[...]



Zwanger worden en kinderen baren is ook niet medisch noodzakelijk en daar melden massas vrouwen zich ook maandenlang voor ziek.

Dus zeker ziekmelden als je een ingreep laat uitvoeren. Wat voor ingreep dan ook.toch is een zwangerschapsverlof bij wet geregeld. het kan gebeuren dat iemand tijdens de zwangerschap ziek wordt dan val je gewoon onder de ziekte wet. Zwangerschap is dus uitzondering op de regel.
Een wachtdag wordt door veel mensen vervangen door een verlofdag (want anders krijg je een dag minder salaris). Ik kan me voorstellen dat de salarisadministratie dit automatisch voor jou zo invult.



Het is dus belangrijk om te weten of je inderdaad een wachtdag hebt. Zo niet, dan kun je zelf nog beslissen of je hier werk van maakt of niet. Voor je verlofdag krijg je gewoon 100% uitbetaald. Draai je het terug naar ziekteverlof, krijg je dus maar 70%... Het kan een overweging voor je zijn om het daarom zo te laten.
Alle reacties Link kopieren
quote:S-Meds schreef op 24 oktober 2016 @ 17:37:

[...]



toch is een zwangerschapsverlof bij wet geregeld. het kan gebeuren dat iemand tijdens de zwangerschap ziek wordt dan val je gewoon onder de ziekte wet. Zwangerschap is dus uitzondering op de regel.Best gek eigenlijk dat een zwangerschap wel oké is en wanneer iemand een maagband laat zetten omdat hij/zij levensgevaarlijk dik is, dan is het ineens cosmetisch.
quote:Arizona15 schreef op 24 oktober 2016 @ 15:36:

Jaw de operatie en ziekte is al geweest. Ik ben inmiddels weer hersteld, maar ik zag vandaag dus op mijn loonstrook dat de operatiedag een verlof dag is geworden. De overige dagen is wel ziek (70%). Dit is de eerste keer dat ik ziek ben sinds ik hier werk.Ik vind jouw werkgever echt schandalig met het uitbetalen van 70% van het loon bij ziekte. Alsof je wanneer je ziek bent ineens minder geld nodig hebt als mens.
quote:minnimouse schreef op 24 oktober 2016 @ 17:52:

[...]



Best gek eigenlijk dat een zwangerschap wel oké is en wanneer iemand een maagband laat zetten omdat hij/zij levensgevaarlijk dik is, dan is het ineens cosmetisch.



Wie zegt dat een maagbandje (wat nauwelijks nog gebruikt wordt - tegenwoordig zijn het sleeves en bypasses) cosmetisch is??

Bij een BMI van 35 wordt het alleen vergoed als er comorbiditeit is, bij een BMI van 40+ zijn er vrijwel altijd comorbiditeit en (ernstige) gezondheidsrisico's. Ze gaan heus niet opereren alleen omdat iemand dik niet zo mooi vindt.
Alle reacties Link kopieren
Lastig dat er geen cao is. Als de 1e dag een wachtdag is, zou ik de verlofuren laten staan, anders heb je nog minder inkomsten die maand. Direct naar 70% vind ik best bizar, je zult maar langdurig ziek worden .....
Ik heb 30 wachtdagen, en zou me hiervoor zeker ziek melden
Alle reacties Link kopieren
30 wachtdagen bij ziekte, dus 30 dagen geen inkomsten ??????? Dat kan ik me niet voorstellen! Of werk je niet voor een (nederlandse) werkgever?
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat Bugs zelfstandig ondernemer is. 30, 60 of 90 wachtdagen zijn dan niet raar.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben geen wachtdagen, bij ziekte val je direct terug naar 70%.

Ik zag trouwens dat mijn reiskosten tijdens die dagen ook zijn ingehouden, nou vind ik dat minder erg.

Net met de dame van HR gesproken en die vond het op zich ook vreemd dat mij operatiedag als verlofdag is afgeschreven.

Ik kon het terugdraaien maar dan zou er nog 30% ingehouden worden van die ene dag, en dat verrekend worden met volgende maand. Ik heb het maar zo gelaten, ik schiet er niet zo heel veel mee op.
Alle reacties Link kopieren
quote:SpringDing schreef op 24 oktober 2016 @ 19:08:

[...]





Wie zegt dat een maagbandje (wat nauwelijks nog gebruikt wordt - tegenwoordig zijn het sleeves en bypasses) cosmetisch is??

Bij een BMI van 35 wordt het alleen vergoed als er comorbiditeit is, bij een BMI van 40+ zijn er vrijwel altijd comorbiditeit en (ernstige) gezondheidsrisico's. Ze gaan heus niet opereren alleen omdat iemand dik niet zo mooi vindt.

Dat zeg ik toch helemaal niet? Je mist mijn punt, maar laat maar.

En verder weet ik heus wel wat er allemaal aan de hand is wanneer iemand een maagverkleining laat uitvoeren.
Alle reacties Link kopieren
Dat je geen reiskosten hebt gekregen op dagen dat je geen reiskosten hebt gemaakt vind ik eigenlijk niet meer dan logisch. Dat je direct terugvalt naar 70% vind ik wel schandalig.
wij schapen hebben doorgaans een gans ander soort esprit
quote:minnimouse schreef op 25 oktober 2016 @ 09:29:

[...]



Dat zeg ik toch helemaal niet? Je mist mijn punt, maar laat maar.

En verder weet ik heus wel wat er allemaal aan de hand is wanneer iemand een maagverkleining laat uitvoeren.Ehh, je zegt letterlijk dat wanneer iemand een maagbandje laat zetten, het ineens cosmetisch is!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven