Geld & Recht alle pijlers

Hoe meer inkomsten genereren

24-10-2016 19:20 108 berichten
Alle reacties Link kopieren
Goedenavond !



Na 20.000 bezwaarschriften, juridisch advies & telefoontjes met de belastingdienst zijn wij een van de gelukkige die even €3000 mag terugbetalen. Het is een hele veldslag geweest en we hebben erg veel brieven geschreven, zij menen dat wij veeeel meer verdiend hebben dan dat we daadwerkelijk hebben, dus we mogen nu erg veel kinderbijslag terug betalen.(fijn)



Gelukkig mag dit maandelijks maar ik ben me kapot geschrokken van het bedrag. We zijn net verhuisd en m'n man is net een eigen bedrijf begonnen waardoor al ons geld daarin zit. Dus in 1 keer aflossen is even onmogelijk.



Ik heb zo'n hekel aan dit soort afbetalingen, ik krijg er altijd zo'n benauwd gevoel van, ik heb al dingen te koop gezet die we haast niet meer gebruiken zoals schoenen, kinderwagen etc etc om te proberen daarmee extra af te lossen. M'n man werkt al mega veel dus die kan niet extra werken en ik werk op dit moment ook als moeder zijnde veel, ik wil en kan niet meer werken. Ik zit nu op de 28 uur per week en er is op m'n werk geen mogelijkheid tot meer uren.



Wat zijn de mogelijkheden wat betreft meer geld verdienen? Of extra bezuinigen en waar kan ik dan het beste op letten?

Het is misschien een 'domme' vraag want waar niet meer tijd is zal ook niet meer geld verdiend worden maar je weet nooit welke adviezen je krijgt.



Alvast bedankt !
Do it with passion or not at all.
Alle reacties Link kopieren
quote:mariatesselschade schreef op 24 oktober 2016 @ 21:51:

[...]





Wel even goed narekenen to zal niet de eerste keer zijn dat er een foutje insluipt bij de belastingdienst/toeslagen



Ceylon hoe doe je dat? Als ik de belastingtelefoon bel zegt met dat je binnen drie maanden moet aanvragen (en dus ontvangen).

Die 3 maanden geld voor de kinderopvangtoeslag, daar maakt ceylon geen gebruik meer van, haar kind is al ouder. De andere toeslagen kun je ook 1 keer per jaar aanvragen (samen met de belastingaangifte)

Zelf schat ik mijn inkomen altijd liever wat aan de hoge kant in voor de toeslagen. Dan krijg je wel iedere maand een bedrag uitgekeerd, maar krijg je aan het eind van het jaar nog iets extra's terug, en dat kan wel voor de KOT.

En voor het terugbetalen, je hebt inderdaad 24 maanden de tijd, maar het mag ook sneller, als je meer kunt missen. Je moet alleen wel iedere maand minimaal die 125 euro betalen. Als je te laat betaald wordt het verrekend met het huidige jaar en dat kan ook steeds weer doorlopen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ceylon schreef op 24 oktober 2016 @ 21:37:

[...]





Gewoon stoppen met balen. Weet je, ook bij de belastingdienst werken gewoon maar mensen en die kunnen eventueel ook fouten maken. En de toeslagen zijn de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor heel wat missers.



Dat het terugbetaald moet worden is weliswaar logisch, maar verder helemaal niet erg. Of nouja, ik zou het ook liever houden, maar lig dus niet wakker van zo´n afbetalingsregeling. Er zijn ergere dingen. Zet het gewoon voor twee jaar vast bij de bank, net zoals hypotheek, gwl en verzekeringen en dan heb je er verder geen omkijken meer naar.



Precies dit, het is even niet anders. Zorg dat de regeling er staat en betaald wordt en dan heb je over twee jaar weer 125 extra per maand.



Verder zou je kunnen aangeven dat je inkomen veel hoger is: krijg je ieder jaar fiks terug, altijd leuker dan moeten betalen
Alle reacties Link kopieren
Ik zou om de maand heel zuinig gaan leven (en het dan niet de volgende maand gaan inhalen).
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Ik zou het als een leuke uitdaging zien.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
quote:mariatesselschade schreef op 24 oktober 2016 @ 21:51:

[...]





Wel even goed narekenen to zal niet de eerste keer zijn dat er een foutje insluipt bij de belastingdienst/toeslagen



Ceylon hoe doe je dat? Als ik de belastingtelefoon bel zegt met dat je binnen drie maanden moet aanvragen (en dus ontvangen).Ik heb juist goed nagerekend en het is zelfs nog berekend door een boekhouder. Er is vanuit de belastingdienst een fout gemaakt, welke zij niet kunnen/willen verklaren, telkens een andere medewerker die er niets van snapt. Zoals er in m'n topic staat hebben we al juridisch advies alles geraadpleegd maar helaas als de belastingdienst vindt dat zij gelijk hebben dan hebben zij gelijk. Dus terugbetalen.
Do it with passion or not at all.
Alle reacties Link kopieren
Op tv zag ik dat er mannen zijn die gek zijn op gedragen luiers? Daar zou je een handeltje van op kunnen zetten.



Kastanjes zoeken en verkopen?

Je lievelingsprakje koken en verkopen?

Mooie kale decoratietakken in het bos zoeken en verkopen?
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
quote:birdie-rain schreef op 25 oktober 2016 @ 09:06:

[...]





Ik heb juist goed nagerekend en het is zelfs nog berekend door een boekhouder. Er is vanuit de belastingdienst een fout gemaakt, welke zij niet kunnen/willen verklaren, telkens een andere medewerker die er niets van snapt. Zoals er in m'n topic staat hebben we al juridisch advies alles geraadpleegd maar helaas als de belastingdienst vindt dat zij gelijk hebben dan hebben zij gelijk. Dus terugbetalen.Ben je ook in beroep gegaan bij de rechtbank? Ik neem aan dat je bezwaar is afgewezen?
To zegt toch dat ze niet meer wil werken, waarom komen sommige dan toch met advies voor extra werkzaamheden.
quote:fientje1982 schreef op 25 oktober 2016 @ 09:26:

To zegt toch dat ze niet meer wil werken, waarom komen sommige dan toch met advies voor extra werkzaamheden.Omdat TO graag mogelijkheden wil horen om meer geld te verdienen (zie de letterlijke vraag in haar OP) en geld verdienen onlosmakelijk verbonden is aan werken.
Alle reacties Link kopieren
quote:-NummerZoveel- schreef op 25 oktober 2016 @ 09:29:

[...]





Omdat TO graag mogelijkheden wil horen om meer geld te verdienen (zie de letterlijke vraag in haar OP) en geld verdienen onlosmakelijk verbonden is aan werken.



Dit dus. Haar vraag is meer inkomsten genereren. Dat kan niet van mans kant dus moet van haar kant komen

Dat kan door:

- Extra baantje aannemen (denk inderdaad aan oppassen zodat je dit in combinatie met eigen kinderen kan doen)

- Thuiswerken (geen idee wat dat precies is maar zie het nog wel eens langskomen, zal geen vetpot zijn maar wel misschien goed te doen in de avonduren)

- Een andere baan zoeken voor de 28 uur die meer verdiend.



En anders niet focussen op inkomsten maar op uitgaven.

En als dat niet werkt stoppen met balen en 24 maanden 125 euro afbetalen
quote:birdie-rain schreef op 25 oktober 2016 @ 09:06:

[...]





Ik heb juist goed nagerekend en het is zelfs nog berekend door een boekhouder. Er is vanuit de belastingdienst een fout gemaakt, welke zij niet kunnen/willen verklaren, telkens een andere medewerker die er niets van snapt. Zoals er in m'n topic staat hebben we al juridisch advies alles geraadpleegd maar helaas als de belastingdienst vindt dat zij gelijk hebben dan hebben zij gelijk. Dus terugbetalen.Right. Dan ga je toch naar de rechtbank als je zeker weten gelijk hebt?
Alle reacties Link kopieren
quote:birdie-rain schreef op 24 oktober 2016 @ 21:28:

[...]





Ik hoef m'n gedachte niet aan te passen. Ik werk al 3,5 dag en daarnaast studeer ik nog 1 dag. Helaas in t weekend heb ik geen oppasIk vind jou een beetje té stellig overtuigd van je eigen standpunt. Jij wil meer inkomsten genereren, maar bent niet bereid meer te werken. Je bent dus in totaal 4,5 dag bezig. Als je het écht zo snel mogelijk wil terugbetalen, zoek je toch iets voor die ene vrije middag? En als je in het weekend geen oppas hebt, laat je je man toch voor de kinderen zorgen en ga je op zoek naar een extra baantje totdat de schuld is afbetaald. Het is mogelijk hoor, maar niet door 'kan ik niet, hoef ik niet, wil ik niet' te blijven zeggen. Het is óf meer gaan werken, óf bezuinigen.
Alle reacties Link kopieren
quote:birdie-rain schreef op 25 oktober 2016 @ 09:06:

[...]





Ik heb juist goed nagerekend en het is zelfs nog berekend door een boekhouder. Er is vanuit de belastingdienst een fout gemaakt, welke zij niet kunnen/willen verklaren, telkens een andere medewerker die er niets van snapt. Zoals er in m'n topic staat hebben we al juridisch advies alles geraadpleegd maar helaas als de belastingdienst vindt dat zij gelijk hebben dan hebben zij gelijk. Dus terugbetalen.Een boekhouder weet niks van toeslagen. En mijn ervaring is dat er prima te praten valt met de belastingdienst als je concrete bewijzen hebt.
Alle reacties Link kopieren
quote:fientje1982 schreef op 25 oktober 2016 @ 09:26:

To zegt toch dat ze niet meer wil werken, waarom komen sommige dan toch met advies voor extra werkzaamheden.

TO wil meer inkomen genereren. Dat houdt in dat je meer zult moeten werken. Met een keer een jasje op Marktplaats verkopen kom je er niet.

Niet zo gek toch dat er aangegeven wordt dat ze meer zal moeten gaan werken?

En 3.5 dag werken is heus niet zoveel. Ik ken mensen die veel meer uren werken. Juist omdat ze schulden af willen betalen, maar wel meer inkomsten willen maar niet meer willen werken, dat gaat niet.
Alle reacties Link kopieren
Mijn tip zou zijn: breng eens in kaart waar je uitgaven liggen. Dan kun je snel zien waar je wilt bezuinigen.



Een goede tool is Afas Personal: http://www.afaspersonal.nl

Je kunt je rekeningafschriften uploaden en dan categoriseert hij het netjes. Dan zie je direct waar de pijnpunten zitten. Als daar ongemerkt toch 500 euro boodschappen staat, dan kun je daar aardig winnen. Of als er een hoog bedrag aan telecom staat, of kleding of wat dan ook.
Alle reacties Link kopieren
quote:birdie-rain schreef op 25 oktober 2016 @ 09:06:

[...]

Ik heb juist goed nagerekend en het is zelfs nog berekend door een boekhouder. Er is vanuit de belastingdienst een fout gemaakt, welke zij niet kunnen/willen verklaren, telkens een andere medewerker die er niets van snapt. Zoals er in m'n topic staat hebben we al juridisch advies alles geraadpleegd maar helaas als de belastingdienst vindt dat zij gelijk hebben dan hebben zij gelijk. Dus terugbetalen.Dat is toch vreemd. Toen wij bezwaar maakten tegen een opgelegde aanslag hadden we uitsluitend contact met de behandelend inspecteur, op de aanslag stond de naam en het directe telefoonnummer. En juridisch advies ingewonnen bij de rechtswinkel met advocaten in opleiding of heb je een advocaat geraadpleegd die gespecialiseerd is in fiscaalrecht?
Alle reacties Link kopieren
Als je echt denkt dat de BD een verkeerde berekening heeft gemaakt met je toeslagen, kun je misschien eens contact opnemen met een Informatiepunt.



http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/hip/



Hier kunnen ze met je kijken waar het probleem kan zitten en ze hebben eventuel een kortere lijn naar de afdelingen die verder naar 'achteren' liggen. Zelfs de Belastingtelefoon kan die afdelingen niet rechtstreeks benaderen, maar via een 'Hip' kan het wel. Let wel: ze kunnen je natuurlijk alleen helpen als er echt iets fout gegaan is...
Ik snap ook wel dat meer werken, zorgt voor meer inkomen

Ik zou daar ook eerder voor kiezen. Maar zij zegt dat niet te willen doen. Ja dan heeft advies geven over meer werken geen zin.

Dan kan het alleen van de kant komen van bezuinigen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ceylon schreef op 24 oktober 2016 @ 21:17:

Hebben wij ook gehad TO.



Ik neem aan dat je het kindgebonden budget bedoelt?



Wij kregen dat. Hadden we recht op volgens de accountant. En zorgtoeslag ook. Punt is alleen dat het berekend wordt naar het salaris dat je het jaar daarvoor had. Met als gevolg dat je, als je een paar euro meer verdient en net over de grens gaat, ineens minder/geen recht meer blijkt te hebben. Leuke bijkomstigheid voor ons; we wonen niet in Nederland en ´onze´ afdeling ligt een beetje achter. Dus kregen we vorig jaar even van vijf jaar achter elkaar de afrekeningen van kgb én zorgtoeslag, binnen twee maanden stond de teller op ruim 2000 euro.



Maar ik sta daar een beetje anders in dan jij. Als zij vijf jaar lang de tijd hebben om het na te rekenen, kunnen ze best nog wel een paar maanden op dat geld wachten. Ik heb alles terugbetaald in kleine bedragen (ik kreeg het ook binnen in kleine bedragen tenslotte).



Adem in en adem uit. Niks aan de hand, zolang je je maar houdt aan die regeling.



Toeslagen worden niet berekend met het inkomen van het jaar ervoor. Alleen als mensen zelf zo laks zijn om hun inkomen jaarlijks niet aan te passen/wijzigen. Er staat niet voor niks in elke media uiting "veranderd er iets in uw inkomen, pas het dan tijdig aan". Dit doet de BD juist om terugvorderingen te voorkomen en met de juiste geschatte inkomens te rekenen. Als mensen dit niet aanpassen bij elke wijziging dan ontstaan er vanzelf terugvorderingen in de definitieve fase. Wel altijd weer hilarisch om te lezen dat de Belastingdienst dan altijd de schuldige is terwijl vaak de burger zelf domme fouten maakt.



daarnaast las ik ergens dat je postte dat je accountant de toeslagen stop heeft gezet en met de jaarlijkse aangifte er dan een nieuwe berekening wordt opgemaakt voor de KGB en de ZT. Je accountant zet het niet stop ( anders zou je geen herberekening krijgen na je aangifte I.B.) maar verhoogt het inkomen boven de inkomensgrens zodat je een 0-beschikking krijgt. Dit hoef je maar eenmalig zo te doen en dan blijf je elk jaar een herberekening ontvangen. Dus ik hoop niet dat je je accountant daar extra voor betaald want het is 5 minuten werk en je hoeft het maar eenmalig uit te voeren.
quote:minnimouse schreef op 25 oktober 2016 @ 13:19:

[...]



TO wil meer inkomen genereren. Dat houdt in dat je meer zult moeten werken. Met een keer een jasje op Marktplaats verkopen kom je er niet.

Niet zo gek toch dat er aangegeven wordt dat ze meer zal moeten gaan werken?

En 3.5 dag werken is heus niet zoveel. Ik ken mensen die veel meer uren werken. Juist omdat ze schulden af willen betalen, maar wel meer inkomsten willen maar niet meer willen werken, dat gaat niet.To wil niet meer werken, to wil alleen even klagen.
quote:OmeHenk schreef op 25 oktober 2016 @ 18:49:

[...]





To wil niet meer werken, to wil alleen even klagen.Die indruk heb ik ook ja
Alle reacties Link kopieren
quote:birdie-rain schreef op 25 oktober 2016 @ 09:06:

[...]





Ik heb juist goed nagerekend en het is zelfs nog berekend door een boekhouder. Er is vanuit de belastingdienst een fout gemaakt, welke zij niet kunnen/willen verklaren, telkens een andere medewerker die er niets van snapt. Zoals er in m'n topic staat hebben we al juridisch advies alles geraadpleegd maar helaas als de belastingdienst vindt dat zij gelijk hebben dan hebben zij gelijk. Dus terugbetalen.



En jij denkt dat een boekhouder nooit fouten maakt? Je zegt dat er van uit de BD een fout is gemaakt en dat de BD dat niet kan verklaren? De BD kan natuurlijk niks verklaren over je inkomen. Het inkomen is zoals het is.



Daarnaast, hebt je wel het bezwaar ingediend bij het juiste bestuursorgaan? Want belasting toeslagen gaat niet over de inkomens maar krijgt het aangeleverd vanuit de Inkomsten belasting. Dus een bezwaar indienen tegen de grondslag "inkomen" bij Toeslagen heeft weinig zin. Ondanks dat ze een doorstuurplicht hebben kan het de hele procedure vertragen.



Ook schrijf je 20.000 bezwaren zijn er ingestuurd. Maar je kan maar 1x in bezwaar tegen 1 of meerdere grondslagen tegelijk. Weet je zeker dat het een bezwaar is wat je ingestuurd hebt ( dus die ook nog eens voldoet aan alle vormvereiste). Heb je daar officieel een besluit van ontvangen met als antwoord ( Kennelijk) gegrond, (kennelijk) ongegrond of niet-ontvankelijk? Zo ja dan kan je in Beroep tegen dit besluit. Weet je zeker dat je alle processtappen genomen heb?

Daarnaast, leg niet teveel verantwoordelijkheid neer bij een boekhouder, die maken pas fouten weet ik uit ervaring....(meerdere ervaringen vanuit mijn beroep)
:Vandaag heb ik 3x een zwerver geld gegeven. Omdat ze mooie muziek in de metro lieten horen, of niet. Ik ben blij dat ze niet jatten
Oftewel ga in een metro muziek maken, of iets anders waar je goed in bent.



Maar werken moet iedereen, of wil je handje ophoudend door het leven gaan? Dat zou niet mijn keuze zijn.
Alle reacties Link kopieren
quote:summerheat schreef op 25 oktober 2016 @ 20:33:

[...]



Daarnaast, leg niet teveel verantwoordelijkheid neer bij een boekhouder, die maken pas fouten weet ik uit ervaring....(meerdere ervaringen vanuit mijn beroep)Iedereen maakt fouten op zijn/haar werk, alleen fouten die anderen maken vallen meer op....

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven